Ντοκιμαντέρ "Money as Debt": αναλύεται η οικονομική σκλαβιά την οποία βιώνουμε!

George Carlin American Dream

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 07, 2009

ΡΕ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.


Τι είναι η ανδρόπαυση;

Με τον όρο ANΔPOΠAYΣH η ιατρική κοινότητα θέλησε να εκφράσει την αντιστοιχία του συνδρόμου που στη γυναίκα είναι γνωστή σαν εμμηνόπαυση. Στη κυριολεξία ο όρος παραπέμπει στη αναστολή παραγωγής των ANΔPOΓONΩN που είναι οι κυρίαρχες ορμόνες στον άνδρα σε σχέση με τα OIΣTPOΓONA που αφορούν στις γυναίκες. O όρος αυτός σημειολογικά παραπέμπει σε ανάλογες καταστάσεις που περιγράφονται στη γυναικεία κλιμακτήριο και που είναι γνωστές σε όλες τις γυναίκες για τα εντυπωσιακά και σημαντικά συμπτώματα που την συνοδεύουν. 
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΟ ... ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΡΑΝ. ΕΜΠΡΟΣ ΠΑΙΔΙΑ.


Χιλιάδες μαθητές και φοιτητές απο το Ιράν βγήκαν στους δρόμους και διαδήλωσαν κατά της κυβέρνησης. 

Το σύνθημα που ακουγόταν συνέχεια ήταν το "θάνατος στον δικτάτορα" Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΚΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΑΚΗ - TROKTIKO ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ.


Ο μπαμπάς του μπάτσος, ο ιδιος φυλάσσεται από μπάτσους και έχει κουμπάρο μπάτσο!


ΜΑΚΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΡΑΒΑ SCREENSHOT

Μάκη, μπανάνα! κουκου.

Ο Ι5-Μάκης είπε το μοναδικό που δεν μας είχαν πει ότι το blog μας συνεργάζεται με τους μπάτσους! Έτσι αόριστα βέβαια. Φοβήθηκε ότι εκτέθηκε με τις ρουφιανοκάμερες του που έγιναν αντιληπτές από το ΕΣΡ
http://troktiko.blogspot.com/2009/12/blog-post_9935.html



Οι αθλιότητες του μπλογκ «Τρωκτικό»

Ο κύριος Σωκράτης Γκιόλιας, πρώην συνεργάτης της τηλεοπτικής «Ζούγκλας», σήμερα σύμβουλος του επιχειρηματία Κοντομηνά, διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού του Αναστασιάδη «ΘΕΜΑ FM», συνεργάτης της αθλητικής εφημερίδας «Πρωταθλητής» και ορισμένων ακόμα ενασχολήσεων που μας διαφεύγουν, πνευματικό τέκνο του Εφραίμ και ιδιοκτήτης του μπλογκ «Τρωκτικό» ενημερώνει από το διαδίκτυο τους θερμοκέφαλους, για την ακριβή θέση που βρίσκονται οι συνεργάτες μας, οπερατέρ και δημοσιογράφοι!

Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΠΟΙΟΙ ΒΛΑΜΜΕΝΟΙ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ.


Παραδέχθηκε δότι είναι βλαμμένος.


(να ένας από τους πολλούς λόγους που έχασε η Μπακογιάννη).


"Γεννήθηκα με βλαμμένο DNA", είπε στην εκπομπή "Κους Κους" στον ALPHA.


Μετά δε απέδειξε πόσο βλαμμένο DNA έχει κοτζάμ βουλευτής και πρώην υπουργός, λέγοντας στην Καραβάτου "να ήμουν εκεί κοντά να μύριζα το άρωμά σου". Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΕ, ΑΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ... ΕΜΒΟΛΙΟ


ΑΠΑΤΗ. Καμιά σχέση με το εμβόλιο η τραγική κατάσταση της Ανθής Γαϊτάνου...




Από adena-gr
Άλλη μια δημοσιογραφική μαϊμουδιά της Ζούγκλας αποκαλύφθηκε!...
Ο Μάκης ο Τρομολάγνος 14ος, δεν πήρε είδηση ακόμα το δελτίο τύπου που εξέδωσε το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ (Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων), σύμφωνα με το οποίο "δεν προκύπτει ότι η συμπτωματολογία της γυναίκας (βλ.βίντεο με την σπαστικότητα και τον τρόμο στα χέρια) συνδέεται με το εμβόλιο που της χορηγήθηκε".

http://nonews-news.blogspot.com/2009/12/blog-post_1966.html Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ "ΞΕΧΡΕΩΣΕ" Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΟΝ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ

Τον "αποζημίωσε" αλλά όχι με τα ανταλλάγματα που περίμενε. Θέση αντιπροέδρου προσδοκούσε ο Αβραμόπουλος (θέση η οποία δεν προβλέπεται από το καταστατικό), τελικά αναλαμβάνει την προεδρία του συνεδρίου τηςΝ.Δ. που θα γίνει τον Μάρτιο Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΣΗΜΕΙΑ (ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΑ) ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ. ΜΙΑ ΞΑΝΘΙΑ, ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΑΝΤΡΑΚΛΕΣ. ΜΙΑ Π........, ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΤΡΕΙΣ Π.........!!!!










































ΜΙΑ "ΠETYXHMENH" ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΤΡΕΙΣ "ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΥΣ".


ΜΑ ΠΟΥ......., ΠΗΓΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ.

Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΑΝΥΠΟΤΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ



Ημέρα εθνικού πένθους έχει κηρυχθεί η σημερινή για την Ρωσία, με απόφαση του προέδρου Μεντβέντεφ, για τον θάνατο 112 ανθρώπων εξαιτίας πυρκαγιάς που ξέσπασε σε νυκτερινό κέντρο ,στην πόλη Περμ, στα Ουράλια, την περασμένη Παρασκευή. 
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΓΝΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ, ΣΤΗΝ ΑΠΥΘΜΕΝΗ ΣΑΠΙΛΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΣΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΓΙΝΕΣΤΕ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ. ΤΣΟΥΤΣΕΚΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ.



«Ωρίμασαν οι συνθήκες. Πρέπει να ξανακουβεντιάσουμε το θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου», δήλωσε ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κ. Μουτζούρης. Η τελευταία δήλωση του κ. Μουτζούρη έρχεται να αλλάξει τη μέχρι πρότινος θέση του εναντίον της αλλαγής καθεστώτος στο θέμα του ασύλου, μετά το χθεσινό επεισόδιο με τον πρύτανη Χρ. Κίττα.

Σχολιάζοντας το περιστατικό με τον κ. Κίττα, η υπουργός Παιδείας, Α. Διαμαντοπούλου δήλωσε ότι «Χθες υπήρξε καταπάτηση του πανεπιστημιακού ασύλου. Οι εγκληματικές ενέργειες που ακολούθησαν με την επίθεση εναντίον του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών εμπίπτουν στο κοινό ποινικό δίκαιο. Δεν υπάρχει καμία κοινωνική και καμία ιδεολογική αναφορά. Πρόκειται για ωμό και απροκάλυπτο φασισμό».

«Η ενεργοποίηση όλων μας και πρώτα από όλα της πανεπιστημιακής κοινότητας για την υπεράσπιση του ανοιχτού πανεπιστημίου και της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών είναι καθήκον μας.

Ως Υπουργός Παιδείας σε συνεχή επαφή με τις πανεπιστημιακές αρχές έχω κάνει σαφές ότι είμαστε πλάι και έτοιμοι να υποστηρίξουμε τις αποφάσεις και τις επιλογές του πανεπιστημίου, ενός πανεπιστημίου, το οποίο είναι σύμβολο της δη
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΡΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ. ΡΕ ΑΛΛΟΙ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ. ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΠΛΕΟΝ Ο ... ΧΟΥΝΤΙΚΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ .. ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ.



Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό κατέθεσε ο πρώην υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος σχετικά με την αναφορά του κ. Παπανδρέου κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης (στις 16 Οκτωβρίου), σύμφωνα με την οποία υπήρξε «ξυλοδαρμός μέχρι θανάτου ενός Πακιστανού μετανάστη από την Αστυνομία».

Ο κ. Παυλόπουλος αναφέρει ότι την επόμενη ημέρα ο ίδιος από του βήματος επισήμαινε ότι «μια τέτοια βαριά και ατεκμηρίωτη κατηγορία στρεφόταν ευθέως εναντίον της ΕΛ.ΑΣ. και έπρεπε να υπάρξει αμέσως ανασκευή».

«Δεν υπήρξε ανασκευή» αναφέρει ο κ. Παυλόπουλος και συμπληρώνει ότι έκτοτε έχουν ολοκληρωθεί η ιατροδικαστική έκθεση και οι εκθέσεις τοξικολογικής και ιστολογικής εξέτασης για το συμβάν.

Ζητεί από τον πρωθυπουργό να απαντήσει αν εμμένει στην αρχική του θέση, αν ναι με ποια στοιχεία τεκμηριώνει την καταγγελία και τέλος αν αποκηρύσσει δημοσίως την «εσφαλμένη καταγγελία του» εφόσον δεν ισχύει κάτι τέτοιο και ποιος ευθύνεται για την παραπληροφόρησή του;
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Ρεκόρ προσαγωγών και συλλήψεων


Ρεκόρ προσαγωγών και συλλήψεων

Η αστυνομία προχώρησε σε 277 προσαγωγές στην Αττική και σε 104 στη Θεσσαλονίκη. 

Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Eνας στους 4 Βούλγαρους δωροδοκεί για να κανει την δουλειά του.




Υψηλός βαθμός διαφθοράς παρά την ένταξη της χώρας στην Ε.Ε. 

Ενας στους τέσσερις Βούλγαρους συνηθίζει να δωροδοκεί μέσω της γραφειοκρατίας σύμφωνα με το αποτέλεσμα μελέτης που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

34 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ H1N1.Εκτιμάται ότι οι θάνατοι θα φτάσουν τους 90. 10 παρενέργειες στο σύνολο 200.000 ανθρώπων που έχουν εμβολιαστεί.

Άλλοι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη νέα γρίπη στην Ελλάδα, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων σε 34. Πρόκειται για ένα 79χρονο  με υποκείμενο νόσημα που νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και έναν 63χρονο με υποκείμενο νόσημα που νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας εισήχθησαν και νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ένας 27χρονος με ιστορικό κακοήθειας, μία 48χρονη με ιστορικό σακχαρώδους διαβήτη και μία 45χρονη, υπέρβαρη με ιστορικό αυτοάνοσου νοσήματος. Επίσης, στην Εντατική νοσηλεύεται μη διασωληνωμένη 26χρονη, η οποία είναι έγκυος.

Εκτιμάται ότι οι θάνατοι θα φτάσουν τους 90. Στο πλαίσιο αυτό, οι ειδικοί προτρέπουν τους πολίτες να εμβολιαστούν. Η καθηγήτρια Ελένη Γιαμαρέλου είπε ότι έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα 110 παρενέργειες στο σύνολο 200.000 ανθρώπων που έχουν εμβολιαστεί.

