Ντοκιμαντέρ "Money as Debt": αναλύεται η οικονομική σκλαβιά την οποία βιώνουμε!

George Carlin American Dream

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 10, 2009

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ.











Περισσότερα από 20 εκατ. ευρώ θα μπουν στα ταμεία του Ολυμπιακού από την πρόκριση στην φάση των "16" του Τσάμπιονς Λιγκ.

Δείτε την παρακάμερα της πρόκρισης.

Για δεύτερη συνεχόμενη φορά οι ερυθρόλευκοι πέρασαν στην νοκ άουτ φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και πήραν βαθιά οικονομική ανάσα. Παρά τα πολλά προβλήματα τραυματισμών που ταλαιπωρούν την ομάδα από την αρχή της σεζόν, ο στόχος επιτεύχθη.

Δείτε την εξέλιξη του αγώνα

Το γκολ του Λεονάρντο που έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό

Μετά το τέλος του αγώνα ο ευδιάθετος Σωκράτης Κόκκαλης ρώτησε δημοσιογράφο: "Εσείς τι λέτε θα γίνουν μεταγραφές;". Η απάντηση ήταν: "εγώ πιστεύω ότι θα γίνουν" και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού τόνισε: "Κι εγώ."

Ο Ζίκο στη συνέντευξη τύπου ζήτησε 4 παίκτες. Δύο επιθετικούς, έναν επιτελικό μέσο και έναν αριστερό μέσο. Πολλά θα εξαρτηθούν από την κλήρωση που θα γίνει την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου. Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν 16-17 και 23-24 Φεβρουαρίου και οι επαναληπτικοί 9-10 και 16-17 Μαρτίου. Οι ερυθρόλευκοι θα δώσουν το πρώτο παιχνίδι στο Γ. Καραϊσκάκης.

Οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού

Δείτε τις δηλώσεις του προπονητή του Ολυμπιακού

Ο Νικοπολίδης συμπλήρωσε 100 ευρωπαϊκές συμμετοχές

Εκτός από τα οικονομικά οφέλη, ο Ολυμπιακός συνέλλεξε και πολλούς βαθμούς που μπορεί να τον φέρουν στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας την επόμενη σεζόν. Από την 39η θέση μέσα σε ένα βράδυ εκτοξεύτηκαν στην 28η θέση της κατάταξης, ενώ βοήθησαν την Ελλάδα να ανέβει στην 12η θέση.
ΠΗΓΗ: newsit.gr
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΠΟΙΑ Η ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ;;; ΙΔΩΜΕΝ.

www.ελληνικά.eu
Από σήμερα στις 12 το μεσημέρι, όλοι οι Ελληνες χρήστες του διαδικτύου και οι επιχειρήσεις μπορούν να κατοχυρώσουν την ηλεκτρονική τους διεύθυνση με ελληνικούς χαρακτήρες με την κατάληξη.eu.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΌΛΑ ΕΙΝΑΙ ... ΠΑΙΧΝΙΔΙ. Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΑ ... ΠΑΙΔΙΑΣΤΙΚΑ


Δεν πάει στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών για την Οικονομία...
O ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη πάρει πολιτική απόφαση, να μην συμμετάσχει στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών με θέμα την διαφθορά, που σχετίζεται με την οικονομία.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΜΗΠΩΣ ΦΤΑΙΣ ΕΣΥ;;;

Δεν πάει καλά. και χωρίς τον Ευαγγελάτο. Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΟΤΑΝ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ... ΖΩΓΡΑΦΙΖΕΙ














Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΡΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΟΤΙ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΟ ΦΑΛΙΡΙΣΕ.


ΣΤΟΠ ΣΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΒΑΖΕΙ Η ΡΗΓΙΛΛΗΣ
ΑΔΕΙΑΣΑΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

"Δεν πληρώνουμε ούτε μια δραχμή". Ο Σαμαράς έδωσε εντολή να γίνει επαναδιαπραγμάτευση με όλους τους προμηθευτές της Νέας Δημοκρατίας. Από αυτούς που δίνουν χαρτί, μέχρι το παλαιό τυπογραφείο του Πάλλη. Εκεί τυπώνονταν όλα τα φυλλάδια και τα ψηφοδέλτια του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΑΚΟΥ ΤΟ ΛΗΜΕΡΙ ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΣΕΙΣ. ΟΧΙ ΕΥΚΟΛΕΣ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ

Από ΤΟ ΛΗΜΕΡΙ

.
Αστειότητες χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου τα περί "απειλών της εθνικής κυριαρχίας" και "εθνικού αδιεξόδου" ο Αντ. Σαμαράς."Καταλαβαίνω την αγωνία του κ. Παπανδρέου να αποδεσμευθεί από τις προεκλογικές του υποσχέσεις" είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. Ακόμη, πρόσθεσε πως οι δυσμενείς αξιολογήσεις των διεθνών οίκων δεν οφείλονται τόσο στη σοβαρή δημοσιονομική και οικονομική κατάσταση της χώρας, όσο στην αναποφασιστικότητα και αναβλητικότητα της Κυβέρνησης.
ΣΧΟΛΙΟ "ΛΗΜΕΡΙ": Αντώνη, τα ίδια έλεγε και ο Γιώργος πριν τις εκλογές. Άσε το έργο το έχουμε ξαναδει. Οι κατσαπλιάδες του κόμματος σου δεν άφησαν ρουθούνι και το ξέρεις!!!
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΕ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ... ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ

Portugal-Πορτογαλία
Ireland-Ιρλανδία
Greece-Ελλάς
Spain-Ισπανία
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΤΑ ΑΕΙ!

Την παραίτησή του υπέβαλε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρήστος Κίττας ο οποίος είχε δεχτεί επίθεση κουκουλοφόρων κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Οπως αναφέρει οδηγήθηκε στην απόφαση αυτή «εξαιτίας της ψυχικής μου εκμηδένισης και της βιολογικής μου αδυναμίας, που είναι τα αποτελέσματα των πολλών τραυματικών γεγονότων».
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΣΤΑΗ --> ΑΝΤ1 , ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ --> ALTER

Mε τον ΑΝΤ1 φλερτάρει, ύστερα από την αποχώρηση του Νίκου Ευαγγελάτου, η Έλλη Στάη, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Ν. Ευαγγελάτος ετοιμάζει τα πράγματά του για τον ALTER.  Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Η αστυνομία της Δανίας έκανε χθες το βράδυ έφοδο σε χώρο όπου στεγάζονταν ακτιβιστές κατά της κλιματικής αλλαγής στην Κοπεγχάγη και συνέλαβε 200 άτομα.



Ακόμα, κατέσχεσε διάφορα αντικείμενα μεταξύ των οποίων «βόμβες χρώματος» και ασπίδες. Η αστυνομία υποστηρίζει ότι αυτά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε πράξεις απείθειας κατά της αρχής.

Περίπου 200 αστυνομικοί έφτασαν το βράδυ στο κτίριο της οδού Ragnhild στην περιοχή Nørrebro της Κοπεγχάγης. Κλείδωσαν τους ακτιβιστές μέσα στο κτίριο για περίπου δύο ώρες και έκαναν έρευνες την περιοχή.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε την έφοδο και εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία μεταξύ των αντικειμένων που κατασχέθηκαν είναι: «58 λυχνίες φθορισμού που περιέχουν ένα μείγμα χρωμάτων και πετρέλαιο, σφραγισμένες στα δύο άκρα με κερί, 193 ασπίδες και εννέα μεταλλικά κλουβιά μεγέθους 4x2m».

Εκπρόσωπος μίας ομάδας ακτιβιστών, της Climate Justice Action (CJA), δήλωσε: «Οι άνθρωποι φοβήθηκαν και ανησύχησαν πολύ. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί η αστυνομία χειρίστηκε έτσι την κατάσταση: η δανική κυβέρνηση παρείχε αυτό το κατάλυμα στους ακτιβιστές και τώρα η αστυνομία κάνει εφόδους χωρίς λόγο. Θα ζητήσουμε να μας επιστρέψουν τα αντικείμενα που κατασχέθηκαν».

Πηγή: guardian, tvxs.gr
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Αισθάνομαι έκπληξη και βαθιά ταπεινότητα από την απόφαση της επιτροπής του Νόμπελ». ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΟΣΟ ΕΧΕΙ ... ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΕΙ ΤΟ ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ



Στο Όσλο βρίσκεται σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, προκειμένου να παραλάβει το βραβείο Νομπέλ Ειρήνης, λίγες μέρες μόλις αφότου ανακοίνωσε πως συνεχίζει τον πόλεμο στο Αφγανιστάν, στέλνοντας επιπλέον 30.000 άνδρες στρατό.

«Δεν αμφιβάλλω ότι υπάρχουν άλλοι υποψήφιοι που ενδεχομένως θα άξιζαν περισσότερο το βραβείο», δήλωσε σήμερα από το Όσλο ο Μπαράκ Ομπάμα κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Νορβηγό πρωθυπουργό Γιανς Στόλτενμπεργκ, λίγο πριν την έναρξη της επίσης τελετής απονομής του βραβείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, ο Ομπάμα δεν πρόκειται να αποφύγει να αναφερθεί στον πόλεμο στο Αφγανιστάν, στην ομιλία που θα εκφωνίσει σήμερα στο Όσλο, αλλά αντίθετα θα υπογραμμίσει την προφανή αντίφαση της περίπτωσης προέδρου χώρας, ο οποίος ενέχεται σε δύο πολέμους και τιμάται με βραβείο για την ειρήνη.

Ο Ομπάμα είναι ο τρίτος εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ, μετά τον Θίοντορ Ρούσβελτ και τον Γούντρο Γουίλσον, που τιμάται με το συγκεκριμένο βραβείο, ενώ με το βραβείο έχει τιμηθεί και ο Τζίμι Κάρτερ, αλλά, δύο δεκαετίες μετά την περίοδο προεδρίας του.

Το βραβείο απονεμήθηκε στον Μπαράκ Ομπάμα τον Οκτώβριο, για «τις εξαιρετικές προσπάθειές του να ενδυναμώσει τη διεθνή διπλωματία και τη συνεργασία μεταξύ των λαών».

Ο ίδιος ο Μπαράκ Ομπάμα είχε δηλώσει έκπληκτος για τη βράβευσή του, τονίζοντας ότι δέχεται την τιμή που του έγινε ως μια έκκληση για δράση προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις του 21ου αιώνα.

«Αισθάνομαι έκπληξη και βαθιά ταπεινότητα από την απόφαση της επιτροπής του Νόμπελ», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος στους δημοσιογράφους μιλώντας από το Λευκό Οίκο. «Δεν το θεωρώ ως αναγνώριση των επιτευγμάτων μου, αλλά ως την επιβεβαίωση της αμερικανικής ηγεσίας όσον αφορά τις ελπίδες των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Για να είμαι ειλικρινής, δεν νομίζω ότι αξίζω να βρεθώ στη συντροφιά τόσων προσωπικοτήτων που άλλαξαν την εποχή τους και οι οποίοι τιμήθηκαν με αυτό το βραβείο», είχε δηλώσει τότε.

Το Ίδρυμα Νέλσον Μαντέλα, ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι, αλλά, και ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας Φιντέλ Κάστρο ήταν μερικοί από τους επιφανείς υποστηρικτές της απονομής του βραβείου στον Ομπάμα, ανάμεσα στο πλήθος των πολέμιων της απόφασης αυτής.

Ωστόσο, σήμερα ο Φιντέλ Κάστρο επέκρινε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα για το γεγονός ότι τιμάται με το βραβείο Νομπέλ Ειρήνης την ώρα που κλιμακώνει τον πόλεμο στο Αφγανιστάν αναπτύσσοντας περισσότερα στρατεύματα, χαρακτηρίζοντας τον κυνικό.

Στο μεταξύ, δημοσκοπήσεις που ε'ιδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες δείχνουν ότι, ενώ πολλοί Αμερικανοί αισθάνονται περήφανοι που ο πρόεδρός τους παραλαμβάνει το βραβείο, η πλειονότητα των πολιτών θεωρεί ότι δεν του αξίζει η τιμητική αυτή διάκριση.

Στο Όσλο πρόκειται να γίνουν αντιπολεμικές πορείες την ώρα που ο Ομπάμα θα παραλαμβάνει το βραβείο.

Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Τίνα Μπιρμπίλη: Διαψεύδει τα περί προώθησης της διπλής ανάπλασης στο Βοτανικό

Με δήλωσή της η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κυρία Τίνα Μπιρμπίλη διέψευδε την έντονη φημολογία ότι άναψε το πράσινο φως για την προώθηση της διπλής ανάπλασης στο Βοτανικό και προώθηση του επενδυτικού σχεδίου της Μπάμπης Βωβός.

Η κυρία Μπιρμπίλη χαρακτήρισε μάλιστα τα σχετικά δημοσιεύματα πλήρως ανακριβή, τα οποία και δεν αντανακλούν την πραγματικότητα.

Εν τω μεταξύ η φημολογία περί τροπολογίας που θα επιτρέψει την ολοκλήρωση του έργου της Μπάμπης Βωβός εκτόξευσε νωρίτερα τη μετοχή της εταιρείας κατά 23,50%.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Η ελληνική γλώσσα θα διδάσκεται στο Στρατιωτικό Πανεπιστήμιο Βουδαπέστης

Την Ελλάδα ως θεμέλιο του δυτικού Πολιτισμού και τον Αριστοτέλη ως πατέρα και πρόδρομο της ευρωπαϊκής φιλοσοφίας και επιστήμης αλλά και ως παιδαγωγού του Μεγάλου Αλεξάνδρου, εξήρε στην ομιλία της η υφυπουργός Άμυνας της Ουγγαρίας, Αγκνες Βαντάι, εγκαινιάζοντας σήμερα στο Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας της Βουδαπέστης, τη Σχολή Εκμάθησης της Ελληνικής Γλώσσας.

Στη Σχολή αυτή, της οποίας οι αίθουσες διδασκαλίας φέρουν το όνομα «Αριστοτέλης», θα φοιτούν από τον Ιανουάριο Ούγγροι αξιωματικοί, που μετά από διετείς σπουδές εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας, θα μπορούν να μετεκπαιδευτούν στις αντίστοιχες στρατιωτικές σχολές στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της διμερούς ελληνο-ουγγρικής στρατιωτικής συνεργασίας.

Όπως τόνισε κατά τα εγκαίνια η κ. Βαντάι, η ίδρυση της Σχολής είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας των Υπουργείων Άμυνας Ουγγαρίας και Ελλάδας, της Μικτής Ελληνοουγγρικής Επιτροπής και του Γλωσσικού Ινστιτούτου του Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας της Βουδαπέστης.

Η υφυπουργός Άμυνας της Ουγγαρίας εξέφρασε την ελπίδα, ότι η ελληνοουγγρική συνεργασία θα συνεχιστεί μακροπρόθεσμα και πως η νέα Σχολή, πέραν της εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας, θα δώσει στους Ούγγρους φοιτητές τη δυνατότητα πρόσβασης στην ιστορία στον πολιτισμό και των Ελλήνων.

kerdos.gr
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Tην ερχόμενη Τρίτη η συνάντηση των αρχηγών


Ο κ. Γ.Παπανδρέου στις δηλώσεις του είπε ότι η ελληνική οικονομία έχει ιδιαιτερότητες και βασικό της πρόβλημα είναι η έλλειψη διαφάνειας, η εκτεταμένη διαφθορά και η πελατειακή πρακτική και αντίληψη. Στην πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας είπαν όλοι ναι και θα γίνει η συνάντηση την ερχόμενη Τρίτη.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΜΙΑ ΤΟΥ ΥΨΟΥΣ, ΜΙΑ ΤΟΥ ΒΑΘΟΥΣ ΤΟ ΧΑΑ

Γ.Δ. 2214   5,15%   Αξία: 332,20 εκ.€ Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Αισιοδοξία από τους βρετανούς επιστήμονες για τη νέα γρίπη.


Η πανδημία της νέας γρίπης είναι λιγότερο θανατηφόρα από όσα είχαν αρχικά φοβηθεί οι επιστήμονες, όπως δήλωσαν οι ειδικοί βρετανοί διευκρινίζοντας ότι οι πολίτες πρέπει να συνεχίσουν τον εμβολιασμό.
Στην πρώτη συγκριτική ανάλυση των θανάτων από την εμφάνιση της νόσου στην Αγγλία και αφότου η γρίπη χαρακτηρίστηκε πανδημία, τον Ιούνιο, δείχνει ότι σε κάθε 100 χιλιάδες περιπτώσεις μόλυνσης με τον ιό της νέας γρίπης οι θάνατοι φτάνουν τους 26 δηλαδή ποσοστό 0,026%.
Το ποσοστό αυτό δείχνει ότι η νέα γρίπη είναι ελάχιστα σοβαρότερη από τη γνωστή εποχιακή γρίπη.
Στην ίδια μελέτη αναφέρεται ότι οι τρεις πανδημίες γρίπης του 20ου αιώνα ήταν πολύ σοβαρότερες: για παράδειγμα η λεγόμενη ισπανική γρίπη του 1918 είχε ποσοστά θανάτου 2-3%, ενώ οι πανδημίες του 1957/8 και του 1967/8 είχαν ποσοστά θανάτου 0,2%. Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Τη λήξη της απεργίας αποφάσισαν οι συμβασιούχοι στον τομέα Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων μερικές ώρες αφού κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική.


Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα μετά από συνεδρίαση το απόγευμα της Πέμπτης αποφάσισαν να αναστείλουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους. Μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης είπε ότι "οι εργαζόμενοι γύρισαν στη δουλειά τους, η Αθήνα θα είναι έτοιμη να γιορτάσει τα Χριστούγεννα και να υποδεχθεί την καινούργια χρονιά με όσους και όσες την αγαπούν και επειδή αυτός που θα έπρεπε να ζητήσει συγνώμη γι’ αυτή την ταλαιπωρία, δεν πρόκειται να το πράξει ,ζητώ εγώ συγνώμη από τους συμπολίτες μου εξ’ ονόματος όλων".

Νωρίτερα το δικαστήριο έκανε δεκτή εν μέρει προσφυγή του Δήμου που ζητούσε να κηρυχθεί η κινητοποίηση των συμβασιούχων παράνομη και καταχρηστική. Στην απόφασή του το δικαστήριο -μεταξύ άλλων- επικαλέσθηκε λόγους δημόσιας υγείας αλλά και δημοσίου συμφέροντος ενόψει των γιορτών.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Αγωγές κατά της απόφασης των υπουργών Περιβάλλοντος και Οικονομικών για αύξηση των πράσινων τελών


Οι χιλιάδες διαμαρτυρίες καταναλωτών σε όλη την Ελλάδα για τα υπέρογκα τέλη κυκλοφορίας...
...οδηγούν σε αγωγές κατά της απόφασης των  υπουργών Περιβάλλοντος και Οικονομικών για αύξηση των πράσινων τελών, αφού οι αυξήσεις σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν το 100%!

Τα ινστιτούτα καταναλωτών σε όλη την χώρα έχουν πλημμυρίσει από χιλιάδες καταγγελίες πολιτών που έλαβαν το νέο… χαράτσι, το οποίο από ότι φαίνεται δεν ανταποκρίνεται στις νέες εξαγγελίες της κυβέρνησης περί αναλογικότητας στα βάρη των πολιτών.

«Δηλαδή, οι έχοντας περισσότερα θα πληρώσουν λιγότερα, και αντιστρόφως, οι έχοντες λιγότερα θα βγάλουν και πάλι τα κάστανα από την φωτιά!» λέει με έμφαση στο ΝewsIt.gr ο πρόεδρος της Γενικής Ομοσπονδίας Καταναλωτών Γιώργος Λεχουρίτης.

«Επειδή τα τέλη είναι φόρος θα πρέπει κατά το Σύνταγμα να κατανέμονται στους πολίτες ανάλογα με τις οικονομικές τους δυνατότητες. Αυτή τη στιγμή έχουμε το ακριβώς αντίστροφο! Ας μην γελιόμαστε, πρόκειται για ένα φοροεισπρακτικό μέτρο, και όχι για ένα μέτρο κατά της ρυπανσης» σημειώνει ο αντιπρόεδρος του νέου ΙΝΚΑ και δικηγόρος Δημήτρης Καραμήτσας.

Συνταξιούχος, ιδιοκτήτης ΙΧ του 1971, έλαβε ειδοποιητήριο για το παλαιό του αυτοκίνητο, σύμφωνα με το οποίο: αντί του ποσού των 464 ευρω που πλήρωνε, καλείται τώρα να πληρώσει το διπλάσιο, δηλαδή 821 ευρώ,  αφού στο τέλος κυκλοφορίας έχουν συμπεριληφθεί ειδικός φόρος και περιβαλλοντολογικά τέλη.
newsit.gr Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Εξαρθρώθηκε ευρωπαϊκό κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας


Εξαρθρώθηκε ευρωπαϊκό κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας


Η ευρωπαϊκή αστυνομία Europol εξάρθρωσε ένα κυκλωμα παιδικής πορνογραφίας που διακινούσε φωτογραφίες πορνογραφικού περιοχομένου με παιδιά μέσω μίας αυστριακής ιστοσελίδας και προχώρησε σε 115 συλλήψεις μέσα σε δύο χρόνια, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία της Αυστρίας.
enimerwsi.com
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

6 αγνοούμενοι από την κακοκαιρία


Αυξάνονται ώρα με την ώρα τα προβλήματα από την επέλαση της κακοκαιρίας στη χώρα μας. Σφοδρές χιονοπτώσεις σημειώνονται σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Σύμφωνα με αναφορά από ανταποκριτή του Xalazi.gr στα Ιωάννινα, επικρατεί ισχυρός Βορειοανατολικός άνεμος, ενώ χιονοθύελλες σημειώνονται στην Πίνδο από τα 1.000 μέτρα υψόμετρο και πάνω. Τις πρωινές ώρες, χιονοπτώσεις σημειώθηκαν και σε περιοχές με 800 μέτρα υψόμετρο. Δύσκολα τα πράματα στο πέρασμα της Κατάρας, καθώς λόγω της έντονης χιονοπτώσεις, τα εκχιονιστικά μηχανήματα παλεύουν να κρατήσουν ανοιχτό το ορεινό οδικό δίκτυο.

Και στην υπόλοιπη χώρα όμως, τα πράματα είναι δύσκολα. Με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων πραγματοποιείται η κυκλοφορία των οχημάτων στα ορεινά του Νομού Τρικάλων. Συγκεκριμένα, αλυσίδες χρειάζονται οι οδηγοί που κινούνται: στην εθνική οδό Τρικάλων - Άρτας, από το 35ο (Ελάτη) έως το 75ο χιλιόμετρο (Γέφυρα Αξιού), στην επαρχιακή οδό Πύλης - Μεσοχώρας από το 24ο χιλιόμετρο (Στουρναρέϊκα) έως το 55ο χιλιόμετρο (Μεσοχώρα), στην εθνική οδό Τρικάλων-Ιωαννίνων από το 63ο χιλιόμετρο (Παναγιά) έως το 76ο χιλιόμετρο (Κατάρα).

Η χιονόπτωση συνεχίζεται μέχρι αυτή την ώρα, ενώ το ύψος του χιονιού στις παραπάνω περιοχές φτάνει μέχρι και τα 20 εκατοστά! Από το πρωί χιονίζει και στα ορεινά χωριά του Ν. Καρδίτσας. Με αλυσίδες γίνεται η κίνηση των οχημάτων στις επαρχιακές οδούς Μουζακίου - Πετρίλου (19ο έως 30ο χιλιόμετρο), Μουζακίου - Άρτας (19ο έως 35ο χιλιόμετρο), Καρδίτσας - Νεοχωρίου- Καρύτσας (από 21ο χιλιόμετρο) και Καρδίτσας - Καλλιθήρου- Μούχας - Φράγμα Νικολάου Πλαστήρα (από 26ο χιλιόμετρο). Η χιονόπτωση στις ορεινές περιοχές συνεχίζεται μέχρι αυτή την ώρα, ενώ το ύψος του χιονιού κυμαίνεται από 10 έως 20 εκατοστά.

Εντωμεταξύ, δύο άτομα αναζητούνται στην Ευξεινούπολη της Μαγνησίας και άλλα τέσσερα στην Φλώρινα, λόγω κακών καιρικών συνθηκών. Στην Μαγνησία, κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, γίνονται συντονισμένες προσπάθειες για να βρεθούν οι δύο άντρες, βοσκοί, που προσπάθησαν νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι, να περάσουν απέναντι από ένα ποτάμι της περιοχής. Οι βροχοπτώσεις σε ολόκληρο τον νομό είναι συνεχείς από χθες το βράδυ. Εντωμεταξύ, μέχρι αυτή την ώρα, η πυροσβεστική έχει δεχτεί περισσότερες από 90 κλήσεις για απάντληση υδάτων στην περιοχή του Αλμυρού Βόλου.

Δυστυχώς αυξάνονται τα προβλήματα στην περιοχή του Βόλου, όπου νωρίτερα στο ηχητικό δελτίο μας, είχαμε συνομιλία με τον αντιδήμαρχο Βόλου, κ. Τσαμπινό Χρήστο. Τα νεώτερα από το Βόλο είναι πως έχουμε δύο αγνοούμενους στον Αλμυρό, τεράστιες πλημμύρες στα Κανάλια – Κερασιά - Κάρλα. Εντωμεταξύ, κομμένος είναι ο δρόμος Βόλου – Αγριάς, ενώ η περιοχή της Αγριάς έχει πλημμυρίσει. Επίσης στο όριο τους βρίσκονται οι χείμαρροι του Βόλου και κινδυνεύουν να υπερχειλίσουν. Την ίδια ώρα στην Φλώρινα, πυροσβέστες και άνδρες της αστυνομίας με ένα ερπυστριοφόρο όχημα, βρίσκεται στην περιοχή και αναζητά τα ίχνη τεσσάρων ατόμων, αλβανικής καταγωγής, που σύμφωνα με πληροφορίες χάθηκαν στα χιόνια και αναζητούνται από το πρωί.

Σημαντική επιδείνωση αναμένεται από τις επόμενες ώρες στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα, με κατά τόπους έντονες καταιγίδες, που αχτυπήσουν από το βράδυ και την Αθήνα, με τα αφινόμενα να είναι έντονα κατά τηη διάρκεια της νύχτας. Επιδείνωση όμως παρουσίασε ο καιρός στη Βόρεια Ελλάδα κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε, καθώς ξέσπασαν θυελλώδεις άνεμοι, έντονες βροχές, καταιγίδες, ενώ χιονοπτώσεις σημειώνονται σε ορεινές περιοχές. Επιδείνωση παρουσίασε ο καιρός και στην υπόλοιπη χώρα, ωστόσο, αρκετά έντονα ήταν τα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν στη Μακεδονία. Συγκεκριμένα, διακοπές στην ηλεκτροδότηση και πλημμυρισμένοι δρόμοι σε πολλές περιοχές της Θεσσαλονίκης, είναι Τα προβλήματα στη Θεσσαλονίκη, που πλήττεται από αργά χθες το βράδυ, από ισχυρές βροχοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους. Οι ριπές του ΒΑ ανέμου που κατεγράφησαν είναι:74χλμ/ω στο κέντρο, 86,9χλμ/ω και στην Κάτω Πυλαία, 78,9χλμ/ω.

Συνεργεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έκοψαν κορμούς δέντρων στις ανατολικές περιοχές της πόλης, προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα. Στις 01:30 τα ξημερώματα, χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για την κοπή δέντρων στις περιοχές της Τούμπας και της Καλαμαριάς. Στο μεταξύ, η επαρχιακή οδός από Ρεντίνα προς Βόλβη είναι κλειστή, καθώς στο οδόστρωμα έχουν συγκεντρωθεί φερτά υλικά, ενώ η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται, μέσω της Εγνατίας Οδού. Το ίδιο συμβαίνει και με την περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης, η οποία έχει πλημμυρίσει, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των οχημάτων σήμερα το πρωί να διεξάγεται με πολλά προβλήματα Το Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης προειδοποιεί για την επικράτηση ισχυρών ανέμων έντασης 8 και 9 μποφόρ στο Θερμαϊκό Κόλπο.

Σε ό,τι αφορά τους δρόμους που οδηγούν στα χιονοδρομικά κέντρα, αυτοί είναι ανοιχτοί. Η κυκλοφορία των οχημάτων, διεξάγεται κανονικά προς τον Άγιο Αθανάσιο, την Άρνισσα και την Κερασιά προς το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας (Καϊμάκτσαλάν), το Χιονοδρομικό Κέντρο του Σελίου, τόσο από τη Βέροια όσο και από τη Νάουσα και τα «3-5» Πηγάδια, στο όρος Βέρμιο. Αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες για την κίνηση των οχημάτων, προς το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμάκτσαλαν. Αλυσίδες χρειάζονται επίσης και τα οχήματα που κινούνται από το 20ο έως το 25ο χλμ της Άρνισας προς το χιονοδρομικό κέντρο, όπου το ύψος του χιονιού φτάνει τα 5 εκατοστά.

xalazi.gr Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Ένας νεκρός από τον κακοκαιρία


Ένας νεκρός από τον κακοκαιρία

Φονικό αποδείχθηκε το πέρασμα της κακοκαιρίας από τη χώρα μας. Νεκρός εντοπίστηκε ο ένας από τους δύο κτηνοτρόφους που αγνοούνταν στον Αλμυρό Βόλου. Ό άτυχος άνδρας παρασύρθηκε από χείμαρρο. Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό του αδελφού του

Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Αιματηρή ληστεία σε σούπερ μάρκετ - ΝΕΚΡΟΣ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ


Αιματηρή ληστεία σε σούπερ μάρκετ

Κατέληξε κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ» της Θεσσαλονίκης ο 53χρονος ιδιοκτήτης σούπερ μάρκετ στην περιοχή των Συκεών, ο οποίος δέχθηκε τα πυρά ένοπλου δράστη, στην προσπάθειά του να τον ακινητοποίησει και να αποτρέψει τη ληστεία.Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής τον ιδιοκτήτη, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα. Στη συνέχεια διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση,

Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...