Ντοκιμαντέρ "Money as Debt": αναλύεται η οικονομική σκλαβιά την οποία βιώνουμε!

George Carlin American Dream

Δευτέρα, Ιανουαρίου 04, 2010

ΚΡΕΜΑΣΑΝ ΟΜΟΙΩΜΑ ΤΟΥ ΟΜΠΑΜΑ ΣΤΗΝ ... USA.

Oμοίωμα του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα βρέθηκε να κρέμεται από μια πολυκατοικία στη γενέτειρα του πρώην προέδρου Τζίμι Κάρτερ στην Τζόρτζια (νότιες ΗΠΑ), σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Atlanta Journal - Constitution.
Εικόνες που μεταδόθηκαν από το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο WALB-TV δείχνουν την κούκλα με το μαύρο κεφάλι κρεμασμένη με ένα σχοινί γύρω από το λαιμό μπροστά από μια κόκκινη, άσπρη και μπλε πινακίδα που γράφει "Πλέινς, Τζόρτζια. Φέουδο του Τζίμι Κάρτερ, 39ου προέδρου μας".
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ google ... ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟ ΝΕΥΤΩΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ


Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Πέντε νεκροί από χιονοστιβάδες στην Ελβετία.

 
Πέντε άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και αγνοείται η τύχη τριών από τις χιονοστιβάδες που έπληξαν το Σαββατοκύριακο δημοφιλείς περιοχές για σκι της Ελβετίας, μεταξύ των οποίων ένας γιατρός που έσπευσε για να συνδράμει στο έργο διάσωσης των παγιδευμένων σκιέρ.
Διασώθηκαν οκτώ άτομα,ορισμένα σοβαρά τραυματισμένα.
Από την εταιρεία Rega που διαθέτει ελικόπτερα για την παροχή επείγουσας βοήθειας έγινε γνωστό ότι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της εταιρείας που ένας γιατρός χάνει την ζωή του από χιονοστιβάδα.
Χθες, επίσης, ένας άνδρας έχασε την ζωή του από χιονοστιβάδα σε ορεινή περιοχή του καντονίου Βαλαί.
Η ίδια εταιρεία ανέφερε ότι 37 άνθρωποι σκοτώθηκαν η τραυματίστηκαν από χιονοστιβάδες το 2008 και 45 το 2007 στην Ελβετία.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΣΤΙΣ 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ Ή ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ;;;

Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΚΛΕΙΝΕΙ ΜΕΘ ΝΕΟΓΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ.




http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=9468&catid=5 Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΜΑΙΚΛ ΤΖΑΚΣΟΝ

Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΟΥ 40% ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ;;;

Πολύ σημαντικές εξελίξεις υπήρξαν στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπια». 
O εκδότης της εφημερίδας, Θανάσης Τεγόπουλος, ζήτησε την αποχώρηση του διευθυντή της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας», Γιάννη Βλάσταρη.
Ο λόγος είναι ότι οι εκδότες επιθυμούν την ενοποίηση του καθημερινού και του κυριακάτικου φύλλου και την μετατροπή της εφημερίδας σε πρωινή με πιθανό διευθυντή τον Βαγγέλη Παναγόπουλο. 
Σήμερα Δευτέρα , στις 17.00 θα συγκληθεί γενική συνέλευση των εργαζομένων στην Ελευθεροτυπία, συμπεριλαμβανομένου του Γιάννη Βλαστάρη για να συζητηθούν και να αποφασιστούν τι θα πράξουν από δω και πέρα.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΔΕ, ΔΙΕΤΑΞΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗ.


Εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για την υπόθεση νοσηλείας του δημοσιογράφου, Νίκου Κακαουνάκη, έδωσε η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου στον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ευαγγελισμός», Γ.Μυλωνάκη. 
Η διοίκηση του νοσοκομείου Ευαγγελισμός άνοιξε τον φάκελο και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν εντόπισε ασάφειες ή ερωτηματικά.
Ο Νίκος Κακαουνάκης είχε εισαχθεί πριν από ένα περίπου μήνα στο νοσοκομείο, προκειμένου να υποβληθεί σε επέμβαση αφαίρεσης πολύποδα στο παχύ έντερο. 
Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του παρουσιάστηκαν επιπλοκές και η κατάσταση της υγείας του παρουσίαζε σταθερή επιδείνωση. 
Ύστερα από αίτημα συγγενών του διακομίστηκε πριν από λίγες ημέρες στην εντατική ιδιωτικού θεραπευτηρίου, όπου κατέληξε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΠΑΛΕΨΑΝ ΑΕΚ ΚΑΙ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΦΑΒΟΡΙ ΟΣΦΠ ΚΑΙ ΠΑΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ.


Πανιώνιος-Παναθηναϊκός 76-80 (40-42)
ΑΕΚ-Ολυμπιακός 91-96 (40-45)
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΣΤΟ ΝΤΟΥΜΠΑΪ ΤΟ ΨΗΛΟΤΕΡΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, 818 ΜΕΤΡΑ.


Εγκαινιάστηκε, από τον σεΐχη Mohammed bin Rashid Al Maktoum το ψηλότερο κτίριο του κόσμου.
Το κτίριο αγγίζει τα 808 μέτρα, διαθέτει περισσότερους από 160 ορόφους και η κατασκευή του από την Emaar Properties κόστισε 1,5 δισ. δολάρια.
Το 90% του κτιρίου έχει προπωληθεί.

Ο πύργος αποτελείται κυρίως από κατοικίες, ενώ 37 όροφοι θα αποτελούνται από γραφεία και καταστήματα.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΠΩΛΗΣΗ ΓΕΡΜΑΝΟΣ: ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ... ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ. ΤΟΝ ΝΟΥΣ ΣΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. ΜΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙΣ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙΣ ... ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ.



Περίεργη παράταση άλλων τριών μηνών ζήτησαν σύμφωνα με πληροφορίες οι πραγματογνώμονες που ερευνούν την εξαγορά της “Γερμανός” από τηνCosmote. 
Έτσι το πόρισμα που έπρεπε να καταθέσουν ως τις 31/12/2009, πηγαίνει προς Μάρτιο και βλέπουμε.
Ανώτερος δικαστικός που ρωτήθηκε για τον αν χειραγωγήθηκε τελικά η μετοχή της “Γερμανός” ή όχι, δήλωνε στην εφημερίδα “Κεφάλαιο”: “Εδώ οι μισοί πραγματογνώμονες παραιτούνται και οι άλλοι μισοί έπρεπε να έχουν παραδώσει πόρισμα και ακόμη τίποτα”.
Η υπόθεση θα απασχολήσει ούτως ή άλλως τη Βουλή, που θα εξετάσει αν θα συγκροτηθεί Εξεταστική Επιτροπή, έστω κι αν έχουν παραγραφεί πιθανές πολιτικές ευθύνες πρώην υπουργών.
Τα 5 κακουργήματα που ερευνώνται, είναι:
- Χειραγώγηση της αγοράς κατ’ επάγγελμα, που προϋποθέτει δόλο και μεθόδευση
- Ηθική αυτουργία στο παραπάνω αδίκημα
- Ξέπλυμα μαύρου χρήματος, που προϋποθέτει ίδιον όφελος
- Απιστία στην υπηρεσία
- Ηθική αυτουργία στην απιστία
Το χρονικό της υπόθεσης



ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ
- Η εξαγορά της Γερµανός από την COSMOTE υπογράφηκε τον Μάιο του 2006.
- Το τίμημα της αγοράς ανακοινώθηκε στα 1,3 δισ. ευρώ.
- Στις 7/2/2007 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία, καταγγέλλοντας ως σκανδαλώδες το τίμημα και μιλώντας για «χειραγώγηση της μετοχής της Γερμανός, λίγο πριν από την εξαγορά».
- Στις 7/3/2008 η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επιβάλλει πρόστιμο 580.000 ευρώ στα διοικητικά στελέχη της Γερµανός και 80.000 ευρώ σε αυτά της Eurobank ΑΧΕΠΕΥ. Μετατρέπει όμως την κατηγορία από «χειραγώγηση» σε «στήριξη» της μετοχής.
- Στις 12/6/2008 η προκαταρκτική εξέταση της εισαγγελέως Ευσταθίας Σπυροπούλου ολοκληρώνεται και η δικαστική έρευνα ανατίθεται στον 20ό τακτικό ανακριτή.
- Στις 9/4/2009 το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών ακυρώνει τα πρόστιμα σε Γερμανός και Eurobank ΑΧΕΠΕΥ.
- Στις 8/5/2009 κλείνει η Βουλή και παραγράφονται τυχόν ποινικές ευθύνες υπουργών.
- Στις 23/6/2009, ορίζονται από τον ανακριτή πραγματογνώμονες οι οποίοι στα μέσα Ιουλίου παραιτούνται δηλώνοντας κώλυμα αμεροληψίας, αφού είχαν συνεργαστεί κατά το παρελθόν και με τη Γερµανός και µε τον ΟΤΕ.
- Στις 22 Σεπτεμβρίου 2009 ορκίζονται δύο νέοι πραγματογνώμονες, µε υποχρέωση εντός τριμήνου να απαντήσουν. Το πόρισμα δεν έχει ακόμα κατατεθεί και πληροφορίες λένε πως ζητήθηκε παράταση άλλου ενός 3µήνου.

"ΟΤΙ ΑΡΓΕΙ ΚΑΠΟΥ ΒΡΩΜΕΙ"
ΤΟΝΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΟ ΚΑΘΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΕΞΑΓΟΡΑΣΤΗΚΕ, ΓΙΑ  ΠΕΡΙΠΟΥ 2 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ. ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΑΦΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣΕ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΟΣΦΠ Ο ΚΟΚΚΑΛΗΣ, ΤΕΛΙΚΑ Ο ΜΠΕΝ ΑΡΦΑ ... ΤΕΛΟΣ. ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ. ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΑΣΤΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΚΟΚΚΑΛΗ.

Τα Γαλλικά ΜΜΕ προαναγγέλουν την παραμονή του παίκτη στη Μαρσέιγ μετά τη συνάντηση που είχε με τον προπονητή του Ντιντιέ Ντεσάμπ.
Στον Ολυμπιακό πάντως παραμένουν αισιόδοξοι και κάνουν λόγο για παιχνίδια εντυπώσεων από την πλευρά των Γάλλων. 
Η ουσία είναι ότι το θέμα έχει τραβήξει πολύ και η υπομονή όλων έχει εξαντληθεί.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...