Εμβολιασμός



Συνεχίζονται ο εμβολιασμός των υγιών ομάδων του πληθυσμού βάσει του σχεδιαγράμματος του υπουργείου Υγείας. Από τις 4 Δεκεμβρίου έως και τις 6 Δεκεμβρίου εμβολιάστηκαν 31.557 άτομα, ενώ η τηλεφωνική γραμμή 1135 δέχθηκε 32.686 κλήσεις.
Ο ΕΟΦ ανακοίνωσε ότι λειτουργεί καθημερινά συμπεριλαμβανομένου και Σαββάτου-Κυριακής, από 8:00 π.μ. μέχρι 21:00, ειδική τηλεφωνική γραμμή στον αριθμό: 213-2040401, για την καταγραφή τυχόν ανεπιθύμητων ενεργειών από τη χρήση των εμβολίων. Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Κοπεγχάγη: "Στραβό το κλίμα"

ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΒΟ ΤΟ ΚΛ"Ι"ΜΑ ΤΟ ΕΦΑΓΕ ΚΑΙ Ο ... ΓΑΪΔΑΡΟΣ.
Επιμέλεια: Μιχάλης Πολυδώρου
Το κλιμα στην Κοπεγχάγη μάλλον είναι στραβό. Η Διάσκεψη για την υπερθέρμανση του πλανήτη είναι για πολλούς "τελευταία ευκαιρία", ωστόσο θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο οι μεγάλοι ρυπαντές, παρά τα μεγάλα λόγια, να καταλήξουν σε μια δεσμευτική συμφωνία.  Εξάλλου και ο ίδιος ο «παππούς της υπερθέρμανσης» μιλάει για χαμένο κόπο και ανακοινώνει ότι θα μποϋκοτάρει τη σύνοδο.

Το  προφιλ
Διεξάγεται απο τις 7 έως τις 18 Δεκεμβρίου, με τη συμμετοχή τουλάχιστον 98 ηγετών,  18.000 αξιωματούχων και δεκάδων χιλιάδων ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας. Μεταξύ των ηγετών ο προεδρος των ΗΠΑ και ο πρωθυπουργός της Κίνας, των δύο μεγαλύτερων ρυπαντών του πλανήτη.  Θετική ένδειξη θεωρείται το γεγονός ότι Μπαράκ Ομπάμα  άλλαξε το πρόγραμμά του και τελικώς θα παραστεί στη Σύνοδο το τριήμερο 15-18 Δεκεμβρίου, που θεωρείται κρισιμο για την επίτευξη συμφωνιας.

Ο στόχος
Οι περισσότεροι αναλυτές θεωρούν απίθανο να προκύψει «δεσμευτική συμφωνία» για την αντικατάσταση του Κιότο, που λήγει το 2012, παρά τις υποσχέσεις που δόθηκαν από μεγάλους ρυπαντές υπό την πίεση και της κοινής γνώμης. Βασικός στόχος η αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης: να μην αυξηθεί η θερμοκρασία του πλανήτη περισσότερο από δύο βαθμούς Κελσίου έως το 2050. Για να γίνει αυτό πρέπει να επιτευχθεί συμφωνια για το περίφημο «50/50», 50% μείωση εως το 2050 των εκπομπων διοξειδίου του άνθρακα και των άλλων αερίων του θερμοκηπιου σε σχέση με τα επίπεδα του 1990.


Οι πρωταγωνιστές
Οκτώ χρόνια μετά την αποχώρηση από τη Συνθήκη του Κιότο, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα προτείνουν μείωση των εκπομπών τους  κατά 17% (από τα όρια του 2005) έως το 2020.

Ο Κινέζος πρωθυπουργός Γουέν Ζιαμπάο ανακοίνωσε ότι η χώρα του είναι διατεθειμένη να μειώσει τη λεγόμενη ένταση του διοξειδίου του άνθρακα κατά 40% με 45% σε σχέση με το 2005.  Τα νούμερα μπορεί να ακούγονται εντυπωσιακά, ωστόσο οι περιβαλλοντολόγοι επισημαίνουν ότι στην πραγματικότητα η δέσμευση Ομπάμα μεταφράζεται σε μείωση της τάξης του μόλις 3,5% σε σχέση με τα επίπεδα του 1990, ενώ η δέσμευση του Πεκίνου απλά θα μειώσει το ρυθμό αύξησης των εκπομπών.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, που για άλλη μια φορά φαίνεται να περιορίζεται σε ρόλο κομπάρσου,  δεσμεύεται για 20% περιορισμό των αερίων έως το 2020, όριο που μπορεί να ανέλθει στο 30% εφόσον υιοθετήσουν το στόχο και οι άλλοι μεγάλοι ρυπαντές.

H  Iνδία, η δεύτερη πολυπληθέστερη χώρα του πλανήτη και τέταρτος μεγάλος ρυπαντής,  τηρει σκληρή διαπραγματευτική στάση, πετώντας το μπαλάκι σε ΗΠΑ, Κίνα και ΕΕ, και αρνούμενη στην ουσία να δεσμευθεί.
Η Ρωσία υπέβαλε νέα, βελτιωμένη πρόταση για μείωση των εκπομπών ρύπων 20-25% μέχρι το 2020, ενώ η Βραζιλία υποσχέθηκε ότι θα περιορίσει κατά 36 έως 39% την αύξηση των ρύπων που εκπέμπει μέσα στα επόμενα 11 χρόνια.

Το ταμείο της Κοπεγχάγης
Το μεγαλύτερο αγκάθι της Διάσκεψης είναι ο επιμερισμός των οικονομικών βαρών. Ποιος θα πληρώσει και πόσο; Από τη μια, οι ανεπτυγμένες χώρες, στις οποιες κατοικεί το 20% του παγκόσμιου πληθυσμού, αλλά παραγουν το 60% των αερίων. Από την άλλη οι αναπτυσσόμενες χώρες με το 80% του παγκόσμιου πληθυσμού και το 40% των «παγκόσμιων ρύπων». Με αυτά τα δεδομένα, οι ανεπτυγμένες χώρες πρέπει να καταβάλουν στις αναπτυσσόμενες περισσότερα από 100 δις ευρώ για τεχνικές περιορισμού των αερίων.  Ωστόσο, δεν φαίνεται διατεθειμένες να πληρώσουν ούτε τα μισά!


Οι  συνέπειες της υπερθέρμανσης
«Υπερθέρμανση του πλανήτη», είναι από τις …διασημότερες φράσεις την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα, σύμφωνα με την υπηρεσία Global Language Monitor .

Η πορεία του πλανήτη, σύμφωνα με την έκθεση Global Carbon Project, ακολουθεί το πιο ακραίο από τα σενάρια που διατύπωσαν τα Ηνωμένα Έθνη στην έκθεση της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Αλλαγή του Κλίματος το 2007.  Ποιο είναι αυτό; Η μέση θερμοκρασία της Γης θα αυξηθεί έως και 6 βαθμούς Κελσίου έως το τέλος του αιώνα. Μια τέτοια αύξηση σημαίνει ολέθριες και μη ανατρέψιμες επιπτώσεις για τον πλανήτη, καθώς μεγάλα τμήματα αυτού θα γίνουν μη κατοικήσιμα.

Για να δούμε τις επιπτώσεις από την αύξηση της θερμοκρασίας βαθμό-βαθμό:

+1οC Kίνδυνος πυρκαγιών και αλλαγής κατοικίας κάποιων ζώων
+2οC  Kίνδυνος εξαφάνισης του 30% των ειδών ζώων και φυτών
H μείωση της γεωργικής παραγωγής στις περιοχές με ξηρασία και στις τροπικές περιοχές αυξάνουν τον κίνδυνο λιμού.
+3οC  Aπώλεια του 30% των βάλτων στις παράκτιες περιοχές.
Aύξηση της θνησιμότητας εξαιτίας της υψηλής θερμοκρασίας, των πλημμύρων και της ξηρασίας, έλλειψη νερού για εκατομμύρια ανθρώπους.
+4οC  Aύξηση κατά πολλά εκατομμύρια του αριθμού των ανθρώπων που πλήττονται από τις πλημμύρες και ιδιαίτερα στις πολυπληθείς περιοχές στα Δέλτα της Aσίας και της Aφρικής
+5οC  Aπειλή εξαφάνισης του 40% των ειδών των ζώων και των φυτών. Aυξανόμενες δυσκολίες στην παροχή υπηρεσιών υγείας.

Ο "παππους της υπερθέρμανσης" δεν πάει Κοπεγχάγη.

Ένας από τους κορυφαίους στον κόσμο επιστήμονες που ειδικεύονται στην μελέτη των κλιματικών αλλαγών, ο Τζέιμς Χάνσεν, διευθυντής του Ινστιτούτου Διαστημικών Μελετών Γκόνταρντ της NASA, ο οποίος αποκαλείται και "παππούς" της παγκόσμιας υπερθέρμανσης της Γης,  εύχεται να αποτύχει η σύνοδος κορυφής για το κλίμα στην Κοπεγχάγη. Ο 68χρονος Χάνσεν δήλωσε στους "Τάιμς του Λονδίνου" ότι θα μποϊκοτάρει τη σύνοδο, θεωρώντας ότι δεν είναι παρά μια "φάρσα. Στην ουσία, τόνισε, τα ανεπτυγμένα κράτη θέλουν να αγοράζουν "συγχωροχάρτια", δίνοντας μικροποσά στις αναπτυσσόμενες χώρες, για να συνεχίσουν τη ρύπανση και την επιβάρυνση της ατμόσφαιρας, σαν να μην τρέχει τίποτε.

Ο Χάνσεν, καθηγητής επίσης στο Ινστιτούτο της Γης του πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης, ήταν ένας από τους πρώτους που, στις αρχές της δεκαετίας του ΄80, σήμανε τον κώδωνα κινδύνου για την άνοδο της παγκόσμιας θερμοκρασίας λόγω των ανθρωπογενών εκπομπών αερίων,ιδίως διοξειδίου του άνθρακα.

 Όπως είπε, "το θεμελιώδες πρόβλημα είναι ότι τα ορυκτά καύσιμα αποτελούν τη φθηνότερη μορφή ενέργειας. Όσο υπάρχουν, αναπόφευκτα θα χρησιμοποιούνται". Γι' αυτό, ως βασική λύση αντιπρότεινε να επιβληθεί ένας "φόρος άνθρακα", ώστε σταδιακά η ανθρωπότητα να απεξαρτηθεί από τα ορυκτά καύσιμα.  Ο αμερικανός επιστήμονας προτείνει την επιβολή ενός νέου διεθνούς "φόρου άνθρακα", αρχικά ένα δολάριο ανά γαλόνι και σταδιακά να αυξάνεται. Τα έσοδα από τον φόρο, όπως είπε, μπορούν να επιστρέφονται στο κοινό με την μορφή μερίσματος.


Το κόστος της απραξίας 
Ολες σχεδόν οι αναλυσεις καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι το οικονομικό κόστος των μέτρων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής είναι πολύ μικρότερο από τις υφιστάμενες αλλά και τι επικείμενες συνέπειες της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Αν και το εύλογο ερώτημα είναι τι να τα κάνεις τα λεφτά, αν έχεις καταστρέψει το περιβάλλον.

