Ντοκιμαντέρ "Money as Debt": αναλύεται η οικονομική σκλαβιά την οποία βιώνουμε!

George Carlin American Dream

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 17, 2009

Ελευθέρωσαν τη 20χρονη οι απαγωγείς, την οποία απήγαγαν το πρωϊ.

Πριν από λίγο οι απαγωγείς άφησαν ελεύθερη τη 20χρονη κοπέλα που είχαν αρπάξει το πρωί από τα Λιμανάκια της Βουλιαγμένης. Η νεαρή κοπέλα τηλεφώνησε στους δικούς της, οι οποίοι την παρέλαβαν μαζί με αστυνομικούς.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ Π.... ΣΤΗΝ Π....


Στην Βάσια Λόη βγήκε ο Χάρης Σιανίδης και μίλησε ως ειδικός τις μόδας και των μποτουνιέρων. 











ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ.
ΜΑ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΠΑΛΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ.
ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΚΟΠΕΛΑ, ΟΛΟ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΥΣ ΕΧΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΚΑΛΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ.

(από ΤΑ ΝΕΑ) Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΠΙ ΤΟ (ΘΕΑΤΡΙΚΟΝ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΝ) ΕΡΓΟΝ.



Διαμαρτύρεται η Αντιρατσιστική Κίνηση Ρεθύμνου για την απόφαση του εφετείου Χανίων που αθωώνει τρεις κατηγορούμενους για το φόνο του 17χρονου Εντισόν Γιαχάι την Πρωτοχρονιά του 2006.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: http://www.tvxs.gr/v28546
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Ομάδα ατόμων απήγαγε την 20χρονη νεαρή.

Ομάδα ατόμων απήγαγε την νεαρή και το σταθμευμένο αυτοκίνητο όπου βρισκόταν μαζί με τον φίλο της στην περιοχή Λιμανάκια Βάρκιζας. Το αυτοκίνητο βρέθηκε αργότερα καμμένο στην περιοχή. Ο φίλος της απαχθείσας νοσηλεύεται με ελαφρά τραύματα στο νοσοκομείο.  Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

"Παραμένει σημαντικό το πρόγραμμα εμβολιασμού του πληθυσμού κατά της νέας γρίπης τους επόμενους τρεις μήνες, καθώς ενδέχεται οι 52 άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους από τη νόσο, εάν είχαν εμβολιαστεί, να ήταν σήμερα στη ζωή."

Τα παραπάνω δήλωσε χθες σε συνέντευξη Τύπου η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, παρουσία του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, Γ. Σαρόγλου και της προέδρου της επιτροπής πανδημίας, καθ. Ελένης Γιαμαρέλου.


ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΕΠΟΝ (ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΧΟΝΤΡΟ) ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΙΣ "ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΑ" ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ, ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ, κα ΥΠΟΥΡΓΟΣ.
ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: ΠΡΩΤΗ ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ, ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΙΤΡΙΝΗ, ΑΠΟΒΑΛΛΟΣΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΒΑΛΛΟΣΑΣΤΕ.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Η ΜΑΜΑ ΦΩΚΙΑ ΔΙΝΕΙ ΦΙΛΙ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ. ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ


ΠΗΓΗ: zougla Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Στη Χέρτα ο Φάνης Γκέκας





Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

74ΧΡΟΝΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΤΑΝ ΣΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΣΕ ΩΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΑΠΟΚΡΥΦΤΗΚΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΑΥΤΟΦΩΡΟ Ο ΑΧ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ;



Χθες το μεσημέρι κηδεύτηκε στο νεκροταφείο του Σχιστού ο 74χρονος ναυτικός Γιώργος Μακρουλάκης, ο οποίος εργαζόταν (αν και συνταξιούχος) ως καπετάνιος στο σκάφος αναψυχής «Aquarella» του πρώην βουλευτή και θείου του πρώην πρωθυπουργού, Αχιλλέα Καραμανλή.

ΠΗΓΗ: zougla
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=88049&cid=4 Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΤΩΝ 176€ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ; ΠΟΛΥ ΑΣΑΦΗΣ Η ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ. ΜΑΛΛΟΝ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ "ΠΕΣΕΙ" ΣΤΑ ΠΛΟΚΑΜΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ, ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ 2ΕΤΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΞΙΩΝΟΥΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΑΓΩΓΕΣ.




Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΤΟ ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ, ΜΕ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΥΣ.




ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
(Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.)


Αρθ. Ιδρ. Απόφασης Πρωτοδ. Αθηνών 20376/58
Χαλκοκονδύλη 13, 104-32, Αθήνα
Τηλ: 5238148, 5230819
Fax: 5230819
e-mail: oiele@otenet.gr 
site: www.oiele.gr 


Αθήνα, 14-12-2009
Αρ. Πρωτ.: 18918
 


ΑΘΛΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΓΕΝΝΑΙΟΤΗΤΑΣ!



Καταγγέλλουμε τις πρωτοφανείς εκδηλώσεις βίας κατά του Αντιπροέδρου και του Γενικού Γραμματέα της ΟΙΕΛΕ που έλαβαν χώρα κατά την εκλογοαπολογιστική συνέλευση του ΣΙΕΛ Αχαϊας στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας την Παρασκευή 11/12/2009, με δράστες τα μέλη της ΑΣΚ (ΠΑΜΕ) και του μονοπαραταξιακού Δ.Σ. του Συλλόγου, στην προσπάθειά τους να φιμώσουν την ελεύθερη και δημοκρατική συνδικαλιστική δράση. Με λοιδωρίες και χαρακτηρισμούς όχι απλώς ανοίκειους αλλά αισχρούς, με ρητές ύβρεις και υπαινιγμούς για την κοινωνική και συνδικαλιστική εντιμότητα, αλλά και για την ακεραιότητα της προσωπικής τους ζωής, με προκλήσεις τις οποίες κανοναρχούσαν ο Πρόεδρος και ο Γ.Γ. του ΣΙΕΛ Αχαΐας και που στη συνέχεια επαναλάμβανε πολλαπλασιαστικά μια πλειάδα 20χρονων μαθητευόμενων στη συνδικαλιστική τακτική της προβοκάτσιας, η εν λόγω ηγεσία του ΣΙΕΛ Αχαΐας, ήδη υπόδικη και πλέον υπότροπη για άσκηση ωμής βίας, έδωσε και πάλι τα διαπιστευτήριά της. Με το γνωστό, πλέον, τρόπο δράσης της, η παράταξη του ΠΑΜΕ στο ΣΙΕΛ Αχαΐας απαγόρευσε την καταστατική παρουσία των εκπροσώπων του ΔΣ της Ομοσπονδίας στη Συνέλευση, αποβάλλοντάς τους με ακραία βία, την ίδια ώρα που στην αίθουσα γινόταν ασμένως δεκτός ηγετικό στέλεχος του Σωματείου των οικοδόμων Πάτρας!!!

Τα γεγονότα που έλαβαν χώρα την Παρασκευή βράδυ στην αίθουσα που έλαβε χώρα η Γ.Σ. του ΣΙΕΛ Αχαΐας είναι πρωτόγνωρα. Πρωτόγνωρα για το συνδικαλιστικό κίνημα, ιδιαίτερα αυτό των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, της χώρας μας. Πρωτόγνωρα, εν έτει 2009, για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων, των πολιτικών ελευθεριών και την ανοχή στην άλλη άποψη. Πρωτόγνωρα για τη δημοκρατία και τους θεσμούς. Η εικόνα του Αντιπροέδρου της ΟΙΕΛΕ που κλωτσηδόν σπρώχτηκε από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. επικουρούμενο από έναν όχλο 20χρονων, εγγεγραμμένων ως μελών του συλλόγου, εν μέσω ύβρεων έξω από την αίθουσα, ενώ νομίμως και σύμφωνα με το καταστατικό παρίστατο στη Συνέλευση και την εκλογική διαδικασία, είναι απαράδεκτη και προσβάλλει το δημοκρατικό ήθος όλων των εκπαιδευτικών λειτουργών. Η εικόνα του Γενικού Γραμματέα της ΟΙΕΛΕ στο πάτωμα να γρονθοκοπείται από τον ίδιο όχλο “εκπαιδευτικών” και να τυγχάνει της ιδιαίτερης περιποίησης με κλωτσιές από τον πρόεδρο του ΣΙΕΛ Αχαΐας, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες, είναι αποτρόπαια. Πριν από δεκαετίες τους συνδικαλιστές δίωκαν οι πολιτική εξουσία, η αστυνομία και οι εργοδότες. Σήμερα τους διώκουν οι εκφραστές της ιδεολογικής καθαρότητας, οι λάτρεις της μιας και μοναδικής άποψης, οι νοσταλγοί του σταλινικού παρελθόντος, οι ακόλουθοι του μονοκομματικού συνδικαλισμού σε αγαστή συνεργασία με την εργοδοσία. Οι εκπρόσωποι αυτοί της απεχθέστερης και της πιο φασιστικής συνδικαλιστικής έκφρασης στη χώρα μας φαίνεται πως δε διστάζουν ακόμη και να χύσουν αίμα, να απειλήσουν ζωές προκειμένου να διασφαλίσουν την επιβολή της δικής τους άποψης και την απαγόρευση οποιασδήποτε αμφισβήτησης προς την κόκκινη ορθοδοξία τους.

Αν και τα δείγματα απόπειρας νομιμοποίησης της βίας ως πολιτικής πρακτικής και ως μέσου ιδεολογικού φρονηματισμού είχαν εκδηλωθεί με την απρόκλητη επίθεση και τον τραυματισμό συναδέλφων στο προηγούμενο συνέδριο της ΟΙΕΛΕ, με πρωταγωνιστές τους ίδιους ανεγκέφαλους φασίστες, ποτέ δεν πιστεύαμε πως θα έφταναν στο σημείο να ξυλοκοπήσουν βάρβαρα αβοήθητους συναδέλφους τους, επειδή είχαν το “θράσος” νόμιμα να παρευρεθούν σε εκλογοαπολογιστική συνέλευση, εκπροσωπώντας θεσμικά την Ομοσπονδία.

Είναι φανερό πως η κατάσταση για τη συγκεκριμένη παράταξη έχει ξεφύγει, πλέον, από κάθε έλεγχο. Ανεξάρτητα από το αν η άσκηση βίας είναι κεντρική πολιτική επιλογή της κομματικοσυνδικαλιστικής παράταξης του ΠΑΜΕ ή αν είναι μεμονωμένη επιλογή μελών της στο συνδικαλιστικό μας χώρο, είμαστε υποχρεωμένοι να προασπίσουμε τη νομιμότητα και την ομαλότητα, να προστατεύσουμε τις καταστατικές διαδικασίες και να εγγυηθούμε την ελεύθερη έκφραση όλων των απόψεων και, κυρίως, τη σωματική ακεραιότητα των συνέδρων στο επερχόμενο 34ο συνέδριο της Ομοσπονδίας.

Δηλώνουμε απερίφραστα πως κάθε απόπειρα διασάλευσης της νομιμότητας, των δημοκρατικών διαδικασιών με άσκηση βίας δεν θα γίνει στο εξής ανεκτή. Τελείωσε η δημοκρατική ανοχή και το άσυλο στη βία. Η ποινική παρεκτροπή από οποιονδήποτε θα αντιμετωπίζεται πλέον όπως θεσμικά προβλέπεται. Η μέγιστη πλειονότητα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών λειτουργών επιθυμεί να απομονωθούν και να εκδιωχθούν από το χώρο μας οι παράγοντες της ανωμαλίας και του φασισμού, αυτοί που επιδιώκουν με τη βία να επιβάλουν τη μία και μοναδική ορθόδοξη άποψη.
• ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΕΛΕ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΟΝΟΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ
• ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΩΜΑΛΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
α.α.


ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Οργανωτικός Γραμματέας

Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΝΕΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΑΡΧΕΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ.




Αρ. Πρωτ:461
Αθήνα  17/12/2009
Προς
Τους Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε.





Απόφαση του Δ.Σ. της ΔΟΕ (17/12/2009) για την
παραπέρα αγωνιστική πορεία του κλάδου

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στη σημερινή του συνεδρίαση  και αφού έλαβε υπόψη του τα αποτελέσματα της χθεσινής συνάντησης (16/12/2009) με την Υφυπουργό Παιδείας κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου, κατά την οποία δεν δόθηκαν ουσιαστικές απαντήσεις στα κυρίαρχα αιτήματα του κλάδου

Αποφάσισε:

Α΄  ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ
Υπεράσπιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης
Διεκδικούμε:
ü                 Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία στο 5% του ΑΕΠ
ü                 Άμεση κάλυψη όλων των  λειτουργικών κενών
ü                 Ενιαίο 14χρονο σχεδιασμό για όλες τις βαθμίδες της υποχρεωτικής εκπαίδευσης (Νηπιαγωγείο – Δημοτικό – Γυμνάσιο – Λύκειο)
ü                 Αύξηση της οργανικότητας των σχολείων με βάση τους 20 μαθητές ανά τμήμα  για τα Δημοτικά και τους 15 για τα Νηπιαγωγεία.
ü                 Σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή σε όλα τα σχολεία
ü                 Αύξηση των κονδυλίων για τη σχολική στέγη με στόχο την κατάργηση της διπλοβάρδιας σε όλα τα σχολεία
ü                 Αναλυτικά προγράμματα και βιβλία που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των μαθητών
Οικονομική Αναβάθμιση – αυξήσεις στους μισθούς
Διεκδικούμε:
ü                 1400€ καθαρά στον νεοδιόριστο, με ενσωμάτωση όλων των επιδομάτων στο βασικό μισθό
ü                 Άμεση χορήγηση του επιδόματος των 176€, αναδρομικά από το 2002
ü                 Διπλασιασμό των οικογενειακών επιδομάτων
ü                 Ουσιαστική αύξηση της υπερωριακής αποζημίωσης
ü                 Υπερωριακή αποζημίωση στους εκπαιδευτικούς που προσφέρουν διδακτικό έργο, πέρα από το προβλεπόμενο υποχρεωτικό ωράριό τους
ü                 Καμιά σύνδεση μισθού – απόδοσης
ü                 Αφορολόγητο ίσο με το μισθό του πρωτοδιόριστου
Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών
Διεκδικούμε:
ü                 Εισαγωγική επιμόρφωση ετήσιας διάρκειας για όλους τους εκπαιδευτικούς που για πρώτη φορά αναλαμβάνουν διδακτικό έργο
ü                 Περιοδική επιμόρφωση ετήσιας διάρκειας με απαλλαγή από τα διδακτικά καθήκοντα
ü                 Ενδοσχολική Επιμόρφωση
Ασφαλιστικά – Συνταξιοδοτικά
Διεκδικούμε:
ü                  Δημόσια καθολική κοινωνική ασφάλιση
ü                  Την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών Νόμων
ü                  Ενιαία ασφαλιστικά δικαιώματα για παλιούς και νέους ασφαλισμένους
ü                  Κρατική εγγύηση των αποθεματικών των ταμείων
ü                  Καμιά αύξηση των ορίων ηλικίας στις γυναίκες
ü                  Να καταργηθεί η εξαγορά της στρατιωτικής θητείας.
ü                  Κανένα «χαράτσι» στους Δημοσίους Υπαλλήλους για το Ταμείο Πρόνοιας
ü                  Την επιστροφή των κλεμμένων ασφαλιστικών εισφορών και την έντοκη απόδοση συντάξεων, μερισμάτων και εφάπαξ. Όχι στη διάθεση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων στο χρηματιστήριο
ü                  Πλήρη ασφαλιστική κάλυψη των αναπληρωτών για όλους τους μήνες του έτους
ü                  Το Κράτος να αναλάβει τις ευθύνες του καταβάλλοντας στα Ασφαλιστικά Ταμεία τα χρήματα που τους οφείλει και να πατάξει την εισφοροδιαφυγή. Άμεση χρηματοδότηση του Ταμείου Πρόνοιας και του Ο.Π.Α.Δ.
ü                  Να καταργηθεί η εισφορά για κύρια σύνταξη
ü                  Η σύνταξη να αποτελεί το 80% των εν εργασία αποδοχών και να υπολογίζεται στον τελευταίο μισθό
ü                  Να δοθεί πλήρης σύνταξη των εκπαιδευτικών στα 30 έτη, με 30/30
ü                  Να θεμελιώνεται δικαίωμα συνταξιοδότησης σε περίπτωση θανάτου ή ολικής αναπηρίας, ανεξάρτητα από τα χρόνια υπηρεσίας, με κατώτερο όριο σύνταξης στο ύψος του 80% των αποδοχών του νεοδιόριστου εκπαιδευτικού
ü                  Να θεμελιώνει δικαίωμα σύνταξης ο ένας εκ των δύο συζύγων, όταν στην οικογένεια υπάρχει ανάπηρο παιδί (όχι αποκλειστικά και μόνο η μητέρα)
ü                  Να καταργηθεί η εισφορά του 7% για τη διαδοχική ασφάλιση
ü                  Να καταργηθεί το πλαφόν του 20%, που θεσμοθετήθηκε για τους νεοδιόριστους
ü                  Οι αναπληρωτές να πληρώνουν κατ' ευθείαν στα ασφαλιστικά μας ταμεία και όχι στο ΙΚΑ. Να διασφαλιστούν πλήρως τα συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και το επικουρικό τους να μεταφέρεται στο Ταμείο Αρωγής. Να είναι υποχρεωτική η εισφορά και για το Μ.Τ.Π.Υ. και για το Ταμείο Αρωγής
ü                  Να αποδεσμευτεί η 35ετία από όρια ηλικίας
ü                  Η πλειοψηφία των Διοικήσεων των Ασφαλιστικών Ταμείων, να αποτελείται από εκπροσώπους των ασφαλισμένων
ü                  Αναβάθμιση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, να καλύπτονται οι γιατροί και όλες οι εξετάσεις των ασφαλισμένων. Να καταργηθεί η συμμετοχή για τη Φαρμακευτική Περίθαλψη
ü                  Να κατοχυρωθεί η διοικητική αυτοτέλεια των Ασφαλιστικών Ταμείων, με αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου, που διέπει το καθεστώς λειτουργίας με στόχο την αυτοδιαχείριση. Ο συνταξιοδοτούμενος εκπαιδευτικός να μπορεί να επιλέγει τον τρόπο είσπραξης των μερισμάτων
ü                  Να αυξηθεί το ποσό των δανείων, να μειωθούν τα επιτόκια και να απλουστευθούν οι διαδικασίες που απαιτούνται για τη χορήγησή τους από τα Ασφαλιστικά Ταμεία
ü                  Ειδικές ρυθμίσεις για τα στεγαστικά δάνεια σε περίπτωση θανάτου
ü                  Χορήγηση πλασματικής τριετίας στους εργαζομένους στην παραμεθόριο
ü                  Δημοσιοποίηση των οικονομικών στοιχείων των Ταμείων
Προσχολική Αγωγή
Διεκδικούμε:
ü                  Δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή για όλα τα παιδιά ηλικίας 4-6 χρονών στα δημόσια Νηπιαγωγεία.
ü                  Ανέγερση νέων κτιριακών υποδομών, ικανών να ανταποκριθούν στις σύγχρονες ανάγκες της προσχολικής αγωγής και όπου υπάρχει η δυνατότητα να ιδρύονται πολυθέσιες μονάδες νηπιαγωγείων.
ü                  Οι Προϊστάμενοι των Νηπιαγωγείων επιλέγονται με τα ίδια κριτήρια που επιλέγονται και οι Δ/ντές των Δημοτικών Σχολείων.
ü                  Η προσέλευση και η αναχώρηση των νηπίων να γίνεται με ευθύνη των γονέων, της πολιτείας ή της τοπικής Αυτοδιοίκησης και πάντως όχι με ευθύνη των νηπιαγωγών.
ü                  Τα ολοήμερα Νηπιαγωγεία να λειτουργούν μέσα από τις κατάλληλες κτιριακές και υλικοτεχνικές υποδομές, με το κατάλληλο βοηθητικό προσωπικό και με μειωμένο αριθμό νηπίων, δηλαδή από τα 25 που προβλέπεται σήμερα στα 15.
ü                  Να καθιερωθεί για κάθε τομέα δραστηριοτήτων και σχετική βιβλιογραφία, απαραίτητη, να έχουν τη δυνατότητα οι Νηπιαγωγοί να χρησιμοποιούν το κατάλληλο παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό υλικό.
ü                  Διαρκή επιμόρφωση των Νηπιαγωγών.
ü                  Ειδική μέριμνα για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στα Νηπιαγωγεία.
ü                  Κατοχύρωση του διδακτικού ωραρίου των Νηπιαγωγών, σύμφωνα με τις θέσεις του κλάδου.
ü                  Να καταργηθούν όλες οι υπουργικές αποφάσεις, που πριμοδοτούν τα ιδιωτικά και δημοτικά Νηπιαγωγεία. Όλα τα νήπια στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο, κανένα σε ιδιωτικό.
ü                  Ίδρυση νέων Νηπιαγωγείων και το διορισμό δύο χιλιάδων τουλάχιστον Νηπιαγωγών.
ü                  Όχι στην «αποκέντρωση» του Νηπιαγωγείου σε δημοτικούς ή ιδιωτικούς οργανισμούς εκπαίδευσης.
Ολοήμερο Σχολείο
Διεκδικούμε:
ü                  Κτιριακή υποδομή, που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του νέου τύπου σχολείου. Ακόμη δεν έχουμε δει από τον Ο.Σ.Κ. σχέδια νέων διδακτηρίων, που να είναι προσανατολισμένα σ' αυτή την κατεύθυνση.
ü                  Σίτιση με ευθύνη της πολιτείας. Βοηθητικό προσωπικό μόνιμο και όχι μέσα από τα προγράμματα stage (τραπεζοκόμους για τη σίτιση, Γραμματείς για το Διοικητικό έργο των 6/θ και πάνω Σχολείων κλπ).
ü                  Υλικοτεχνική υποδομή και εποπτικά μέσα (υπολογιστές, μουσικά όργανα - αθλητικό - εικαστικό υλικό - ξενόγλωσσα βιβλία) που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του Ολοήμερου Σχολείου.
ü                  Αναλυτικά Προγράμματα, που θα αντιμετωπίζουν ενιαία τα γνωστικά αντικείμενα, ώστε ο σημερινός απογευματινός κύκλος να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του πρωινού.
ü                  Η προετοιμασία των μαθητών για την επόμενη μέρα να είναι τέτοια, ώστε να μην επιβαρύνεται ο μαθητής με εργασία στο σπίτι. Αυτό σημαίνει ότι τα τμήματα θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο ολιγομελή και ομοιογενή, ώστε η προετοιμασία να είναι ουσιαστική. Η τσάντα να μένει στο σχολείο. Για να συμβεί αυτό πρέπει η ύλη των μαθημάτων για την επόμενη μέρα να είναι τέτοια, ώστε να μπορούν οι μαθητές να τη διεκπεραιώνουν σε εύλογο χρονικό διάστημα και τα τμήματα να είναι ολιγομελή στα πρότυπα των Ολιγοθεσίων Σχολείων, ώστε η προετοιμασία να είναι ουσιαστική και να εφαρμόζεται η Ενισχυτική Διδασκαλία.
ü                  Οι συνάδελφοι των ειδικών μαθημάτων να έχουν αποδεδειγμένη παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια στη διδασκαλία μικρών μαθητών και να αποτελούν μέρος του προσωπικού του σχολείου. Υπάρχει, άλλωστε, σχετική θέση της ΔΟΕ για ίδρυση νέων οργανικών θέσεων σε ομάδες σχολείων.
ü                  Όπου είναι δυνατόν να αναλάβουν και να διδάξουν δάσκαλοι τα αντικείμενα για τα οποία δε χρειάζονται Ειδικότητες και κατέχουν οι ίδιοι βασικές γνώσεις (π.χ. πληροφορική, θέατρο, χορός, εικαστικά κλπ).
ü                  Το μάθημα της Πληροφορικής να διδάσκεται βάσει αναλυτικού προγράμματος προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των μαθητών με κατάλληλο λογισμικό.
ü                  Να μη γίνεται κατάχρηση της συμπλήρωσης ωραρίου στο Ολοήμερο Σχολείο, γιατί αυτό από μόνο του αδυνατίζει την προσφερόμενη ποιότητα εκπαιδευτικού έργου.
ü                  Να διαφυλαχθεί ο πρωτεύων λόγος ύπαρξης του Ολοήμερου Σχολείου που δεν είναι άλλος από την παιδαγωγική αποστολή του, η οποία όμως - παράλληλα - απαντά και σε κοινωνικά αιτήματα. Το τελευταίο όμως να παραμένει αποτέλεσμα του πρώτου.
ü                  Να τοποθετηθεί δεύτερος Υποδιευθυντής - Υπεύθυνος Ο.Σ. στα 10/θ και πάνω Σχολεία.
ü                  Η ώρα σίτισης - ξεκούρασης (14:00 - 14:40) να λαμβάνεται ως διδακτική, όταν ο αριθμός των μαθητών είναι πάνω από 50, όχι μόνο για τον Υπεύθυνο αλλά και για το δεύτερο εκπαιδευτικό του Ολοήμερου.
ü                  Να διασφαλιστεί το ωράριο των εκπαιδευτικών, να επιμορφωθούν οι εκπαιδευτικοί, κυρίως στη διαθεματική προσέγγιση της γνώσης και για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να συνεργάζονται οι διαφορετικές ειδικότητες του Ο.Σ. και να δοθούν κίνητρα στους υπηρετούντες σ’ αυτά.
ü                  Εάν δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσουν όλα τα σχολεία ως Ολοήμερα σε πλήρη ανάπτυξη, δε χρειάζεται να κακοποιείται ο θεσμός με βιαστικές επεκτάσεις, που μόνο απαξίωση επιφέρουν.
Εργασιακές σχέσεις
Διεκδικούμε:
ü                  Την κατάργηση της ωρομισθίας  και τη σύσταση νέων οργανικών θέσεων ανά σχολείο ή ανά ομάδα σχολείων για να καλυφθούν τα ολοήμερα σχολεία
ü                  Την κατάργηση της εγκυκλίου της 20ης Ιουλίου 2007 που αυξάνει το ωράριο των Νηπιαγωγών και καταστρατηγεί τα εργασιακά τους δικαιώματα
ü                  Τη θεσμοθέτηση ενιαίου διδακτικού ωραρίου για όλους τους εκπαιδευτικούς με βάση τα χρόνια υπηρεσίας από το Νηπιαγωγείο ως το Λύκειο, στα επίπεδα της Β/θμιας
Παιδαγωγική Ελευθερία και Δημοκρατία στο σχολείο
Διεκδικούμε:
ü                  Την ενίσχυση του αποφασιστικού ρόλου του Συλλόγου Διδασκόντων
ü                  Λέμε όχι στην αξιολόγηση – χειραγώγηση και στην αξιολόγηση – κατηγοριοποίηση των σχολικών μονάδων.
Μεταθέσεις-Αποσπάσεις
Διεκδικούμε:
Μεταθέσεις: Να τεθεί σε ισχύ νέο Προεδρικό Διάταγμα για τις μεταθέσεις και να γίνει αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων.
Αποσπάσεις: Να αντικειμενικοποιηθεί και να μοριοδοτηθεί το σύστημα αποσπάσεων με έμφαση στους κοινωνικούς λόγους και στους λόγους υγείας. Οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών σε οποιαδήποτε υπηρεσία να γίνονται από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια των Εκπαιδευτικών.
Να προσληφθεί το απαραίτητο διοικητικό προσωπικό έτσι ώστε να μην αποσπάται κανείς εκπαιδευτικός για προσφορά διοικητικού έργου στο ΥΠΕΠΘ, στα Γραφεία, στις Δ/νσεις Εκπαίδευσης, κλπ.
Στα πενταμελή Υπηρεσιακά Συμβούλια ο κλάδος ( ΚΥΣΠΕ - ΑΠΥΣΠΕ- ΠΥΣΠΕ) των εκπαιδευτικών να εκπροσωπείται από τρία αιρετά μέλη.

Ειδική Αγωγή
Διεκδικούμε:
ü                 Κατάργηση των σεμιναρίων των 400 ωρών . Να μην υπολογίζονται ως προσόν διορισμού.
ü                 Το μόνιμο διορισμό των αναπληρωτών συναδέλφων Ειδικής Αγωγής (ΠΕ61, ΠΕ71),  όπως ισχύει και για τους άλλους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Εξαγγελίες Υπουργού Παιδείας
Απορρίπτουμε τις εξαγγελίες της Υπουργού Παιδείας. Ζητούμε διάλογο από μηδενική βάση.
ü                  Καμιά αλλαγή του ισχύοντος συστήματος προσλήψεων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Το 60% από ΑΣΕΠ και 40% από τον ενιαίο πίνακα είναι αδιαπραγμάτευτο.

Β΄ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ
Με βάση το παραπάνω διεκδικητικό πλαίσιο:
·                     Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί  (έχει ήδη αποστείλει σχετική πρόσκληση) το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ σε κοινή σύσκεψη, στις 12 Γενάρη 2010, προκειμένου να αποφασίσουν οι δυο κλάδοι κοινό πρόγραμμα δράσης το επόμενο διάστημα.
·                     Καλεί τους Συλλόγους να πραγματοποιήσουν έκτακτες ή τακτικές Γενικές Συνελεύσεις στο διάστημα από 11 μέχρι τέλος Γενάρη, προκειμένου να πάρουν αποφάσεις στο αγωνιστικό πλαίσιο του κλάδου. Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. προτείνει την πραγματοποίηση νέας απεργιακής κινητοποίησης στο πρώτο 15νθήμερο του Φλεβάρη.
·                     Συγκαλεί ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ το α’ 15νθήμερο του Φλεβάρη προκειμένου να λάβει τις οριστικές αποφάσεις για την παραπέρα αγωνιστική πορεία του κλάδου.
Εξυπακούεται πως αν υπάρξουν έκτακτες εξελίξεις (ασφαλιστικό, κλπ.) το πρόγραμμα δράσης θα αναπροσαρμοστεί με βάση τα νέα δεδομένα.

Για το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.
Ο Πρόεδρος                                                         Ο Γενικός Γραμματέας



Μπράτης Δημήτρης                                                 Οικονόμου Τριαντάφυλλος
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

"ΚΟΛΗΤΟΣ" ΦΙΛΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ, ΕΚΑΝΕ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ! ΔΙΕΦΥΓΕ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ "ΚΟΨΑΝ" ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ.


"Βουτιά" από τον 7ο έκανε ο γιος του εισαγγελέα Διώτη

Πήδηξε από τον 7ο όροφο ο γιος του εισαγγελέα Διώτη

Στις 10:00 σήμερα το πρωί, ο Παναγιώτης Διώτης, γιος του εισαγγελέα Ιωάννη Διώτη έπεσε από τον 7ο όροφο του αστυνομικού μεγάρου, στην Κατεχάκη.Ο 28χρονος διακομίστηκε στον Ερυθρό Σταυρό, όπου και νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, έχει διαφύγει τον κίνδυνο
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Το Μαρούσι έκανε σημαντικό βήμα πρόκρισης στην Ιταλία με την νίκη επί της Ρόμα.



Μεγάλη νίκη πέτυχε το Μαρούσι στην Ιταλία επι της Ρόμα με 87-74 και απέκτησε βάσιμες ελπίδες για πρόκριση στους "16" της Ευρωλίγκας.
Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν μπροστά το σκορ στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και με κορυφαίο τον Στέφαν Νάτζφεϊ που πέτυχε 22 πόντους κατάφεραν να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα. 
Η ομάδα τουτ Αμαρουσίου, μάλιστα, κατάφερε να ανατρέψει την διαφορά από την ήττα στο ΟΑΚΑ (83-71) και έτσι θα έχει το πανω χέρι σε περίπτωση ισοβαθμίας με την Ρόμα.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Μετά από μια σκληρή δεκαετή διαμάχη, οι ευρωπαϊκές Αρχές Ανταγωνισμού κατέληξαν σε συμφωνία με την Microsoft


Μετά από μια σκληρή δεκαετή διαμάχη, οι ευρωπαϊκές Αρχές Ανταγωνισμού κατέληξαν σε συμφωνία με την Microsoft, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως ανακοίνωσε, κρίνει ικανοποιητικές τις δεσμεύσεις της αμερικανικής πολυεθνικής εταιρίας ότι οι χρήστες στην Ευρώπη και την Ελλάδα θα μπορούν πια να επιλέγουν ελεύθερα το πρόγραμμα πλοήγησης στο διαδίκτυο «φυλλομετρητή» - browser. Η δεσμευτική συμφωνία επιτρέπει στους Ευρωπαίους χρήστες που αγοράζουν νέους υπολογιστές με το νέο λειτουργικό σύστημα Windows 7 της Microsoft (αλλά και όσους «τρέχουν» τα παλαιότερα λειτουργικά Windows XP και Vista), να επιλέγουν αν θέλουν να εγκαταστήσουν το πρόγραμμα Internet Explorer της Microsoft ή κάποιο εναλλακτικό ανάλογο πρόγραμμα από άλλη εταιρεία (π.χ. Mozilla Firefox, Google Chrome, Opera, Apple Safari κ.α.). 
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Φωτογραφίζονται γυμνοί για το Down Town διάσημοι Έλληνες


Η Πατρίτσια Μιλίκ- Περιστέρη


 ΠΗΓΗ: yupi.gr
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ... ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ

(από ΤΑ ΝΕΑ)
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

«Παγώνει» για έναν χρόνο η διάταξη που προβλέπει αύξηση του ορίου ηλικίας για τη συνταξιοδότηση των μητέρων με ανήλικα παιδιά.

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙ;;;
ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ. ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ. Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ, ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ, ΖΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΕΠΟΧΗ. 
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΙΣΩΣΗ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ.

Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Βιασμός ανήλικους 8χρονου κοριτσιού από δύο 10χρονα αγόρια στην Αγγλία.


Σοκ προκαλεί η είδηση για τον βιασμό ανήλικου κοριτσιού από δύο 10χρονα αγόρια.

Δύο αγόρια ηλικίας δέκα χρόνων κατηγορούνται για βιασμό ενός οκτάχρονου κοριτσιού, στο Λονδίνο, όπως ανακοίνωσε η βρετανική αστυνομία.

Τα δύο αγόρια θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης στο δυτικό Λονδίνο, την Πέμπτη. "Το περιστατικό συνέβη στο Χέις, στο δυτικό Λονδίνο, στις 27 Οκτωβρίου, αυτές είναι όλες οι πληροφορίες που έχουμε", δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Τα 10χρονα παιδιά που κατηγορούνται για το βιασμό του κοριτσιού δεν κατονομάστηκαν λόγω της ηλικίας τους.


ΠΗΓΗ: newsit.gr Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ


Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας των δημοσιογράφων, που εργάζονται σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, το Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ και ΟΤΑ, από ώρα 6 π.μ. της Πέμπτης, 17 Δεκεμβρίου 2009, έως 6 π.μ. της επόμενης ημέρας.
ΕΠΕΙΔΗ:

Τα προβλήματα των δημοσιογράφων, καθώς και των άλλων εργαζομένων στις εφημερίδες, τη ραδιοτηλεόραση (δημόσια και ιδιωτική) καθημερινά αυξάνονται και οξύνονται.

Οι απολύσεις είναι καθημερινό πλέον φαινόμενο, οι εργασιακές σχέσεις ανατρέπονται, η ελαστική απασχόληση γιγαντώνεται. Οι ΣΣΕ παραβιάζονται συστηματικά. Το απαράδεκτο καθεστώς των συμβασιούχων ομήρων συνεχίζεται. Η ελεύθερη, ουσιαστική και δημοκρατική ενημέρωση γίνεται θυσία στο βωμό της εμπορευματοποίησης και της ανταγωνιστικότητας.

Οι εργαζόμενοι είμαστε αντιμέτωποι σε μια ολόπλευρη επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Τα νέα μέτρα, που προωθεί η κυβέρνηση, στο όνομα της αντιμετώπισης της κρίσης στοχεύουν στην πλήρη ανατροπή των κατακτήσεων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
 :

Όχι στις απολύσεις και ουσιαστικά μέτρα στήριξης των ανέργων.

Πλήρη και σταθερή εργασία για όλους με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Όχι στο απαράδεκτο καθεστώς της ελαστικής απασχόλησης και των συμβασιούχων ομήρων.

Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Πλήρη εφαρμογή των ΣΣΕ.

Όχι στα νέα ασφαλιστικά μέτρα και κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...