Ντοκιμαντέρ "Money as Debt": αναλύεται η οικονομική σκλαβιά την οποία βιώνουμε!

George Carlin American Dream

Σάββατο, Ιουλίου 17, 2010

Hey MOYTSATSOS -> Καρχαρίες στα ρηχά: Ανθεί η τοκογλυφία στην Ελλάδα.


Στους τοκογλύφους στρέφει αρκετούς Έλληνες η δυσκολία προσφυγής στον τραπεζικό δανεισμό. 

Αν και επισήμως τα περιστατικά στη χώρα μας είναι ελάχιστα, στους δρόμους η τοκογλυφία καλπάζει –θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή όσων προσφεύγουν σε μεμονωμένους τοκογλύφους ή στο παρατραπεζικό τους δίκτυο.
Για όσους θέλουν να ξεφύγουν από τα νύχια των τοκογλύφων, υπάρχουν ορισμένες πρακτικές συμβουλές:
-Το θύμα, πρέπει αρχικά να καταγγείλλει τον τοκογλύφο στις Αρχές.
-Ο πολίτης πρέπει να εμπιστευτεί τα δικαστήρια και τις διαφανείς νομικές διαδικασίες.
-Το θύμα πρέπει να ζητήσει νομική συμπαράσταση και όχι μόνο.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Hey MOYTSATSOS -> ΓΙΑ ΕΚΤΗ ΦΟΡΑ ... ΤΟ ΚΛΕΨΑΝΕ, ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ 6 ΜΗΝΕΣ, ΣΤΗΝ "ΦΤΩΧΟΜΑΝΑ" ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.


Το αρτοζαχαροπλαστείο βρίσκεται στην περιοχή της Ιωνίας.

ΤΡΕΧΑΤΕ ΚΛΕΦΤΑΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΑΡΑΔΕΣ, Ο ΑΝΘΡΩΠΑΚΟΣ ΑΠΛΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΤΥΧΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΚΛΕΨΕΙ.

ΑΝ ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΓΑΖΙΑ Ή ΤΑ ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΑ ΤΟΥ "ΖΟΡΟ-ΠΑΝΙΚΑ" ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΤΕ ΠΙΑΣΕΙ, ΑΜΕΣΩΣ!!!
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Hey MOYTSATSOS -> ΚΑΡΑΓΚΙΟΖ' ΜΠΕΡΝΕΣ (ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΥΠΗΚΟΟΥ, ΒΕΒΑΙΩΣ, ΒΕΒΑΙΩΣ), Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ. ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΧΑΟΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ. ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΥΣ;;; ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΙΚΑΝΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ!!!

http://apografi.gov.gr/news
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Hey MOYTSATSOS -> ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ "ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ" ALDI ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ. 700 "ΕΛΛΗΝΕΣ" ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ.


Σε σταδιακό κλείσιμο των 38 καταστημάτων του ανά την Ελλάδα σκοπεύει να προχωρήσει ο όμιλος σούπερ μάρκετ ALDI Sued, όπως επιβεβαιώνει με σημερινή ανακοίνωσή του, σύμφωνα με την οποία «ήδη διεξάγονται συνομιλίες με ενδιαφερομένους για την εξαγορά και τη συνέχιση των δραστηριοτήτων».

«Ο όμιλος επιχειρήσεων ALDI Sued θα επικεντρωθεί στην περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου του στις υπόλοιπες εννέα χώρες, όπου δραστηριοποιείται με μεγάλη επιτυχία (Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Σλοβενία, Ουγγαρία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, ΗΠΑ, Αυστραλία), με συνολικά 4.200 καταστήματα», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της γενικής διεύθυνσης του ομίλου.
Πάντως, ο εκπρόσωπος της εταιρίας δε θέλησε να προβεί σε περαιτέρω διευκρινίσεις, όσον αφορά στο τι εννοεί με τον όρο «συνέχιση δραστηριοτήτων» ή για το τι θα απογίνουν οι περισσότεροι από 700 εργαζόμενοι του ομίλου επί ελληνικού εδάφους.

Κύκλοι της αγοράς σημειώνουν ότι το κλείσιμο των καταστημάτων θα γίνει σταδιακά μέχρι το τέλος του 2010. Υπενθυμίζεται ότι, εν έτει 2008, η ALDI είχε ανακοινώσει συνολικό επενδυτικό πρόγραμμα 1,5 δισ. ευρώ για την ελληνική αγορά, σε χρονικό ορίζοντα δεκαετίας, εντός της οποίας στόχος ήταν να λειτουργήσουν 400 καταστήματα ανά τη χώρα.

Μόνο στη Θεσσαλονίκη, προβλεπόταν να δημιουργηθούν 80-100 καταστήματα, ενώ στο επενδυτικό πρόγραμμα περιλαμβανόταν και η δημιουργία πέντε κέντρων logistics (σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Αθήνα, Λάρισα και Κρήτη), τα οποία θα τροφοδοτούσαν τα καταστήματα της γερμανικής αλυσίδας.

πηγη: kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚΑΤΙ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΡΟΝ - ΑΡΟΝ. 
ΑΝ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΠΩΣ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΔΕΝ ΒΑΖΕΙ ΑΚΟΜΑ "ΔΙΚΟΥΣ" ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΣΕ ΕΦΟΡΙΕΣ κ.α. (ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΧΡΕΩΣΕΙ ΟΛΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ) ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΓΛΙΤΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Hey MOYTSATSOS -> Ο ΣΑΛΑΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΟ ... ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ.


Ρεπορτάζ: Γ. Σμυρνής
http://www.alphatv.gr/index.asp?a_id=88&news_id=42325
Εκτός από επιχειρήσεις και νοικοκυριά, υπερχρεωμένα είναι και κόμματα, τα οποία οφείλουν σε τράπεζες συνολικά περίπου 244 εκατομμύρια ευρώ, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. Άδωνη Γεωργιάδη. 

Τα περισσότερα χρωστάει η ΝΔ με συνολικό ύψος οφειλών 120 εκατομμύρια ευρώ και ακολουθεί από κοντά το ΠΑΣΟΚ με 111,8 εκατομμύρια ευρώ.
Ειδικότερα το ΠΑΣΟΚ χρωστάει 96,8 εκατομμύρια ευρώ στην Αγροτική Τράπεζα με λήξη της δανειακής σύμβασης το 2013, 10 εκατομμύρια ευρώ στην Marfin Bank με λήξη το 2015 και 5 εκατομμύρια ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς με λήξη επίσης το 2015). 
Η ΝΔ χρωστάει 105 εκατομμύρια ευρώ στην Αγροτική Τράπεζα με λήξη της δανειακής σύμβασης το 2013 και 15 εκατομμύρια ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς με λήξη το 2015. 
Το ΚΚΕ χρωστάει 4.402.054 ευρώ στην Εθνική Τράπεζα με λήξη της δανειακής σύμβασης το 2010. O ΣΥΡΙΖΑ χρωστάει 6 εκατομμύρια ευρώ στην Εθνική Τράπεζα με λήξη δανειακής σύμβασης το 2014. Από τα κόμματα του Κοινοβουλίου μόνο ο ΛΑ.Ο.Σ. δεν έχει κανένα χρέος σε τράπεζα, ενώ και οι Οικολόγοι-Πράσινοι χρωστάνε 800.000 ευρώ με λήξη δανειακής σύμβασης το 2010.
Πηγή: ALPHA
Επιμέλεια: Π. Γραμμέλης
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΣΑΛΑΣ ΕΔΩΣΕ 200 ΕΚΑΤ. € ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟ Τ.Τ. ΚΑΙ Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ.

ΤΟΣΟ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΤΑ 2 ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ. 

ΟΠΟΤΕ ΑΥΤΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΠΟΚΤΩΝΤΑΣ ΕΤΣΙ "ΚΡΑΤΙΚΗ" ΑΣΠΙΔΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ "ΜΗΔΕΝΙΖΟΥΝ" ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.
ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ "ΜΠΙΖΝΕΣ". 

Α ΡΕ ΕΡΜΕ ΛΑΕ, ΠΟΥ ΚΟΙΜΑΣΑΙ ... "ΧΡΕΩΜΕΝΟΣ".
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...