Ντοκιμαντέρ "Money as Debt": αναλύεται η οικονομική σκλαβιά την οποία βιώνουμε!

George Carlin American Dream

Παρασκευή, Ιανουαρίου 15, 2010

ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΟΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΕΣ.


Μειώσεις φόρων θα έχουν όλοι όσοι μεταβιβάζουν ακίνητα αξίας έως 310.000 ευρώ.
π.χ. για ακίνητο με αντικειμενική αξία 1,5 εκατομμυρίων ευρώ ο φόρος αυξάνεται κατά 658%. 
Δηλαδή θα πληρωθεί φόρος 106.400 ευρώ αντί 14.050 ευρώ που ηταν εως τις 08/01.



Αξία 
περιουσίας
 που μεταβιβάζεται
 με δωρεά, γονική 
παροχή ή κληρονομιά

Φόρος 
με βάση
 την 
ισχύουσα κλίμακα
(1%
ανεξαρτήτως αξίας )
Φόρος
 με βάση την προτεινόμενη κλίμακα
Διαφορά
 φόρου (%)
150.000
550
Ø
-100,00
200.000
1.050
500
-52,38
300.000
2.050
1.500
-26,83
310.000
2.150
2.000
-6.98
315.000
2.200
2.250
+2.27
320.000
2.250
2.500
+11,11
350.000
2.550
4.000
+56,86
400.000
3.050
6.500
+113,11
500.000
4.050
11.500
+183,95
600.000
5.050
16.500
+226.73
800.000
7.050
36.500
+417,73
1.000.000
9.050
56.500
+524,31
1.500.000
14.050
106.500
+658,01

Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Μετά από δυόμιση χρόνια που έχει να παίξει ποδόσφαιρο με αξιώσεις ο Νέρι Καστίγιο (ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΑΓΟΡΙ ΤΟΥ ΚΟΚΚΑΛΗ) "γύρισε" στο ΟΣΦΠ.

Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Ο ΘΕΜΟΣ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ... ΚΑΡΦ(Ι)ΩΜΑ;;;

Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΣΤΟ ΣΚΑΪ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 24/1 ΚΑΙ ΩΡΑ 00:30 .... ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ .... ΚΟΥΝΕΛΑΚΙΑ ΤΟΥ PLAYBOY.

Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΜΠΡΟΣ ΓΚΡΕΜΟΣ (ΤΖΕΝΟΑ ΚΑΙ ΣΑΣΑ ΜΠΑΣΤΑ) ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΡΕΜΑ (ΑΕΚ): ΣΤΗΝ ΤΖΕΝΟΑ Ο ΤΑΧΤΣΙΔΗΣ ΤΗΣ ΑΕΚ, ΓΙΑΤΙ Η ... ΣΑΣΑ ΜΠΑΣΤΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΡΙΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ. ΚΡΙΜΑ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ 19 ΕΤΩΝ. ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΙΝΤΕΡ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ... ΚΡΕΒΑΤΙ ΤΗΣ ΜΠΑΣΤΑ.


Ο Ταχτσίδης είχε πρόταση και από την Ίντερ την οποία όμως απέρριψε.
Ο 19χρονος μέσος συζήτησε με τους ανθρώπους των «νερατζούρι» και τελικά αποφάσισε να πει όχι.
 Στην Τζένοα σίγουρα θα έχει περισσότερες ευκαιρίες ενώ πολύ σημαντικό ρόλο έπαιξε και το γεγονός ότι σαν παίκτης της Πριμαβέρα (Β' ομάδα της Ίντερ) θα έπρεπε να μένει στο προπονητικό κέντρο κάτι το οποίο θα τον υποχρέωνε να μένει μακριά από τη σύντροφό του, Σάσα Μπάστα (δεν επιτρέπεται η παραμονή των συντρόφων των παικτών μέσα στο κέντρο).
Αφού λοιπόν μίλησε και με την σύντροφο του και με δεδομένο ότι θέλει να διατηρήσει αυτή την σοβαρή σχέση είπε το «ναι» στην Τζένοα.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη Βενεζουέλα.


Κοντά στην παραλιακή πόλη Καρουπάνο της Καραϊβικής.
Ο σεισμός ήταν σχετικά ρηχός αφού προερχόταν από βάθος μόλις 12 χιλιομέτρων. 
Το επίκεντρό του εντοπίστηκε σε απόσταση 39 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά του Καρουπάνο. 
Έγινε αισθητός μέχρι το Πουέρτο Λα Κρους όπου βρίσκεται ένα διυλιστήριο της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας PDVSA.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές από τη δόνηση.
ΚΑΤΙ "ΚΑΚΟ ΞΥΠΝΗΣΕ" Ο ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΪΤΗΣ.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Στο μικροσκόπιο των Βρυξελλών από την Παρασκευή το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης. 1 ΕΚΑΤ. € Η ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ "ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ".


Πρέπει να εξοικονομήσουμε περισσότερα από 23 δις ευρώ μέσα σε τρία χρόνια, κυρίως από την αύξηση των εσόδων. 

Προβλέπει επίσης δημοσιοποίηση ονομάτων των κατ' εξακολούθηση φοροφυγάδων και κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων για τους οφειλέτες που έχουν τη δυνατότητα, βάσει ακίνητης περιουσίας, να πληρώσουν. 
Τα ραντεβού γιατρών και δικηγόρων θα καταγράφονται ηλεκτρονικά, ενώ με GPS θα παρακολουθούνται τα βυτιοφόρα μεταφοράς καυσίμων.
Την ίδια ώρα συνεχίζεται η πίεση από τις διεθνείς αγορές καθώς το σπρεντ του δεκαετούς ομολόγου του Ελληνικού Δημοσίου έφθασε στις 283 μονάδες βάσης, ενώ νέα πηγή ανησυχίας δημιουργούν οι οι επισφάλειες των τραπεζών που εκτιμάται ότι ανήλθαν το 2009 στο 8,5%-9% επί των χορηγήσεων.
Το οικονομικό επιτελείο έχει επεξεργαστεί και σκληρότερο εναλλακτικό σχέδιο, εάν δεν επιτευχθούν οι στόχοι στα δημοσιονομικά, με επιπλέον φόρους και μεγαλύτερο ψαλίδι στις δαπάνες.
Το σχέδιο αναμένεται να συζητηθεί στην ολομέλεια της Κομισιόν στις 27 Ιανουαρίου ή στις 4 Φεβρουαρίου. 

Στις 15-16 Φεβρουαρίου θα συζητηθεί στο Eurogroup και το EcoFin, οπότε η χώρα αναμένεται να υπαχθεί και επισήμως σε αυστηρότερο καθεστώς επιτήρησης.
"Καθοριστική η προσπάθεια που θα κάνουμε την επόμενη 3ετία για το μέλλον της χώρας" τόνισε ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου και κατέληξε "Πρόκειται για δύσκολο και φιλόδοξο πρόγραμμα".
"Αν χρειασθεί να λάβουμε και άλλα μέτρα, όπως η κατάθεση συμπληρωματικού προϋπολογισμού, θα το πράξουμε", δήλωσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου.
"Προσπαθούμε να αλλάξουμε για να μη βουλιάξουμε και μάλιστα σε ένα δύσκολο περιβάλλον. Το πρόγραμμα σταθερότητας θα κριθεί στην εφαρμογή του", δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.
"Το πρόγραμμα είναι εξαιρετικά σημαντικό όχι τόσο γιατί ανατρέπει τον προϋπολογισμό του 2010 που μόλις ψηφίστηκε, όσο γιατί πρόκειται να υλοποιηθεί σε περίοδο οικονομικής ύφεσης και εκτίναξης του κόστους δανεισμού της χώρας", δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.
"Σε πολλές περιοχές έχουμε πολύ κακή λειτουργία του Δημοσίου και ζητήματα διαφθοράς", τόνισε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος.

και επίσης ανέφερε ότι, "από χρόνια η ΑΔΕΔΥ λέει 'ναι' στο μισθολόγιο κι όχι στα επιδόματα".


ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
"Κάποιες ευρωπαϊκές χώρες έχουν μεγάλα προβλήματα με το χρέος και η Ελλάδα έχει δουλειά να κάνει για να αντιμετωπίσει τα δικά της θέματα", δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ.
«Είναι απολύτως φυσιολογικό η Ευρωζώνη και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να προσπαθήσουν να επιλύσουν τα προβλήματά της μόνοι τους», υπογράμμισε ο επικεφαλής του Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν, μιλώντας σε γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι
«Μπορεί οι Ευρωπαίοι να είναι εξοργισμένοι με τις ελληνικές αρχές για την παραποίηση των στατιστικών στοιχείων, αλλά δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι η Ελλάδα είναι ένα από τα πολλά παραδείγματα χωρών που έχασαν την ανταγωνιστικότητά τους στην ευρωζώνη», σημειώνει άρθρο των Φαϊνάσιαλ Τάιμς.
«Εάν η ευρωζώνη δεν βοηθήσει την Ελλάδα ή εάν θέσει πολιτικά ανέφικτους όρους, είναι πιθανό η χώρα να μην ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της προς τους δανειστές της, γεγονός που θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην ευρωζώνη». 



ΑΝΕΡΓΙΑ
Στο 20 με 21% θα φτάσει η ανεργία στο τέλος του 2010, εκτίμησε ο Υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος.
Στο 9,8% το ποσοστό ανεργίας τον Οκτώβριο του 2009 , από 7,4% τον Οκτώβριο του 2008, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
"Χάθηκαν πεντέμισι χρόνια με την κυβέρνηση Καραμανλή", είπε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μιλώντας την Πέμπτη στον Alter.

"ο τέως πρωθυπουργός παρέλαβε την οικονομία σε πολύ καλύτερη κατάσταση και δεν προχώρησε την πολιτική του καθώς, η ήπια προσαρμογή παραήταν ήπια".
Tάχθηκε υπέρ της συγκρότησης Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία.

Σε ερώτηση εάν θα έπρεπε στο πλαίσιο της μείωσης δαπανών να μειωθεί η επιχορήγηση από το κράτος Ιδρυμάτων όπως το "Κωνσταντίνος Μητσοτάκης" ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ απάντησε: "είναι λάθος να το εμποδίσουν", καθώς όπως είπε, "το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ δεν είναι σημαντικό".

ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ
 «Τόσο ο πρώην πρωθυπουργός, κ. Μητσοτάκης, όσο και ο πρώην πρωθυπουργός, κ. Σημίτης, ανεξαρτήτως της οποιασδήποτε πολιτικής αντιπαλότητας που μπορεί να έχει ή να είχε κάποιος μαζί τους, είναι χρήσιμες μονάδες στον τόπο». Πρότεινε νέα σύγκλιση πολιτικών αρχηγών, με την συμμετοχή των πρώην Πρωθυπουργών.



ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΚΑΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ) ... ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΠΩΣ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

VIDEO ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΪΤΗ. ΤΡΟΜΕΡΕΣ ΣΚΗΝΕΣ.


ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 100.000 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ. ΑΝΥΠΟΤΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ. Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΑΠΟΡΙΑ: ΤΟ ΕΥΧΕΛΑΙΟ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ή ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ;;;;

Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ... ΑΓΡΟΤΟΠΑΤΕΡΑΔΩΝ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΓΡΟΤΟΠΑΤΕΡΩΝ): ΑΡΧΙΖΕΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΤΑ ΧΑΝΟΥΝ. Η ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ. ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΚΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ. ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΚΟ ΣΕ ΕΣΕΝΑ. ΑΡΑ ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ, ΧΑΝΕΙΣ. ΟΠΟΤΕ ΟΙ ... ΜΠΛΕ-ΚΟΚΚΙΝΟύληδες, ΜΟΝΟ ΚΑΚΟ ΚΑΚΟΥΝ.


Στους δρόμους κατεβαίνουν και πάλι από σήμερα, Παρασκευή, οι αγρότες σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ νέες αγροτικές κινητοποιήσεις έχουν εξαγγελθεί και για την προσεχή εβδομάδα.
Η στάση των αγροτών διαφοροποιείται ανά περιοχή, από τον πλήρη αποκλεισμό δρόμων και έως την παράταξη των τρακτέρ στις άκρες του οδοστρώματος.


Αναλυτικά, ο χάρτης των κινητοποιήσεων ανά περιφέρεια και νομό διαμορφώνεται ως εξής:
 Οι αγρότες θα κατευθυνθούν στον κόμβο Βογατσικού, όπου από τις 2 το μεσημέρι -και μέχρι νεότερης απόφασης- θα αποτρέπουν τη ροή αυτοκινήτων και φορτηγών από Καστοριά προς Θεσσαλονίκη και από Καστοριά προς Αλβανία, όπως γνωστοποίησε ο αγροτοσυνδικαλιστής Κώστας Αποστολίδης.
 Στα τελωνεία Κρυσταλλοπηγής και Νίκης θα βρίσκονται το μεσημέρι της Παρασκευής οι αγρότες του Νομού Φλώρινας. Η ακριβής μορφή των κινητοποιήσεων, για το εάν και πόσο και αποκλειστούν τα τελωνεία, θα αποφασιστεί την ίδια ημέρα, σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή, Νίκο Στεργίου.

Σε σύσκεψη που θα γίνει το πρωί της Παρασκευή μπροστά στη Νομαρχία Γρεβενών, πρόκειται να αποφασίσουν οι αγρότες της περιοχής τη στάση τους. 

Μερίδα των αγροτών θεωρεί άκαιρη την έναρξη κινητοποίησης πριν από την πραγματοποίηση του διήμερου ανοιχτού διαλόγου για τη γεωργία.
Την πρόθεσή τους να βγάλουν τα τρακτέρ στους δρόμους, χωρίς όμως να προχωρήσουν- τουλάχιστον σε πρώτη φάση- σε αποκλεισμούς έχουν γνωστοποιήσει αγροτοσυνδικαλιστές από τη Λάρισα. 

Οι σχετικές αποφάσεις ελήφθησαν με γνώμονα και την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στους δρόμους του θεσσαλικού κάμπου μετά το «κλείσιμο» των Τεμπών.
Η μαζική κινητοποίηση ξεκινά την ερχόμενη Τετάρτη 20 Ιανουαρίου. 

Η ΕΑΣ Λάρισας όρισε ως σημεία συγκέντρωσης των τρακτέρ τον Πλατύκαμπο, τον Τύρναβο, τη Μελούνα και την Αγιά.
Τη Λάρισα θα επισκεφθεί την Παρασκευή η υπουργός Κατερίνα Μπατζελή.
Συγκεντρώσεις στις πλατείες των χωριών του Νομού Καρδίτσας ξεκινούν την Παρασκευή οι αγρότες της περιοχής. 

Σύμφωνα με απόφαση της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, όλοι οι αγρότες πρόκειται συγκεντρωθούν στον κόμβο Νίκαιας τη Δευτέρα το πρωί.
Στα Τρίκαλα, προσυγκέντρωση με τα τρακτέρ τους, το πρωί της Παρασκευής στον κόμβο της Φαρκαδόνας, αποφάσισαν οι αγρότες που συμπλέουν με την Παναγροτική Συσπείρωση.
Αντίστοιχη κίνηση πρόκειται να αποφασίσουν αγρότες του Μεγαλοχωρίου και, τη Δευτέρα το πρωί, τα δύο μπλόκα αναμένεται να κινηθούν προς Λάρισα, όπου και θα ενωθούν με τους συναδέλφους τους στον κόμβο της Νίκαιας.
Κινητοποιήσεις ξεκίνησαν την Πέμπτη οι αγρότες στην Καβάλα, οι οποίοι το βράδυ θα προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό, χρονικής διάρκειας περίπου μίας ώρας, της Εγνατίας Οδού, στο ύψος της γέφυρας του Νέστου.
Στον Έβρο στα τελωνεία Ορμενίου και Κήπων (στα ελληνοβουλγαρικά και ελληνοτουρκικά σύνορα αντίστοιχα) θα βρίσκονται από την Παρασκευή με τα τρακτέρ τους οι αγρότες του νομού.
Μερίδα αγροτών θα συγκεντρωθεί και στην περιοχή Κορνοφωλιά (Σουφλί). Αποφάσεις για το κλείσιμο ή μη των τελωνείων από την Κυριακή θα ληφθούν την Παρασκευή.

ΠΗΓΗ: ΔΟΛ
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΟΙ "ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΟΙ" ΤΟΥ ΝΤΟΣΤΟΓΙΕΦΣΚΙ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΤΕΡ ΣΤΑΙΝ.



Και στην Αθήνα θα παρουσιάσει ο Πέτερ Στάιν τους «Δαιμονισμένους» τού Ντοστογιέφσκι, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας που έχει προγραμματίσει και η οποία ξεκινά στις 23 Μαΐου, από τη Ρώμη, στο θέατρο Σαν Παγκράτσιο.
Η παράσταση θα ενταχθεί στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και ο διάσημος Γερμανός σκηνοθέτης βρίσκεται σε συζητήσεις με τον πρόεδρο του φεστιβάλ Γιώργο Λούκο ώστε να οριστικοποιηθεί ο χώρος που θα φιλοξενήσει την παραγωγή, αλλά και για να καθοριστεί ο τελικός αριθμός των παραστάσεων που θα δοθούν.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Τρία άτομα συνελήφθησαν στην Κύπρο για τη δολοφονία του Αντη Χατζηκωστή.


Η Αστυνομία εκτιμά πως οι φερόμενοι ως δράστες εκτέλεσαν συμβόλαιο θανάτου και άρα στην υπόθεση υπάρχουν και ηθικοί αυτουργοί.
Βρέθηκε επίσης το όπλο του εγκλήματος και η μοτοσυκλέτα διαφυγής των δραστών.

ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΟΚΤΙΚΟ "ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕΤΑΙ" Η ΜΙΑ ΥΠΟΠΤΟΣ!!! Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑΣ Ο ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ Ή ΛΑΓΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ;;;

Λυπάμαι που δεν είχα το θάρρος να ρίξω την κυβέρνηση Καραμανλή για να γλιτώσω και τον ίδιο και τη χώρα. Συγγνώμη”, δήλωσε σήμερα το πρωί στον “Θέμα FM” ο Γεράσιμος Γιακουμάτος. 
Ο ίδιος πρόσθεσε πάντως πως αν έκανε κάτι τέτοιο “θα έτρωγαν ξύλο ακόμα και οι κληρονόμοι μου”.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Η μεγαλύτερη σε διάρκεια δακτυλιοειδής έκλειψη Ηλίου, της τρίτης χιλιετίας.

Γίνεται σήμερα Παρασκευή.
Είναι ορατή στην κεντρική και ανατολική Αφρική, αλλά και σε τμήματα της Ασίας.
Η έκλειψη άρχισε στις 07:41 (ώρα Ελλάδας) στην δυτική Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και στο Νοτιοδυτικό Τσαντ. 
Η σκιά της Σελήνης θα περάσει από τον ΛΔ του Κονγκό, την Ουγκάντα, την Κένυα και τη νότια Σομαλία για να ακολουθήσει την πορεία της προς την Ινδία και την Κίνα. 
Τον Ιανουάριο ο Ήλιος βρίσκεται πιο κοντά στη Γη και η Σελήνη στο πιο μακρινό της σημείο, με αποτέλεσμα να μπορεί να καλύψει σχεδόν όλον τον ηλιακό δίσκο. 
Στη μεγαλύτερη διάρκειά της--11 λεπτά και 8 δευτερόλεπτα--η έκλειψη θα φτάσει πάνω από τον Ινδικό Ωκεανό.
Σύμφωνα με τη NASA έκλειψη τόσο μεγάλης διάρκειας δεν θα σημειωθεί παρά μόνο μετά από χίλια χρόνια και περισσότερο, στις 23 Δεκεμβρίου 3043, επισημαίνει στην ιστοσελίδα της.
Ολική έκλειψη Ηλίου προβλέπεται για τις 11 του επόμενου Ιουλίου πάνω από τον νότιο Ειρηνικό.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Παζάρι Βιβλίου στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Βιβλία σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, με έκπτωση έως και 70%.
Από την Παρασκευή έως και τις 23 Ιανουαρίου.
Το παζάρι βιβλίου τελεί υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Αθηναίων.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ 2010.

Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...