Ντοκιμαντέρ "Money as Debt": αναλύεται η οικονομική σκλαβιά την οποία βιώνουμε!

George Carlin American Dream

Παρασκευή, Ιανουαρίου 15, 2010

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ... ΑΓΡΟΤΟΠΑΤΕΡΑΔΩΝ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΓΡΟΤΟΠΑΤΕΡΩΝ): ΑΡΧΙΖΕΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΤΑ ΧΑΝΟΥΝ. Η ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ. ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΚΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ. ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΚΟ ΣΕ ΕΣΕΝΑ. ΑΡΑ ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ, ΧΑΝΕΙΣ. ΟΠΟΤΕ ΟΙ ... ΜΠΛΕ-ΚΟΚΚΙΝΟύληδες, ΜΟΝΟ ΚΑΚΟ ΚΑΚΟΥΝ.


Στους δρόμους κατεβαίνουν και πάλι από σήμερα, Παρασκευή, οι αγρότες σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ νέες αγροτικές κινητοποιήσεις έχουν εξαγγελθεί και για την προσεχή εβδομάδα.
Η στάση των αγροτών διαφοροποιείται ανά περιοχή, από τον πλήρη αποκλεισμό δρόμων και έως την παράταξη των τρακτέρ στις άκρες του οδοστρώματος.


Αναλυτικά, ο χάρτης των κινητοποιήσεων ανά περιφέρεια και νομό διαμορφώνεται ως εξής:
 Οι αγρότες θα κατευθυνθούν στον κόμβο Βογατσικού, όπου από τις 2 το μεσημέρι -και μέχρι νεότερης απόφασης- θα αποτρέπουν τη ροή αυτοκινήτων και φορτηγών από Καστοριά προς Θεσσαλονίκη και από Καστοριά προς Αλβανία, όπως γνωστοποίησε ο αγροτοσυνδικαλιστής Κώστας Αποστολίδης.
 Στα τελωνεία Κρυσταλλοπηγής και Νίκης θα βρίσκονται το μεσημέρι της Παρασκευής οι αγρότες του Νομού Φλώρινας. Η ακριβής μορφή των κινητοποιήσεων, για το εάν και πόσο και αποκλειστούν τα τελωνεία, θα αποφασιστεί την ίδια ημέρα, σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή, Νίκο Στεργίου.

Σε σύσκεψη που θα γίνει το πρωί της Παρασκευή μπροστά στη Νομαρχία Γρεβενών, πρόκειται να αποφασίσουν οι αγρότες της περιοχής τη στάση τους. 

Μερίδα των αγροτών θεωρεί άκαιρη την έναρξη κινητοποίησης πριν από την πραγματοποίηση του διήμερου ανοιχτού διαλόγου για τη γεωργία.
Την πρόθεσή τους να βγάλουν τα τρακτέρ στους δρόμους, χωρίς όμως να προχωρήσουν- τουλάχιστον σε πρώτη φάση- σε αποκλεισμούς έχουν γνωστοποιήσει αγροτοσυνδικαλιστές από τη Λάρισα. 

Οι σχετικές αποφάσεις ελήφθησαν με γνώμονα και την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στους δρόμους του θεσσαλικού κάμπου μετά το «κλείσιμο» των Τεμπών.
Η μαζική κινητοποίηση ξεκινά την ερχόμενη Τετάρτη 20 Ιανουαρίου. 

Η ΕΑΣ Λάρισας όρισε ως σημεία συγκέντρωσης των τρακτέρ τον Πλατύκαμπο, τον Τύρναβο, τη Μελούνα και την Αγιά.
Τη Λάρισα θα επισκεφθεί την Παρασκευή η υπουργός Κατερίνα Μπατζελή.
Συγκεντρώσεις στις πλατείες των χωριών του Νομού Καρδίτσας ξεκινούν την Παρασκευή οι αγρότες της περιοχής. 

Σύμφωνα με απόφαση της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, όλοι οι αγρότες πρόκειται συγκεντρωθούν στον κόμβο Νίκαιας τη Δευτέρα το πρωί.
Στα Τρίκαλα, προσυγκέντρωση με τα τρακτέρ τους, το πρωί της Παρασκευής στον κόμβο της Φαρκαδόνας, αποφάσισαν οι αγρότες που συμπλέουν με την Παναγροτική Συσπείρωση.
Αντίστοιχη κίνηση πρόκειται να αποφασίσουν αγρότες του Μεγαλοχωρίου και, τη Δευτέρα το πρωί, τα δύο μπλόκα αναμένεται να κινηθούν προς Λάρισα, όπου και θα ενωθούν με τους συναδέλφους τους στον κόμβο της Νίκαιας.
Κινητοποιήσεις ξεκίνησαν την Πέμπτη οι αγρότες στην Καβάλα, οι οποίοι το βράδυ θα προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό, χρονικής διάρκειας περίπου μίας ώρας, της Εγνατίας Οδού, στο ύψος της γέφυρας του Νέστου.
Στον Έβρο στα τελωνεία Ορμενίου και Κήπων (στα ελληνοβουλγαρικά και ελληνοτουρκικά σύνορα αντίστοιχα) θα βρίσκονται από την Παρασκευή με τα τρακτέρ τους οι αγρότες του νομού.
Μερίδα αγροτών θα συγκεντρωθεί και στην περιοχή Κορνοφωλιά (Σουφλί). Αποφάσεις για το κλείσιμο ή μη των τελωνείων από την Κυριακή θα ληφθούν την Παρασκευή.

ΠΗΓΗ: ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου