Ντοκιμαντέρ "Money as Debt": αναλύεται η οικονομική σκλαβιά την οποία βιώνουμε!

George Carlin American Dream

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 17, 2009

ΤΟ ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ, ΜΕ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΥΣ.




ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
(Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.)


Αρθ. Ιδρ. Απόφασης Πρωτοδ. Αθηνών 20376/58
Χαλκοκονδύλη 13, 104-32, Αθήνα
Τηλ: 5238148, 5230819
Fax: 5230819
e-mail: oiele@otenet.gr 
site: www.oiele.gr 


Αθήνα, 14-12-2009
Αρ. Πρωτ.: 18918
 


ΑΘΛΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΓΕΝΝΑΙΟΤΗΤΑΣ!



Καταγγέλλουμε τις πρωτοφανείς εκδηλώσεις βίας κατά του Αντιπροέδρου και του Γενικού Γραμματέα της ΟΙΕΛΕ που έλαβαν χώρα κατά την εκλογοαπολογιστική συνέλευση του ΣΙΕΛ Αχαϊας στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας την Παρασκευή 11/12/2009, με δράστες τα μέλη της ΑΣΚ (ΠΑΜΕ) και του μονοπαραταξιακού Δ.Σ. του Συλλόγου, στην προσπάθειά τους να φιμώσουν την ελεύθερη και δημοκρατική συνδικαλιστική δράση. Με λοιδωρίες και χαρακτηρισμούς όχι απλώς ανοίκειους αλλά αισχρούς, με ρητές ύβρεις και υπαινιγμούς για την κοινωνική και συνδικαλιστική εντιμότητα, αλλά και για την ακεραιότητα της προσωπικής τους ζωής, με προκλήσεις τις οποίες κανοναρχούσαν ο Πρόεδρος και ο Γ.Γ. του ΣΙΕΛ Αχαΐας και που στη συνέχεια επαναλάμβανε πολλαπλασιαστικά μια πλειάδα 20χρονων μαθητευόμενων στη συνδικαλιστική τακτική της προβοκάτσιας, η εν λόγω ηγεσία του ΣΙΕΛ Αχαΐας, ήδη υπόδικη και πλέον υπότροπη για άσκηση ωμής βίας, έδωσε και πάλι τα διαπιστευτήριά της. Με το γνωστό, πλέον, τρόπο δράσης της, η παράταξη του ΠΑΜΕ στο ΣΙΕΛ Αχαΐας απαγόρευσε την καταστατική παρουσία των εκπροσώπων του ΔΣ της Ομοσπονδίας στη Συνέλευση, αποβάλλοντάς τους με ακραία βία, την ίδια ώρα που στην αίθουσα γινόταν ασμένως δεκτός ηγετικό στέλεχος του Σωματείου των οικοδόμων Πάτρας!!!

Τα γεγονότα που έλαβαν χώρα την Παρασκευή βράδυ στην αίθουσα που έλαβε χώρα η Γ.Σ. του ΣΙΕΛ Αχαΐας είναι πρωτόγνωρα. Πρωτόγνωρα για το συνδικαλιστικό κίνημα, ιδιαίτερα αυτό των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, της χώρας μας. Πρωτόγνωρα, εν έτει 2009, για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων, των πολιτικών ελευθεριών και την ανοχή στην άλλη άποψη. Πρωτόγνωρα για τη δημοκρατία και τους θεσμούς. Η εικόνα του Αντιπροέδρου της ΟΙΕΛΕ που κλωτσηδόν σπρώχτηκε από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. επικουρούμενο από έναν όχλο 20χρονων, εγγεγραμμένων ως μελών του συλλόγου, εν μέσω ύβρεων έξω από την αίθουσα, ενώ νομίμως και σύμφωνα με το καταστατικό παρίστατο στη Συνέλευση και την εκλογική διαδικασία, είναι απαράδεκτη και προσβάλλει το δημοκρατικό ήθος όλων των εκπαιδευτικών λειτουργών. Η εικόνα του Γενικού Γραμματέα της ΟΙΕΛΕ στο πάτωμα να γρονθοκοπείται από τον ίδιο όχλο “εκπαιδευτικών” και να τυγχάνει της ιδιαίτερης περιποίησης με κλωτσιές από τον πρόεδρο του ΣΙΕΛ Αχαΐας, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες, είναι αποτρόπαια. Πριν από δεκαετίες τους συνδικαλιστές δίωκαν οι πολιτική εξουσία, η αστυνομία και οι εργοδότες. Σήμερα τους διώκουν οι εκφραστές της ιδεολογικής καθαρότητας, οι λάτρεις της μιας και μοναδικής άποψης, οι νοσταλγοί του σταλινικού παρελθόντος, οι ακόλουθοι του μονοκομματικού συνδικαλισμού σε αγαστή συνεργασία με την εργοδοσία. Οι εκπρόσωποι αυτοί της απεχθέστερης και της πιο φασιστικής συνδικαλιστικής έκφρασης στη χώρα μας φαίνεται πως δε διστάζουν ακόμη και να χύσουν αίμα, να απειλήσουν ζωές προκειμένου να διασφαλίσουν την επιβολή της δικής τους άποψης και την απαγόρευση οποιασδήποτε αμφισβήτησης προς την κόκκινη ορθοδοξία τους.

Αν και τα δείγματα απόπειρας νομιμοποίησης της βίας ως πολιτικής πρακτικής και ως μέσου ιδεολογικού φρονηματισμού είχαν εκδηλωθεί με την απρόκλητη επίθεση και τον τραυματισμό συναδέλφων στο προηγούμενο συνέδριο της ΟΙΕΛΕ, με πρωταγωνιστές τους ίδιους ανεγκέφαλους φασίστες, ποτέ δεν πιστεύαμε πως θα έφταναν στο σημείο να ξυλοκοπήσουν βάρβαρα αβοήθητους συναδέλφους τους, επειδή είχαν το “θράσος” νόμιμα να παρευρεθούν σε εκλογοαπολογιστική συνέλευση, εκπροσωπώντας θεσμικά την Ομοσπονδία.

Είναι φανερό πως η κατάσταση για τη συγκεκριμένη παράταξη έχει ξεφύγει, πλέον, από κάθε έλεγχο. Ανεξάρτητα από το αν η άσκηση βίας είναι κεντρική πολιτική επιλογή της κομματικοσυνδικαλιστικής παράταξης του ΠΑΜΕ ή αν είναι μεμονωμένη επιλογή μελών της στο συνδικαλιστικό μας χώρο, είμαστε υποχρεωμένοι να προασπίσουμε τη νομιμότητα και την ομαλότητα, να προστατεύσουμε τις καταστατικές διαδικασίες και να εγγυηθούμε την ελεύθερη έκφραση όλων των απόψεων και, κυρίως, τη σωματική ακεραιότητα των συνέδρων στο επερχόμενο 34ο συνέδριο της Ομοσπονδίας.

Δηλώνουμε απερίφραστα πως κάθε απόπειρα διασάλευσης της νομιμότητας, των δημοκρατικών διαδικασιών με άσκηση βίας δεν θα γίνει στο εξής ανεκτή. Τελείωσε η δημοκρατική ανοχή και το άσυλο στη βία. Η ποινική παρεκτροπή από οποιονδήποτε θα αντιμετωπίζεται πλέον όπως θεσμικά προβλέπεται. Η μέγιστη πλειονότητα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών λειτουργών επιθυμεί να απομονωθούν και να εκδιωχθούν από το χώρο μας οι παράγοντες της ανωμαλίας και του φασισμού, αυτοί που επιδιώκουν με τη βία να επιβάλουν τη μία και μοναδική ορθόδοξη άποψη.
• ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΕΛΕ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΟΝΟΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ
• ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΩΜΑΛΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
α.α.


ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Οργανωτικός Γραμματέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου