Ντοκιμαντέρ "Money as Debt": αναλύεται η οικονομική σκλαβιά την οποία βιώνουμε!

George Carlin American Dream

Σάββατο, Δεκεμβρίου 19, 2009

Γερμανοί γιατροί εμφύτευσαν ένα μικροτσίπ στον αμφιβληστροειδή ενός τυφλού Φινλανδού. Όπως αναφέρει το περιοδικό Ντερ Σπίγκελ, το μικροτσίπ είναι σε θέση να μιμείται τα σήματα που στέλνει το υγιές μάτι στον εγκέφαλο μέσω του νευρικού συστήματος.



Ο 45χρονος ασθενής μπόρεσε έτσι να διαβάζει τα γράμματα του αλφαβήτου και να προσανατολίζεται μόνος του.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΟ ΣΤΑ ... ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ.


Όπως γράφει η διαδικτυακή έκδοση της ιατρικής επιθεώρησης «British MedicalJournal», (www.bmj.com) οι ειδικοί του Κέντρου Giskin Day and NaiomeCarter του Imperial College του Λονδίνου, δεν βρήκαν επαρκή στοιχεία που να τεκμηριώνουν την άποψη ότι τα λουλουδιών στα νοσοκομεία προκαλούν προβλήματα υγείας στους ασθενείς.  Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ: Ένας Τούρκος δημοσιογράφος τον οποίο είχαν απειλήσει λόγω του ότι είχε αποκαλύψει ένα σκάνδαλο διαφθοράς δολοφονήθηκε από αγνώστους,.


Ένας Τούρκος δημοσιογράφος τον οποίο είχαν απειλήσει λόγω του ότι είχε αποκαλύψει ένα σκάνδαλο διαφθοράς δολοφονήθηκε από αγνώστους,. Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Η ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΚΟΣΜΟΥ ΜΕ ΝΙΚΗΤΗΡΙΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΜΕΣΙ.


Έσπασε το ρεκόρ...
Η Μπαρτσελόνα την εφετινή σεζόν κατέκτησε το Πρωτάθλημα, το Κύπελλο και το Σούπερ Καπ Ισπανίας, το Champions League, το Super Cup Ευρώπης και πλέον το .Παγκοσμίου Κυπέλλου συλλόγων

Στην παράταση έκανε την ανατροπή και πέτυχε το 2-1 επί της Εστουντιάντες

Το γκολ που χάρισε στην Μπαρτσελόνα τον τίτλο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων ήρθε στο 110 από τον Λιονέλ Μέσι. Ο Μάουρο Μποσέλι έκανε το εναρκτήριο τέρμα για τους Αργεντινούς στο 37 με κεφαλιά από την σέντρα του Χουάν Μανουέλ Ντίας. Οι Καταλανοί κατάφεραν την ισοφάριση 89 με την κοντινή κεφαλιά του Πέδρο, έπειτα από την κεφαλιά πάσα του Πικέ και έστειλαν το ματς στην παράταση. Ο Ντάνι Άλβες έκανε την σέντρα από δεξιά και από το ύψος της μικρής περιοχής ο Μέσι με το στήθος την έστειλε για δεύτερη φορά στα δίχτυα του Νταμιάν Αλμπίλ.

Οι Καταλανοί κατέχουν το ρεκόρ τίτλων μέσα σε μια χρονιά αφού μάζεψαν τον 6ο τους τίτλο για το 2009 μετά από πρωτάθλημα, κύπελλο, Champions League, ισπανικό super cup και ευρωπαϊκό super cup.


Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΒΟΛΕΪ Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ /// ΝΙΚΕΣ ΟΣΦΠ. ΠΑΟ, ΑΕΚ

Ολυμπιακός-Πανελλήνιος 3-0 (25-21, 25-20, 25-19)
Λαμία-Παναθηναϊκός 0-3 (21-25, 18-25, 16-25)
ΑΕΚ-Φοίνικας Σύρου 3-0 (25-15, 25-13, 30-28)
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΠΑΣΚΕΤ

14:00  Περιστέρι-Μαρούσι  80-81 (36-29)
16:00 Ηλυσιακός-Παναθηναϊκός  62-94 (80-81)
19:00 ΑΕΚ-Αρης 77-76 (37-38)
19:00 Κολοσσός Ρόδου-Πανελλήνιος 72-80 (31-42) 
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΒΟΣΝΙΑΣ. "ΔΕΝ ΦΕΥΓΩ" ΔΗΛΩΣΕ ΣΕ ΚΥΠΡΙΑΚΟ SITE












Μπάγεβιτς: Δεν φεύγω
ΠΗΓΗ: aek265





Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΝΕΟ ΗΘΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΕΟ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΕΛΑΣ. ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟ ΤΟΥ, ΤΣΙΑΤΟΥΡΑ


"Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Λευτέρης Οικονόμου φετος δεν έκανε αυτο που συνιθιζότανε τόσα χρόνια, δηλαδη να στείλει ευχετήριες κάρτες σε ολη την Ελλάδα και σε όλα τα αστυνομικά τμήματα τις χώρας επέλεξε να στείλει μέσω email τα "χρόνια πολλα" και με τα λεφτά αυτα πέταξε με ελικόπτερο σε δυο απομακρυσμένα νησάκια...

την Σίκινο και τους Αρκυούς και μοίρασε δώρα στα παιδιά!
Τα δώρα ήταν εξοπλισμός για τα σχολεία, ηλεκτρονικοί υπολογιστές για όλους και
πολυμηχανήματα για να επικοινωνούν με όλη την υπόλοιπη Ελλάδα.Επίσης ζήτησε από τη δασκάλα να ρωτήσει από τα παιδιά τι δώρα θέλουν και μετά τους τα πήρε! Είναι κάτι πρωτοφανές και μία κίνηση που θα έπρεπε να γινότανε εδώ και καιρό από όλες τις υπηρεσίες."

ΠΗΓΗ: totefteri.blogspot.com.

Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

GUMMY BEAR ΓΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΠΑΟ - ΠΑΣ /// VIDEO ΑΓΩΝΑ /// "ΠΕΤΣΙΝΟ" ΠΕΝΑΛΤΙ ΤΟ 1ο ΓΚΟΛ ΚΑΙ "ΥΠΟΨΙΑ" ΟΦΣΑΙΤ ΤΟ 4ο

Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Επιστήμονες από τη Βρετανία κατάφεραν να «ξεκλειδώσουν» το γενετικό κώδικα του καρκίνου του πνεύμονα και του δέρματος, δύο από τις πιο κοινές μορφές καρκίνου.


Πραγματική επανάσταση αναμένεται στην πρόληψη και την αντιμετώπιση του καρκίνου μετά την αποκωδικοποίηση του γονιδιώματός του.

Επιστήμονες από τη Βρετανία κατάφεραν να «ξεκλειδώσουν» το γενετικό κώδικα του καρκίνου του πνεύμονα και του δέρματος, δύο από τις πιο κοινές μορφές καρκίνου. Πρόκειται για μια επιτυχία που, όπως πιστεύουν οι ειδικοί, θα φέρει επανάσταση στην πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου, καθώς θα οδηγήσει στην ανάπτυξη αποτελεσματικών φαρμάκων, αλλά και στη δημιουργία εξετάσεων αίματος που θα ανιχνεύουν καρκινικούς όγκους πολύ νωρίς.

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη επιτυχία του «International Cancer Genome Consortium», μιας διεθνούς προσπάθειας επιστημόνων από 10 χώρες, που καταγράφουν τα γονίδια τα οποία προδιαθέτουν για εμφάνιση καρκίνου.

Συγκεκριμένα, η Βρετανία έχει εστιάσει στην έρευνα για τον καρκίνο του μαστού, η Ιαπωνία στον καρκίνο του ήπατος, η Ινδία στον καρκίνο του στόματος, η Κίνα επικεντρώνει τις έρευνές της στον καρκίνο του στομάχου, ενώ τα κέντρα των ΗΠΑ στον καρκίνο των ωοθηκών, του παγκρέατος και του εγκεφάλου.

Οι επιστήμονες υπολογίζουν ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον 5 χρόνια σκληρής δουλειάς και γερών οικονομικών επενδύσεων για την ολοκλήρωση της γιγαντιαίας αυτής προσπάθειας.

«Οι κατάλογοι αυτοί θα αλλάξουν τον τρόπο που σκεφτόμαστε για τον καρκίνο του κάθε ανθρώπου», δηλώνει ο Βρετανός καθηγητής και επικεφαλής της διεθνούς προσπάθειας, Μάικλ Στράτον. «Ταυτοποιώντας όλα τα γονίδια του καρκίνου θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε νέα φάρμακα που θα στοχεύουν σε συγκεκριμένα μεταλλαγμένα γονίδια και να γνωρίζουμε ποιοι από τους ασθενείς μπορούν να επωφεληθούν από τις νέες θεραπείες», τονίζει.

Οι βρετανοί επιστήμονες ξεδίπλωσαν τον γενετικό κώδικα του μελανώματος, ο οποίος, όπως ανακάλυψαν, περιέχει περισσότερα από 30.000 «λάθη» (μεταλλάξεις), τα οποία οφείλονται σχεδόν αποκλειστικά στην υπερβολική έκθεση στον ήλιο.

Από την άλλη, ο κώδικας του DNA του καρκίνου του πνεύμονα παρουσίαζε περισσότερα από 23.000 «λάθη», τα οποία σχετίζονταν άμεσα με την έκθεση στον καπνό.

Βάσει αυτού, οι ερευνητές εκτιμούν ότι ένας καπνιστής «επιβαρύνει» το DNA του με μια νέα γονιδιακή μετάλλαξη για κάθε 15 τσιγάρα που καπνίζει.

Όπως εξηγούν, οι περισσότερες από αυτές είναι αβλαβείς, ωστόσο ορισμένες μπορούν να οδηγήσουν στην εμφάνιση καρκίνου.

Ο δρ. Κάμπελ δήλωσε μάλιστα στην επιθεώρηση «Nature» ότι κόβοντας το κάπνισμα, κάποιος θα μπορούσε με τον καιρό να περιορίσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα φυσιολογικά πλαίσια.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Μάικλ Στράτον δήλωσε: «Υπάρχουν δύο κύριες μορφές καρκίνου στον αναπτυγμένο κόσμο, που γνωρίζουμε πού οφείλονται. Ο καρκίνος του πνεύμονα οφείλεται στον καπνό και το μελάνωμα στην έκθεση στις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου. Με τη βοήθεια των συγκεκριμένων γονιδιακών αλληλουχιών καταφέραμε να εξερευνήσουμε εις βάθος την προέλευση του κάθε καρκινικού όγκου». 



ΠΗΓΗ: vita.gr Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ 20/12/2009

Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Α' ΕΘΝΙΚΗ


ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΠΑΟΚ = 0 - 2
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΛΑΡΙΣΑ = 3 - 0
ΠΑΟ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ = 4 - 0 Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

26 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2004 - ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΣΟΥΜΑΤΡΑ - Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ


Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΤΗΣ ... ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ.

(από ΤΑ ΝΕΑ)

Για συγκρότηση «αδίστακτου μηχανισμού προστασίας του ανακριτή Ν. Ζαγοριανού» καταγγέλλει ευθέως τη νυν ηγεσία του Αρείου Πάγου ο αντιπρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Ιωάννης Παπανικολάου, εξαπολύοντας εμμέσως βολές και εναντίον στελεχών της προηγούμενης κυβέρνησης.

Η παρακμή της δικαιοσύνης έρχεται να συμπληρώσει την γενικότερη παρακμή, στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, εξαιτίας των χειρισμών της προηγούμενης κυβέρνησης της ΝΔ του Καραμανλή. Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗ Η ΝΔ;;;

Στενός συνεργάτης του ΑΝΤΩΝΑΚΗ, ο δικηγόρος Τάκης Μπαλτάκος είπε:«θα πρέπει να διαγράψουμε την Ντόρα»


Κακαουνάκης: "Νέος" φίλος της Ντόρας, στο Καρφί: "τις τελευταίες μέρες φούντωσαν, μεταξύ των άλλων, και τα σενάρια περί της δημιουργίας κόμματος από τη Ντόρα. Η αλήθεια είναι ότι η ψηλή το σκέφτεται" 


"ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΛΥΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ", ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ!


ΠΗΓΗ: nonews-news
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΠΑΠΠΟΥΛΗ ΚΡΑΤΑ ΓΕΡΑ ΚΑΙ ... ΧΟΥΦΤΩΣΤΗ , ΧΟΥΦΤΩΣΤΗ




Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΝΕΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΠΩΣ Η ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.


ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΡΙΝ ΠΕΙΣΕΙΣ ΤΟΝ ΛΑΟ. 
ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΟΛΑ, ΝΑ ΠΕΙΣΕΙΣ ΤΟ "ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ". Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Χωρίς βίζα από σήμερα οι πολίτες της ΠΓΔΜ, της Σερβίας και του Μαυροβουνίου, θα ταξιδεύουν στις χώρες της ζώνης της συνθήκης του Σένγκεν.

Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΗΤΗΣΗΣ.







Ενώ τους πρώτους εννέα μήνες του έτους η ζήτηση και κατ’ επέκταση οι πωλήσεις ακινήτων μειώθηκαν κατά 50% σε σχέση με πέρυσι,
οι τιμές των σπιτιών υποχώρησαν μόνο κατά μέσον όρο μόλις 3,8%.
Κατά το «έτος κρίσης» 2008 οι τιμές παλαιών και νεόδμητων ακινήτων εμφάνισαν σε τριμηνιαίο επίπεδο οριακή υποχώρηση που δε ξεπέρασε το 0,7%.
ΑΥΤΑ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ. Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Φθηνότερο κατά 0,79% θα είναι το 2009 το χριστουγεννιάτικο τραπέζι φέτος.




Το γιορτινό τραπέζι είναι σίγουρα μια ιδιαίτερη περίσταση. 


Μία μέση οικογένεια για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι θα πληρώσει φέτος 153,68 ευρώ.
Πέρυσι είχε διαθέσει 154,91 ευρώ. Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Το Eurostar, η εταιρεία των τρένων, που συνδέει Λονδίνο και Παρίσι, ματαίωσε όλα τα δρομολόγιά του σήμερα το πρωί επειδή περίπου 2000 επιβάτες σε τέσσερα από τα τρένα του αποκλείστηκαν στην υποθαλάσσια σήραγγα εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων που προκλήθηκαν από τις άσχημες καιρικές συνθήκες.

Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Δημοσίευμα από την Βοσνία αναφέρει ότι ο Σέρβος τεχνικός της ΑΕΚ, είναι υποψήφιος για τον πάγκο της εθνικής Βοσνίας.

Οι άλλοι είναι οι Πέτροβιτς, Σούσιτς, Μπαρμπάρεζ και Μπαζντάρεβιτς Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος κατακλύζεται από πληροφορίες που αντιστοιχούν σε 34 GB (gigabytes)

Την μελέτη την έκαναν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας Σαν Ντιέγκο, και τη δημοσίευσαν οι Τάιμς Λονδίνου
Η ποσότητα αυτή μπορεί να υπερφορτώσει ένα φορητό υπολογιστή σε μια εβδομάδα. 

Οι πληροφορίες έρχονται μέσω κινητών, διαδικτύου, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τηλεόρασης, ραδιόφωνου, εφημερίδων, βιβλίων κλπ.
Αναλογούν σε 100.500 λέξεις το δωδεκάωρο ή 23 λέξεις ανά δευτερόλεπτο.


Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για τον εκλογικό νόμο είναι και η κατάργηση του 3%, ως όριο για την είσοδο ενός κόμματος στη Βουλή.

Ο Γ. Παπανδρέου είναι αποφασισμένος να μεταβάλλει τις ισορροπίες στο πολιτικό σκηνικό με την είσοδο και άλλων κομμάτων στη Βουλή. Συμφέρει μάλιστα απόλυτα και τις μελλοντικές συνεργασίες του Πασόκ με μικρότερα κόμματα χωρίς μεγάλο έρεισμα στην κοινωνία που θα δίνουν ταυτόχρονα την πολυπόθητη αυτοδυναμία.


Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...