Σύμφωνα με μελέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης ο περιορισμος των εκπομπών κατά κατά 30% ως το 2020, θα στοιχίσει μόλις 0,2% στην ετήσια οικονομική ανάπτυξη,  ποσοστό πολύ μικρότερο από την «υπερθέρμανση» που προκάλεσαν στην παγκόσμια οικονομία οι «εκπομπές» των golden boys. Την ιδια ώρα η μη λήψη μέτρων εκτιμάται ότι μπορεί να στοιχίσει εως και 65 δις ευρώ ετησίως στην ΕΕ, λόγω των καταστροφών σε γεωργία, τουρισμό και άλλους τομείς.

Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ τα προτεινόμενα μέτρα θα κόστιζαν μόλις πάνω από το 1% του παγκόσμιου ΑΕΠ  Aκαθάριστου Eθνικού Προϊόντος, μέχρι το 2030, ενώ ο ρυθμος αύξησης του παγκόσμιου πλούτου θα μειωνόταν μόλις κατά 0,03%

Στις ΗΠΑ, το Συμβούλιο Yπεράσπισης Φυσικών Πόρων  εκτιμά τα κόστος από την αύξηση της θερμοκρασίας μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες θα αγγίξει ττο 3,6% του AEΠ.

Σύμφωνα με τα ελληνικό τμημα της WWF το κόστος των παρεμβάσεων στην Ελλάδα υπολογίζεται μόλις σε 0,7% του AEΠ.

http://www.nooz.gr/page.ashx?pid=9&aid=952779&cid=8 Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Ο George Michael παραδέχθηκε ότι παίρνει ναρκωτικά.

Ο George Michael, πιο ειλικρινής από ποτέ μίλησε χωρίς δισταγμούς για την προσωπική του ζωή, σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Guardian. O διάσημος τραγουδιστής, παραδέχθηκε ότι έχει κάνει χρήση ναρκωτικών και ότι προτιμάει το “γρήγορο και ειλικρινές σεξ”. 

Ο πρώην τραγουδιστής των “Wham”, ο οποίος έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές τα μέσα ενημέρωσης, επιβεβαίωσε ότι έκανε κρακ κοκαϊνης, όταν τον συνέλαβαν πέρυσι στις δημόσιες τουαλέτες του Hampstead Heath, στο Λονδίνο.

Επίσης, ο 46χρονος τραγουδιστής αποκάλυψε ότι από τα 25 τσιγαριλίκια που έκανε παλιότερα – τα οποία φοβόταν ότι θα έκαναν ζημιά στη φωνή του - τώρα πλέον κάνει 7-8.

Ο George Michael μιλώντας για το σεξ είπε ότι προτιμάει το “γρήγορο και ειλικρινές” και να λέει “ναι” σε gay κρουαζιέρες με αγνώστους άντρες, παρά να βρίσκει κάποιον σε gay club.

Για πολλά χρόνια, ο Michael, ντρεπόταν για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις και του πήρε πολύ χρόνο μέχρι να το αποδεχθεί δημόσια γιατί δεν ήθελε να αναστατώσει την μητέρα του. Τώρα όμως, που όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι είναι gay, τίποτα δεν μπορεί να τον κάνει να νιώσει ντροπή. “Αυτός είμαι εγώ” τόνισε ο δημοφιλής τραγουδιστής.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΠΣΕ: Κατά 17,9% μειώθηκαν οι ελληνικές εξαγωγές στο εννεάμηνο

ΠΛΗΡΗΣ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΔ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ. ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΣΟΔΑ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ Ο ΘΕΙΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΜΑΣ ΕΒΑΛΕ ΣΤΗΝ ΕΕ, ΓΙΑΤΙ Ο ΑΝΗΨΙΟΣ ΔΕΝ ... ΕΠΕΣΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΛΙΑ, ΑΛΛΑ ΕΠΕΣΕ ΜΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΤΑ "ΜΕΛΙΑ".
Το 17,9% άγγιξε η μείωση των ελληνικών εξαγωγών στο εννεάμηνο του 2009, σύμφωνα με στοιχεία του Πανελλήνιου Σύνδεσμου Εξαγωγέων. Μάλιστα, αν χρησιμοποιηθεί ως βάση υπολογισμού το δολάριο, η μείωση φτάνει το 26,4%, αποδεικνύοντας ότι οι καλοκαιρινοί μήνες προσέθεσαν πρόσθετες πιέσεις στη δραστηριότητας των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων.

Όπως προκύπτει από την ανάλυση του Κέντρου Εξαγωγικών Ερευνών και Μελετών στα προσωρινά στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας για τις Εμπορευματικές Συναλλαγές της Ελλάδας κατά το μήνα Σεπτέμβριο και για το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2009, η υποχώρηση των εξαγωγών ήταν εντονότερη και από το 17%, έφτασε το 17,9%, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Συγκεκριμένα, η συνολική αξία των εξαγωγών - αποστολών την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2009, διαμορφώθηκε στα 10,732 δισ. ευρώ, έναντι 13,068 δισ. ευρώ, του εννεαμήνου του 2008, παρουσιάζοντας μείωση 17,9%. 
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: "΄Οχι στη δημιουργία νέων τμημάτων στα ΤΕΙ"


ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ. ΕΔΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΗΘΟΥΝ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ
Κατά της δημιουργίας νέων τμημάτων ΤΕΙ τάχθηκε, σύμφωνα με Το Βήμα (06.12.2009),  η υπουργός Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου σε δηλώσεις της μετά το τέλος της συνόδου των προέδρων ΤΕΙ που έγινε στο Μεσολόγγι. Η υπουργός Παιδείας διατύπωσε την άποψη ότι πρέπει να υποστηριχθούν τα υπάρχοντα τμήματα των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων και να κατοχυρωθούν τα επαγγελματικά δικαιώματα που εκκρεμούν σε πολλές ειδικότητές τους.

«Η χώρα έχει ανάγκη από διακριτά Τεχνολογικά Ιδρύματα υψηλής ποιότητας με προσφορά και στην οικονομία, στην κοινωνία και στην παραγωγή» δήλωσε η υπουργός Παιδείας. «Οι απόψεις μας συνέπεσαν και στο ότι υπάρχει ανάγκη μεγάλων αλλαγών που έχουν να κάνουν και με τη χωροταξική και τη θεματική αναδιάρθρωση των ΤΕΙ. Στόχος μας είναι αυτή τη στιγμή να σκύψουμε πάνω σε αυτά που υπάρχουν και να διαμορφώσουμε τις άριστες συνθήκες λειτουργίας τους» κατέληξε η κυρία Διαμαντοπούλου.

Σχετικά με το θέμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων των ειδικοτήτων των ΤΕΙ που εκκρεμούν, η υπουργός Παιδείας υποσχέθηκε άμεση επίλυση του προβλήματος. Για το θέμα αυτό, όπως είναι γνωστό, η σύνοδος αποφάσισε να κλείσουν τα ΤΕΙ όλης της χώρας στις 18 του μήνα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Η κυρία Διαμαντοπούλου απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το θέμα της δημιουργίας Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας με έδρα το Αγρίνιο, που είχε εξαγγελθεί από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, δήλωσε: «Στόχος μας είναι το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας να πάρει τα χαρακτηριστικά ενός καινοτόμου και διαφορετικού πανεπιστημίου. Θα προχωρήσουμε τις επόμενες μέρες με τη διαδικασία της ανοιχτής διαβούλευσης στην αλλαγή της διοικούσας πρυτανικής αρχής ώστε να αποτελείται από προσωπικότητες από τον χώρο της επιστήμης, της τέχνης, της οικονομίας, που θα δώσουν- γιατί αυτό θέλουμε- μια διαφορετική πνοή σε αυτό το πανεπιστήμιο» κατέληξε η υπουργός Παιδείας'.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΑΡΑ ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ 2% ΚΑΙ ΠΑΝΩ Ή ΕΙΠΑΜΕ - ΞΕΙΠΑΜΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ;


ΕΣΥΕ: Στο 2% ο πληθωρισμός το Νοέμβριο



Αύξηση 2,0% σημείωσε ο γενικός δείκτης τιμών καταναλωτή το Νοέμβριο σε ετήσια βάση, έναντι αύξησης 2,9%, που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση του έτους 2008 προς το 2007, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.

Σε σύγκριση με τον Οκτώβριο ο δείκτης παρουσίασε αύξηση 0,5%, έναντι μείωσης 0,3% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους.

Ο μέσος Δείκτης του δωδεκαμήνου Δεκεμβρίου 08 – Νοεμβρίου 09, σε σύγκριση προς τον ίδιο Δείκτη του δωδεκαμήνου Δεκεμβρίου 07 – Νοεμβρίου 08, παρουσίασε αύξηση 1,2%, έναντι αύξησης 4,3%, που σημειώθηκε κατά τα αντίστοιχα προηγούμενα δωδεκάμηνα.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΠΑΙΔΙΑ ΔΙΑΛΥΜΕΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ



"Μου στέλνει μηνύματα, ότι το παιδί δεν με αγαπάει". Αυτά είναι λόγια του Βαλάντη, που αναφέρονται στην Έλενα Γκρέκου, με την οποία απέκτησαν ένα αγοράκι μαζί.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΜΕΓΑΛΗ ΠΤΩΣΗ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΟ ΤΖΙΡΟ.





Γ.Δ. 2313,66 -2,94% Αξία: 92,50 εκ.€ Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΕΞΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟ ΙΡΑΚ


Οκτώ άνθρωποι, εκ των οποίων έξι μαθητές, σκοτώθηκαν και 41 άλλοι, μεταξύ των οποίων τρεις καθηγητές και 25 μαθητές, τραυματίσθηκαν σήμερα από έκρηξη στην είσοδο ενός σχολείου αρρένων στη Σαντρ Σίτι, μια σιιτική συνοικία στη βόρεια Βαγδάτη, ανακοινώθηκε από αστυνομικές και νοσοκομειακές πηγές.
Τα θύματα μεταφέρθηκαν σε δύο νοσοκομεία της συνοικίας και ο απολογισμός ανακοινώθηκε από νοσοκομειακούς αξιωματούχους.
Σύμφωνα με έναν αξιωματικό του στρατού που ήταν αυτόπτης μάρτυρας, "η έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 13.10 (τοπική ώρα, 12.10 ώρα Ελλάδας) στην είσοδο του σχολείου Αμπάα Νταρ τη στιγμή που έβγαιναν τα παιδιά. Όπλα κρυμμένα κάτω από το έδαφος εξερράγησαν όταν εργάτες έβαλαν φωτιά σε σκουπίδια που βρίσκονταν μπροστά από το σχολείο".
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΒΑΛΕ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ. ΑΛΛΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΠΩΣ ΤΟ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΣ.


Άλλα μου λες στο τηλέφωνο...

Ο Χρυσοχοΐδης πήρε φωτιά από τον τρόπο που αντιμετώπισε πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ τα επεισόδια. Με μια μακροσκελή και σε αυστηρό τόνο δήλωση μιλάει για διγλωσσία του Τσίπρα και για ψεύδη του κόμματος του.

Ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς εξέδωσε το απόγευμα ανακοίνωση που έκανε λόγο για «απίστευτη βία» και αστυνομικές ενέργειες που «παραβιάζουν όλη τη σχετική νομοθεσία και το Σύνταγμα». Απαντώντας, ο κ. Χρυσοχοΐδης καταλογίζει «ψεύδη και ανακρίβειες» στον ΣΥΡΙΖΑ και κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα για «διγλωσσία», καθώς διαπιστώνει «χάσμα ανάμεσα σε αυτά που λέει ο πρόεδρος του ΣΥΝ στις τηλεφωνικές μας συνομιλίες και στις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ».

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει «προληπτική επίθεση» την έφοδο στο Κερατσίνι και στα Εξάρχεια «χωρίς εισαγγελέα και παραβιάζοντας το οικιακό άσυλο». Κατηγορεί δε τον υπουργό για «στρατιωτικοποίηση της βεντέτας του με τους αναρχικούς που θέτει σε κίνδυνο την πολιτική έκφραση και διαμαρτυρία». Και καταλήγει καλώντας την κυβέρνηση «να επέμβει άμεσα στο σχεδιασμό της ανεξέλεγκτης καταστολής που εφαρμόζει ο υπουργός της».

Σε ψηφοθηρικούς στόχους αποδίδει την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ο Μιχάλη Χρυσοχοΐδης. Στην απάντησή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υποστηρίζει ότι οι ενέργειες της αστυνομίας ήταν απολύτως νόμιμες και με την παρουσία εισαγγελέα και «είχαν ως στόχο να διασφαλίσουν τον ειρηνικό χαρακτήρα των εκδηλώσεων αποτρέποντας έκνομες ενέργειες. Οι αιτιολογημένες προσαγωγές ατόμων δεν είναι παράνομες σε ένα δημοκρατικό καθεστώς, όπως επίσης δεν είναι παράνομη και η απαγγελία κατηγοριών από τις δικαστικές αρχές. Τα στοιχειώδη αυτά θα έπρεπε να τα γνωρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ», λέει ο κ. Χρυσοχοΐδης και τονίζει ότι δεν έχει προσωπική βεντέτα με τους αναρχικούς, αλλά αντιπαράθεση «μόνο με ναζιστές, ρατσιστές και τρομοκράτες, με όποια ιδεολογική μεταμφίεση και αν εμφανίζονται».

Τέλος στρέφεται προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα και τον εγκαλεί για διγλωσσία: «Σε όλη τη διάρκεια του σημερινού συλλαλητηρίου είχα επανειλημμένα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του ΣΥΝ και της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Α. Τσίπρα, και πραγματικά εκπλήσσομαι με το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στις συνομιλίες μας και στην
ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. Ας είναι όμως, αυτό είναι εσωτερικό πρόβλημα του συγκεκριμένου πολιτικού χώρου»...
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ...

Μήνυμα που στέλνεται από μαθητή σε μαθητή μέσω sms, διαβάστε το:
06-12-09
Σκοτώθηκε ο Αλέξης, προς τιμή του 15χρονου τότε Αλέξη, όλοι οι μαθητές καλούνται σε κατάληψη, τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου ενάντια στην βία. Γιατί ο άδικος χαμός του Αλέξη να γίνει σύμβολο της βίας, ενώ μπορεί να γίνει σύμβολο ενάντια στην βία; Όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολλά.
Στείλτε το σε όλες τις επαφές σας. Μην το αγνοήσεις. Είναι αλυσίδα. Ας το κάνουμε, όλοι για τον Αλέξη.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ, ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ. ΟΣΟ ΠΡΟΧΩΡΑ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΟΣΟ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ... ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ.

Ρεπορτάζ : Γιώργος Πουλερές
(από ΤΑ ΝΕΑ)
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

"ΦΟΡΟΣ 45% ΓΙΑ ΤΑ ΥΨΗΛΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ." ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΛΕΣ


Ρεπορτάζ : Έλενα Λάσκαρη
(από ΤΑ ΝΕΑ)


Τα πάνω- κάτω στη φορολογία εισοδήματος προτίθεται να φέρει το οικονομικό επιτελείοτης κυβέρνησης με την καθιέρωση πολλών κλιμακίων εισοδήματος και πληθώρας συντελεστών, από τέσσερα που είναι σήμερα. Πρόκειται για κλίμακα που θα οδηγεί σε ελάφρυνση των χαμηλότερων εισοδημάτων και επιβάρυνση των υψηλότερων, ενώ θολό είναι το τοπίο σχετικά με τις προθέσεις της κυβέρνησης για τα μεσαία εισοδήματα που αρχίζουν πάνω από 30.000 ευρώ. Έτσι, μελετάται οι συντελεστές πάνω από το αφορολόγητο όριο εισοδήματος των 12.000 ευρώ να αρχίζουν από 5% αντί 25% που είναι σήμερα και να κλιμακώνονται σταδιακά προς τα πάνω για κάθε επιπλέον 3.000 έως 5.000 ευρώ εισοδήματος.
Παράλληλα εξετάζεται και η επιβολή συντελεστή 45% για τα εισοδήματα πάνω από 100.000
ευρώ, ενώ σήμερα ο ανώτατος συντελεστής είναι 40% για εισοδήματα πάνω από 75.000 ευρώ.
Το βασικό σενάριο
Συγκεκριμένα, το βασικό σενάριο που μελετά το οικονομικό επιτελείο αφορά την καθιέρωση συντελεστή 5% για τα εισοδήματα από 12.000 έως 15.000 ευρώ. Το επόμενο κλιμάκιο, για εισοδήματα από 15.000 έως 18.000 ή 20.000 ευρώ, θα έχει συντελεστή 10% και ο συντελεστής 15% θα επιβάλλεται σε εισοδήματα από 18.000 ή 20.000 ευρώ έως 25.000 ευρώ. Το επόμενο κλιμάκιο εισοδήματος έως τις 30.000 ευρώ θα φορολογείται με συντελεστή 20%. Σε αυτό το μέτωπο θα προκύψουν και οι μεγαλύτερες ελαφρύνσεις για τους φορολογουμένους με σχετικά χαμηλά εισοδήματα. Σήμερα, η φορολογική κλίμακα μετά το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ προβλέπει φορολόγηση των εισοδημάτων έως 30.000 ευρώ με συντελεστή 25%. Έτσι, ένας φορολογούμενος με εισόδημα 15.000 ευρώ οφείλει στην Εφορία 750 ευρώ (15.000-12.000 = 3.000 x 25% = 750 ευρώ). Αν η παραπάνω πρόταση αλλαγών περάσει από τον διάλογο, ο ίδιος φορολογούμενος θα οφείλει στην Εφορία 150 ευρώ (3.000 Χ 5% = 150).
Με τον τρόπο αυτόν οι ελαφρύνσεις που θα προκύψουν θα αφορούν κυρίως όσους έχουν εισοδήματα έως 30.000 ευρώ, οι οποίοι αποτελούν το 87% των φορολογουμένων. Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων για τα εισοδήματα που δηλώθηκαν το 2008, 4.439.111 φορολογούμενοι δήλωσαν εισοδήματα έως 30.000 ευρώ. Σε αυτό το σύνολο βέβαια περιλαμβάνονται και ορισμένοι οι οποίοι δήλωσαν εισοδήματα μικρότερα των πραγματικών. Αυτούς, το οικονομικό επιτελείο ευελπιστεί να τους εντοπίσει μέσω της καθιέρωσης του πόθεν έσχες για όλους. Πρόκειται για ένα σύστημα διασταύρωσης των δηλωθέντων εισοδημάτων με την περιουσιακή κατάσταση και τις δαπάνες διαβίωσης μέσω του οποίου θα εντοπίζονται ασυμφωνίες και θα προκύπτουν οι υποψήφιοι για εξονυχιστικό έλεγχο. Προβληματισμός για τους «μεγάλους»
Ενώ στο μέτωπο των χαμηλών εισοδημάτων οι προθέσεις της κυβέρνησης έχουν σχεδόν αποκρυσταλλωθεί, προβληματισμός επικρατεί για τα θεωρούμενα υψηλά εισοδήματα, όπου θεωρείται καθαρά πολιτική η απόφαση για το ύψος των εισοδημάτων πάνω από το οποίο θα επιβάλλεται ο ανώτερος φορολογικός συντελεστής. Στελέχη του οικονομικού επιτελείου θεωρούν πως η κλίμακα με τη σημερινή μορφή της ενσωματώνει κατάφωρες αδικίες εις βάρος των ασθενέστερων εισοδηματικών τάξεων, αφού ένας φορολογούμενος με εισόδημα 35.000 ευρώ έχει ανάλογη φορολογική επιβάρυνση με έναν άλλο φορολογούμενο με εισόδημα 75.000 ευρώ. Και οι δύο για το τμήμα του εισοδήματός τους πάνω από 30.000 και έως 75.000 ευρώ φορολογούνται με συντελεστή 35%. Από την άλλη πλευρά, το όριο των 75.000 ευρώ πάνω από το οποίο επιβάλλεται ο ανώτερος συντελεστής 40% θεωρείται υψηλό και εξετάζεται να μειωθεί. Στο βασικό σενάριο της νέας κλίμακας- οι τελικές προτάσεις θα μορφοποιηθούν κατά τον διάλογο- από ένα επίπεδο εισοδήματος και μετά τα κλιμάκια θα είναι μεγαλύτερα των 5.000 ευρώ και οι συντελεστές ενδεχομένως θα αυξάνονται κατά 10 μονάδες. Έτσι, μετά τις 30.000 ευρώ και κατά πάσα πιθανότητα έως τις 40.000 ευρώ προτείνεται να επιβληθεί συντελεστής 30%, ενώ στη διακριτική ευχέρεια της κυβέρνησης θα είναι ο προσδιορισμός του εισοδήματος εκείνου πάνω από το οποίο θα επιβάλλεται συντελεστής 40% (σήμερα πάνω από 75.000 ευρώ).
Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης μελετά επίσης την αύξηση του ανώτερου φορολογικού συντελεστή στο 45%, καθώς από στελέχη του θεωρείται δίκαιη η επιβολή του σε εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΑΝ ΠΑΘΑΙΝΕ ΚΑΤΙ Ο ΓΙΟΣ ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΛΛΟΥ... ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.



"Αν πάθαινε κάτι ο γιός μου, ο Χρυσοχοϊδης θα'χε να κάνει μαζί μου"...


Βασανισμό εν μέση οδό του γιου του (φωτό), κατήγγειλε ο καθηγητής Κώστας Παραβάς.
Τον συνέλαβαν γιατί όπως λέει ο πατέρας, πήγε να βοηθήσει μια τραυματισμένη διαδηλώτρια. Είναι ένα παιδί δυο μέτρα, εξαιρετικού ήθους, και το μόνο του σφάλμα είναι ότι ανήκει στους Τροτσκιστές.
Λίγο το βρίσκουν αυτό τα ΜΑΤ?...
http://nonews-news.blogspot.com/2009/12/blog-post_619.html
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Έδωσαν στο μωρό τους ecstasy!!


Έδωσαν στο μωρό τους ecstasy!!

"Ένα ζευγάρι από την Μελβούρνη έδωσε… κατά λάθος στο μωρό τους χάπια Ecstasy! Όπως ισχυρίζονται οι γονείς, μπέρδεψαν τα φάρμακα του μωρού με τα ναρκωτικά, αφού η μητέρα είχε κρύψει τα ναρκωτικά στα πράγματα του παιδιού της. Το δικαστήριο έκρινε το ζευγάρι ένοχο για κατοχή ναρκωτικών και πρόκληση σωματικών βλαβών στο μωρό."http://trelokouneli.blogspot.com/

Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...