Ντοκιμαντέρ "Money as Debt": αναλύεται η οικονομική σκλαβιά την οποία βιώνουμε!

George Carlin American Dream

Παρασκευή, Ιανουαρίου 15, 2010

Στο μικροσκόπιο των Βρυξελλών από την Παρασκευή το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης. 1 ΕΚΑΤ. € Η ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ "ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ".


Πρέπει να εξοικονομήσουμε περισσότερα από 23 δις ευρώ μέσα σε τρία χρόνια, κυρίως από την αύξηση των εσόδων. 

Προβλέπει επίσης δημοσιοποίηση ονομάτων των κατ' εξακολούθηση φοροφυγάδων και κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων για τους οφειλέτες που έχουν τη δυνατότητα, βάσει ακίνητης περιουσίας, να πληρώσουν. 
Τα ραντεβού γιατρών και δικηγόρων θα καταγράφονται ηλεκτρονικά, ενώ με GPS θα παρακολουθούνται τα βυτιοφόρα μεταφοράς καυσίμων.
Την ίδια ώρα συνεχίζεται η πίεση από τις διεθνείς αγορές καθώς το σπρεντ του δεκαετούς ομολόγου του Ελληνικού Δημοσίου έφθασε στις 283 μονάδες βάσης, ενώ νέα πηγή ανησυχίας δημιουργούν οι οι επισφάλειες των τραπεζών που εκτιμάται ότι ανήλθαν το 2009 στο 8,5%-9% επί των χορηγήσεων.
Το οικονομικό επιτελείο έχει επεξεργαστεί και σκληρότερο εναλλακτικό σχέδιο, εάν δεν επιτευχθούν οι στόχοι στα δημοσιονομικά, με επιπλέον φόρους και μεγαλύτερο ψαλίδι στις δαπάνες.
Το σχέδιο αναμένεται να συζητηθεί στην ολομέλεια της Κομισιόν στις 27 Ιανουαρίου ή στις 4 Φεβρουαρίου. 

Στις 15-16 Φεβρουαρίου θα συζητηθεί στο Eurogroup και το EcoFin, οπότε η χώρα αναμένεται να υπαχθεί και επισήμως σε αυστηρότερο καθεστώς επιτήρησης.
"Καθοριστική η προσπάθεια που θα κάνουμε την επόμενη 3ετία για το μέλλον της χώρας" τόνισε ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου και κατέληξε "Πρόκειται για δύσκολο και φιλόδοξο πρόγραμμα".
"Αν χρειασθεί να λάβουμε και άλλα μέτρα, όπως η κατάθεση συμπληρωματικού προϋπολογισμού, θα το πράξουμε", δήλωσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου.
"Προσπαθούμε να αλλάξουμε για να μη βουλιάξουμε και μάλιστα σε ένα δύσκολο περιβάλλον. Το πρόγραμμα σταθερότητας θα κριθεί στην εφαρμογή του", δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.
"Το πρόγραμμα είναι εξαιρετικά σημαντικό όχι τόσο γιατί ανατρέπει τον προϋπολογισμό του 2010 που μόλις ψηφίστηκε, όσο γιατί πρόκειται να υλοποιηθεί σε περίοδο οικονομικής ύφεσης και εκτίναξης του κόστους δανεισμού της χώρας", δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.
"Σε πολλές περιοχές έχουμε πολύ κακή λειτουργία του Δημοσίου και ζητήματα διαφθοράς", τόνισε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος.

και επίσης ανέφερε ότι, "από χρόνια η ΑΔΕΔΥ λέει 'ναι' στο μισθολόγιο κι όχι στα επιδόματα".


ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
"Κάποιες ευρωπαϊκές χώρες έχουν μεγάλα προβλήματα με το χρέος και η Ελλάδα έχει δουλειά να κάνει για να αντιμετωπίσει τα δικά της θέματα", δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ.
«Είναι απολύτως φυσιολογικό η Ευρωζώνη και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να προσπαθήσουν να επιλύσουν τα προβλήματά της μόνοι τους», υπογράμμισε ο επικεφαλής του Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν, μιλώντας σε γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι
«Μπορεί οι Ευρωπαίοι να είναι εξοργισμένοι με τις ελληνικές αρχές για την παραποίηση των στατιστικών στοιχείων, αλλά δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι η Ελλάδα είναι ένα από τα πολλά παραδείγματα χωρών που έχασαν την ανταγωνιστικότητά τους στην ευρωζώνη», σημειώνει άρθρο των Φαϊνάσιαλ Τάιμς.
«Εάν η ευρωζώνη δεν βοηθήσει την Ελλάδα ή εάν θέσει πολιτικά ανέφικτους όρους, είναι πιθανό η χώρα να μην ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της προς τους δανειστές της, γεγονός που θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην ευρωζώνη». 



ΑΝΕΡΓΙΑ
Στο 20 με 21% θα φτάσει η ανεργία στο τέλος του 2010, εκτίμησε ο Υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος.
Στο 9,8% το ποσοστό ανεργίας τον Οκτώβριο του 2009 , από 7,4% τον Οκτώβριο του 2008, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
"Χάθηκαν πεντέμισι χρόνια με την κυβέρνηση Καραμανλή", είπε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μιλώντας την Πέμπτη στον Alter.

"ο τέως πρωθυπουργός παρέλαβε την οικονομία σε πολύ καλύτερη κατάσταση και δεν προχώρησε την πολιτική του καθώς, η ήπια προσαρμογή παραήταν ήπια".
Tάχθηκε υπέρ της συγκρότησης Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία.

Σε ερώτηση εάν θα έπρεπε στο πλαίσιο της μείωσης δαπανών να μειωθεί η επιχορήγηση από το κράτος Ιδρυμάτων όπως το "Κωνσταντίνος Μητσοτάκης" ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ απάντησε: "είναι λάθος να το εμποδίσουν", καθώς όπως είπε, "το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ δεν είναι σημαντικό".

ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ
 «Τόσο ο πρώην πρωθυπουργός, κ. Μητσοτάκης, όσο και ο πρώην πρωθυπουργός, κ. Σημίτης, ανεξαρτήτως της οποιασδήποτε πολιτικής αντιπαλότητας που μπορεί να έχει ή να είχε κάποιος μαζί τους, είναι χρήσιμες μονάδες στον τόπο». Πρότεινε νέα σύγκλιση πολιτικών αρχηγών, με την συμμετοχή των πρώην Πρωθυπουργών.



ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΚΑΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ) ... ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΠΩΣ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου