Ντοκιμαντέρ "Money as Debt": αναλύεται η οικονομική σκλαβιά την οποία βιώνουμε!

George Carlin American Dream

Τρίτη, Ιανουαρίου 19, 2010

Hey MOYTSATSOS -> ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΤΩΘΕΙ 100ΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΩΝ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΣτΕ ΤΙΣ ΕΚΡΙΝΕ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ, ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ Ή ΘΑ ... ΦΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥΣ.


Η Ολομέλεια έκρινε ότι οι διατάξεις του Ν. 2696/1991 που επιτρέπουν «την εγκατάσταση διαφημίσεων επί του οδοστρώματος και των πεζοδρομίων οδών ευρισκομένων εντός κατοικημένων περιοχών (με όριο ταχύτητας μέχρι 70 χιλ./ώρα) και αναγνωρίζοντας στην διοίκηση την δυνατότητα χορηγήσεως αδειών εγκαταστάσεως διαφημίσεων και στους ανωτέρω χώρους, είναι αντίθετες προς την Διεθνή Σύμβαση της Βιέννης».
Στις αποφάσεις αναφέρεται ακόμη, ότι οι οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δήμοι - Κοινότητες) υποχρεούνται να αφαιρούν τις υπαίθριες διαφημιστικές πινακίδες που υπάρχουν στις λεωφόρους και τους δρόμους και αν δεν το κάνουν πρέπει να τις αφαιρεί η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων του ΥΠΕΧΩΔΕ, καθώς η τοποθέτησή τους είναι αντίθετη στις διεθνείς συμβάσεις της Βιέννης (8.11.1968) για την οδική κυκλοφορία, την οδική σήμανση, την ελληνική νομοθεσία (Ν. 2696/1999 και 2946/2001) και τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Αιτία ήταν ένας δικηγόρος, που προσέφυγε στην δικαιοσύνη, ο κ. Τσιώκος του οποίου, στις 12 Φεβρουαρίου 2000 σκοτώθηκε το 33χρόνο παιδί του από πρόσκρουση του αυτοκινήτου το οποίο οδηγούσε σε διαφημιστική πινακίδα στην Λεωφόρο Κατεχάκη. Το χρηματικό ποσό θα καταβληθεί ή από το Δημόσιο ή από τον Δήμο Παπάγου.
ΑΙΤΙΑ ΗΤΑΝ ΔΗΛΑΔΗ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου