Ντοκιμαντέρ "Money as Debt": αναλύεται η οικονομική σκλαβιά την οποία βιώνουμε!

George Carlin American Dream

Τρίτη, Ιανουαρίου 26, 2010

Hey MOYTSATSOS -> Σε τεχνική ανεργία 2 εβδομάδων, περίπου 30.000 υπάλληλοι της FIAT στην Ιταλία, λόγω της μείωσης των παραγγελιών.


Ο όμιλος Fiat ανακοίνωσε σήμερα την αναστολή, από τις 22 Φεβρουαρίου, της παραγωγής για δύο εβδομάδες σε όλα τα εργοστάσια του στην Ιταλία και την ένταξη σε τεχνική ανεργία περίπου 30.000 υπαλλήλων, λόγω της μείωσης των παραγγελιών.
"Μετά την θετική περίοδο του τέλους του 2009, οι παραγγελίες στην Ιταλία τον Ιανουάριο μειώθηκαν ριζικά σε επίπεδο ακόμη χαμηλότερο και από τον Ιανουάριο του περασμένου έτους, όταν η αγορά βρισκόταν σε σοβαρή κρίση», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο όμιλος.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Hey MOYTSATSOS -> Αρνείται πιέσεις από τις φαρμακοβιομηχανίες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, σχετικά με την αναγκαιότητα κήρυξης πανδημίας της νέας γρίπης Η1Ν1.


«Επιτρέψτε μου να δηλώσω για την ιστορία: οι πολιτικές και αντιδράσεις για την πανδημική γρίπη, τις οποίες πρότεινε και υλοποίησε ο ΠΟΥ, δεν επηρεάστηκαν αθέμιτα από τη φαρμακευτική βιομηχανία», δήλωσε ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΠΟΥ στο Στρασβούργο και Ειδικός Σύμβουλος για την πανδημική Γρίπη, Κεΐζι Φουκούντα.
Ο Φουκούντα τόνισε ότι ο Οργανισμός ζήτησε τις γνώμες ειδικών στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα πριν κηρύξει πανδημία, παραδέχτηκε όμως ότι ο ΠΟΥ δεν ήταν αλάνθαστος. «Δεν έχουμε την ψευδαίσθηση ότι αυτή η αντίδραση ήταν η τέλεια αντίδραση» δήλωσε.
ΤΟ ΠΑΛΕΨΑΝ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΟΙ ΟΙ ... ΝΕΚΡΟΙ.
ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Hey MOYTSATSOS -> Το 51% των φοιτητών στα ελληνικά ΑΕΙ και ΤΕΙ χαρακτηρίζονται ως «μη ενεργοί» καθώς είτε βρίσκονται πέραν των κανονικών χρόνων φοίτησης, είτε έχουν καθυστερήσει να πάρουν το πτυχίο τους είτε έχουν εγκαταλείψει οριστικά τις σπουδές τους. "ΑΙΩΝΙΟΙ" ΦΟΙΤΗΤΕΣ.



Σε σύνολο 596.964 φοιτητών και σπουδαστών της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης οι 303.026 είναι εγγεγραμμένοι πέραν των κανονικών εξαμήνων φοίτησης. 
Με λίγα λόγια, σε κάθε δέκα «ενεργούς» φοιτητές ΑΕΙ- ΤΕΙ αντιστοιχούν άλλοι δέκα που έχουν καθυστερήσει τις σπουδές τους.
ΜΗΠΩΣ ΦΤΑΙΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ¨ΚΛΙΚΑΔΩΡΟΙ" ΜΕ ΤΑ ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ, ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ;;;
"ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΙΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ... ΤΑΔΕ ΦΩΤΟΤΥΠΕΙΟ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΣ ΤΟΝ ... ΤΑΔΕ ΚΑΘΗΓΗΤΗ", ΛΕΝΕ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Hey MOYTSATSOS -> ΕΧΟΥΝ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΙ 3 ΑΠΟ ΤΙΣ 4 ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ Ή ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΟΙΚΩΝ;;;

banks22
Μόνο η Εθνική Τράπεζα καλύπτει το κόστος των κεφαλαίων της με τις αποδόσεις από παραδοσιακές τραπεζικές εργασίες, ενώ οι άλλες τρεις μεγάλες τράπεζες της χώρας θα βρίσκονταν ήδη στο κόκκινο, αν δεν είχαν εξασφαλίσει μεγάλα κέρδη από τις τοποθετήσεις τους σε ομόλογα.
 Μια αρκετά «γκρίζα» εικόνα της πραγματικής κατάστασης των ελληνικών τραπεζών, πίσω από τις «λαμπερές» ανακοινώσεις για την κερδοφορία τους, αποκαλύπτουν οι εκθέσεις των ξένων οίκων. 

Χαρακτηριστική είναι η πρόσφατη έκθεση της Unicredit, που τονίζει ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν σοβαρή υστέρηση στην ποιότητα των κερδών τους, καθώς σε μεγάλο ποσοστό αυτά προέρχονται από τα ομόλογα και δεν είναι επαναλαμβανόμενα: link
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Hey MOYTSATSOS -> Η παιδική και εφηβική παχυσαρκία λαμβάνει επιδημικές διαστάσεις στο δυτικό κόσμο και στη χώρα μας.


"...Έχει, δυστυχώς, παρατηρηθεί ότι, όταν και οι δύο γονείς είναι παχύσαρκοι, στο 80% των περιπτώσεων, το παιδί θα γίνει επίσης παχύσαρκο. Όταν μόνο ο ένας γονέας είναι παχύσαρκος, το παιδί θα είναι και αυτό παχύσαρκο, στο 40% των περιπτώσεων. Απεναντίας, όταν και οι δύο γονείς έχουν φυσιολογικό βάρος, το παιδί γίνεται παχύ μόνο στο 7% των περιπτώσεων..."

ΤΙΣ "ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΝΟΧΕΣ" ΤΟΥ ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΣΜΟΥ, ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΙΣ "ΒΓΑΖΟΥΝ" (ΚΑΙ ΤΙΣ "ΒΑΖΟΥΝ") ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ.
"ΝΟΥΣ ΥΓΕΙΗΣ ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΕΙΗ", ΕΛΕΓΑΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ.
ΟΤΑΝ ΤΟ ΣΩΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΓΕΙΕΣ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ.

ΠΗΓΗ: link
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Hey MOYTSATSOS -> ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10 ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΓΙΝΕΣΑΙ ... ΕΤΣΙ:


 

Η Heidi Montag, μετά τις δέκα πλαστικές που έκανε μέσα σε μια μέρα.
ΦΕΡΝΕΙ ΛΙΓΟ ΕΩΣ ΠΟΛΥ ΣΤΗΝ ΡΑΝΙΑ ΘΡΑΣΚΙΑ ΘΑ ΛΕΓΑΜΕ.

Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Hey MOYTSATSOS -> ΠΩΛΟΥΝ ΤΗΝ ... ΠΡΩΤΟΚΑΘΕΔΡΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥ GOOGLE ΣΤΟΝ ... ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ.


Οι δύο ιδρυτές της Google, Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν, ανακοίνωσαν ότι πωλούν συνολικά 10 εκατομμύρια μετοχές, αξίας 5,5 δισεκατομμυρίων ευρώ σε σημερινές τιμές.
Ο Πέιτζ και ο Μπριν, έχουν στην κατοχή τους μετοχές μιας ειδικής κατηγορίας οι οποίες μέχρι σήμερα τους έδιναν από κοινού το 59% των ψήφων στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.
Μπορούσαν έτσι να ασκήσουν βέτο στις αποφάσεις των άλλων μετόχων.
Μετά την πώληση του πακέτου, θα έχουν από κοινού 47,7 εκατομμύρια μετοχές, αξίας 16 δισ. δολαρίων σε σημερινές, καθώς και τον έλεγχο του 48% των ψήφων.
Σύμφωνα πάντως με το πρακτορείο Reuters, η πτώση κάτω από το όριο του 50% ίσως δεν έχει σημασία στην πράξη, δεδομένου ότι οι Πέιτζ και Μπριν λειτουργούν από κοινού ως τριάδα με τον διευθύνοντα σύμβουλο Έρικ Σμιντ, του οποίου η ψήφος έχει ισχύ 10%.
Οι τρεις τους έχουν δεσμευθεί να παραμείνουν στη Google τουλάχιστον μέχρι το 2024.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Hey MOYTSATSOS -> ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣτΕ.

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, απέρριψε τη Δευτέρα την αίτηση της καταναλωτικής οργάνωσης ΙΝΚΑ και τριών ιδιοκτητών αυτοκινήτων που ζητούσαν να ακυρωθεί η απόφαση του υπουργού Οικονομικών που καθόριζε τον τρόπο είσπραξης των τελών κυκλοφορίας αυτοκινήτων και μοτοσικλετών.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Hey MOYTSATSOS -> Ο Θωμάς Μαύρος με τα 260 γκολ του σε 507 αγώνες είναι στην 94η θέση στην λίστα των 313 πιο πετυχημένων σκόρερ του πλανήτη όλων των εποχών. ΠΡΩΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.


Μια τεράστια διάκριση για τον Θε(ω)μά των φίλων της ΑΕΚ.

Στην λίστα βρίσκονται επίσης και άλλοι παίκτες που έχουν αγωνιστεί στην Ελλάδα:
Ο Ριβάλντο με τα 261 γκολ σε 518 ματς (συνεχίζει την καριέρα του...) είναι στην 91η θέση.
Ο Μίμης Παπαϊωάννου είναι στην 165η θέση με 234 γκολ σε 481 συμμετοχές.
Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς είναι στην 175η θέση με 231 τέρματα σε 429 παιχνίδια. 
48ος στην λίστα είναι ο Κριστόφ Βαζέχα με 312 γκολ σε 555 ματς
158ος ο Γιώργος Διδέρης με 236 γκολ σε 310 παιχνίδια.
Οι πέντε πρώτοι σκόρερ της σχετικής λίστας είναι οι: 

1. Πελέ με 541 γκολ σε 560 ματς
2. Γιόσεφ Μπίκαν με 518 γκολ σε 341 ματς
3. Φέρεντς Πούσκας με 511 γκολ σε 533 ματς
4. Ρομάριο με 489 γκολ σε 612 ματς
5. Κάρλος Αλμπέρτο ντε Ολιβέιρα με 470 γκολ σε 758 ματς.
ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΘΩΜΑΣ ΜΑΥΡΟΣ:
«Σίγουρα είναι μια μεγάλη τιμή για μένα, μου φέρνει στο μυαλό τα παιδικά μου χρόνια, όταν έπαιζα στους δρόμους και στις αλάνες. Είναι κάτι αδιανόητο να το πιστέψω. Ποτέ μου δεν πίστευα ότι θα φτάσω τόσο ψηλά. Σίγουρα μου δίνει μεγάλη τιμή και υπερηφάνεια και όχι μόνο σε εμένα, αλλά και σε όλη την Ελλάδα θέλω να πιστεύω. Δεν είναι μικρό πράγμα να είμαι σε αυτή τη θέση παγκοσμίως και νιώθω πάρα πολύ χαρούμενος και συγκινημένος. 
Αυτό που κάνεις πρέπει να το αγαπάς. Από εκεί ξεκινούν όλα, αν δεν αγαπάς αυτό που κάνεις, μην περιμένεις να φτάσεις ψηλά. Επίσης, θα πρέπει να έχεις αυτοκριτική. Να προσπαθείς δηλαδή να διορθώσεις τα λάθη σου και τις αδυναμίες σου, σε συνδυασμό με την σκληρή δουλειά. Εντοπίζει τα λάθη σου και δουλεύεις, όπως έκανα εγώ δηλαδή για ώρες πολλές. Μετά είναι η ακόρεστη φιλοδοξία για δόξα, δηλαδή να μη νιώθεις ευχαριστημένος ποτέ. Για παράδειγμα να βάζει πέντε γκολ και να θέλεις να βάλεις οκτώ. 
Το σημαντικότερο επί των ημερών μας, επειδή και οι καιροί είναι δύσκολοι, είναι να έχεις χαρακτήρα καλό και αθλητικό. Να προσέχεις το πρόγραμμά σου. 
Έχω βάλει πολλά γκολ και ποιοτικά γκολ, αυτό που ξεχωρίζω είναι αυτό που είχα σημειώσει απέναντι στο Αιγάλεω. 
Ήταν πάρα πολύ δύσκολο, σε ένα βρεγμένο γήπεδο, με σέντρα δυνατό στο γόνατο από τον συμπαίκτη μου τον Τσάμη και έκανα κοντρόλ εν κινήσει, έκανε τάκλιν ο αντίπαλος, πήδηξα από πάνω του, γύρισα και πριν σκάσει η μπάλα στο έδαφος έκανα σουτ, που η μπάλα πήγε στο δοκάρι και μετά στο γάμα. Όπως είχαν γράψει και τότε, αυτό το γκολ θα το ζήλευε ακόμα και ο Πελέ. 
Ήταν το πιο δύσκολο γκολ που σημείωσα».
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Hey MOYTSATSOS -> Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του ΚΤΕΛ Μαγνησίας, που εδρεύει στο Βόλο, έχουν προκαλέσει τόσο οι κατολισθήσεις στην κοιλάδα των Τεμπών όσο και οι κινητοποιήσεις των αγροτών.


Σύμφωνα με τον πρόεδρο του τοπικού ΚΤΕΛ, Δημήτρη Κολυνδρίνη, η επιβατική κίνηση από το Βόλο προς τη Θεσσαλονίκη έχει μειωθεί κατά 85%, ενώ η αντίστοιχη προς την Αθήνα κατά 50%.
ΟΤΑΝ Η ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ, ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ, ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ;;; ΔΙΑΙΡΕΙΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ!!! Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Hey MOYTSATSOS -> Οκτώ Κουβεϊτιανοί νεαρής ηλικίας σκοτώθηκαν και 14 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια παράνομου αγώνα ταχύτητας με αυτοκίνητα.

Δεκάδες νέοι είχαν συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν τον αγώνα ταχύτητας που διοργανώθηκε γύρω στα μεσάνυχτα της Δευτέρας, στη Ντόχα, 20 χλμ. δυτικά της πόλης του Κουβέιτ.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι οδηγοί δύο αγωνιστικών αυτοκινήτων έχασαν τον έλεγχο των οχημάτων τους, προσκρούοντας σε τέσσερα αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στο κράσπεδο και τραυματίζοντας αρκετούς θεατές.
Παράνομοι αγώνες ταχύτητας με αυτοκίνητα πραγματοποιούνται συχνά στην πετρελαϊκή μοναρχία του Κόλπου. 
Το Κουβέιτ αριθμεί 1,4 εκατομμύρια ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα, τα οποία αντιστοιχούν σε πληθυσμό 1,1 εκατομμυρίου Κουβεϊτιανών και 2,3 εκατομμυρίων ξένων.
Καθε χρόνο, σχεδόν 400 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους σε τροχαία και χιλιάδες τραυματίζονται στο Κουβέιτ.
moutsatsos.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...