Ντοκιμαντέρ "Money as Debt": αναλύεται η οικονομική σκλαβιά την οποία βιώνουμε!

George Carlin American Dream

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 02, 2009

Gummy bear - CHRISTMAS VERSION


Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΔ

Ο Παπανδρέου επέλεξε τον άνθρωπο στον οποίο θα δώσει το χρίσμα του υποψηφίου Δημάρχου Αθήνας. Είναι ο ...

Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο πιο δραστήριος μέχρι στιγμής υπουργός της Κυβέρνησης.
Ο Σαμαράς επέλξε τον Σπηλιωτόπουλο, μιας και τον Κακλαμάνη δεν θέλει να τον βλέπει
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ. ΤΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ Ο ΚΥΡΙΟΣ.

Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, η υπόθεση για τις μετρήσεις τησ AGB Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, η υπόθεση για τις μετρήσεις τησ AGB μπαίνει σκανδαλωδώς στο αρχείο.
Δηλαδή ένα πόρισμα εκατοντάδων σελίδων του εισαγγελέα που μιλάει για 5 κακουργήματα πάει στον κάλαθο των αχρήστων.Στο βούλευμα δεν αντικρούεται ούτε το πόρισμα του εισαγγελέα ούτε οι καταθέσεις ...


Βαξεβάνη για την AGB (δείγμα που το προεπιλέγει η εταιρεία, γριές που βλέπουν επί 70 ώρες τηλεόραση, ονόματα νοικοκυριών που δεν είναι απόρρητα και μπορεί να τα χρηματίσει ο κάθε καναλάρχης).Υπέρ της εταιρείας καταθέτουν οι εκπρόσωποι των ευνοούμενων καναλιών (Mega, ΑΝΤ 1) οι οποίοι λένε απλώς πως η AGB είναι καλή εταιρεία και δεν έχουν πρόβλημα. Και με αυτές τις καταθέσεις μπαίνει η υπόθεση αρχείο.
Επίσης παρότι ο νόμος λέει καθαρά πως η εταιρεία μετρήσεων απαγορεύεται να έχει σχέση με διαφημιστικές εταιρείες και κανάλια, το βούλευμα με ερμηνεία του νόμου αυθαίρετη λέει πως μπορεί η AGB να έχει σχέση. Δηλαδή το Mega να είναι μέτοχος της AGB (όπως λέει το εισαγγελικό πόρισμα) και ταυτόχρονα μα μετριέται από αυτήν! Και μαχαίρι και καρπούζι.
Το πιο σκανδαλώδες;Το πόρισμα του εισαγγελέα λέει πως η ΕΡΤ έχει χάσει 2 εκατομμύρια από τις μετρήσεις της AGB. Αλλά ο εντεταλμένος σύμβουλος της ΕΡΤ, Κώστας Κέκεης, αντί να πάει στον εισαγγελέα και να υποστηρίξει τα συμφέροντα της ΕΡΤ, να ζητήσει εξηγήσεις, πάει και καταθέτει πως δεν υπάρχει θέμα με τις μετρήσεις της AGB. Μήπως πρέπει ο κύριος Γερουλάνος να ζητήσει ποινική διαδικασία για παράβαση καθήκοντος από τον κύριο Κέκη; Και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να ξανανοίξει την υπόθεση γιατί αυτά που λέει το Συμβούλιο δεν είναι νομική στοιχειοθέτηση αλλά καραμπινάτη συγκάλυψη;
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΕΣ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΗΝ ΝΔ,

Πρόταση για πρόωρες εκλογές με αφορμή την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας τον Μάρτιο του 2010 διετύπωσε στη Βουλή ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, αφήνοντας

ταυτόχρονα αιχμές εις βάρος του Αντώνη Σαμαρά, για τη στήριξη που είχε παράσχει το 1995 στον Κωστή Στεφανόπουλο.
«Ελπίζουμε να μην χαραριστείτε στο ΠΑΣΟΚ, όπως και το 1995, που τους κρατήσατε μετά δέκα χρόνια στην εξουσία», είπε ο κ. Καρατζαφέρης, εγκανιάζοντας έτσι την αντιπαράθεσή του με τον νέο πρόεδρο της ΝΔ (ο οποίος, πάντως, δεν βρισκόταν στο κοινοβούλιο). Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ζήτησε προσφυγή σε πρόωρες κάλπες τον Μάρτιο, διαβεβαιώνοντας ότι μετά θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Κάρολου Παπούλια. «Δεν κάνουμε τίποτε διαφορετικό, παρά να σηκώνουμε το "περίστροφο" που κράδαινε προεκλογικά και ο Γιώργος Παπανδρέου. Λέμε εκλογές τώρα και ψηφίζουμε μετά τον Παπούλια».
Αντιδρώντας σαρκαστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «το σίριαλ "η πολυκατοικία" συνεχίζεται». «Προφανώς υπάρχει ανησυχία και ανασφάλεια στον χώρο της πολυκατοικίας και αντιπαράθεση για το ποιος θα είναι ο θυρωρός και ποιος ο διαχειριστής», σημείωσε ο κ. Παπουτσής.

ΝΕΑ.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Στο εισαγγελέα η υπόθεση με στημένους αγώνες στη Β' Εθνική

Νέο σκάνδαλο με στημένους αγώνες ποδοσφαίρου, στο οποίο φέρονται να εμπλέκονται 12 σύλλογοι, ανακοίνωσε ο νέος γενικός γραμματέας αθλητισμού, Παναγιώτης Μπιτσαξής.
Στον εισαγγελέα Αρείου Πάγου και στην Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος
στέλνει ο νέος γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Παναγιώτης Μπιτσαξής, τον φάκελο της έκθεσης της UEFA, όπου ...

... υπάρχουν υπόνοιες για «στημένους αγώνες» στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής και το κύπελλο. Ο κ. Μπιτσαξής στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα εξέφρασε την αποφασιστικότητα της Πολιτείας για να πέσει άπλετο φως στο θέμα αυτό, ενώ παρουσίασε παράλληλα τις κατευθυντήριες γραμμές της κυβερνητικής πολιτικής στον αθλητισμό.
«Μελέτησα σε βάθος την έκθεση αυτή της UEFA. Έχω εντολή από τον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού να στείλω την έκθεση αυτή στον εισαγγελέα Αρείου Πάγου και στην Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος», τόνισε ο κ. Μπιτσαξής, διευκρινίζοντας στη συνέχεια: «Η έκθεση αυτή αφορά σε 13 αγώνες της Β΄ Εθνικής και 2 του κυπέλλου, στους οποίους εμπλέκονται συνολικά 12 ομάδες. Οι αγώνες χωρίζονται, σύμφωνα με την UEFA, σε τέσσερις κατηγορίες: 1) Ελαφρά ύποπτοι, 2) Υποπτοι, 3) Σοβαρά ύποπτοι, 4) Διεφθαρμένοι. Εμείς δεν είμαστε ούτε δικαστές, ούτε ... Ράμπο, ούτε ... Τζέϊμς Μποντ. Η έκθεση αυτή από μόνη της δεν λέει τίποτα. Περιέχει απλές ενδείξεις». Ο Έλληνας πολίτης θέλει να θωρακίσουμε τον αθλητισμό με νομικό πλαίσιο. Και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δίνει μια κατεύθυνση για την αντιμετώπιση του φαινομένου».
Αναφερόμενος στη σχετική συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού υπογράμμισε: «Μου παρέδωσε υπεύθυνες και αξιόλογες θεσμικές προτάσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Θα κάνουμε θεσμικές παρεμβάσεις». Όσον αφορά ακόμη στο θέμα της έκθεσης της UEFA ο κ. Μπιτσαξής υπογράμμισε ακόμη: «Οφείλουμε να σεβαστούμε το τεκμήριο της αθωότητας. Μόνο εάν ασκηθούν ποινικές διώξεις θα ανακοινωθούν οι ομάδες».
Σχετικά με το εάν θα γίνουν ή όχι περικοπές στον αθλητισμό, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού είπε χαρακτηριστικά: «Τι ζητά ο Ελληνας πολίτης; Να πιάνουν τόπο τα λεφτά που δίνει για τον ελληνικό αθλητισμό. Οι περικοπές που είναι αναγκαίες να γίνουν, θα γίνουν. Δεν θα έχουν, όμως, καμία επίπτωση στην ουσία του αθλητισμού. Θέλουμε το μεγαλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα με τα λιγότερα χρήματα».
Για τη μάστιγα της βίας στα γήπεδα ο κ.Μπιτσαξής ανέφερε, ότι θα μιλήσει αναλυτικά αργότερα, ενώ για το ντόπινγκ επισήμανε: «Την Παρασκευή θα παραβρεθώ σε συνεδρίαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, όπου θα συζητήσουμε για το θέμα του ντόπινγκ. Η κοινή γνώμη συνδέει το ντόπινγκ με τον πρωταθλητισμό. Εμένα με απασχολεί η σχέση του με τον λαϊκό αθλητισμό. Δεν θέλουμε να γεμίζουν τα παιδιά μας με ορμόνες, για να πάρουν μετάλλια, που θα ακυρωθούν στη συνέχεια. Αυτή θα είναι η κατεύθυνσή μας. Δεν είμαστε Δον Κιχώτες, ούτε αιθεροβάμονες. Κάνουμε αυτό που ζητάει ο Έλληνας πολίτης».
Ο κ. Μπιτσαξής ανέφερε ακόμη, μεταξύ άλλων, μετά από σχετικές ερωτήσεις που του υποβλήθηκαν:
- «Ο έλεγχος στα οικονομικά της ΓΓΑ, αλλά και στον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα, θα αποτελεί πάγια δραστηριότητά μας. Στέλνω το μήνυμα, ότι τα πάντα θα ελέγχονται».
- «Για το θέμα των συμβασιούχων της «μιας ημέρας» στην ΓΓΑ, θα προχωρήσουμε σύμφωνα με την γενική πολιτική της κυβέρνησης».
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ INTERNET ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ

"Δυστυχώς το διαδίκτυο είναι ο πλέον κατάλληλος χώρος δράσης των παιδεραστών, οι οποίοι μέσω των (chat rooms) συνομιλούν με ανήλικους χρήστες. Τα (chat rooms) στο διαδίκτυο, παρέχουν τη δυνατότητα σύναψης σχέσεων με άτομα μικρών ηλικιών. Οι περισσότεροι παιδόφιλοι είναι άνδρες. Είναι μηδαμινές οι περιπτώσεις γυναικών παιδοφίλων .
Ως παιδοφιλία ορίζεται η σεξουαλική διέγερση από ανήλικα παιδιά (ηλικίας έως 13 ετών), καθώς
και η δημιουργία σεξουαλικών φαντασιώσεων με ανήλικους.

Στο διαδίκτυο οι παιδόφιλοι, προσποιούνται ότι είναι έφηβοι, την δράση τους την βλέπουμε σε διάφορα website γνωριμιών (πχ. Chat rooms, κλπ) συνήθως προσελκύουν παιδιά με σκοπό να τα κακοποιήσουν. Αρχικά οι συζητήσεις είναι φιλικές, αργότερα όμως στρέφονται γύρω από σεξουαλικά θέματα, με σκοπό να πείσουν το παιδί ότι η σεξουαλική πράξη είναι αθώα και θεμιτή. Απώτερος σκοπός είναι η συνάντηση και η ανάπτυξη σχέσης έξω από το διαδίκτυο.

Συμβουλές προς γονείς και παιδεία

Προς Γονείς
Μάθετε στα παιδιά σας να μην δίνουν προσωπικές πληροφορίες χωρίς την άδειά σας (επίθετο, όνομα ηλικία, διεύθυνση κατοικίας, αριθμό τηλεφώνου
Συζητήστε με τα παιδιά σας για θέματα ασφάλειας . επικοινωνία με επικίνδυνα άτομα κ.α
Διδάξτε τους ότι ο κόσμος του δια δικτύου εκτός από διασκέδαση και χρήσιμες πληροφορίες κρύβει και κίνδυνους
Δημιουργήστε μία λίστα με προτεινόμενους δικτυακούς τόπους και παιδικές ιστοσελίδες.
Τοποθετήσετε τον Η/Υ σας σε χώρους, όπως είναι το σαλόνι και όχι σε υπνοδωμάτια. Για να μπορείτε να έχετε επίβλεψη στο πως κινείτε το παιδί σας στο δια δίκτυο
Mην επιτρέπετε ποτέ στα παιδιά σας να συναντηθούν με άτομα που γνώρισαν μέσω Διαδικτύου.
Ελέγχετε τακτικά τις ιστοσελίδες που επισκέπτονται τα παιδιά μέσω των «Αγαπημένων» και του «Ιστορικού» του προγράμματος φυλλομετρητή (browser) που χρησιμοποιείτε.
Χρησιμοποιείστε «φίλτρα» που είναι προγράμματα με σκοπό την παρεμπόδιση της πρόσβασης σε σελίδες με παράνομο περιεχόμενο
Λάβετε σοβαρά υπ' όψιν την σχέση του παιδιού με το Ίντερνετ και συμμετέχετε μερικές φορές στο σερφάρισμα.
Προσπαθήστε να δημιουργήσετε μία οικογενειακή συμφωνία για τη χρήση του Διαδικτύου στο σπίτι
Ενημερωθείτε σχετικά με τις αρμόδιες αρχές, που θα πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση που συναντήσετε βλαβερό ή παράνομο περιεχόμενο στο Internet.
Αν εχετε καπιες ιποψιες Ελέγξτε περιεχόμενο όπως CD κ.α., που αγοράζουν τα παιδιά σας ή ανταλλάσσουν με τους φίλους τους.
Ενημερωθείτε σχετικά με τις αρμόδιες αρχές, που θα πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση που συναντήσετε βλαβερό ή παράνομο περιεχόμενο στο Internet.

Προς Παιδιά
Μην αποκαλύπτετε ποτέ το όνομά, την ηλικία, τη διεύθυνσή, το σχολείο τον αριθμό του τηλεφώνου και την φωτογραφία μου ή την φωτογραφία οποιουδήποτε άλλου χωρίς την άδεια των γονιών σας.
Μην εμπιστεύεστε ότι διαβάζετε στο Ίντερνετ.
Όταν μιλάτε μέσω chatroom ή email. Διακόψτε τη συνομιλία όταν κάποιοι σας κάνουν να νιώθετε άβολα
Μην απαντάτε σε ηλεκτρονικά μηνύματα μέσω των οποίων σας ζητάνε τα προσωπικά σας στοιχεία.
Μην συναντάται προσωπικά κανένα μέσω του Διαδικτύου εκτός εάν είναι ενήμεροι οι γονείς σας
Μην αναφέρετε ποτέ σε κάποιο άτομο πού βρίσκεστε ή τι κάνετε χωρίς την άδεια των γονέων σας
Αναφέρετε στους γονείς σας κάθε e-mail, συνομιλία σε chat room, άμεσα μηνύματα ή ιστοσελίδες που σας έκαναν να νοιώσετε"
Του Dr. Κίμογλου Δημήτρη από το http://www.counseling.gr
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΛΑΜΠΑΚΙΑ

Ένα στα τρία σετ χριστουγεννιάτικων φώτων είναι ελαττωματικό και μπορεί να προκαλέσει τον θάνατο σε όποιον τα χρησιμοποιεί, προειδοποίησε σήμερα μία επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής "το ένα τρίτο των χριστουγεννιάτικων φώτων είναι πιθανό να προκαλέσει ηλεκτροπληξία ή εμπρησμό", προειδοποίησε η επίτροπος της Ε.Ε. για θέματα καταναλωτών Μεγκλένα Κούνεβα.
Η έρευνα έγινε σε φωτάκια που χρησιμοποιούνται στα χριστουγεννιάτικα δέντρα σε πέντε χώρες της ΕΕ --την Ουγγαρία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, τη Σλοβακία και την Σλοβενία-- μεταξύ του Νοεμβρίου του 2007 και του Μαΐου του 2009.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας περισσότερο από το 30,4% των σετ χριστουγεννιάτικων φώτων που διατίθενται στην ευρωπαϊκή αγορά δεν τηρούν τις τεχνικές προδιαγραφές ασφαλείας.
Στις πιο επικίνδυνες περιπτώσεις τα φώτα πωλούνταν χωρίς επαρκή μόνωση και καλωδίωση με αποτέλεσμα να υπάρχει άμεσος κίνδυνο ηλεκτροπληξίας ή εμπρησμού.
"Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορούμε εξαρχής να καταλάβουμε αν τα χριστουγεννιάτικα φώτα είναι επικίνδυνα", υπογράμμισε η Κούνεβα. "Γι' αυτό το λόγο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά από τις χώρες της ΕΕ να κάνουν έκτακτους ελέγχους ασφαλείας", συνέχισε. "Αυτά τα προϊόντα χρησιμοποιούνται μόνο για λίγες ημέρες και οι καταναλωτές αγοράζουν τα πιο φθηνά. Εκεί είναι ο κίνδυνος", εξήγησαν οι συνεργάτες της Κούνεβα.

Η Επιτροπή έκανε μάλιστα έκκληση στους καταναλωτές να πάρουν μέτρα προφύλαξης: να μην αφήνουν τα χριστουγεννιάτικα φώτα αναμμένα τη νύχτα ή όταν απουσιάζουν από το σπίτι.

"Αλλά δεν μπορούμε να τα ζητάμε όλα από τους καταναλωτές. Οι αρχές πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ελέγχουν τα προϊόντα", επεσήμανε η Κούνεβα. "Το 41% των χριστουγεννιάτικων φώτων έχουν κατασκευαστεί στην Κίνα, παρόλο που οι εταιρείες που τα εισάγουν είναι ευρωπαϊκές ή αμερικανικές. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να ελέγχουμε ποιός τα έχει εισαγάγει και να αγοράζουμε μόνο από γνωστές εταιρείες", εξηγεί η επίτροπος.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΠΑΠΟΥΤΣΙ ΠΕΤΑΞΑΝ, ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΠΕΤΑΞΕ ΠΑΠΟΥΤΣΙ ΣΤΟΝ ΜΠΟΥΣ.

Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Κ. Αραμπατζής, 55 ετών, ο δράστης της ομηρίας στη Γερμανική Σχολή


Ο 55χρονος Κώστας Αραμπατζής είναι ο δράστης της ομηρίας που σημειώθηκε το μεσημέρι στη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της Θέρμης.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Αστυνομίας, ο δράστης εισέβαλε στις 12.30...

το μεσημέρι στη Σχολή και με την απειλή όπλου κράτησε τρία άτομα ομήρους. Πρόκειται για το διευθυντή της Σχολής, τον υπεύθυνο Οικονομικών κι έναν καθηγητή, τους οποίους άφησε 40 λεπτά αργότερα ελεύθερους.

Το διάστημα αυτό εκκενώθηκε το σχολικό συγκρότημα και κανένας μαθητής δεν κινδύνευσε.

Αυτή τη στιγμή παραμένει μόνος του μέσα στο σχολείο, ενώ η Αστυνομία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις μαζί του προκειμένου να παραδοθεί.

Είναι η δεύτερη φορά, μέσα σε διάστημα 3,5 ετών που ο 55χρονος σπέρνει τον τρόμο στη Γερμανική Σχολή της Θεσσαλονίκης. Το Μάιο του 2006 είχε εισβάλει, ζωσμένος με εκρηκτικά, στο σχολείο, απαγάγοντας το διευθυντή του και έναν ακόμη υπάλληλο.

Όπως υποστήριξε τότε, είχε διαφορές με το γερμανικό κράτος. Μετά το περιστατικό κι αφού απελευθέρωσε τους ομήρους επέστρεψε και παραδόθηκε στις Φυλακές Κασσαβέτειας, όπου κρατούνταν και είχε βγει με άδεια.

Για την πράξη αυτή, ο Αραμπατζής κάθισε στο εδώλιο και καταδικάστηκε τελεσίδικα σε ποινή κάθειρξης έντεκα ετών και έξι μηνών από δικαστήριο της Θεσσαλονίκης.

Το ποινικό παρελθόν του άλλοτε εμπόρου Αραμπατζή, ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 1995, όταν απήγαγε δυο Γερμανούς τραπεζίτες, προσπαθώντας να τους εξαναγκάσει να σβήσουν τα χρέη του. Δύο μήνες αργότερα, προέβη σε τρίτη απαγωγή -αυτή τη φορά Γερμανού επιχειρηματία- με τον οποίο είχε εμπορική συνεργασία. Για τις συγκεκριμένες πράξεις καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 19 ετών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο Αραμπατζής εξέτισε τις ποινές του και αποφυλακίστηκε στις 16 Ιανουαρίου του 2009. Έκτοτε έδινε κάθε μήνα το "παρών" στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου διέμενε.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ΝΟΜΟΣ (ΣΧΟΛΕΙΑ) ΚΛΕΙΣΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΡΙΠΗ: Αναστολή λειτουργίας των σχολείων του Ν. Ιωαννίνων (2/12/2009)


Με απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο Νομάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων (δημόσιων & ιδιωτικών) Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης του νομού Ιωαννίνων κατά το χρονικό διάστημα από 3-12-2009 μέχρι και 9-12-2009 (επτά ημέρες), λόγω του γεγονότος ότι ο αριθμός των σχολικών μονάδων των οποίων η λειτουργία έχει ανασταλεί υπερέβη το 1/3 του συνόλου του νομού.

Της απόφασης προηγήθηκε σύσκεψη, με την προεδρία του Νομάρχη και τη συμμετοχή του νομίατρου κ. Ι. Νικόπουλου, του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Ν. Πετρόπουλου, των διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. κ. Γρ. Τζίμα και Εμ. Μαγγιώρου και στελεχών των Διευθύνσεων Δημόσιας Υγείας και Παιδείας της Ν.Α.Ι.. Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Ανακάλεσαν το διορισμό ειδικού γραμματέα γιατί ανακάλυψαν εκ των υστέρων ότι έβριζε το ΠΑΣΟΚ!!!

Το διορισμό του Ειδικού Γραμματέα ΔΕΚΟ Ανδρέα Κουτούπη (φωτογραφία) ανακάλεσε η κυβέρνηση διότι στο πρόσφατο παρελθόν είχε «εκφραστεί μέσω του διαδικτύου με χυδαίους, υβριστικούς και ακραίους χαρακτηρισμούς για την κυβέρνηση την οποία ζήτησε να υπηρετήσει από θέση ευθύνης» όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.



Ο Ανδρέας Κουτούπης συμμετείχε στην ανοικτή διαδικασία επιλογής στελεχών με την κατάθεση του βιογραφικού του σημειώματος και...

αφού κλήθηκε από τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου δύο φορές σε συνέντευξη επελέγη για τη θέση του Ειδικού Γραμματέα ΔΕΚΟ.
«Οι προσωπικές του στοχεύσεις, όπως αυτές προκύπτουν από τις δημόσιες τοποθετήσεις του, βρίσκονται σε πλήρη απόκλιση από τις αρχές και τις αξίες του ΠΑΣΟΚ», τoνιζεται στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι «η στάση αυτή αποδεικνύει πως, ανεξάρτητα των τυπικών του προσόντων, ο κ. Κουτούπης όχι μόνο στερείται των στοιχείων της εμπιστοσύνης και του ήθους που είναι απαραίτητα για να υπηρετεί Έλληνας πολίτης σε δημόσια θέση αλλά είναι επίσης, έκθετος και υπόλογος. Για το λόγο αυτό δεν μπορεί να αναλάβει αυτή ή άλλη δημόσια θέση»...
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...