Ντοκιμαντέρ "Money as Debt": αναλύεται η οικονομική σκλαβιά την οποία βιώνουμε!

George Carlin American Dream

Σάββατο, Δεκεμβρίου 12, 2009

ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ... ΝΕΚΡΟΙ.




"Δημήτρης Αλευρομάγειρος

Όταν ο Κίμων ο Αθηναίος το 450 π.Χ. κατενίκησε τους Πέρσες στο Κιτίον της Κυπρου , ειχε δωσει εντολή εαν φονευθει στη μάχη να μην το κανουν γνωστό.Ετσι ,πραγματι οταν εφονευθη,ουδεις το έμαθε και εμεινε παροιμιώδης η φραση "Και Νεκρός ενίκα"

Φαινεται οτι οι σημερινοι ριψασπιδες στην Ελλάδα και στην Κυπρο φοβουνται ακόμη τον Τασσο Παπαδόπουλο γιατι όντως και Νεκρος Νικά.

Αυτή ειναι η πρώτη μου αντιδραση μου σ αυτο το απιθανο γεγονος,

Ο Τασσος Παπαδόπουλος ηταν τεραστιος και οι σημερινοι ελάχιστοι , οι νάνοι, δεν το αντέχουν.

Ομως Ο Τασσος Παπαδόπουλος και Νεκρός θα Νικά,

Η Ελλάδα[της Κυπρου Συμπεριλαμβανομενης] Θα Νικά
σχόλιο paideia-gr: Στα παραπάνω, που γράφονται από τον τελευταίο Έλληνα αξιωματικό που έλαβε μέρος σε πολεμικές επιχειρήσεις, θα θέλαμε να προσθέσουμε τα εξής: Η Νέα Τάξη δεν συγχώρεσε στον Τάσσο Παπαδόπουλο ποτέ τη ζημιά που της έκανε! Με δισεκατομμύρια χρηματοδότησε δια των ΜΚΟ την πτώση του, την οποία και επέτυχε. Δεν κατόρθωσε όμως να τον σύρει στο Διεθνές Δικαστήριο, για να τον εξευτελίσει, όπως τον Κάρατζιτς ή τον Μιλόσεβιτς, αλλά ούτε και να επιβάλλει την εκτέλεσή του από τους συμπατριώτες του, όπως συνέβη με τον Σαντάμ. Και η αποτυχία της αυτή οφείλεται πρωτίστως στην πολιτική οξυδέρκεια και την υψηλή ευφυία του Μεγάλου Έλληνα Ηγέτη! Δημιουργώντας την πρόσκαιρη έστω συμμαχία με την Ρωσία απέτρεψε κάθε σκέψη για παρόμοιες λύσεις και εδραίωσε την ισχύ της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η Νέα Τάξη έτσι αναγκάστηκε να καταφύγει στη σκύλευση του τάφου του, ώστε να παραδειγματίσει κάθε επίδοξο νέο πατριώτη, πως αν τολμήσει και υπακούσει στο συμφέρον του Έθνους του και στα κελεύσματα του λαού του, θα τον εκδικηθεί ακόμη και μετά τον θάνατό του! Πραγματικά, τώρα μπορούμε να καταλάβουμε στην ολότητά της την μεγαλοσύνη του Τάσσου! Οι κυριολεκτικά δαιμονοκίνητοι τυμβωρύχοι απέδειξαν πως ο άρχοντας Τάσσος Παπαδόπουλος δεν υπήρξε απλώς ένας από τους τιμίους ηγέτες του Ελληνισμού, αλλά η αφοσίωση και ανάλωσή του υπέρ του Γένους μόνο με αυτές του Καποδίστρια μπορεί να συγκριθεί. Και τον μεν Καποδίστρια τον δολοφόνησαν, τον δε Τάσσο Παπαδόπουλο τον πολεμούν και μετά θάνατον. Έτσι, μετά τον μαρμαρωμένο βασιλιά πλέον, οι Έλληνες θα περιμένουμε και την έγερση του σκυλευμένου Προέδρου, μιάς και τέτοια αδικία θα ζητά δικαίωση εις αιώνας αιώνων!"
http://paideia-gr.blogspot.com/ 
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Φήμες θέλουν τον Σάλεχ αλ-Σομάλι, ηγέτη της ΑΛ ΚΑΪΝΤΑ, να έπεσε νεκρός, το μεσημέρι της Παρασκευής από τα πυρά μη επανδρωμένου αεροσκάφους των ΗΠA


Νεκρός είναι, όπως μεταδίδουν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο Σάλεχ αλ-Σομάλι. Το υψηλόβαθμο στέλεχος της Αλ Κάιντα, όπως έγινε γνωστό, βρέθηκε νεκρό μετά από επιδρομή μη επανδρωμένου αεροσκάφους των ΗΠΑ στο βορειοδυτικό Πακιστάν.
«Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις πως ο Σάλεχ αλ-Σομάλι, υψηλόβαθμος σχεδιαστής επιχειρήσεων της αλ Κάιντα, έχει σκοτωθεί», ανέφερε Αμερικανός αξιωματούχος που δεν θέλησε να αποκαλύψει το όνομά του.
Ο Σάλεχ αλ-Σομάλι, ήταν μέλος του «πυρήνα ηγεσίας» της αλ Κάιντα και σχεδίαζε επιθέσεις σε ολόκληρο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων πιθανότατα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, αλλά και της Ευρώπης.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Η Μις Κόσμος 2009, Μις Γιβραλτάρ, με τις δύο αναπληρωματικές Μις Νότια Αμερική και Μις Μεξικό.




Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΑΠΕΣΥΡΕ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ Ο ΚΟΖΩΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ




Αποσύρεται ο Κοζώνης!
Δραματικές εξελίξεις στην ΑΕΚ καθώς ο Μπομπ Κοζώνης με ανακοίνωση του γνωστοποιεί ότι αποσύρει το ενδιαφέρον του για την ΠΑΕ! Στον κόσμο της η ΠΑΕ, με ανακοίνωση-απάντηση.

Είναι φανερό, πλέον, ότι η λέξη «λογική» δεν έχει καμία σχέση με την ΑΕΚ, με όσα γίνονται σε αυτή εδώ και μήνες. Πάνω που οι Νοτιάς και Κοζώνης ήταν έτοιμοι να υπογράψουν το προσύμφωνο, πάνω που η ΠΑΕ ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα θα αρχίσει ο οικονομικός έλεγχος, ο υποψήφιος νέος ιδιοκτήτης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αναφέρει ότι αποσύρει οριστικά το ενδιαφέρον του. Σε αυτή την ανακοίνωση, με την οποία εξηγεί τους λόγους της απόφασης του αυτής, ο Κοζώνης αφήνει σαφέστατες αιχμές για ορισμένους εντός της ΑΕΚ, εξαιρώντας τον Νίκο Νοτιά, ο οποίος κι αυτός με τη σειρά του προσπαθεί να καταλάβει τι γίνεται πλέον. Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση του Κοζώνη.


«ΤΗΝ ώρα που η αγαπημένη μας ομάδα περνάει τις πιο δύσκολες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της και δοκιμάζεται καθημερινά από γεγονότα και καταστάσεις  που δεν αρμόζουν στο τεράστιο μέγεθός της, έκρινα σκόπιμο να προτείνω στον κ. Νοτιά ένα σχέδιο δράσης, το οποίο θα μας έκανε να επισπεύσουμε τη διαδικασία της μεταβίβασης των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ.




Σύμφωνα μ' αυτό το πλάνο ζήτησα από τον κ. Νοτιά να ξεκινήσουμε την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009, με δικά μου έξοδα, τη διενέργεια ελέγχου στην ΠΑΕ ΑΕΚ από την B.D.O της οποίας το κύρος δεν αμφισβητείται.


Από την πλευρά μου θα αναλάμβανα τον οικονομικό έλεγχο και ο κ. Νοτιάς τον διαχειριστικό έλεγχο της ΠΑΕ ΑΕΚ, ξεπερνώντας έτσι τον «σκόπελο» της υπογραφής ενός προσυμφώνου, το οποίο απ' ότι φαίνεται χρησιμοποιείται πλέον για να προσφέρει καλές δικαιολογίες για όλους όσους θα ήθελαν, ενδεχομένως, να καθυστερήσουν τη διαδικασία (άγνωστο γιατί...) ή ακόμη και να <τιναχθεί> αυτή η διαπραγμάτευση «στον αέρα». Άλλωστε έπειτα απ' όλα όσα έζησα το τελευταίο δίμηνο, έχω πλέον κάθε λόγο να είμαι εξαιρετικά επιφυλακτικός γύρω από τον ρόλο και τις προθέσεις κάποιων ανθρώπων οι οποίοι αποτελούν  «κομμάτι» αυτής της (σύντομης αλλά ψυχοφθόρας) ιστορίας, εξαιρουμένου, φυσικά, του κ. Νοτιά.


Επί της ουσίας το προσύμφωνο καταρτίστηκε για να επισημοποιήσει μια κατάσταση κι όχι για να δεσμεύσει με ποινικές ρήτρες τις δυο πλευρές. Γι' αυτό πρότεινα στον κ. Νοτιά:


Να ξεκινήσουμε άμεσα τους ελέγχους κι αν επιβεβαιωθεί ότι το συνολικό χρέος της ΠΑΕ ΑΕΚ ανέρχεται (μαζί με την απόκλιση του 7%) στο ποσό των 34.240.000 ευρώ, να προχωρήσω στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 19 εκατ ευρώ, αναλαμβάνοντας την διοίκηση της ομάδας, μέσα από τη Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ ΑΕΚ.


Αν όμως τα νούμερα των χρεών ήταν διαφορετικά απ' αυτά που μας παρουσιάστηκαν θα αποσύρω το ενδιαφέρον μου και θα μείνουν ανεπανόρθωτα εκτεθειμένοι στα μάτια της μεγάλης κοινωνίας των φίλων της ΑΕΚ, όλοι όσοι τα δημιούργησαν και προσπάθησαν να τα αποκρύψουν.


Να ξεκινήσει, παράλληλα, ο κ. Νοτιάς από την πλευρά του λεπτομερέστατο έλεγχο γύρω από την οικονομική μου κατάσταση. Έχει κάθε δικαίωμα, για το καλό της ομάδας μας, να πιστοποιήσει αν είμαι αναξιόπιστος και ''φούσκα'' ή διαθέτω, πράγματι, τα οικονομικά εφόδια για να οδηγήσω ξανά την ΑΕΚ εκεί που της αξίζει. Στην ΚΟΡΥΦΗ. Ο κ.Νοτιάς θα είχε, με τις ευλογίες μου, όλο το χρόνο να κάνει την έρευνά του, με σωστό και επαγγελματικό τρόπο, εγγράφως και επισημως, ο οποίος δεν θα προσβάλει την τιμή και την υπόληψή μου, αλλά και δεν θα σπηλώνει το επιχειρηματικό μου κυρος μετα απο 40 χρονια δραστηριοποισης στην μεγαλη αγορα της Αμερικης και οχι με επωνημα η  ανωνυμα τηλεφωνηματα σε τραπεςες και χρηματοπιιστωτικα ιδρυματα που συνεργαςομαι οπως πρατουν καποιοι αλλοι .


Αν ο κ.Νοτιάς διαπιστώνε  με την ολοκλήρωση της έρευνάς του ότι ήμουν τελικά μια <<φούσκα που έσκασε στα χέρια του>>, του εδίνα το δικαίωμα να με καταγγείλει ανοικτά στον κόσμο της ΑΕΚ.


Με την ευκαιρία επειδή έχουν αναπτυχθεί πολλά σενάρια γύρω από το ζωηρό ενδιαφέρον μου για την ΑΕΚ, ο κόσμος της ομάδας οφείλει να γνωρίζει ότι στηρίζομαι αποκλειστικά στις δικές μου δυνατότητες, όπως άλλωστε έχω μάθει να κάνω σ' όλη μου τη ζωή. Μια μια φράση "δεν είμαι μπροστάρης  κανενός''.


Ευχόμουν ολόκαρδα να δεχθεί ο κ. Νοτιάς την πρότασή μου, ευχόμουν επίσης να επιβεβαιώσει ο έλεγχος ότι τα χρέη δεν θα ήταν διπλάσια απ' αυτά που μας παρουσιάστηκαν, ευχόμουν από την ΓΣ της ΠΑΕ να αναλάμβανα διοίκηση και να ξεκίνησα την προσπάθεια της αναγέννησης της αγαπημένης μας ομάδας.


Απευχόμουν την ώρα και τη στιγμή που θα με οδηγούσαν στην απόφαση της απόσυρσης του ενδιαφέροντός μου. Δυστυχώς το κατάφεραν. ΑΠΟΣΥΡΩ ΟΡΙΣΤΙΚΑ την πρόταση μου προς τους μέτοχους. Άλλωστε η υπομονή έχει και τα όριά της.


Ωστόσο ακόμη και σ' αυτή την περίπτωση θέλω να διαβεβαιώσω τον λαό της ΑΕΚ ότι όχι μόνο δεν απογοητεύτηκα αλλά έγινα πιο δυνατός και  δεσμεύομε στους φιλάθλους μας ότι   το όραμα και τα όνειρα  που έχουμε για την ΑΕΚ δεν μπορούν να εμποδιστούν από κανέναν και από τίποτα θα παραμείνουν  ζωντανά. Άλλωστε η ζωή είναι γεμάτη ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ...».





ΠΑΕ: «Κοζώνη βάλε λεφτά»

Ανακοίνωση εξέδωσε και η ΠΑΕ ΑΕΚ, στην οποία επιβεβαιώνει ότι δε θα υπογραφεί το προσύμφωνο και καλεί τον Κοζώνη να βάλει 19 εκατ. ευρώ για να πάρει τον έλεγχο της ΠΑΕ, αν ο έλεγχος δείξει ότι τα χρέη δεν είναι μεγαλύτερα από 34,2 εκατ. ευρώ. Καλεί τον Κοζώνη, που ανακοίνωσε ότι αποσύρει οριστικά το ενδιαφέρον του... Η ανακοίνωση της ΠΑΕ αναφέρει τα εξής.


«Ύστερα από συνεννόηση μεταξύ του κ.Νοτιά και του κ.Κοζώνη, το προσύμφωνο για την μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ δεν θα υπογραφεί. Αντ’ αυτού συμφωνήθηκε ότι την Δευτέρα (14/12) θα ξεκινήσει οικονομικός έλεγχος της ΠΑΕ από την εταιρεία ορκωτών λογιστών BDO, ώστε να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος και για να μην υπάρχει καμιά παρερμηνεία ή υπονοούμενο ως προς το ακριβές ύψος των χρεών/ανοιχτών υποχρεώσεων της ομάδας προς τρίτους.


Τα αποτελέσματα του ελέγχου θα δοθούν στην ΠΑΕ ΑΕΚ και στον κ.Κοζώνη ταυτόχρονα. Εντός δέκα εργάσιμων ημερών, μετά την παράδοση των αποτελεσμάτων του οικονομικού ελέγχου και αν τα χρέη δεν υπερβαίνουν τα 34,2 εκατομμύρια ευρώ ο κ.Κοζώνης θα πρέπει να καταθέσει στον λογαριασμό της εταιρείας ποσό ύψους 19 εκατομμυρίων ευρώ για να αποκτήσει τις μετοχές της ΠΑΕ. Δηλώνουμε ότι οι μέτοχοι της ΠΑΕ ΑΕΚ, θέλουν να μεταβιβάσουν τις μετοχές τους σε έναν επιφανή επιχειρηματία που θα ικανοποιήσει τις προσδοκίες των φιλάθλων μας. Έτσι, καλούμε τον κ.Κοζώνη να ικανοποιήσει τις άνωθεν προϋποθέσεις και να ξέρει ότι οι μέτοχοι θα τον καλωσορίσουν και θα τον στηρίξουν όταν και αν αναλάβει τις τύχες της ομάδας.


Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, διευκρινίζουμε ότι τα έγγραφα που παρουσιάστηκαν από τον κ.Κοζώνη και τους συνεργάτες του στον κ.Νοτιά είναι τα εξής δύο:


1) Μία συστατική επιστολή από την τράπεζα Bank of Shorewood, η οποία επιδείχθηκε από τον κ.Κοζώνη στην συνάντηση που είχε με τον κ.Νοτιά στη Φλόριντα. Επρόκειτο απλά για μια γενική συστατική επιστολή από τη συγκεκριμένη τράπεζα, η οποία διαθέτει τρία υποκαταστήματα στην πολιτεία του Illinois και έχει συνολικές καταθέσεις περίπου 80 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδιακής Αρχής Τραπεζών των ΗΠΑ (FDIC).


2) Μία επιστολή από ένα επενδυτικό «fund», για το οποίο δεν βρήκαμε πληροφορίες, καθώς δεν διαθέτει ιστοσελίδα στο διαδίκτυο και για το οποίο οι μέτοχοι διατηρούν τις επιφυλάξεις τους. Τη συγκεκριμένη επιστολή οι μέτοχοι έχουν δεσμευτεί στον κ.Κοζώνη ότι δεν θα δώσουν στη δημοσιότητα. Τέλος, καλούμε όλους τους φιλάθλους μας να συσπειρωθούν γύρω από την ομάδα, τους ποδοσφαιριστές και την τεχνική ηγεσία και να ξέρουν ότι αν η μεταβίβαση των μετοχών στον κ.Κοζώνη δεν ολοκληρωθεί, οι μέτοχοι θα κάνουν τα απαραίτητα για τους επόμενους μήνες μέχρι να βρεθεί μια σωστή λύση για την ομάδα».
ΠΗΓΗ: gazetta.gr
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ - ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ... ΠΑΙΔΙ.




ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΣ .... ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ... ΜΑΙΚΛ ΤΖΑΚΣΟΝ Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

12 ώρες για 1.70 δολάρια στο εργοστάσιο αλουμινίου - ANTE KAI ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΒΡΑΔΟ


ΠΗΓΗ: newsit.gr Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΜΕ ΤΟ ΔΕΞΙ ΝΟΜΠΛΙΑΣ - ΒΑΖΕΧΑ


Ηρακλής-ΠΑΟ 0-1

Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Ο δεινόσαυρος που "ξεπαγώνει" στην Κοπεγχάγη-



ΠΗΓΗ: newsit.gr Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Συνολικά 46 νεκροί από τη νέα γρίπη

Συνολικά 44 νεκροί από τη νέα γρίπη






Ένας 19χρονος και μία 18χρονη χωρίς προηγούμενη ασθένεια. 46 τα θύματα του ιού.

Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΗΡΑΚΛΗΣ - ΠΑΟ 0-1 ΣΤΟ 74'

74' ΓΚΟΛ 0-1 Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ! Σέντρα του Σπύρόπουλου στο δεύτερο δοκάρι, ο Σισέ κατεβάζει και η μπάλα φτάνει στον Νίνη που με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής σκοράρει!  Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

SUPER LEAGE - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΕΡΓΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝΕ, ΚΑΝΟΥΝ ΕΡΓΑ ΞΑΝΑΦΩΝΑΖΟΥΜΕ. ΔΕΝ ΤΟΝ "ΠΙΑΝΕΙΣ" ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ. ΜΗΠΩΣ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ, ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΛΟΓΑΡΙΑΖΟΥΝ ΚΑΘΟΥΛΟΥ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ;;;


Μήνυμα απο κινητό


"Ethniki athinon-lamias reuma pros athina apo kifissia kai kato shmeiwtwn! Ma einai dunaton savvato bradu me vroxh na kanoun erga sthn eisodo ths attikis odoy????"
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
http://troktiko.blogspot.com/2009/12/blog-post_6708.html

Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Η GOOGLE.




ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΘΑ ΦΕΡΕΙ Η GOOGLE.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΟΛΟΙ ... ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΠΑΛΑ ΣΤΗΝ ΝΔ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ. ΠΑΡΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΕΑΦΑΛΙ, ΟΠΩΣ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΟΤΑΝ ΑΝΕΛΑΒΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΕΙΡΑ. ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ, ΣΙΓΟΥΡΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.


Καρατζαφέρης και Μπακογιάννη με τον Κακλαμάνη για το δήμο της Αθήνας...


Θα τον στηρίξει ο πρώτος, στο ψηφοδέλτιό του ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος η δεύτερη.Άλλο πρόσωπο αναζητά η Ρηγίλλης.Χαμός γίνεται στη ΝΔ

Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 13/12/2009

Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΟΣΟ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΠΙΤΥΧΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΣΑΣ. ΕΜΠΕΥΣΤΗ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ..


Αφήσανε την κουμπάρα του Παυλόπουλου...


...στο ΔΣ του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου!

Από το http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/
,
Νέες αξιοκρατικές τοποθετήσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου! Παραμένει αξιοκρατικά και με βάση το βιογραφικό της… …η κυρία Αντουανέτα Οικονομοπούλου! Ήταν και υποψήφιαευρωβουλευτής της Ν.Δ., κουμπάρα του κυρίου Π. Παυλόπουλου! Άξια! Είναι φανερό πως η χώρα βαδίζει ένα νέο δρόμο ανάπτυξης, μέσα από την αξιοποίηση των άξιων στελεχών, πέρα και έξω από κομματικές εντάξεις και συμφέροντα, έξω από τις νοοτροπίες του «βαθύ ΠΑΣΟΚ» και του σκοταδισμού!
Η Νέα Ελλάδα της αξιοκρατίας και της διαφάνειας βαδίζει δυναμικά για τη Νέα Ελλάδα των στελεχών με πλούσια βιογραφικά και σπουδές!
* Το μόνο «επιλήψιμο» στην άξια τοποθέτηση ήταν η κουμπαριά της αναμορφώτριας του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου με τον Προκόπη Παυλόπουλο, αλλά αφού είναι στέλεχος της δεξιάς κι όχι του ΠΑΣΟΚ, υπερίσχυσαν τα προσόντα του βιογραφικού της

Η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ ΔΕΞΙΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΒΛΑΚΑ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΕ. ΕΜΠΕΥΣΤΗ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ. ΑΛΛΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΔΕΞΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ. ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε στο πρόγραμμα των δρομολογίων του ΟΣΕ, εξαιτίας τηλεφωνήματος αγνώστου για τοποθέτηση βόμβας στη γραμμή Αθήνα-Κόρινθος.

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε στο πρόγραμμα των δρομολογίων του ΟΣΕ, εξαιτίας τηλεφωνήματος αγνώστου για τοποθέτηση βόμβας στη γραμμή Αθήνα-Κόρινθος, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει το σημείο. Με εντολή της διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ διακόπηκαν όλα τα δρομολόγια από και προς την Αθηνά, καθώς και όλα τα δρομολόγια του Προαστιακού.

Μετά από εξονυχιστικούς ελέγχους που έκανε σε επίκαιρα σημεία το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών δεν βρέθηκε τίποτα, γεγονός που αποδεικνύει ότι το τηλεφώνημα ήταν μια κακόγουστη φάρσα.

Λίγο μετά τις 14:30 το μεσημέρι αποκαταστάθηκε πλήρως η κυκλοφορία των τρένων και όλα τα δρομολόγια εκτελούνται κανονικά.

Σύμφωνα με την αστυνομία, μία άγνωστη γυναίκα τηλεφώνησε στο 100 και προειδοποίησε ότι έχει τοποθετηθεί βόμβα στη γραμμή χωρίς να προσδιορίσει το σημείο. 

ΠΗΓΗ: TVXS.GR Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

AVATAR: ΠΩΣ ΓΥΡΙΣΤΗΚΕ

Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΕΓΑΛΟ-ΓΙΑΤΡΟΙ,ΜΕΓΑΛΟ-ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ-ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ!!! ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΑ...

Δήμευση περιουσίας σε όσους κρύβουν τα εισοδήματά τους
Δήμευση περιουσίας σε όσους κρύβουν τα εισοδήματά τους
Εκπτωση από το αξίωμα για υπουργούς, βουλευτές, νομάρχες, δημάρχους που συμμετέχουν σε off shore εταιρείες




Του Αλέξανδρου Αυλωνίτη

Δρακόντειο «πόθεν έσχες» με δήμευση περιουσιακών στοιχείων, έκπτωση από το αξίωμά τους για όσους πολιτικούς συμμετέχουν σε off shore εταιρείες, επιεική μεταχείριση όσων αποκαλύπτουν οικονομικά εγκλήματα κ.λπ. συνθέτουν το «παζλ» της πρώτης δέσμης μέτρων που θα πάρει η κυβέρνηση για να χτυπήσει τη διαφθορά.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για τη διαφάνεια, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδης, προανήγγειλε σειρά παρεμβάσεων για την καταπολέμηση της διαφθοράς και την καθιέρωση κανόνων διαφάνειας.
Μεταξύ άλλων γνωστοποίησε ότι θα αυστηροποιηθεί η νομοθεσία για το «πόθεν έσχες» και θα ενισχυθούν όλοι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, ενώ θα τροποποιηθεί και ο πεπαλαιωμένος νόμος 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου χρήματος.

Διάταξη
Σχετικά με το «πόθεν έσχες» που εφαρμόζεται για τους πολιτικούς, τους κρατικούς λειτουργούς και υπαλλήλους κ.λπ., θα προστεθεί στον νόμο 3213/03 διάταξη που θα επιβάλλει τη δήμευση των περιουσιακών στοιχείων τα οποία αποκρύπτονται στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης ή εμφανίζονται ανακριβώς. Η δήμευση θα μπορεί να επιβληθεί και για περιουσιακά στοιχεία, τα οποία δεν μπορούν να καλυφθούν με βάση τα δηλωθέντα εισοδήματα.
Αναγνωρίζοντας τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα στον έλεγχο του «πόθεν έσχες» από πλευράς τεχνικής και ανθρώπινης υποδομής, ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα παρασχεθούν όλα τα απαραίτητα τεχνικά μέσα, με ηλεκτρονικό έλεγχο και on line σύνδεση των ελεγκτικών μηχανισμών (π.χ. Επιτροπής Βουλής, Εισαγγελίας Αρείου Πάγου) με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες (π.χ. Εφορίες, κτηματολογικά γραφεία κ.λπ.).

Οι off shore
Σχετικά με τις off shore εταιρείες, αποδείχτηκε ότι δεν επαρκεί η σημερινή νομοθετική πρόβλεψη για ποινή φυλάκισης 2 - 5 ετών για τους πολιτικούς που συμμετέχουν σε αυτές. Ο Χ. Καστανίδης θα εισηγηθεί στον πρόεδρο της Βουλής, Φ. Πετσάλνικο, να προβλεφθεί η ποινή της έκπτωσης από το αξίωμά τους για όσα μέλη της κυβέρνησης (υπουργούς, υφυπουργούς) βουλευτές, γενικούς και ειδικούς γραμματείς αποδειχτεί ότι συμμετέχουν σε υπεράκτιες εταιρείες.
Η έκπτωση θα επιβάλλεται επίσης σε νομάρχες, δημάρχους, κοινοτάρχες, προκειμένου να αποκαθίσταται έτσι η ηθική τάξη στα δημόσια πράγματα, ενώ θα μελετηθεί το ενδεχόμενο να επιβάλλονται ποινές όταν η συμμετοχή στις off shore γίνεται από στενά συγγενικά πρόσωπα του πολιτικού.

Επιείκεια
Το μοντέλο των μέτρων επιείκειας που εφαρμόζεται σήμερα σε υποθέσεις τρομοκρατίας, ναρκωτικών, οργανωμένου εγκλήματος θα επεκταθεί και υπέρ εκείνων που αποκαλύπτουν υποθέσεις διαφθοράς κατά του Δημοσίου, όπως απάτη, απιστία, πλαστογραφία, υπεξαίρεση, δωροδοκία, δωροληψία κ.λπ. Προϋπόθεση για την ευνοϊκή μεταχείριση εκείνου που αποκαλύπτει, θα είναι να επιστρέψει στο ακέραιο όποιο περιουσιακό όφελος είχε.
Στην αρχή του νέου έτους θα καταργηθούν οι διατάξεις «του νόμου Δένδια» με τις οποίες προβλέφθηκαν πολύ αυστηρότερες ποινές για αδικήματα που τελούνται από όσους φορούν κουκούλα ή έχουν αλλοιωμένα ή κρυμμένα με οποιονδήποτε τρόπο τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.
Σχετικά με τις κάμερες και την παρακολούθηση διαδηλώσεων, θα καταργηθούν οι διατάξεις που έδιναν στην αστυνομία και στις εισαγγελικές αρχές τον απόλυτο έλεγχο, καθώς και η προληπτική καταγραφή με το αυθαίρετο κριτήριο ότι μπορεί να υπάρξουν επεισόδια, που οδηγεί συχνά σε αυθαιρεσίες. Τον έλεγχο θα αναλάβει πλέον η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων υπό τις εγγυήσεις της.

Tι μέτρα προωθεί η κυβέρνηση
Θα δημεύεται η περιουσία όσων υποβάλλουν πόθεν έσχες και αποκρύβουν εισοδήματα.
Yπουργοί, υφυπουργοί, νομάρχες, δήμαρχοι, γενικοί και ειδικοί γραμματείς που συμμετέχουν σε off shore θα χάνουν τα αξιώματά τους.
Eπιεικής μεταχείριση σε όσους αποκαλύπτουν υποθέσεις διαφθοράς κατά του Δημοσίου, όπως απάτη, απιστία, πλαστογραφία, υπεξαίρεση, δωροδοκία, δωροληψία.
Kαταργείται αρχές του 2010 ο νόμος για τις κουκούλες.
Aλλαγές στις διατάξεις για τις κάμερες και την παρακολούθηση διαδηλώσεων.
ΠΗΓΗ: imerisia.gr
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Εξουδετερώθηκαν εκρηκτικοί μηχανισμοί

Δύο αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς εξουδετέρωσαν τα ξημερώματα άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμός (ΤΕΕΜ) στο Νέο Κόσμο. 
Οι εκρηκτικοί μηχανισμοί εντοπίστηκαν, ύστερα από τηλεφώνημα που έγινε στον τηλεοπτικό σταθμό Alter, κοντά στα γραφεία του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και του ΤΣΠΕΑΘ, στις διασταυρώσεις των οδών Διαμαντοπούλου - Βούρβαχη και Κοκκίνη- Περραιβού. 
Οι εκρηκτικοί μηχανισμοί ήταν τοποθετημένοι σε μεταλλικά κουτιά και στον έναν από τους δύο βρέθηκαν ίχνη καύσης.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΕΚ, ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΕΣ ΠΑΙΧΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΧΤΥΠΟΥΝ ΦΑΝΕΡΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ... ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ.ΚΡΑΤΑ ΝΤΟΥΣΑΝ, ΚΡΑΤΑ.

Βαρύ το κλίμα για Μπάγεβιτς στα αποδυτήρια!
ΤΥΠΙΚΕΣ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ. «ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΜΕΙΩΝΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ», ΤΟΝΙΖΟΥΝ ΜΕ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΟΙ «ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΟΙ».-
Πολύ βαριά έχει γίνει πλέον η ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια της ΑΕΚ για τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, μετά και τις νέες δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «NovaΣΠΟΡ FM 94,6». 

Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Η Mercedes προσφέρει "χρυσό" συμβόλαιο συεργασίας στον Μίκαελ Σουμάχερ




Σύμφωνα με την εφημερίδα "Bild", η Mercedes προσφέρει "χρυσό" συμβόλαιο συεργασίας στον Μίκαελ Σουμάχερ, ο οποίος το 2006 είχε αποχωρήσει από τον χώρο της Formula 1.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η νέα εταιρεία δίνει επτά εκατ. ευρώ όσα δηλαδή παγκόσμια πρωταθλήματα είχε κατακτήσει ο πολυνίκης πιλότος της F1. Τον Σουμάχερ έχει προσεγγίσει ο Ρος Μπράουν, με τον οποίο είχαν κατακτήσει μαζί πέντε τίτλους στη Ferrari.
Η γερμανική κατασκευαστική εταιρεία κράτησε τον Τζένσον Μπάτον, που κατέκτησε το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα και τώρα θέλει να κάνει πραγματικότητα μία από τις μεγαλύτερες επιστροφές στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού.
ΠΗΓΗ: postgame.gr
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Ασυνείδητος οδηγός εγκατέλειψε το θύμα του και εξαφανίστηκε.




Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε αργά χθες το βράδυ, στο 42ο χλμ. της επαρχιακής οδού Θεσσαλονίκης - Κιλκίς, όταν ΙΧ φορτηγό αυτοκίνητο, αγνώστων στοιχείων κυκλοφορίας, παρέσυρε 33χρονο ποδηλάτη, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του. Ο οδηγός του φορτηγού εγκατέλειψε αβοήθητο το θύμα του και εξαφανίστηκε. Προανάκριση για το τροχαίο δυστύχημα διενεργεί το τμήμα Τροχαίας Κιλκίς.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ "ΠΑΜΕ" ΤΟΝ ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗ, ΑΛΛΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ. ΕΛΕΟΣ ΣΤΗΝ ΝΔ. ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΑ. ΕΛΕΟΟΟΟΟΣ.


Βγάζουν γλώσσα αυτοί που διέσυραν τη χώρα.
Οργή στο ΠΑΣΟΚ για το θράσος της Ν.Δ.
ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ, ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Ανησυχία στην Κύπρο για «σχέδιο αποσταθεροποίησης και διχασμού»... ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΥΠΡΙΟΙ, ΠΡΟΣΟΧΗ.

Σοκ έχει υποστεί η κοινή γνώμη στην Κύπρο από την πρωτοφανή ενέργεια στον τάφο του Τάσσου Παπαδόπουλου
Εμβρόντητος ο πολιτικός κόσμος της Κύπρου και ο λαός παρακολουθούν την πρωτοφανή ενέργεια κλοπής της σορού του αείμνηστου προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου, μία ημέρα πριν από τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τον θάνατό του και την τέλεση μνημοσύνου στον τάφο του.
Η ηγεσία του πολιτικού κόσμου με δηλώσεις έκανε έκκληση για διατήρηση της ενότητας και της ομοψυχίας, καθώς εκφράστηκαν υποψίες ότι αυτή η εγκληματική ενέργεια είναι δυνατόν να συνδέεται με γενικότερους πολιτικούς στόχους αποσταθεροποίησης στην Κύπρο.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Ανεξαρτησία από την Ισπανία...

...ψηφίζουν 700.000 Καταλανοί, 
αύριο Κυριακή σε δημοψήφισμα!
.
Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου
http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com/
.
Μια ακόμα από τις 17 αυτονομίες της Ισπανίας, πέρα από την γνωστή Χώρα των Βάσκων, κάνει ένα βήμα εντυπωσιασμού διεκδικώντας την πλήρη ανεξαρτησία της. Το ερώτημα δεν θα μπορούσε να είναι πιο ξεκάθαρο: “Θέλετε αυτονομία ή ανεξαρτησία;”.

http://press-gr.blogspot.com/2009/12/blog-post_385.html Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΤΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΜΑΣ ... ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ... ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ



Η Δύση πετάει εκατομμύρια παλιούς Η/Υ ετησίως στα σκουπίδια. Εκατοντάδες χιλιάδες από αυτούς καταλήγουν στην Αφρική, όπου παιδιά επιχειρούν να επιβιώσουν, πουλώντας τα εξαρτήματά τους. Τα τοξικά στοιχεία όμως από αυτά, σιγά-σιγά δηλητηριάζουν τα παιδιά της Αφρικής. 

Σύμφωνα με τη Βίβλο, ο Θεός έριξε βροχή φωτιάς και θειαφιού για να καταστρέψει τις πόλεις Σόδομα και Γόμορρα. Οι αξιωματούχοι στη Γκάνα αποκαλούν έτσι, Σόδομα και Γόμορρα, ένα μέρος της πόλης που έχει ποτιστεί από τοξίνες. Σ’ αυτό το κομμάτι της πόλης, κάποιος δεν πάει αν δεν είναι απολύτως απαραίτητο.

Πυκνοί μαύροι καπνοί βγαίνουν από τις καλύβες στην παραγκούπολη. Το ποτάμι είναι μαύρο και πηχτό, σαν χρησιμοποιημένο λάδι, και μεταφέρει κουφάρια υπολογιστών προς τον ωκεανό. Καθ’ολο το μήκος της όχθης του ποταμού παρατηρούνται εστίες φωτιάς, καίνε αφρούς και κομμάτια πλαστικού. Οι φλόγες καίνε την πλαστική επικάλυψη από τα καλώδια, τις πρίζες και τις μητρικές κάρτες του υπολογιστή, αφήνοντας γυμνό το μέταλλο.

Αδύνατα παιδιά τριγυρνούν στο βαρύ από τον καπνό τοπίο που θυμίζει κόλαση και μαζεύουν όποιο κομμάτι μέταλλο βρουν, αν καταφέρουν να συγκεντρώσουν αρκετά θα καταφέρουν να αγοράσουν ρύζι, ίσως και καμιά ντομάτα, για να φάνε και σήμερα.

Η περιοχή δίπλα από τα Σόδομα και τα Γόμορρα, είναι ο τελικός προορισμός για παλιούς υπολογιστές και άλλα ηλεκτρονικά από ολόκληρο τον κόσμο. Τέτοια μέρη υπάρχουν και σε άλλες χώρες, όχι μόνο στη Γκάνα, όπως στη Νιγηρία, το Βιετνάμ, την Ινδία, την Κίνα και τις Φιλιππίνες. Τα εκατοντάδες παιδιά εδώ δεν είναι παρά μέρος των χιλιάδων παιδιών σε όλο τον κόσμο που εκτίθενται σε παρόμοιες συνθήκες.

Αυτά τα παιδιά ζουν εν μέσω των απορριμμάτων της εποχής του διαδικτύου, και πολλά από αυτά πεθαίνουν από αυτά. Διαλύουν υπολογιστές, σπάνε τις οθόνες με πέτρες και μετά πετάνε τα εσωτερικά εξαρτήματα στη φωτιά. Οι υπολογιστές περιέχουν μεγάλες ποσότητες βαρέων μετάλλων, και καθώς καίγεται το πλαστικό, τα παιδιά εισπνέουν υψηλά καρκινογόνες αναθυμιάσεις. Έτσι, οι υπολογιστές των πλουσίων δηλητηριάζουν τα παιδιά των φτωχών.

Τα Ηνωμένα Έθνη εκτιμούν ότι παράγονται περίπου 50 εκατομμύρια τόνοι ηλεκτρονικών αποβλήτων ετησίως. Στη Γερμανία κοστίζει περίπου €3.50 για να απορριφθεί κατάλληλα μια παλιά κάμερα CRT. Αλλά κοστίζει μόλις €1.50 για να φορτωθεί σε ένα πλοίο κοντέινερ για να πάει στην Γκάνα.

Μια διεθνής συνθήκη, η Συνθήκη Basel, τέθηκε σε ισχύ το1989. Η συνθήκη είναι λογική στη σύλληψή της, απαγορεύοντας στις ανεπτυγμένες χώρες να πραγματοποιούν απόρριψη αποβλήτων υπολογιστών χωρίς άδεια, σε λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες. Συνολικά, 172 χώρες την έχουν υπογράψει, αλλά τρεις δεν την επικύρωσαν ποτέ: η Αϊτή, το Αφγανιστάν και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Υπηρεσίας Περιβαλλοντικής Προστασίας των ΗΠΑ, η χώρα πετάει στα σκουπίδια ετησίως περίπου 40.000.000 υπολογιστές.

Οι οδηγίες της Ευρωπαϊκης Ένωσης, με ακρωνύμια όπως WEEE (Waste Electrical and Electronic Equipment) και RoHS (Restriction of Hazardous Substances), ακολούθησαν τη Συνθήκη Basel, και διάφορες χώρες τις υπέγραψαν. Οι νόμοι για την απόρριψη της Γερμανίας είναι μεταξύ των αυστηρότερων του κόσμου και η αποστολή απορριμμάτων υπολογιστών στην Γκάνα, μπορεί να επιφέρει ακόμα και ποινή φυλάκισης. Θεωρητικά.

Σύμφωνα με μελέτη που πρόκειται να δημοσιευθεί σύντομα, δείχνει τεράστιες τρύπες στο σύστημα ανακύκλωσης της χώρας. Σύμφωνα με τη μελέτη, εξαγωγικές φίρμες στέλνουν 100.000 τόνους ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών προς το νότο, πολύ περισσότερο απ’ ότι φοβούνται οι ειδικοί.

Η βιομηχανία αυτή κοστίζει εκατομμύρια και το βάρος του εντοπισμού των παράνομων φορτίων πέφτει στους ώμους λίγων αξιωματικών των τελωνείων και λιμενικών. Αλλά, όταν περιστασιακά ανοίξουν κάποιο κοντέινερ, κατά πάσα πιθανότητα ξεκινούν τα προβλήματά τους στο δικαστήριο. Ο Νόμος δεν ορίζει επακριβώς τι είναι άχρηστος υπολογιστής, ενώ είναι νόμιμο να εξάγονται μεταχειρισμένοι υπολογιστές. Ένας σπασμένος υπολογιστής που μπορεί να φτιαχτεί, είναι άχρηστος ή όχι; Όταν υπάρχουν τέτοια θέματα, οι δικαστές λόγω αμφιβολιών συνήθως αποφασίζουν υπέρ του εξαγωγέα.

Συρρίκνωση του εγκεφάλου

Μια ομάδα λευκών επισκέφτηκε τα Σόδομα, λέει ο 10χρονος ορφανός μικρούλης με το παράξενο μικρό όνομα Bismark. Ήταν από την Greenpeace. Ένας χημικός γέμισε δοκιμαστικούς σωλήνες με δείγματα λάσπης από το ποτάμι, στάχτη από το έδαφος και χώμα από διαφορετικά σημεία της περιοχής.

Ο χημικός έκανε τα τεστ στην Αγγλία και τα αποτελέσματα δεν ήταν καλά. Εντόπισε υψηλές συγκεντρώσεις μόλυβδου, καδμίου και αρσενικού, όπως επίσης και διοξίνες, φουράνια, πολυχλωριωμένα διφαινύλια.

Ο μόλυβδος προκαλεί πονοκεφάλους και στομαχικές συσπάσεις, μετά από σύντομη έκθεση σε αυτόν. Από μακροχρόνια έκθεση, προακλεί βλάβες στο νευρικό σύστημα, τα νεφρά, το αίμα και ειδικά στον εγκέφαλο. Όταν τα παιδιά λαμβάνουν μόλυβδο μέσω του νερού ή της εισπνοής, ο εγκέφαλός τους συρρικνώνεται ελαφρά και σημειώνεται μείωση της ευφυΐας τους.

Πηγή: Spiegel
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΨΕΥΤΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ.

Όσοι αγοράζουν ψεύτικα χριστουγεννιάτικα δέντρα αντί για αληθινά πιστεύουν ότι με αυτόν τον τρόπο προστατεύουν το περιβάλλον, όμως αυτό ισχύει μόνο αν στολίζουν το ίδιο δέντρο για περίπου δύο δεκαετίες, υποστηρίζουν Αυστραλοί ερευνητές.

Οι επιστήμονες αποκαλύπτουν πως από την καλλιέργεια, τη μεταφορά και τη διάθεση αληθινών δέντρων για τα Χριστούγεννα παράγονται τρία κιλά διοξείδιο του άνθρακα, ενώ από την κατασκευή ενός ψεύτικου δέντρου παράγονται κατά μέσο όρο 48 κιλά...

«Θα πρέπει το ψεύτικο δέντρο να χρησιμοποιείται για περίπου είκοσι χρόνια για να έχει το ίδιο αποτύπωμα άνθρακα με ένα αληθινό δέντρο», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος της Βικτόρια Γκάβιν Τζένινγκς, ο οποίος χρηματοδότησε την έρευνα.

Ο ίδιος επισήμανε πως το ιδανικό θα ήταν όσοι θέλουν να προστατεύουν το περιβάλλον να χρησιμοποιούν τα Χριστούγεννα έλατα φυτεμένα σε γλάστρες.

Στη Βρετανία, πολλοί καλλιεργητές νοικιάζουν τα έλατα στους πελάτες τους. Όταν περάσουν τα Χριστούγεννα τα δέντρα επιστρέφονται και ξαναφυτεύονται. 

ΠΗΓΗ:tvxs.gr Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Ανυποχώρητοι οι απαγωγείς στις Φιλιππίνες


Μόνο με την προϋπόθεση ότι οι Αρχές των Φιλιππίνων θα ικανοποιήσουν τα αιτήματά τους, οι απαγωγείς 48 ανθρώπων θα τους αφήσουν ελεύθερους.


Οι ένοπλοι είναι μέλη τοπικής εγκληματικής οργάνωσης που ζητά την άρση των κατηγοριών για δολοφονίες και την απόσυρση των σχετικών ενταλμάτων σύλληψης των μελών της. Επίσης, οι απαγωγείς αξιώνουν τον αφοπλισμό μίας αντίπαλης συμμορίας που δρα στην ίδια περιοχή.

«Ζητήσαμε να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας», τόνισε ο αρχηγός των 15 ενόπλων που αρχικά είχαν απαγάγει 125 ανθρώπους. Ο ίδιος πρόσθεσε πως σκοπεύει να κρατήσει τους ομήρους ακόμα και μήνες αν χρειαστεί.

Η κοινωνική λειτουργός, που έχει αναλάβει τις διαπραγματεύσεις με τους απαγωγείς, εξέφρασε την ελπίδα πως η κρίση θα επιλυθεί ειρηνικά αν και η Αστυνομία ετοιμάζει επιχείρηση διάσωσης των ομήρων. Η ίδια πρόσθεσε πως οι τοπικές Αρχές έστειλαν στους ομήρους τρόφιμα και φάρμακα.

ΠΗΓΗ: zougla.gr
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Άνοιξαν τα χιονοδρομικά στα Τρία-Πέντε Πηγάδια και στο Σέλι. ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ....ΣΚΙ.


Από το Χιονοδρομικό Κέντρο της Ημαθίας Τρία – Πέντε Πηγάδια ανακοινώθηκε ότι την Κυριακή οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν τις πίστες καθώς οι πρόσφατες χιονοπτώσεις έφτασαν το ύψος του χιονιού στα 60 εκατοστά στη βάση και στα 80 εκατοστά στην κορυφή. 


Η τεχνητή χιόνωση είναι σε συνεχή λειτουργία και την Κυριακή θα δοθούν κάποιοι αναβατήρες σε λειτουργία. Σε μερική λειτουργία θα είναι και το Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου.Σήμερα και αύριο λειτουργούν τα baby lift (πίστες 15 και 16) στη βάση του χιονοδρομικού.

Επίσης, γίνονται προσπάθειες να δοθούν σε λειτουργία την Κυριακή οι πίστες Δάφνη (12) και Ευρυδίκη (13 συνδετικό) στη λάκα του Αρσούμπασι, όπως και η πίστα Ερατώ (3-λούκι).

Πηγή: pliroforiodotis.gr
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Καταδικάστηκε σε ισόβια ο πρώην δικτάτορας της Αργεντινής


Καταδικάστηκε σε ισόβια ο πρώην δικτάτορας της Αργεντινής

Δικαστήριο της Κόρντομπα (κέντρο) καταδίκασε χθες σε ισόβια πρώην επικεφαλής στρατιωτικό της χούντας στην Αργεντινή (1976-1983), τον Λουσιάνο Μενέντες και τον έστειλε στη φυλακή, ενώ μέχρι τώρα ήταν υπό περιορισμό κατ' οίκον.

Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ... ΚΟΥΝΕΛΑΚΙ Η ΡΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕ 50.000 ΔΟΛΑΡΙΑ ΣΤΟ ... (ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ) ΤΣΕΠΑΚΙ ΤΗΣ.


Η Ρία Αντωνίου εξώφυλλο του Αμερικάνικου “Playboy”

Η Ρία Αντωνίου εξώφυλλο του Αμερικάνικου “Playboy”


Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

SEXY STRIPTEASE.

Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ. ΟΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΕΣ ... ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΕΣ ΓΙΑ ΤHN ... ΠΡΟΚΛΗΣΗ. ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ... ΣΥΖΗΤΗΘΟΥΝ. ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΠΛΕΟΝ.


LADY GAGA = "ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ SEX ΓΥΝΑΙΚΕΣ". Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΔΡΑΠΕΤΗΣ, ΑΣΕΛΓΟΥΣΕ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΜΑΧΑΙΡΙΟΥ


Ο 40χρονος είχε παραβιάσει 3ημερη άδεια από τις φυλακές, η οποία του δόθηκε το Μάιο του 2009.
Οι αστυνομικοί τον καταδίωξαν αφού είχε αναγκάσει γυναίκα σε ασελγείς πράξεις με την απειλή μαχαιριού. Νωρίτερα μάλιστα είχε προσπαθήσει να κάνει το ίδιο και σε άλλη γυναίκα, χωρίς όμως να τα καταφέρει.
Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, ο δράστης έπεσε από τη μηχανή που οδηγούσε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος.
Σύμφωνα με την αστυνομία, κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του,
ζήτησε να πάει στην τουαλέτα και αποπειράθηκε να δραπετεύσει χωρίς επιτυχία, τραυματίζοντας ελαφρά τον αστυνομικό που τον φρουρούσε.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...