Ντοκιμαντέρ "Money as Debt": αναλύεται η οικονομική σκλαβιά την οποία βιώνουμε!

George Carlin American Dream

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 10, 2009

Η αστυνομία της Δανίας έκανε χθες το βράδυ έφοδο σε χώρο όπου στεγάζονταν ακτιβιστές κατά της κλιματικής αλλαγής στην Κοπεγχάγη και συνέλαβε 200 άτομα.



Ακόμα, κατέσχεσε διάφορα αντικείμενα μεταξύ των οποίων «βόμβες χρώματος» και ασπίδες. Η αστυνομία υποστηρίζει ότι αυτά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε πράξεις απείθειας κατά της αρχής.

Περίπου 200 αστυνομικοί έφτασαν το βράδυ στο κτίριο της οδού Ragnhild στην περιοχή Nørrebro της Κοπεγχάγης. Κλείδωσαν τους ακτιβιστές μέσα στο κτίριο για περίπου δύο ώρες και έκαναν έρευνες την περιοχή.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε την έφοδο και εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία μεταξύ των αντικειμένων που κατασχέθηκαν είναι: «58 λυχνίες φθορισμού που περιέχουν ένα μείγμα χρωμάτων και πετρέλαιο, σφραγισμένες στα δύο άκρα με κερί, 193 ασπίδες και εννέα μεταλλικά κλουβιά μεγέθους 4x2m».

Εκπρόσωπος μίας ομάδας ακτιβιστών, της Climate Justice Action (CJA), δήλωσε: «Οι άνθρωποι φοβήθηκαν και ανησύχησαν πολύ. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί η αστυνομία χειρίστηκε έτσι την κατάσταση: η δανική κυβέρνηση παρείχε αυτό το κατάλυμα στους ακτιβιστές και τώρα η αστυνομία κάνει εφόδους χωρίς λόγο. Θα ζητήσουμε να μας επιστρέψουν τα αντικείμενα που κατασχέθηκαν».

Πηγή: guardian, tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου