Ντοκιμαντέρ "Money as Debt": αναλύεται η οικονομική σκλαβιά την οποία βιώνουμε!

George Carlin American Dream

Τρίτη, Ιανουαρίου 19, 2010

Hey MOYTSATSOS -> ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΤΩΘΕΙ 100ΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΩΝ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΣτΕ ΤΙΣ ΕΚΡΙΝΕ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ, ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ Ή ΘΑ ... ΦΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥΣ.


Η Ολομέλεια έκρινε ότι οι διατάξεις του Ν. 2696/1991 που επιτρέπουν «την εγκατάσταση διαφημίσεων επί του οδοστρώματος και των πεζοδρομίων οδών ευρισκομένων εντός κατοικημένων περιοχών (με όριο ταχύτητας μέχρι 70 χιλ./ώρα) και αναγνωρίζοντας στην διοίκηση την δυνατότητα χορηγήσεως αδειών εγκαταστάσεως διαφημίσεων και στους ανωτέρω χώρους, είναι αντίθετες προς την Διεθνή Σύμβαση της Βιέννης».
Στις αποφάσεις αναφέρεται ακόμη, ότι οι οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δήμοι - Κοινότητες) υποχρεούνται να αφαιρούν τις υπαίθριες διαφημιστικές πινακίδες που υπάρχουν στις λεωφόρους και τους δρόμους και αν δεν το κάνουν πρέπει να τις αφαιρεί η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων του ΥΠΕΧΩΔΕ, καθώς η τοποθέτησή τους είναι αντίθετη στις διεθνείς συμβάσεις της Βιέννης (8.11.1968) για την οδική κυκλοφορία, την οδική σήμανση, την ελληνική νομοθεσία (Ν. 2696/1999 και 2946/2001) και τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Αιτία ήταν ένας δικηγόρος, που προσέφυγε στην δικαιοσύνη, ο κ. Τσιώκος του οποίου, στις 12 Φεβρουαρίου 2000 σκοτώθηκε το 33χρόνο παιδί του από πρόσκρουση του αυτοκινήτου το οποίο οδηγούσε σε διαφημιστική πινακίδα στην Λεωφόρο Κατεχάκη. Το χρηματικό ποσό θα καταβληθεί ή από το Δημόσιο ή από τον Δήμο Παπάγου.
ΑΙΤΙΑ ΗΤΑΝ ΔΗΛΑΔΗ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Hey MOYTSATSOS -> ΤΟ ΝΕΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΜΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ... ΘΑΛΑΣΣΑ. ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΕΚ ΚΑΙ ΠΑΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΓΗΠΕΔΟ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ... ΣΤΕΡΙΑ.

Η Barcelona κατασκευάζει νέο στάδιο χωρητικότητας 150.000 φίλαθλων στην θάλασσα!!!
Το στάδιο είναι ένα Καταλανικό έργο του αρχιτέκτονα Emili Vidal.
Η εσωτερική διακόσμηση του νέου γηπέδου της Barca θα ειναι κυματιστή και με δύο διαφορετικά επίπεδα κατασκευής, ένα 90,000 θέσεων και ενα αλλο 60,000 θέσεων!
ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ. 200 ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ ΕΙΜΑΣΤΕ.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Hey MOYTSATSOS -> Με δώδεκα αλλαγές τυπώθηκε το φετινό έντυπο της φορολογικής δήλωσης, το νέο Ε1 που θα συμπληρώσουν και θα υποβάλουν στην εφορία την άνοιξη οι φορολογούμενοι.


Αλλαγές:
1. Στον πίνακα 1, για πρώτη φορά ζητείται η αναγραφή του αριθμού κινητού τηλεφώνου.
2. Είναι προεκτυπωμένα τα στοιχεία του δήμου, στο δημοτολόγιο του οποίου ήταν εγγεγραμμένος ο φορολογούμενος την 31η/12/2009. Εάν ο δήμος που αναγράφεται είναι λάθος, ο φορολογούμενος οφείλει να τον διορθώσει.
3. Στο πίνακα 4, στον οποίο δηλώνονται τα εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες, διαγράφηκαν οι κωδικοί 305-306, όπου οι φορολογούμενοι δήλωναν το καθαρό ποσό του ΕΚΑΣ που τυχόν είχαν λάβει.
Αυτό έγινε επειδή το ΕΚΑΣ απαλλάσσεται από τη φορολογία εισοδήματος και θα δηλώνεται πλέον προαιρετικά και μόνο για να ληφθεί υπόψη στην κάλυψη τεκμηρίων. 
Οι κωδικοί 305-306, στους οποίους δηλώνεται το ΕΚΑΣ, μεταφέρθηκαν στον πίνακα 6, στην τρίτη σελίδα της δήλωσης.
4. Στον πίνακα Ζ, στη δεύτερη σελίδα της δήλωσης, συγχωνεύτηκαν στην παράγραφο 9 οι ενδείξεις και οι κωδικοί όπου οι φορολογούμενοι δηλώνουν εισοδήματα από κινητές αξίες. 
Φέτος, όλα τα εισοδήματα από κινητές αξίες αλλοδαπής προέλευσης, τα οποία φορολογούνται με τις γενικές διατάξεις, θα πρέπει να δηλωθούν στην παράγραφο 9 και στους κωδικούς 295-296.
5. Στον πίνακα 7, έχουν προστεθεί οι κωδικοί 043-044.
Οι φορολογούμενοι καλούνται να δηλώσουν ξεχωριστά, τα έξοδα ιατρικής περίθαλψης (πληρωμές για ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις) που πραγματοποίησαν το 2009 στο εξωτερικό.
6. Στους κωδικούς 051-052 πρέπει να δηλώσουν τα συνολικά έξοδα ιατρικής περίθαλψης (επισκέψεις σε γιατρούς). 
Τα ποσά αυτά αναγνωρίζονται φέτος στο 100% της αξίας τους για έκπτωση από το φορολογητέο εισόδημα.
7. Στον πίνακα 7, έχουν προστεθεί οι νέοι κωδικοί 045-046. 
Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να δηλώσουν ξεχωριστά, για στατιστικούς λόγους, τα έξοδα νοσοκομειακής περίθαλψης (πληρωμές για νοσηλεία και φαρμακευτική περίθαλψη σε νοσοκομεία) που πραγματοποίησαν το 2009 στο εξωτερικό.
8. Στους κωδικούς 047-048 πρέπει να δηλώσουν τα συνολικά έξοδα νοσοκομειακής περίθαλψης. 
Το 20% των ποσών αυτών και μέχρι το όριο των 6.000 ευρώ αφαιρείται από τον αναλογούντα φόρο εισοδήματος. 
Στους κωδικούς 047-048 δηλώνεται το 50% της δαπάνης που έχει καταβληθεί σε επιχειρήσεις περίθαλψης ηλικιωμένων.
9. Στον πίνακα 7, στην τρίτη σελίδα, έχει προστεθεί νέα ένδειξη για τη δαπάνη αμοιβής δικηγόρου. 
Δίπλα από την ένδειξη αυτή και στους κωδικούς 041-042 πρέπει να δηλωθούν τα έξοδα για αμοιβές δικηγόρων που καταβλήθηκαν το 2009, διότι πλέον τα ποσά αυτά αναγνωρίζονται στο 100% για έκπτωση από το φορολογητέο εισόδημα.
10. Στον πίνακα 7, στο πάνω μέρος της τέταρτης σελίδας, προστέθηκαν οι κωδικοί 027-028, όπου οι φορολογούμενοι καλούνται να αναγράψουν τα ποσά των τόκων που πλήρωσαν το 2009, για να εξοφλήσουν στεγαστικά δάνεια ανέγερσης ή απόκτησης οποιασδήποτε κατοικίας (όχι μόνο πρώτης), τα οποία συνήψαν από τη 1-1-2009 μέχρι τις 31-12-2009. 
Το 40% των ποσών των τόκων αυτών αφαιρείται από το φόρο που αναλογεί στα εισοδήματα του 2009.
11. Στους νέους κωδικούς 029-030, πρέπει να αναγραφεί το συνολικό ποσό των στεγαστικών δανείων που συνάφθηκαν από τη 1-1-2009 μέχρι τις 31-12-2009. 
Για τις συμβάσεις αυτές, οι τόκοι αφαιρούνται από το φόρο που προκύπτει στο εισόδημά σας κατά ποσοστό 40% αυτών. Το ποσοστό αυτό μείωσης του φόρου υπολογίζεται στους τόκους που αντιστοιχούν στο τμήμα του δανείου ή του συνόλου των δανείων και των δύο συζύγων ως 350.000 ευρώ.
12. Στον πίνακα 8 της τέταρτης σελίδας, όπου αναγράφονται οι προκαταβληθέντες και παρακρατηθέντες φόροι, θα δηλώνεται πλέον στην παράγραφο 6 το ποσό του φόρου που καταβλήθηκε στο εξωτερικό για εισοδήματα που αποκτήθηκαν στο εξωτερικό, εκτός από αυτά που προήλθαν από κινητές αξίες, τα οποία φορολογούνται με τις γενικές διατάξεις.
ΠΗΓΗ: link
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Hey MOYTSATSOS -> ΤΕΛΟΣ Ο ΖΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΣΦΠ. ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ Ο ΜΠΑΝΤΟΒΙΤΣ.


moutsatsos.blogspot.com/ Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Hey MOYTSATSOS -> ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΩΣ ΔΡΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.


Η παρουσιάστρια-δημοσιογράφος Έλενα Σκορδέλη.
Ο επιχειρηματίας Χριστόδουλος Έλληνας.
Ο Γιάννος Ανδρονίκου, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή για απάτες και διατηρούσε σχέση με την Έλενα Σκορδέλη.
moutsatsos.blogspot.com/ Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Hey MOYTSATSOS -> ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΗΔΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΡΟΥΜΑΝΙΑ, ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΑ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΠΕΙΡΑΘΗΚΕ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ.



Μία 32χρονη, σκότωσε τις δύο κόρες της και στη συνέχεια έπεσε από το παράθυρο του διαμερίσματος, όπου ζούσε η οικογένεια.
Η Γκαμπριέλα Σ. διακομίστηκε με σοβαρά τραύματα στο νοσοκομείο, όπου κατέληξε, σήμερα το πρωί, χωρίς να έχει προλάβει να καταθέσει στους ανακριτές. 

Φαινομενικά, ζούσε μία αρμονική οικογενειακή ζωή. 
Η σχέση με το σύζυγό της, τουρκικής υπηκοότητας, ήταν καλή. 
Είχαν παντρευτεί πριν από δέκα χρόνια και, όπως λέγεται, αγαπούσε τις κόρες της, ηλικίας εννέα και πέντε ετών. 
«Δεν τους είδα ποτέ να λογομαχούν. Μιλούσε πάντα ήρεμα στις κόρες της, τις φιλούσε», δήλωσε γείτονας.
Η τοπική κοινωνία είναι σοκαρισμένη. «Άκουσα θόρυβο και τα κορίτσια να ουρλιάζουν. Στη συνέχεια έπεσε από το παράθυρο», είπε ένας άλλος γείτονας.
Ο σύζυγος κατέρρευσε σοκαρισμένος, όταν επέστρεψε σπίτι και είδε τα παιδιά νεκρά. 

Χθες το βράδυ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.
Η γυναίκα έκοψε το λαιμό των δύο παιδιών, με μαχαίρι της κουζίνας. 

Λέγεται ότι άφησε αποχαιρετιστήριο μήνυμα, στο οποίο ανέφερε ότι είχε μία ευτυχισμένη ζωή, αλλά παραπονιόταν επειδή οι Τούρκοι συγγενείς τους αρνούνταν να συναντήσουν τα κορίτσια.
moutsatsos.blogspot.com/
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Hey MOYTSATSOS -> Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΖΕΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ... ΟΘΩΜΑΝΩΝ


ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙ:
-Σελίδα 19: “Τα νησιά του Αιγαίου βρίσκονται σήμερα υπό ελληνική κατοχή”.
-Σελίδα 21: “Η Ελλάδα δεν έχει τη δύναμη να διατηρήσει στο Αιγαίο την ειρήνη”. (!!!)
-Σελίδα 65: “Η ειρήνη στη Μέση Ανατολή και η ασφάλεια στην Ασία είναι δυνατόν να διατηρηθεί με την επιστροφή αυτών των νησιών στην Τουρκία”.
-Σελίδα 110: “Η Τουρκία καθόρισε τα χωρικά της ύδατα στα 6 μίλιατο 1930. Έτσι η Χίος, η Μυτιλήνη και η Σάμος βρίσκονται μέσα στα χωρικά ύδατα της Τουρκίας. Το δικαίωμα κυριαρχίας μιας χώρας στα δικά της χωρικά ύδατα της επιτρέπει να ασκεί τα ίδια δικαιώματα στα νησιά που βρίσκονται σε αυτά τα ύδατα”.
Το συγκεκριμένο σύγγραμμα τιτλοφορείται τα “Τα δίκαια της Τουρκίας στο Αιγαίο” (EgeDenizinde TurkHaklari) και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στη γείτονα το 1955!!! με την υπογραφή τουΤούρκου καθηγητή Ιστορίας Μεχμέτ Σακά.
Φτάνουν στον παραλογισμό να θεωρούν Μινωίτες, Μυκηναίους, Ίωνες, Τρώες και Πελασγούς προτουρκικές φυλές που κατοικούσαν στο Αιγαίο.
Ακόμη πιο προχωρήμενη είναι η εργασία του Σελαχατίν Σαλιζίκ (Turk Yunaniliskilerivefiliki eteria) όπου περιλαμβάνονται αλλόκοτοι ισχυρισμοί όπως ότι ο ελληνικός πολιτισμός ήρθε από την Ασία και δεν είχε κανένα πρωτότυπο στοιχείο, ότι οι Τούρκοι ήρθαν στο Αιγαίο το…2480 π.Χ. και ότι ο Δημόκριτος, Ηρόδοτος, Ιπποκράτης, Πυθαγόρας και Όμηρος ήταν όλοι τους τουρκικής καταγωγής.
Η εργασία του εγκρίθηκε απ’ το τουρκικό υπουργείο Παιδείας και διδάσκεται στα τουρκικά σχολεία.

ΤΕΛΙΚΑ Η ... ΜΑΛΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ. ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΕΛΕΙ, Η ΕΕ, ΓΙΑ ΕΤΑΙΡΟΥΣ Ή ΓΙΑ ... ΕΤΕΡΕΣ;
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Hey MOYTSATSOS -> ΟΤΑΝ Ο ΑΚΡΟ-ΜΑΛΑΚΙΑ ... ΧΤΥΠΑΕΙ ... ΑΚΡΟ-ΜΠΛΕ. ΑΔΩΝΙΣ ... ΕΝ ΤΣΙΡΚΟ-ΔΡΑΣΗ.


Άδωνις 1
ΠΗΓΗ: link
moutsatsos.blogspot.com/
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Hey MOYTSATSOS -> Η ΦΤΙΩΧΙΑ ΦΟΒΙΖΕΙ ΚΑΙ ... ΕΡΧΕΤΑΙ, ΑΚΑΘΕΚΤΗ!!!


ΚΟΣΜΟΣ
Η ακραία φτώχεια είναι ο πρώτος λόγος ανησυχίας των ανθρώπων ανά τον κόσμο, πριν από τις κλιματικές αλλαγές, την τρομοκρατία και τον πόλεμο.
Αυτό αποκαλύπτει διεθνής έρευνα, σε περίπου 25 χιλιάδες ανθρώπους, που πραγματοποιήθηκε σε 23 χώρες για την Παγκόσμια Υπηρεσία του BBC.
Το 71% τοποθετούν την «ακραία φτώχεια» στην κορυφή των ανησυχιών τους,
Το 64% ανησυχούν για το περιβάλλον και τη μόλυνση
Το 63% για την αύξηση των τιμών των τροφίμων και της ενέργειας.
USA
6 εκατ. Αμερικανοί που παίρνουν κουπόνια για τρόφιμα δεν έχουν άλλη πηγή εισοδήματος.
Ο αριθμός τους, μάλιστα, έχει αυξηθεί κατά 50% τα δύο τελευταία χρόνια.
«Σχεδόν 1 στους 50 Αμερικανούς ζει σε νοικοκυριό με δηλωμένο εισόδημα που δεν αποτελείται από τίποτα άλλο παρά μόνο από τα κουπόνια για τρόφιμα», αναφέρει η Νιου Γιορκ Τάιμς.
ΕΛΛΑΔΑ
Το 14% των Ελλήνων άνω των 18 ετών ζει κάτω από το όριο της φτώχειας.
Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη των 16 και το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη των 27, μετά τη Ρουμανία (17%).
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Hey MOUTSATSOS - > ΚΟΝΤΡΑ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΜΕ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ

Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΩΣ ... ΣΟΥΜΟ.
ΠΑΓΚΑΛΟΣ: σχετικά με το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. « Η ομάδα θυμίζει ΝΒΑ…».

karaouloglou
ο βουλευτής "πνεύμα και ηθική" Καράογλου
ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: « Ο προπονητής (Πάγκαλος) δεν μου θυμίζει τον Μάικλ Τζόρνταν αλλά πρωταθλητή του σούμο».
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Hey MOUTSATSOS -> Αίτηση υπαγωγής σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές κατέθεσε σήμερα η Japan Airlines Corp.


Αυτό θα επιτρέψει στο ζημιογόνο αερομεταφορέα να λειτουργεί όσο θα βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία της αναδιάρθρωσης.
Η κρατική Enterprise Turnaround Initiative Corp. Θα επιβλέπει την αναδιάρθρωση της JAL, ενώ θα διοχετεύσει στην εταιρεία 300 δισ. γιεν (3,3 δισ. δολάρια) έτσι ώστε να μπορέσει να συνεχίσει τις πτήσεις της.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Hey MOUTSATSOS - > ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ: ΠΑΓΩΝΟΥΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ.



Πάγωμα των τιμών των φαρμάκων αποφάσισε η κυβέρνηση, εν όψει των ανακοστολογήσεων που προγραμματίζει να κάνει σε 6.000 σκευάσματα τον επόμενο μήνα.
Όπως ανακοίνωσε η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, σε συνεργασία με τους υπουργούς Οικονομίας και Εργασίας, αποφασίστηκε εκτός από το “πάγωμα”, οι ανακοστολογήσεις, να επαναλαμβάνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, σε μιά προσπάθεια μείωσης των δαπανών και εξοικονόμησης πόρων.

moutsatsos.blogspot.com Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ ... ΠΑΙΔΩΜΑΖΩΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ USA, ΣΤΑ ΟΡΦΑΝΑ ΤΗΣ ΑΪΤΗΣ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΟΥΝ ΘΥΜΑΤΑ ΣΩΜΑΤΕΜΠΟΡΙΑΣ: "Ενώ παραμένουμε προσηλωμένοι στην επανένωση των οικογενειών στην Αϊτή, το να δώσουμε την άδεια για ανθρωπιστικούς λόγους σε ορφανά που δικαιούνται να υιοθετηθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες θα τους επιτρέψει να λάβουν εδώ τη φροντίδα που χρειάζονται", δήλωσε η αμερικανίδα υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Τζάνετ Ναπολιτάνο.



Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιτρέψουν προσωρινά την είσοδο στη χώρα ορφανών παιδιών από την Αϊτή προκειμένου να λάβουν τη φροντίδα που χρειάζονται μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε τη χώρα τους.

"Δεσμευόμαστε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε τις οικογένειες να ξαναβρεθούν στην Αϊτή αυτές τις πολύ δύσκολες ώρες", αναφέρει η υπουργός σε ανακοίνωσή της.
moutsatsos.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Στις 1/2/2010, στην αίθουσα του "Χάρλινγκχαμ Κλαμπ" (Hurlingham Club), στο Λονδίνο (Φούλαμ), η FIFA θα τιμήσει τις κορυφαίες ομάδες των ηπείρων για τον αιώνα που πέρασε. Στην Ωκεανία θα είναι η "Ελλάς" των τεσσάρων εθνικών πρωταθλημάτων και του παγκόσμιου διασυλλογικού κυπέλλου του 2000 στο Ρίο ντε Τζανέιρο.


Οι έξι ομάδες που θα τιμηθούν, ως οι καλύτερες στην Ήπειρο τους για τον 20ο αιώνα είναι:
- Ρεάλ Μαδρίτης (Real Madrid)-Ισπανία (Ευρώπη).
- Πενιαρόλ του Μοντεβίδεο (CA Penarol Montevideo)-Ουρουγουάη (Νότια Αμερική).
- Ασάντε Κατόκο Κουμάσι (Asante Katoko FC Kumasi)-Γκάνα (Αφρική).
- Αλ Χιλάλ Ριάντ (Al-Hilal FC Riyadh) - Σαουδική Αραβία (Ασία).
- Σαπρίσα Σαν Χουάν ντε Τίμπας Σαν Χοσέ (CD Saprissa San Juan de Tibas San Jose) -Κόστα Ρίκα (Κεντρική και Βόρεια Αμερική).
- Νότια Μελβούρνη (Ελλάς) {South Melbourne FC (Hellas)} -Αυστραλία (Ωκεανία).

moutsatsos.blogspot.com Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΜΝΗΜΕΙΟΥ, ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΣΣΥΡΙΑΚΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ.



genoktonia_pontiwn_jpeg_1
O αυστραλιανός Τύπος επανέρχεται στο θέμα της ανέγερσης μνημείου για τα θύματα της Ασσυριακής γενοκτονίας από το Δημοτικό Συμβούλιο του Φέρφιλντ του Σίδνεϊ, το οποίο έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.
Αντιδράσεις από την τούρκικη κοινότητα: απέστειλε επιστολή παραπόνων στο Συνήγορο του Πολίτη, ζητώντας τη διαμεσολάβησή του "για τη χρήση δημόσιου χώρου υπέρ μίας εθνότητας". ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥΣ ΑΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΧΡΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΓΙΑ ΜΝΗΜΕΙΟ. ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΝΕ ... ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ. 
Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Φέρφιλντ δήλωσε πως δεν έχει να κρύψει τίποτε.

Ο Τούρκος Πρέσβης δήλωσε πως θα χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα για τη μη ανέγερση του μνημείου, ενώ σκέφτεται να κινηθεί νομικά.
Με διαμεσολάβηση της τουρκικής πρεσβείας, ο Αυστραλός υπουργός Εξωτερικών, Στήβεν Σμιθ, συμβούλευσε, μέσω επιστολής, τον δήμο για τη μη ανέγερση του μνημείου, αίτημα που αγνοήθηκε.

moutsatsos.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...