Ντοκιμαντέρ "Money as Debt": αναλύεται η οικονομική σκλαβιά την οποία βιώνουμε!

George Carlin American Dream

Σάββατο, Φεβρουαρίου 13, 2010

Hey MOYTSATSOS -> ΔΡΙΜΗ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΕ ΝΔ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΕ.




ΝΔ: «εγκληματική η πολιτική της, εναντίον της χώρας μας».
Ισχυροί Ευρωζώνης: «προσπάθεια να κρύψουν ευθύνες τους πίσω από την Ελλάδα κάνοντας την πειραματόζωο στη μάχη της Ευρωζώνης με τις αγορές
»

ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΔ ΕΙΠΕ:«εγκληματικής πολιτικής του πρόσφατου παρελθόντος»
«βρεθήκαμε ξεκρέμαστοι μπροστά στις διεθνείς αγορές, τις ορέξεις τους, τις δικές του αντιλήψεις και προκαταλήψεις».
«Τα όσα αντιπολιτευτικά λέγαμε τα τελευταία χρόνια ωχριούν μπροστά στην πραγματικότητα που ο καθένας μας βρήκε στον ανάλογο τομέα ευθύνης του» 
«σπατάλη, διαφθορά, πελατειακή διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, πολιτικές υπέρ των ισχυρών και ενάντια στο γενικό συμφέρον της χώρας, ξεχαρβάλωμα της δημόσιας διοίκησης λόγω κομματικών και αναξιοκρατικών παρεμβάσεων».
«Υπάρχουν ιστορικές ευθύνες γι' αυτό τον κατήφορο και καλά θα κάνουν οι υπαίτιοι να είναι πιο σοβαροί και μετρημένοι στα λόγια τους. Να μην προκαλούν τους Έλληνες, που σήμερα στριμώχνονται, γιατί αυτοί είχαν επιλέξει να περνούν καλά στις πλάτες τους, επί τόσα χρόνια.»
«Λεηλατούσαν μέχρι και το "παρά πέντε", χωρίς καμιά ντροπή απέναντι στον ελληνικό λαό, που σήμερα άναυδος παρακολουθεί τη χώρα μας να διασύρεται διεθνώς, λόγω των επιλογών τους» δήλωσε ο κ. Παπανδρέου.»
«όσοι από μικροκομματική βλέψη τόσα χρόνια χάιδεψαν αυτήν την αντίληψη εξουσίας».
«υπήρξε ένας κατήφορος χωρίς προηγούμενο»
«η Ελλάδα είναι η πρώτη παγκόσμια αρνητική είδηση».
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΕ ΕΙΠΕ:
«στη μάχη απέναντι στην ψυχολογία της αγοράς υπήρξε το λιγότερο άτολμη».
«Τους τελευταίους μήνες αυτής της κρίσης η ΕΕ έδωσε την πολιτική της στήριξη. Υπήρξε και θεσμική στήριξη του προγράμματός μας. Όμως στην μάχη απέναντι στις εντυπώσεις και την ψυχολογία της αγοράς υπήρξε το λιγότερο άτολμη.
Για το τι μέλλει γενέσθαι απέναντι στην κρίση υπήρξε, τους προηγούμενους μήνες στην ΕΕ, πολυφωνία, διάφορες και διαφοροποιημένες δηλώσεις. 
Εικασίες για την χώρα μας που δημιουργούσαν ψυχολογία επικείμενης κατάρρευσης. Προφητείες που έτειναν να γίνουν αυτοεπιβεβαιούμενες. 
Υπήρξε έλλειψη συντονισμού μεταξύ των διαφόρων οργάνων της Ένωσης, της Επιτροπής, τα Κράτη Μέλη, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Ακόμα και διχογνωμία εντός των οργάνων αυτών».
«Θα προσθέσω και κάτι ακόμα, σημαντικό: υπήρξε και μια αρκετά μεγάλη προσπάθεια στην Ευρωπαϊκή Ένωση, να κρύψουν τις ευθύνες τους πίσω από την Ελλάδα. Την ευθύνη της Ένωσης, της Επιτροπής, ακόμη και της Eurostat, να είναι σε εγρήγορση, αλλά και να επισημάνουν στην προηγούμενη Κυβέρνηση, τον ολισθηρό δρόμο που έπαιρνε.
Κάτι που έβλεπε, κάτι που ήξερε, παρά τη σκόπιμη παραποίηση των δεδομένων - μια πραγματικά σκόπιμη παραποίηση από τη Νέα Δημοκρατία. 
Ίσως θεωρούσαν ότι οι δικές μας παρατηρήσεις ήταν απλώς αντιπολιτευτικές. 
Τελικά, ήταν οι πιο υπεύθυνες. 
Αυτό όμως είχε υπονομεύσει και έχει υπονομεύσει το κύρος ακόμη και των ευρωπαϊκών θεσμών στη διεθνή αγορά» «Μπροστά σε ένα πρωτόγνωρο για την Ευρωζώνη φαινόμενο, γίναμε εν πολλοίς και πειραματόζωα σε μια μάχη μεταξύ της Ευρώπης και των διεθνών αγορών».
«Σε παρόμοιες περιπτώσεις, όπου γίνεται συστηματική κερδοσκοπία, όπου δημιουργείται πιστωτική ασφυξία, ή ακόμη και υψηλότατο κόστος δανεισμού, η χώρα μας θα αναγκαζόταν να προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. 
Όμως, είμαστε μέλος της Ευρωζώνης και ήταν αναγκαίο να αποφασίσει η Ευρώπη τι θέλει».
ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΙΣΤΕΥΤΟΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:
1ον. ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΦΥΛΑΚΗ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ... ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ (ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ).
2ον. ΝΑ "ΠΑΤΗΣΕΙΣ ΠΟΔΙ ΣΤΗΝ ΕΕ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΦΤΩΧΟΥΣ" ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ (ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΥΠΕΡ ΤΟΥΣ). 

ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΑΓΚΑΣ.
ΕΙΣΑΙ ΑΠΛΑ ΕΝΑΣ ΓΕΛΟΙΟΣ ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ.
ΑΠΛΑ ΚΡΥΒΕΣΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ -ΥΠΑΡΚΤΑ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ- ΛΑΘΗ ΑΛΛΩΝ.
ΑΝΤΕ ΝΑ ΣΕ ΔΟΥΜΕ.
ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΛΟΓΙΑ, ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ... ΜΑΘΕΙΣ ΚΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.
ΤΩΡΑ "ΚΕΛΑΗΔΑΣ".
ΜΟΛΙΣ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΘΑ ΣΕ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ, ΑΛΛΙΩΣ ΠΑΡΑΤΑΤΑ!!!

/moutsatsos.blogspot.com/
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Hey MOYTSATSOS -> Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen, ανακοίνωσε χθες Παρασκευή την ανάκληση περίπου 20.000 αυτοκινήτων της (Golf και Golf Sedan) στο Μεξικό.


Είχε προηγηθεί η ανάκληση περίπου 200.000 οχημάτων της στη Βραζιλία, λόγω της "πιθανότητας" ενός "ελαττώματος" στους πίσω τροχούς.Τα αυτοκίνητα ανακαλούνται "προληπτικά επειδή είναι πιθανό να έχουν ένα ελάττωμα στη λίπανση των ρουλεμάν των πίσω τροχών που προκαλεί ένα θόρυβο", και θα μπορούσε να προκαλέσει παραμόρφωση στο έδρανο του τροχού", εξηγεί ο γερμανικός όμιλος σε δήλωσή του από το εργοστάσιο του στην Puebla, κοντά στην Πόλη του Μεξικού.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Hey MOYTSATSOS -> Αναζωπύρωση της διπλωματικής διαμάχης της Αργεντινής με τη Αγγλία σχετικά με εκμεταλλεύσεις υδρογονανθράκων στο νότιο Ατλαντικό.


Τον απόπλου φορτηγού πλοίου απαγόρευσε η Αργεντινή, καθώς «υποπτεύεται» ότι μετέφερε μηχανήματα άντλησης πετρελαίου στα νησιά Falkland.
Η παρέμβαση προκάλεσε την έκπληξη των νησιών Falkland και της Βρετανίας, καθώς τα νησιά ετοιμάζονται να ξεκινήσουν την άντληση του 1ου από 10 συνολικά πηγάδια.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Hey MOYTSATSOS -> Θάνατο Γεωργιανού αθλητή στους χειμερινούς ολυμπιακούς αγώνες του Βανκούβερ.

Το μοιραίο έλκηθρο που κόστισε τη ζωή στον άτυχο 21χρονο αθλητή
ΤΟ ΕΛΚΗΘΡΟ ΤΟΥ ΑΤΥΧΟΥ ΑΘΛΗΤΗ.
O Γεωργιανός Νοντάρ Κουμαριτασβίλι έχασε τη ζωή του όταν το έλκηθρό του χτύπησε με μεγάλη ταχύτητα σε ατσαλένια κολόνα στο αθλητικό κέντρο Γουίστλερ.
Αμέσως μετά την πρόσκρουση έσπευσαν σε βοήθεια διασώστες και προσπάθησαν να συνεφέρουν τον άτυχο Γεωργιανό με μαλάξεις στην καρδιά και με το φιλί της ζωής. 
Οκτώ λεπτά μετά την πρόσκρουση κατέφθασε ελικόπτερο και διακόμισε τον Κουμαριτασβίλι στο νοσοκομείο, όμως παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν οι γιατροί δεν στάθηκε δυνατόν να τον κρατήσουν στη ζωή.
Συνήθως οι αθλητές στο λουτζ (έλκηθρα) ξεπερνούν τα 145 χλμ. την ώρα.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι αρκετοί αθλητές του λουτζ τραυματίστηκαν τις τελευταίες ημέρες κατά τη διάρκεια των προπονήσεων. 
Η μοιραία πρόσκρουση ήταν η δεύτερη για τον άτυχο Γεωργιανό, καθώς είχε προηγηθεί ένα παρόμοιο περιστατικό κατά τη διάρκεια της προπόνησης.
/moutsatsos.blogspot.com/
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Hey MOYTSATSOS -> Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλος ένας τραυματίστηκε όταν γυναίκα ένοπλος άνοιξε πυρ στο πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα, στο Χάντσβιλ των ΗΠΑ.


"Έχουμε επιβεβαιώσει το θάνατο τριών ανθρώπων και το τραυματισμό άλλου ενός. Η αστυνομία έχει αποκλείσει το κτήριο. Η ένοπλη συνελήφθη", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου.

Η ένοπλη είναι μητέρα και καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο.
Προέβη σε αυτή την αποτρόπαια πράξη γιατί δεν της ανανέωσαν την σύμβαση της στο πανεπιστήμιο.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...