Ντοκιμαντέρ "Money as Debt": αναλύεται η οικονομική σκλαβιά την οποία βιώνουμε!

George Carlin American Dream

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 02, 2009

Στο εισαγγελέα η υπόθεση με στημένους αγώνες στη Β' Εθνική

Νέο σκάνδαλο με στημένους αγώνες ποδοσφαίρου, στο οποίο φέρονται να εμπλέκονται 12 σύλλογοι, ανακοίνωσε ο νέος γενικός γραμματέας αθλητισμού, Παναγιώτης Μπιτσαξής.
Στον εισαγγελέα Αρείου Πάγου και στην Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος
στέλνει ο νέος γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Παναγιώτης Μπιτσαξής, τον φάκελο της έκθεσης της UEFA, όπου ...

... υπάρχουν υπόνοιες για «στημένους αγώνες» στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής και το κύπελλο. Ο κ. Μπιτσαξής στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα εξέφρασε την αποφασιστικότητα της Πολιτείας για να πέσει άπλετο φως στο θέμα αυτό, ενώ παρουσίασε παράλληλα τις κατευθυντήριες γραμμές της κυβερνητικής πολιτικής στον αθλητισμό.
«Μελέτησα σε βάθος την έκθεση αυτή της UEFA. Έχω εντολή από τον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού να στείλω την έκθεση αυτή στον εισαγγελέα Αρείου Πάγου και στην Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος», τόνισε ο κ. Μπιτσαξής, διευκρινίζοντας στη συνέχεια: «Η έκθεση αυτή αφορά σε 13 αγώνες της Β΄ Εθνικής και 2 του κυπέλλου, στους οποίους εμπλέκονται συνολικά 12 ομάδες. Οι αγώνες χωρίζονται, σύμφωνα με την UEFA, σε τέσσερις κατηγορίες: 1) Ελαφρά ύποπτοι, 2) Υποπτοι, 3) Σοβαρά ύποπτοι, 4) Διεφθαρμένοι. Εμείς δεν είμαστε ούτε δικαστές, ούτε ... Ράμπο, ούτε ... Τζέϊμς Μποντ. Η έκθεση αυτή από μόνη της δεν λέει τίποτα. Περιέχει απλές ενδείξεις». Ο Έλληνας πολίτης θέλει να θωρακίσουμε τον αθλητισμό με νομικό πλαίσιο. Και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δίνει μια κατεύθυνση για την αντιμετώπιση του φαινομένου».
Αναφερόμενος στη σχετική συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού υπογράμμισε: «Μου παρέδωσε υπεύθυνες και αξιόλογες θεσμικές προτάσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Θα κάνουμε θεσμικές παρεμβάσεις». Όσον αφορά ακόμη στο θέμα της έκθεσης της UEFA ο κ. Μπιτσαξής υπογράμμισε ακόμη: «Οφείλουμε να σεβαστούμε το τεκμήριο της αθωότητας. Μόνο εάν ασκηθούν ποινικές διώξεις θα ανακοινωθούν οι ομάδες».
Σχετικά με το εάν θα γίνουν ή όχι περικοπές στον αθλητισμό, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού είπε χαρακτηριστικά: «Τι ζητά ο Ελληνας πολίτης; Να πιάνουν τόπο τα λεφτά που δίνει για τον ελληνικό αθλητισμό. Οι περικοπές που είναι αναγκαίες να γίνουν, θα γίνουν. Δεν θα έχουν, όμως, καμία επίπτωση στην ουσία του αθλητισμού. Θέλουμε το μεγαλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα με τα λιγότερα χρήματα».
Για τη μάστιγα της βίας στα γήπεδα ο κ.Μπιτσαξής ανέφερε, ότι θα μιλήσει αναλυτικά αργότερα, ενώ για το ντόπινγκ επισήμανε: «Την Παρασκευή θα παραβρεθώ σε συνεδρίαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, όπου θα συζητήσουμε για το θέμα του ντόπινγκ. Η κοινή γνώμη συνδέει το ντόπινγκ με τον πρωταθλητισμό. Εμένα με απασχολεί η σχέση του με τον λαϊκό αθλητισμό. Δεν θέλουμε να γεμίζουν τα παιδιά μας με ορμόνες, για να πάρουν μετάλλια, που θα ακυρωθούν στη συνέχεια. Αυτή θα είναι η κατεύθυνσή μας. Δεν είμαστε Δον Κιχώτες, ούτε αιθεροβάμονες. Κάνουμε αυτό που ζητάει ο Έλληνας πολίτης».
Ο κ. Μπιτσαξής ανέφερε ακόμη, μεταξύ άλλων, μετά από σχετικές ερωτήσεις που του υποβλήθηκαν:
- «Ο έλεγχος στα οικονομικά της ΓΓΑ, αλλά και στον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα, θα αποτελεί πάγια δραστηριότητά μας. Στέλνω το μήνυμα, ότι τα πάντα θα ελέγχονται».
- «Για το θέμα των συμβασιούχων της «μιας ημέρας» στην ΓΓΑ, θα προχωρήσουμε σύμφωνα με την γενική πολιτική της κυβέρνησης».
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου