Ντοκιμαντέρ "Money as Debt": αναλύεται η οικονομική σκλαβιά την οποία βιώνουμε!

George Carlin American Dream

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 03, 2009

Η ΜΟΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ USA ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ...


Σε διαθεσιμότητα οι πράκτορες που άφησαν τους Salahis να μπουν στον Λευκό Οίκο


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Ολοι οι πράκτορες που βρέθηκε οτι ήταν υπεύθυνοι για την εμφάνιση του ζεύγους Salahis στο Λευκό Οίκο έχουν βρεθεί και βρίσκονται ήδη σε διαθεσιμότητα. Οι Salahis είναι το ζευγάρι εκείνο που κατάφερε να μπει χωρίς πρόσκληση στο Λευκό Οίκο σε επίσημη δεξίωση και να φωτογραφηθεί μάλιστα δίπλα στον Ομπάμα. Παρά το οτι δεν ήταν επικίνδυνοι και το οτι το γεγονός προκάλεσε πολλά γέλια κάποιοι έπρεπε να πληρώσουν ,γιατι θα μπορούσαν να ειναι πολύ χειρότερα τα πράγματα
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ...


Πάει να εξισορροπήσει το "Νέος Αβέρωφ" και το κάνει χειρότερα...Ο Ντερμπεντέρης επιχειρεί να μαλακώσει το προχθεσινό κατάπτυστο κείμενό του, αλλά Α-δέξια. "Αντιλαμβάνομαι τους Δεξιούς(αλήθεια αυτός τι είναι, Αριστερός? Η μήπως Σοσιαλιστής?) που ψήφισαν Σαμαρά", γράφει κι όλοι τον "αντιλαμβάνονται":
Ι. Κ. Πρετεντέρης
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ. ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΕΙΜΑΣΤΕ. ΑΡΧΙΣΤΕ ΝΑ ΣΚΑΒΕΤΕ, ΠΛΕΟΝ.

Υπό το φόβο της υποβάθμισης
Στα χαμηλότερα ενδοσυνεδριακά επίπεδα έστειλαν την αγορά οι φήμες για υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας, παρά τις διαβεβαιώσεις κοινοτικών αξιωματούχων ότι δεν κινδυνέυει με χρεοκοπία η χώρα.




Ο γενικός δείκτης του Χ.Α. έκλεισε με απώλειες 2,73%, στις 2.366,86 μονάδες και τη «νύφη» πλήρωσαν, ως είθισται οι τράπεζες. Το αρνητικό κλίμα επέτεινε νέα αρνητική έκθεση της Goldman Sachs για τον τραπεζικό κλάδο.

Απώλειες 6,46% κατέγραψε η μετοχή της Eurobank, στα 9,12 ευρώ, με 2,1 εκατ. τεμάχια, 6,395 η Πειραιώς, στα 10,11 ευρώ με 2,151 εκατ. τεμάχια, 5,98% το Τ.Τ., στα 4,40 ευρώ, 5,875 η Κύπρου, στα 4,81 ευρώ με 4,1 εκατ. τεμάχια, 5,19% η ΕΤΕ, στα 21 ευρώ με 4,253 εκατ. τεμάχια, 4,87% η Alpha, στα 9,18 ευρώ και 3,41% η Marfin Popular, στα 2,55 ευρώ με 4,8 εκατ. τεμάχια.

Το κλίμα ήταν τόσο άσχημο στην αγορά που 138 μετοχές έκλεισαν στο «κόκκινο», έναντι 61 που ενισχύθηκαν και 101 που παρέμειναν αμετάβλητες. Οι συναλλαγές ήταν υποτονικές, στα 282,6 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΤΟ GOOGLE ΤΕΛΙΚΑ "ΧΤΥΠΑΕΙ" ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΟΝΑΕΙ. ΣΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ.


ΓΙΑ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟ INTERNET

Το δικό του DNS παρουσίασε το Google και το λέει Google Public DNS.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΑΠΛΕΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΤΟ ΕΡΙΞΕ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ


Όλες οι αποφάσεις στο διαδίκτυο...


Εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο το νομοσχέδιο για τη διαφάνεια...
Το νομοσχέδιο για τη δημοσίευση όλων των αποφάσεων κάθε αρχής και φορέα του κράτους στο διαδίκτυο εγκρίθηκε σήμερα από το υπουργικό συμβούλιο. «Κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας για αυστηρούς κανόνες. Όλα στο φως, όλα στην κρίση του πολίτη», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Το νομοσχέδιο προβλέπει την ανάρτηση όλων των διοικητικών πράξεων στο ίντερνετ, χωρίς να εξαιρούνται οι προϋπολογισμοί, οι ισολογισμοί και οι δαπάνες των υπηρεσιών. Όπως εξήγησε ο υπουργός Εσωτερικών, στη διάθεση του πολίτη θα τίθενται και όλα τα στοιχεία για τους διορισμούς, τη συγκρότηση επιτροπών και τις αμοιβές των μελών τους.

«Θέλουμε να γνωρίζει ο πολίτης πού πάνε τα λεφτά του ελληνικού λαού», δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου. «Σήμερα κάνουμε σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της διαφάνειας, δίνουμε καίριο πλήγμα στη διαφθορά της χώρας μας. Είναι ένας νόμος που δεν κοστίζει τίποτα όμως συμβάλλει στην προσπάθειά μας της αποκατάστασης της εμπιστοσύνης των πολιτών στο κράτος».

Μάλιστα ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι το ΠΑΣΟΚ είχε καταθέσει πρόταση νόμου για τη διαφάνεια και το 2005, αλλά δεν είχε εισακουστεί από την κυβέρνηση. «Αν μας είχαν ακούσει τότε δεν θα είχαμε κουμπάρους, άγονες γραμμές, ομόλογα και Βατοπέδι», είπε ο Γ. Παπανδρέου.

«Επιδιώκουμε τη δημοσιότητα προκηρύξεων επιλογής προσωπικού και ειδικά διευθυντικών στελεχών», πρόσθεσε ο κ. Ραγκούσης και εξήγησε ότι το ισχύον σύστημα της δημοσίευσης στην εφημερίδα της κυβερνήσεως δεν πρόκειται να καταργηθεί. Αντιθέτως, στα ΦΕΚ θα έχουν δωρεάν πρόσβαση όλοι οι πολίτες μέσω του διαδικτύου.

Μάλιστα, σε μια συμβολική κίνηση, για πρώτη φορά σήμερα το υπουργικό συμβούλιο διεξήχθη με ανοιχτές θύρες, ενώ οι εισηγήσεις του πρωθυπουργού και των υπουργών μεταδόθηκαν ζωντανά και μέσω διαδικτύου.

Μήνυμα κατά της βίας
Στο πλαίσιο του υπουργικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός απηύθυνε και έκκληση για αποφυγή της βίας εν όψει της συμπλήρωσης ενός χρόνου από τον θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου. «Είμαστε ενάντια σε κάθε μορφή βίας, είτε προέρχεται από το κράτος, είτε από άτομα. Η βία αναπαράγει τα προβλήματα. Πρέπει να διαφυλάξουμε την Αθήνα, να διαφυλάξουμε τις περιουσίες και τις πόλεις μας, διαφυλάσσοντας ταυτόχρονα και τους δημοκρατικούς θεσμούς», ανέφερε ο πρωθυπουργός.
NEA

Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΠΡΟΒΑΤΑ ΞΥΠΝΑΤΕ...


Κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι κτηνοτρόφοι
Κινητοποιήσεις με ανοιχτή ημερομηνία αποφάσισαν ομόφωνα οι κτηνοτρόφοι στη σύσκεψη της Ολομέλειας της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ), που πραγματοποίησαν στην Κοζάνη. 

«Εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας θα βγούμε και πάλι στους δρόμους πιο μαζικά και δυναμικά από κάθε άλλη φορά», τόνισε ο πρόεδρος της ΠΕΚ, Δημήτρης Καμπούρης. Αν μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου δεν πραγματοποιηθεί η συνάντηση που ζητάμε με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή, τότε ξεκινά ο κύκλος των κινητοποιήσεων επισήμανε ο ίδιος.

Ο κλάδος διεκδικεί την οικονομική ενίσχυσή του και στην κατεύθυνση αυτή ζητά να εφαρμοστεί άμεσα η απόφαση των Βρυξελλών για οικονομική ενίσχυση των κτηνοτρόφων ως και 15.000 ευρώ, όπως και να καταβληθούν πριν τα Χριστούγεννα οι προβλεπόμενες επιδοτήσεις (τουλάχιστον η ενιαία ενίσχυση). Παράλληλα, οι κτηνοτρόφοι ζητούν παρέμβαση της πολιτείας για τη διαμόρφωση καλύτερων τιμών υπέρ του παραγωγού στο γάλα και το κρέας και μείωση της ψαλίδας μεταξύ της τιμής παραγωγού και ραφιού. http://www.tvxs.gr/v27599
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΛΑ ΠΑΕΙ ΤΟ ΠΑΠΑΔΑΡΙΟ


Πλήρεις διπλωματικές σχέσεις Ρωσία και Βατικανό



Τέρμα στον ψυχρό πόλεμο ανάμεσα στο Βατικανό και τη Ρωσία αφού: "Ο πρόεδρος Μεντβέντεφ είπε στον πάπα Βενέδικτο ΧVI ότι έχει υπογράψει ένα διάταγμα που αφορά στη σύναψη πλήρων διπλωματικών σχέσεων με το Βατικανό" δήλωσε η εκπρόσωπος του Ρώσου πρόεδρου Νατάλια Τιμάκοβα.

"Έχει ζητήσει από το υπουργείο Εξωτερικών τη πραγματοποίηση συνομιλιών για τη σύναψη σχέσεων και την αύξηση του κύρους της εκπροσώπησης του αποστολικού νούντσιου και της πρεσβείας", πρόσθεσε η εκπρόσωπος του Ρώσου πρόεδρου

http://troktiko.blogspot.com/2009/12/blog-post_4645.html
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΣΤΑΥΡΩΣΩΝ ... ΑΥΤΗΝ. Η ΚΟΛΑΣΗ ΚΑΙ Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΣΤΟ ΚΟΡΜΙ ΤΗΣ.


Μία διαφήμιση της PETA, έφερε απέναντί της Καθολικούς ιερείς οι οποίοι αντέδρασαν, όχι για το έργο της οργάνωσης για την προστασία των ζώων, αλλά για το στήσιμο της φωτογραφίας. Η Joana Krupa ντυμένη μόνο με φτερά αγγέλου και έχοντας μπροστά της ένα τεράστιο σταυρό για να κρύβει τα επίμαχα σημεία ζητάει από...
τον κόσμο να είναι ο «άγγελος των ζώων», υιοθετώντας και όχι αγοράζοντάς τα.
Όμως οι ιερείς κατηγόρησαν το μοντέλο και την PETA πως προσβάλλουν τα θεία με την απόφασή τους αυτή, να χρησιμοποιήσουν δηλαδή ένα σύμβολο του Θεού κατά αυτόν τον τρόπο.

Από www.gossip-tv.gr. Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΠΑΜΠΛΟΥΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ. ΕΚΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. ΛΥΣΤΟ ΚΑΙ ΚΑΣΤΕ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Ρεπορτάζ : Ευγενία Τζώρτζη

(από τηνΚαθημερινή)

Διευρύνεται ολοένα και περισσότερο η ψαλίδα τωνελληνικών επιτοκίων με τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά, τα οποία αποκλιμακώνονται με ταχύτερους ρυθμούς, αυξάνοντας το κόστος δανεισμού για τους Ελληνες δανειολήπτες. Η διαφορά των επιτοκίων ξεπερνάει ακόμη και τις 2,5 μονάδες στην κατηγορία της καταναλωτικής πίστης, ενώ υψηλότερα κατά 1 τουλάχιστον μονάδα είναι και τα επιτόκια των επιχειρηματικών δανείων. Στο σκέλος των καταθέσεων, η υπεροχή των ελληνικών επιτοκίων με τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά, περιορίστηκε τον Οκτώβριο στις 50 μονάδες βάσης, αποδυναμώνοντας το επιχείρημα ότι η μεγάλη ψαλίδα... οφείλεται στο υψηλό κόστος των καταθέσεων στη χώρα μας. Η εκτίμηση αυτή επιβεβαιώνεται και από τη διατήρηση του περιθωρίου επιτοκίου, δηλαδή της διαφοράς μεταξύ του μέσου επιτοκίου δανείων και καταθέσεων στο 3,80. Η διαφορά παραμένει σε υψηλά επίπεδα, μεταξύ 3,40% και 4% καθόλη τη διάρκεια του 2009, παρά τη δραματική μείωση των επιτοκίων στις καταθέσεις από το 5,37% τον Δεκέμβριο του 2008 στο 2,08% στο τέλος Οκτωβρίου.
Στα στεγαστικά δάνεια η διαφορά των ελληνικών επιτοκίων με τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά περιορίζεται μεταξύ 0,22 και 0,70 μονάδες, αλλά εάν ληφθούν υπόψη και τα έξοδα που επιβαρύνουν τα στεγαστικά δάνεια, τα ελληνικά επιτόκια ανταγωνίζονται ευθέως τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά που αποδεικνύονται οριακά ακριβότερα (3,85% έναντι 3,68%).
Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, τον Οκτώβριο σημειώθηκε οριακή μείωση στις περισσότερες κατηγορίες δανείων με εξαίρεση το κυμαινόμενο επιτόκιο των καταναλωτικών δανείων που σημείωσε σημαντική αύξηση κατά 0,63 μονάδες, διαμορφώνοντας το μέσο επιτόκιο στο 9,06% έναντι 7,43% στην Ευρωζώνη. Το σταθερό επιτόκιο για καταναλωτικά δάνεια διατηρήθηκε στα ίδια σχεδόν επίπεδα 8,99%, ενώ το μέσο επιτόκιο των πιστωτικών καρτών διαμορφώθηκε στο 15,26%, καταγράφοντας οριακή μείωση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, αλλά και σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2008, που ήταν στο 15,72%. Συνολικά το μέσο επιτόκιο της καταναλωτικής πίστης, που περιλαμβάνει όλες τις κατηγορίες, αυξήθηκε τον Οκτώβριο στο 9,46%, ενώ εάν συνυπολογιστούν και οι επιβαρύνσεις, το αντίστοιχο επιτόκιο εκτινάσσεται στο 11,50% έναντι 7,90% στην Ευρωζώνη.
Αισθητά ακριβότερα είναι και τα επιτόκια για υπεραναλήψεις από τρεχούμενους λογαριασμούς για δανειολήπτες ή λογαριασμούς όψεως για επιχειρήσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι το επιτόκιο για υπεραναλήψεις από τρεχούμενους λογαριασμούς, διαμορφώθηκε στο 11,52% έναντι 9,16% στην Ευρωζώνη, ενώ το αντίστοιχο επιτόκιο για τις επιχειρήσεις διαμορφώθηκε στο 7,42% έναντι 4,19% στην Ευρωζώνη.
Στις βασικές κατηγορίες της επιχειρηματικής πίστης, τα επιτόκια των ελληνικών εμπορικών τραπεζών για δάνεια προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις, διατηρήθηκαν τον Οκτώβριο στα ίδια περίπου επίπεδα, συντηρώντας την ψαλίδα της 1 περίπου μονάδας. Ετσι το μέσο κυμαινόμενο επιτόκιο για δάνεια έως 1 εκατ. ευρώ, διαμορφώθηκε στο 4,43% έναντι 3,33% στην Ευρωζώνη, ενώ μείωση της τάξης των 0,27 μονάδων κατέγραψε το μέσο κυμαινόμενο επιτόκιο για δάνεια άνω του 1 εκατ. ευρώ, που διαμορφώθηκε στο 2,96% έναντι 2,14% στην Ευρωζώνη.
Στη στεγαστική πίστη, τέλος, το μέσο κυμαινόμενο επιτόκιο για την αγορά κατοικίας διαμορφώθηκε στο 3,15% έναντι 2,78% στην Ευρωζώνη, ενώ το σταθερό επιτόκιο έως 5 χρόνια διαμορφώθηκε στο 4,71% έναντι 4,01% στην Ευρωζώνη.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΦΩΝΗ ΒΟΩΝΤΟΣ ΕΝ ΤΩ ΕΡΗΜΩ.


Έκθεση της ΕΕ καταγγέλλει την ισραηλινή πολιτική στην Ιερουσαλήμ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σε έκθεση της επικρίνει την πολιτική του Ισραήλ στην ανατολική Ιερουσαλήμ, κατηγορώντας το ότι επιδιώκει "ενεργά" την επέκταση των οικισμών στο ανατολικό τμήμα της πόλης, η οποία προσαρτήθηκε από το Ισραήλ το 1967 σε βάρος των Παλαιστίνιων. «Οι εξελίξεις στην ανατολική Ιερουσαλήμ κατά το 2009 έχουν σημαδευτεί από τη συνεχή επέκταση των ισραηλινών οικισμών και έναν σημαντικό αριθμό εξώσεων και κατεδαφίσεων παλαιστινιακών κατοικιών. Στην πραγματικότητα το Ισραήλ επιδιώκει ενεργά την παράνομη προσάρτηση της ανατολικής Ιερουσαλήμ με την εξασθένιση της παλαιστινιακής κοινότητας της πόλης, παρεμποδίζοντας την παλαιστινιακή αστική ανάπτυξη και τελικά χωρίζοντας την ανατολική Ιερουσαλήμ από την υπόλοιπη Δυτική Όχθη.», αναφέρει η έκθεση της ΕΕ, η οποία αν και δεν έχει γίνει επίσημα γνωστή, δημοσιεύθηκε στην ισραηλινή εφημερίδα Haaretz. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ Γιγκάλ Παλμόρ χαρακτήρισε την έκθεση "ανέντιμη". «Αυτή η έκθεση βασίζεται αποκλειστικά σε παλαιστινιακά στοιχεία. Αντικατοπτρίζει την παλαιστινιακή προπαγάνδα. Για αυτό και δεν έχει δημοσιευθεί» δήλωσε ο κ. Παλμόρ. http://www.tvxs.gr/v27602
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΑΠΟ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΡΓΑ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΜΕ;;

Λ. Κατσέλη: Δέσμευση για την κατασκευή του Ιωνικού Χωριού για τα παιδιά των ομογενών
Τη δέσμευσή της για την δημιουργία του Ιωνικού Χωριού για τη φιλοξενία των μεταναστών τρίτης και τέταρτης γενιάς, εξέφρασε η υπουργός Οικονομίας κυρία Λούκα Κατσέλη κατά τη συνάντησή της με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο.


Μετά τη συνάντησή της με τον Αρχιεπίσκοπο, η κα Κατσέλη ανάφερε ότι «δεσμεύτηκα το Ιωνικό Χωριό στην Ελλάδα, να φτιαχτεί, έτσι που να μπορεί πραγματικά να φιλοξενήσει νέα παιδιά της τρίτης και τέταρτης γενιάς. Να μπορούν αυτά τα παιδιά να έρχονται στην Ελλάδα σε συνθήκες οι οποίες πραγματικά είναι κατάλληλες για να έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη χώρα τους, τον πολιτισμό της, τη γλώσσα της και να γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές της».
Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος ανάφερε ότι « είχαμε μία πολύ εποικοδομητική, πολύ ουσιαστική συζήτηση και για τα θέματα της Ελλάδος. Υπάρχει πάρα πολύ ενδιαφέρον από πλευράς Ομογένειας. Θέλουμε να δούμε την πατρίδα μας να προχωρεί γιατί έχει τεράστιες και μοναδικές δυνατότητες. Κάναμε επίσης αναφορά στα δικά μας θέματα, εδώ. Ιδιαιτέρως ευχαριστώ την κυρία υπουργό διότι έκανε αυτή την πάρα πολύ σημαντική δήλωση, η οποία έχει σχέση με το Ιωνικό Χωριό. Το Ιωνικό Χωριό είναι μια πολύ ωραία προσπάθεια που γίνεται για τριάντα χρόνια, με 200-300 παιδιά σε κάθε κατασκηνωτική περίοδο και επομένως είναι μια θαυμάσια ευκαιρία για να κρατούμε ανοιχτό το δεσμό με τα παιδιά μας εδώ, όχι μόνο της τρίτης και τέταρτης γενιάς, αλλά και της πέμπτης και έκτης γενιάς. Είναι λοιπόν ένας πολύ ωραίος τρόπος και επομένως η πραγματοποίηση αυτής της ουσιαστικής συμπαραστάσεως στο Ιωνικό Χωριό θα είναι ένα μεγάλο βήμα επίσης για θέματα προαγωγής των σχέσεων και των δεσμών μεταξύ της νέας γενεάς των Ελληνο-Αμερικανών και της πατρίδος».
ΠΗΓΗ: http://www.kerdos.gr/default.aspx?id=1141543&nt=103
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ H1N1;;;

Μειώνεται ο αριθμός των κρουσμάτων της νέας γρίπης Α στη Βρετανία τη τελευταία εβδομάδα, μία χώρα της Ευρώπης όπου έχει καταγραφεί ο μεγαλύτερος αριθμός θανάτων ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον ιό. 22.000 κρούσματα της νέας γρίπης καταγράφηκαν την τελευταία εβδομάδα σε σχέση με τις 53.000 που είχαν καταγραφεί την προηγούμενη εβδομάδα. Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΗΛΙΘΙΟ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ


Έρευνα Χρυσοχοϊδη για τους στρατηγούς που δίνουν πίσω τις πινακίδες...

Έξαλλος. Βάραγε τις γροθιές του στο τραπέζι.
Κάποιοι διοικητές Τμημάτων , παρά την ρητή εντολή του να σταματήσει το ρουσφέτι με τις κλήσεις και τις πινακίδες, δέχονται πιέσεις και τις επιστρέφουν.http://nonews-news.blogspot.com/2009/12/blog-post_8458.html
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥ. ΤΟ BLOG ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΟΛΑ ΑΜΠΑΡΙΖΑ

Κατά 40% αναμένεται να μειώσουν το εργατικό δυναμικό τους οι Washington Times, στο πλαίσιο αλλαγών στη δομή και την κυκλοφορία της εφημερίδας. Περικοπές ανακοίνωσε και η Miami Herald. Οι Times ανακοίνωσαν πως θα απολύσουν 370 εργαζόμενους, ενώ η διοίκηση της εφημερίδας μελετά τη δωρεάν διανομή της για συγκεκριμένες περιπτώσεις.
Σε ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος... 
και εκδότης της εφημερίδας Τζόναθαν Σλέβιν υποστήριξε ότι οι περικοπές εντάσσονται σε μια στρατηγική «μεταμόρφωσης» της εταιρίας σε μια «επιχείρηση ΜΜΕ του 21ου αιώνα».
«Καταρτίσαμε σχέδια για να εξασφαλίσουμε τη θέση μας και να προωθήσουμε το ζωτικό μας ρόλο στην εξελισσόμενη αγορά των ΜΜΕ εν μέσω μιας εποχής γεμάτης με οικονομικές προκλήσεις» ανέφερε.
Αναγνωρίζοντας ότι η βιομηχανία των media στις ΗΠΑ και διεθνώς αντιμετωπίζει μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, ο Σλέβιν επισήμανε ότι τα σχέδια της εταιρίας του για το μέλλον περιορίζονται από «τις σημερινές πραγματικότητες της αγοράς».
Ωστόσο, συνέχισε, «η εταιρία εργάζεται επιθετικά για να επιτύχει οικονομίες κλίμακας που πρέπει να συμπεριλάβουν τη σημαντική μείωση του προσωπικού της κατά 370 εργαζόμενους».
Κατά την ίδια ανακοίνωση, η εφημερίδα θα διανέμεται δωρεάν «σε στοχευμένο κοινό σε τομείς της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και άλλους θεσμούς-κλειδιά».
Η κατ' οίκον διανομή και η παράδοση σε χώρους εργασίας θα γίνεται σε «προνομιακή τιμή», ενώ η διανομή φύλλων σε καταστήματα και άλλα σημεία πώλησης θα συνεχιστεί κανονικά.
Επίσης, την Τετάρτη η εφημερίδα The Miami Herald ανακοίνωσε ότι καταργεί 24 θέσεις εργασίες σε διεθνές επίπεδο και μειώνει μέρος των εργατοωρών για να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση.
«Η κίνηση εντάσσεται στη συνεχιζόμενη προσπάθειά μας να αντιμετωπίσουμε αυτήν την χωρίς προηγούμενο περίοδο οικονομικής αναταραχής» ανέφερε ο εκδότης της, Ντέιβιντ Λάντσμπεργκ, σε e-mail που έστειλε στους εργαζόμενους στην εφημερίδα.
Η Χέραλντ, που ανήκει στον όμιλο της McClatchy Company, μείωσε το προσωπικό της διεθνώς κατά 19% τον Μάρτιο, απολύοντας 175 εργαζόμενους.
Οι εφημερίδες στις ΗΠΑ προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τη μείωση των διαφημιστικών τους εσόδων, τη μείωση της κυκλοφορίας τους και την μετάβαση μέρους του αναγνωστικού κοινού στο Διαδίκτυο. Αρκετές έχουν κηρύξει πτώχευση.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Αθώοι κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων οι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Λαϊκός Αγώνας (ΕΛΑ)

Αθώοι κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων οι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Λαϊκός Αγώνας (ΕΛΑ) και σε βομβιστικές ενέργειες της, Χρήστος Τσιγαρίδας, Αγγελέτος Κανάς και Ειρήνη Αθανασάκη.
Προηγήθηκε πολύμηνη ακροαματική διαδικασία που διεξήχθη στην ειδική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού.
Οι κατηγορούμενοι είχαν κριθεί ένοιχοι σε πρώτο βαθμό και είχε καταδικαστεί ο καθένας σε 25χρόνια κάθειρξης.
Σύμφωνα με το δικαστήριο, για τους τρεις κατηγορουμένους δεν προέκυψαν ισχυρά και ικανά στοιχεία που να τους συνδέουν με συγκεκριμένες πράξεις της οργάνωσης οι οποίες δεν έχουν παραγραφεί λόγω παρέλευσης 20ετίας.
Για τον κ. Χρήστο Τσιγαρίδα οι Εφέτες δέχθηκαν την δήλωση του ότι...

υπήρξε μέλος του ΕΛΑ έως το 1989 και τον κύρηξαν ομόφωνα αθώο για τις μη πραγεγραμμένες ενέργειες της οργάνωσης έως τότε, ελλείψει στοιχείων. Ομόφωνα αθώος κρίθηκε και για όλες τις ενέργειες της οργάνωσης μετά το 1989 και έως το 1995 οπότε η οργάνωση ανέστειλε την δράση της.
Ο κ. Αγγελέτος Κανάς κρίθηκε αθώος κατά πλειοψηφία για απλή συνέργεια σε εκρήξεις και σε απόπειρες ανθρωποκτονιών καθώς και στην ανθρωποκτονία του αστυνομικού Γ.Βέλλιου.
Για την κ. Ειρήνη Αθανασάκη ομόφωνα το δικαστήριο αποφάσισε την αθώωση της. Τρία μέλη του δικαστηρίου έκριναν ότι η κατηγορουμένη δεν συνέδραμε σε πράξεις της οργάνωσης ενώ δύο Εφέτες είχαν την άποψη πως δεν προέκυψαν στοιχεία που να τη συνδέουν με συγκεκριμένες μη παραγεγραμμένες πράξεις του ΕΛΑ.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΟΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ. ΔΩΣΤΕ ΩΘΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ "ΛΥΠΗΣΗ"

Επιδότηση 400 ευρώ για Η/Υ σε φοιτητές



Με 400 ευρώ, μέγιστη επιδότηση, επιδοτεί το υπουργείο Παιδείας 18.000 πρωτεύσαντες πρωτοετείς φοιτητές και σπουδαστές του 2009, για την αγορά φορητού υπολογιστή. Στα 800 ευρώ, μέγιστη επιδότηση, ορίστηκε η επιδότηση των φοιτητών που μπήκαν στις σχολές ως πάσχοντες από σοβαρές ασθένειες, πέρυσι και φέτος.

Συγκεκριμένα, κάθε δικαιούχος φοιτητής θα επιχορηγηθεί με το 80% της αξίας τού υπολογιστή της επιλογής του. Η προμήθεια των επιδοτούμενων φορητών υπολογιστών θα γίνει από 21 Δεκεμβρίου έως 23 Ιανουαρίου του 2010.

Στους δικαιούχους θα αποσταλεί ενημερωτική επιστολή, η οποία θα περιλαμβάνει και έναν "Προσωπικό Κωδικό". Χρησιμοποιώντας τον προσωπικό κωδικό, την ταυτότητά τους και τη βεβαίωση σπουδών από τη Γραμματεία της Σχολής τους ή το φοιτητικό πάσο, θα έχουν την δυνατότητα να προμηθευτούν και το φορητό υπολογιστή της επιλογής τους από οποιοδήποτε κατάστημα πώλησης υπολογιστών, καταβάλλοντας μόνο το υπόλοιπο της αξίας του. http://www.tvxs.gr/v27604
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ. ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ. ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑΜΗΝ ΔΩΣΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ, ΠΑΕΙ Η ΠΑΡΑΜΥΘΑ ΣΥΝΝΕΦΟ.

Σε υψηλό 16μηνου το ευρώ έναντι του δολαρίου
Κοντά σε υψηλό 16μήνου ενισχύεται το ευρώ έναντι του δολαρίου, εν μέσω εικασιών ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ίσως κάνει τα πρώτα βήματα για την απόσυρση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.

Το δολάριο υποχωρεί, καθώς η ανακοίνωση της Bank of America ότι θα αποπληρώσει τα κυβερνητικά δάνεια που έχει λάβει ενισχύει την διάθεση για ρίσκο και την άνοδο των διεθνών χρηματιστηριακών αγορών. Το γεν αντίστοιχα υποχωρεί, εν μέσω εικασιών για περισσότερα μέτρα τόνωσης της ιαπωνικής οικονομίας και των προοπτικών για παρέμβαση, ώστε να περιοριστεί η άνοδός του.

Η ΕΚΤ διατήρησε τα επιτόκια αμετάβλητα στο 1%, ενώ η αγορά εκτιμά ότι η ο Ζαν Κλοντ Τρισέ στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, σε λίγη ώρα θα ανακοινώσει ότι προσφορά δανείων διάρκειας ενός έτους με χαμηλότατο επιτόκιο που θα πραγματοποιήσει εντός του μήνα θα είναι η τελευταία στο πλαίσιο του προγράμματος για την αύξηση της ρευστότητας της αγοράς.

Αυτή την ώρα η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου είναι 1,5121,δολαρίου/γεν 88,21 και ευρώ/γεν 133,3788.

Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ. ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΓΟΝΕΩΝ ΠΑΙΔΕΥΟΥΝ ΤΕΚΝΑ.


O Ομαρ έφαγε πόρτα απο την Αγγλία


Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ

Ο Omar bin Laden είχε ζητήσει άδεια απο την Αγγλική κυβέρνηση για να πάει εκεί και να ζήσει με την κατα 30 χρόνια μεγαλύτερη του Jane Felix-Browne, βρετανίδα με ...
την οποία ισχυρίζεται οτι ειναι παντρεμένος. Η Αγγλία δεν τον αφήνει να πάει στη χώρα αφού πιστεύει πως ο γάμος δεν ειναι έγκυρος
http://troktiko.blogspot.com/2009/12/o_73.html
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΧΡΥΣΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΤΟΥ ... ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ. ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ MEGAΛΕΙΑ


Έπαρση...

Ο τρόπος, που έκοψε απόψε η Τρέμη στον αέρα, τον Κώστα Σκανδαλίδη, ήταν επιεικώς απαράδεκτος. Υπήρχε κόντρα με...

τον Κωστή Χατζηδάκη και φυσικά η συνήθης ένταση των παραθύρων. Τους είπε με άκομψο και αυταρχικό τρόπο να σταματήσουν και ταυτόχρονα τους έκοψε στον αέρα, διαμελίζοντας την τελευταία φράση του Σκανδαλίδη. Το MEGA τελευταία, τα κάνει πολλές φορές αυτά. Κύριε Κίτσο, φαίνεται, πως έχετε λησμονήσει, ότι, όταν εκδηλώνεται η έπαρση του πρώτου, αρχίζει ταυτόχρονα και η αντίστροφη μέτρηση...
http://nonews-news.blogspot.com/2009/12/blog-post_631.html
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΘΑ ΜΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΦΥΛΑΚΗ.


ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΤΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ...

Print this postΣτη Βουλήδιαβίβασε σήμερα ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Νικόλαος Παντελής, τρεις δικογραφίες που αφορούν στην υπόθεση χορήγησης παράνομων αδειών σε φορτηγά δημοσίας χρήσεως, καθώς από την έρευνα της εισαγγελέως Πρωτοδικών Ελένης Φάκου προέκυψε εμπλοκή υπουργών. Ο κ. Παντελής ζητά να διερευνηθεί εάν θα ενεργοποιηθεί το άρθρο περί ευθύνης των πρώην υπουργών Μεταφορών Μιχάλη Λιάπη καιΕυριπίδη Στυλιανίδη, καθώς και του πρώην υφυπουργού Μιχάλη Μπεκίρη. Υπενθυμίζεται ότι ο... γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, σε σχετικό έγγραφό του, ανέφερε ότι αναρμοδίως οι υπουργοί Μεταφορών έδιναν εντολές στη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση να χορηγεί άδειες για δημόσιας χρήσης φορτηγά, για τα οποία δεν υπήρχαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά ή είχαν πλαστογραφηθεί.
Παράλληλα, υπήρξε καταγγελία για το ίδιο γεγονός από επιχειρηματία του Βόλου.
Στη συνέχεια, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Δημήτρης Ρέππας διαβίβασε στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών τόσο την καταγγελία όσο και την αναφορά του κ. Ρακιτζή ζητώντας τις ενέργειες της Εισαγγελίας για το συγκεκριμένο θέμα.http://fimotro.blogspot.com/2009/12/blog-post_9875.html

Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ - 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Από το http://i-diadromi.blogspot.com/
.
ΕΛΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ.
ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΟΝΕΙΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΕΑΝ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΝΑ ΑΓΚΑΛΙΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΖΩΗΣ ΣΕ ΙΣΑΞΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ.
Σύλλογος “Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ”
ΤΘ 50969 ΤΚ 14203
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΤΗΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑΣ ΣΤΗΝ ΑΕΚ.

«ΑΕΚάρα παίξε μπάλα, η φανέλα είναι βαριά»
ΝΕΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΕ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ. ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΜΕ ΘΑΝΟΠΟΥΛΟ. ΔΙΧΑΣΕ ΠΑΛΙ Ο ΝΤΟΥΣΚΟ. ΜΙΚΡΑ-ΜΙΚΡΑ ΑΠΟ ΟΑΚΑ.-

Για μια ακόμη φορά ο κόσμος της ΑΕΚ στη χθεσινή αναμέτρηση με την Έβερτον «έκραξε» τη διοίκηση αλλά και τους παίκτες.

Η αρχή έγινε με τον πιο έντονο τρόπο γύρω στο 70ο λεπτό της αναμέτρησης όταν από τοπέταλο των φανατικών ακούστηκε το γνωστό πλέον σύνθημα:

«ΑΕΚ σ’ αγαπώ, μέτοχοι, αμέτοχοι τον που… από εδώ».

Εν συνεχεία και ενώ οι οπαδοί έβλεπαν ότι η ομάδα δεν μπορούσε να πετύχει κάτι καλό κόντρα σε μια Έβερτον, η οποία δεν ήταν δα και κανένα μεγαθήριο, επινόησαν το παρακάτω ευρηματικό και επίκαιρο -αν μη τι άλλο- σύνθημα: http://www.kerdos.gr/default.aspx?id=1140821&nt=103
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Στους 28 οι νεκροί από τη νέα γρίπη.

Μία 67χρονη γυναίκα με ιστορικό καρδιακής ανεπάρκειας και μία 47χρονη, χωρίς ιστορικό υποκείμενης νόσου, είναι τα νέα θύματα του ιού της νέας γρίπης Η1Ν1, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε 28.

Στο μεταξύ, διασωληνωμένοι και σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας οι παρακάτω ασθενείς:

* · Άνδρας 52 ετών χωρίς υποκείμενο νόσημα
* · Άνδρας 74 ετών με ιστορικό σακχαρώδους διαβήτη
* · Γυναίκα 37 ετών, το ιστορικό της οποίας διερευνάται

Συνολικά 34 ασθενείς με γρίπη είναι στην εντατική.

Παράλληλα, η πρώτη αναφορά για τις παρενέργειες που εμφάνισαν όσοι εμβολιάστηκαν με το νέο εμβόλιο για τον ιό Η1Ν1 παρουσιάστηκε από την Επιτροπή Πανδημίας της γρίπης. Η καθηγήτρια Ελένη Γιαμαρέλου είπε ότι έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα 110 παρενέργειες στο σύνολο 200.000 ανθρώπων που έχουν εμβολιαστεί. Οι παρενέργειες αυτές είναι ήπιες στο συντριπτικό ποσοστό τους. Είκοσι αφορούσαν την εμφάνιση πυρετού, 12 πονοκεφάλου, έξι εμβολιασθέντες εκδήλωσαν αϋπνίες και όλα τα υπόλοιπα άτομα μούδιασμα.

Σε μία περίπτωση καταγράφηκε παρατεταμένο τρέμουλο μετά τον εμβολιασμό, αλλά η ασθενής έπασχε από νευρολογική νόσο και όπως είπε η κ. Γιαμαρέλου, αναμένει τη γνωμάτευση του νευρολόγου τις προσεχείς ημέρες. 

/// http://www.tvxs.gr/v27613 /// Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Επεισόδια και προσαγωγές στο κέντρο της Αθήνας μετά το τέλος πορείας

Επεισόδια σημειώθηκαν πριν από λίγο στο κέντρο της Αθήνας, στο τέλος της πορείας που πραγματοποίησαν περίπου 800 άτομα από την πλατεία Βικτωρίας μέχρι το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων, σε ένδειξη συμπαράστασης στον Γιάννη Δημητράκη. Μια ομάδα προξένησε φθορές σε ΙΧ αυτοκίνητο στη διασταύρωση Ακαδημίας και Σίνα. Κλειστοί είναι οι δρόμοι ενώ σε προσαγωγές προχωρούν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Ο Δημητράκης δικάζεται την επόμενη εβδομάδα για την ένοπλη συμπλοκή στην οδό Πανεπιστημίου, μετά τη ληστεία που διέπραξαν οι "Ληστές με τα μαύρα" το 2006, στην Εθνική Τράπεζα.

Πριν από τη συγκέντρωση είχε προσαχθεί προληπτικά και μία 26χρονη από την πλατεία Βικτωρίας, η οποία οδηγήθηκε για εξακρίβωση στοιχείων στην Ασφάλεια.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Ποια "δεξιά στροφή"; Με τέτοια χρέη δεν μπορείς να κάνεις "ιδεολογική πολιτική"... //PRESS-GR//

Συνέντευξη του πρώην υφυπουργού Πέτρου Δούκα:Ερχεται αύξηση επιτοκίων - Να μειωθούν αμέσως οι δαπάνες -Ο Σαμαράς να διώξει τους μυστικοσύμβουλους και όσους απέτυχαν!
.
Με τα χρέη και τα ελλείμματα που έχει η χώρα οι δυνατότητες για "ιδεολογική πολιτική" είναι πολύ περιορισμένες


υποστηρίζει ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Πέτρος Δούκας αναφερόμενος στο ενδεχόμενο "δεξιάς στροφής" της ΝΔ μετά την εκλογή Σαμαρά. Ο Π. Δούκας προβλέπει αύξηση των επιτοκίων και ζητά την άμεση λήψη "αυστηρών μέτρων" για τη συγκράτηση των δαπανών ενώ για τον κ. Σαμαρά υποστηρίζει πως πολύ "σύντομα θα φέρει δίπλα του και όσους δεν τον ψήφισαν" και τον καλεί "να απομακρύνει αμέσως τους μυστικοσύμβουλους του παρελθόντος και όσους απέτυχαν στα πόστα που κατείχαν".

Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης έχει ως εξής:
• Κύριε Δούκα, υπάρχει θέμα ενότητας της Νέας Δημοκρατίας με την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά;
Καθόλου. Η νίκη του ήταν μεγάλη, η διαφορά μεγάλη και η παρουσία των νεοδημοκρατών στις κάλπες πρωτόγνωρη. Έχει την πλήρη στήριξη και αποδοχή όχι απλά από το 51% που τον υπερψήφισε, αλλά από το 100% των νεοδημοκρατών. Το κόστος για όποιον επιχειρούσε κάτι αντιενωτικό θα ήταν πολύ μεγάλο. Και θα διαπιστώσετε πολύ σύντομα πως ο νέος αρχηγός θα φέρει δίπλα του και όσους δεν τον ψήφισαν, και δεν θα επιτρέψει να αναπτυχθούν αντιπαλότητες.
• Προβλέπετε στροφή «προς τα δεξιά» στα πλαίσια προσπάθειας για μια καθαρά δεξιά ιδεολογία;
Όταν χρωστάς παντού, όταν η χώρα έχει τόσα χρέη και ελλείμματα, είναι πολύ περιορισμένες οι δυνατότητες να ασκήσεις «ιδεολογική πολιτική». Όσο πιο γρήγορα αντιληφθούμε ότι...

στην οικονομική κατάσταση που βρισκόμαστε δεν υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις, τόσο το καλύτερο για όλους μας. Πρέπει να κατανοήσουμε πως ο κρατισμός έχει συνθλίψει την δημιουργικότητα και την επιχειρηματικότητα του Έλληνα και δεν έχει θέση στο αύριο. Να αντιληφθούμε πως είμαστε καταχρεωμένοι και χρωστάμε παντού, ότι είμαστε ουραγοί στις επενδύσεις, στις καινοτομίες και την έρευνα, ότι συντηρούμε ένα τεράστιο δημόσιο τομέα που όμως δεν έχει την δυνατότητα να συντηρεί η οικονομία, πως όσους φόρους και να βάλλουμε το πρόβλημα του τεράστιου αριθμού των υπαλλήλων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και τις ΔΕΚΟ δεν λύνεται, πως το ασφαλιστικό είναι πολύ χειρότερων διαστάσεων απ’ ότι φαίνεται, πως η ελλάδα έχει ένα τεράστιο αναξιοποίητο δυναμικό. Πρέπει να αναδείξουμε την Ελλάδα της δημιουργίας. Τις δικές μου προτάσεις για αυτά τις έχω υποβάλλει στο κόμμα εδώ και πάρα πολλούς μήνες!
• Τι θα προτείνετε στο νέο αρχηγό της ΝΔ;
Ότι θα πρότεινα και στον πρωθυπουργό για το καλό της χώρας. Να φέρει δίπλα του τους πιο άξιους, ανθρώπους με εμπειρία από την αγορά, ανθρώπους που να έχουν δουλέψει, με καλό όνομα, με πνευματική καλλιέργεια. Να απομακρύνει αμέσως τους μυστικοσύμβουλους του παρελθόντος και όσους απέτυχαν στα πόστα που κατείχαν. Να λειτουργεί με αρχές, όργανα και κανόνες και όχι με την μυστικότητα που λειτούργησε η παράταξη τα τελευταία 5 χρόνια. Να αντιληφθεί ότι η πατρίδα μας είναι ουραγός και πως τα προβλήματα δεν λύνονται με μεγαλοστομίες, αλλά με ρήξεις, με ριζοσπαστικές αλλαγές. Αλλά τα γνωρίζει και ο ίδιος αυτά. Είμαι βέβαιος πως θα προσφέρει πολλά στη πατρίδα μας και ως αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας και ως πρωθυπουργός.
• Τι γίνεται στο Ντουμπάϊ;
• Πρίν από λίγες μέρες η Dubai World, το επενδυτικό όργανο του Εμιράτου του Ντουμπάϊ, δήλωσε πως έχει αδυναμία εξυπηρέτησης των υποχρεώσεών της (59 δισεκ.δολαρ. περίπου) και ζητά από τις δανείστριες τράπεζες να συζητήσουν αναδιάταξη των πληρωμών.
• Θα γίνει αυτό;
Κάποια λύση θα βρεθεί. Θα υπάρξει και κάποια στήριξη από το γειτονικό και πολύ πιο εύπορο εμιράτο του Αμπού Ντάμπι, αλλά πολλές τράπεζες και πολλοί επενδυτές θα χάσουν αρκετά χρήματα.
• Τι σημαίνει αυτό για την Ελλάδα;
• Σημαίνει πως, γενικά, ο δανεισμός θα συνεχίσει να είναι μια σφιχτή υπόθεση. Η χώρα μας είναι «υπερχρεωμένη». Το Δημόσιο χρέος μαζί με τις εγγυήσεις που έχει εκδόσει το κράτος μάλλον υπερβαίνει τα 320 δισεκ. ευρώ, ενώ το χρέος του ιδιωτικού τομέα πλησιάζει τα 280 δισεκ. ευρώ. Έχουμε λοιπόν τεράστιες υποχρεώσεις, τεράστιες δανειακές ανάγκες μέσα σε ένα κλίμα που χειροτερεύει. Και δεν είναι μόνο θέμα κόστους. Είναι και θέμα να μπορείς να δανεισθείς έστω και με υψηλό κόστος. Ήδη το κόστος δανεισμού του Ελληνικού Δημοσίου σε σχέση με το Γερμανικό έχει χειροτερέψει κατα 0,5% τον τελευταίο μήνα και ξεπέρασε το 2%! Οι δηλώσεις των αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο χρεωκοπίας (και δηλαδή θα στηρίξουν την χώρα μας όπου χρειαστεί) ηρέμησαν τις αγορές και τα spreads μειώθηκαν αισθητά.
• Πόσο ήταν το spread το 2006 για παράδειγμα;
Όταν ήμουν στο υπουργείο Οικονομικών, η διαφορά στο spread ήταν 0,3% και μπορούσαμε να δανεισθούμε για 50 χρόνια, ενώ τώρα το πολύ για 15 χρόνια (για πολύ μικρότεα ποσά) και με πολύ υψηλότερο κόστος.
• Ποιοί κλάδοι θα θιγούν;
Εξαρτάται από το αν και πόσο θα εξαπλωθεί η κρίση. Κατ’ αρχήν οπωσδήποτε αρνητικά θα επηρεασθούν ο τραπεζικός κλάδος, αφού το κόστος δανεισμού θα αυξηθεί για όλους και όσοι έχουν πάρε-δώσε με το Ντουμπάϊ.
• Προβλέπετε αύξηση των επιτοκίων; Και τι θα γίνει όταν αυξηθούν τα επιτόκια;
Ναι θα αυξηθούν –παρά την ύφεση, διότι διεθνώς έχει πέσει αρκετό χρήμα στην αγορά με τα προγράμματα στήριξης των οικονομιών και αυτό αργά ή γρήγορα θα μεταφρασθεί σε πληθωριστικές πιέσεις. Η επερχόμενη αύξηση θα επιβαρύνει κατα πολύ την εξυπηρέτηση του τεράστιου χρέους. Και όπως είπαμε, αν δεν παρθούν άμεσα πολύ αυστηρά μέτρα συγκράτησης των δαπανών θα χειροτερέψουν και τα spreads που πληρώνει το Δημόσιο σε σύγκριση με το πόσο πληρώνει το Γερμανικό Δημόσιο.
• Πώς θα τα φέρει βόλτα η νέα κυβέρνηση με τέτοια βάρη;
Με γνώση, με θάρρος και με σφυρηλάτηση της αξιοπιστίας της. Και τοποθετώντας σε κάθε πόστο καταξιωμένα στελέχη και όχι ασχέτους.
• Η υπερχρέωση και τα ελλείμματα σημαίνουν «κι’άλλους φόρους»; Πόσους φόρους παραπάνω να πληρώσουμε;
Τα μεγάλα προβλήματα είναι οι δαπάνες και οι υποχρεώσεις του Δημοσίου και η κακή λειτουργία του κράτους και όχι μόνο η είσπραξη των φόρων. Η κυβέρνηση πρέπει να συγκρατήσει τις δαπάνες που έχουν ξεφύγει. Αυτό είναι μια εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση γιατί το 95% των δαπανών είναι ανελαστικό (μισθοί, συντάξεις, επιδοτήσεις, επιχορηγήσεις)! Και πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην απελευθέρωση της δημιουργικότητας και επιχειρηματικότητας του Έλληνα. Αυτό χρειάζεται δραστικά μέτρα που δεν νομίζω είναι μέσα στο πλαίσιο των ιδεολογικών της πεποιθήσεων.
• Ο νέος προϋπολογισμός πώς σας φαίνεται;
Αν το έλλειμμα του 2009 είναι πραγματικά 12,7%, τότε ο προϋπολογισμός μάλλον είναι αισιόδοξος. Όσο και να στραγγαλίσεις την αγορά και την οικονομία με παραπάνω φόρους, πάλι δεν λύνεις το πρόβλημα των ανελαστικών δαπανών.Τα στελέχη του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ, πληρώνονται καλύτερα από τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, εργάζονται σχετικά λιγότερο και παράγουν αρκετά λιγότερο. Δεν αντέχει η ιδιωτική οικονομία να πληρώνει τόσους υπαλλάηλους του δημόσιου τομέα και τόσα «κεκτημένα»!
• Πως είναι δυνατό να έχει φθάσει το έλλειμμα στο 12,7% και ο δανεισμός του 2009 να ξεπερνάει τα 66 δισεκ. ευρώ; Όταν ήσασταν υπεύθυνος για τον δανεισμό, ο ετήσιος δανεισμός δεν υπερέβαινε τα 34 δισεκ. ευρώ και το έλλειμμα είχε συμπιεσθεί στο 3% περίπου! Τι συνέβη;
Προφανώς είχαν υπερεκτιμηθεί οι δυνατότητες για έσοδα, χαλάρωσε η προσπάθεια είσπραξής τους και ξέφυγαν οι δαπάνες.
• Και πώς έγινε αυτό;
Ρωτήστε το οικονομικό επιτελείο που είχε την όλη ευθύνη για τα δημοσιονομικά.
• Πόσο νομίζετε πως έχουν φθάσει τα αναλογιστικά ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων;
Πρέπει να είναι κοντά στα 300 δισεκ.ευρώ. Πρέπει ο υπουργός να παραγγείλει άμεσα ευρύτατη αναλογιστική μελέτη από τους διαπρεπέστερους οίκους του εξωτερικού για να αποκτήσουμε, επιτέλους, σαφή εικόνα της κατάστασης. Τώρα προχωράνε στα τυφλά.
• Πόσο τελικά είναι το Δημόσιο χρέος; Ξεπερνά τα 300 δισεκ. ευρώ;
Αν συνυπολογίσεις τις εγγυήσεις που έχει εκδόσει (παραχωρήσει) το Δημόσιο και διάφορες δαπάνες που δεν έχουν πληρωθεί ακόμα, τότε, ναι είναι πάνω από 320 δισεκ. ευρώ!
• Συμφωνείτε ότι πρέπει να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή που θα διερευνήσει τι ακριβώς έγινε και έχει δημιουργηθεί τέτοιο τεράστιο θέμα αξιοπιστίας;
Οι εξεταστικές επιτροπές κάνουν κομματική δουλειά και μέχρι σήμερα τουλάχιστον δεν προσπαθούν να ανακαλύψουν την πραγματική αλήθεια. Αν η κυβέρνηση έχει δρομολογήσει τις λύσεις για τα τεράστια προβλήματα της χώρας μας και της περισσεύει τόσος χρόνος και ενέργεια, για εξεταστικές, ας την συστήσει...
• Συμφωνείτε με την οικονομική πολιτική της νέας κυβέρνησης;
Πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσει ποιά ακριβώς είναι η πολιτική της. Για παράδειγμα, ήταν σοβαρό λάθος της κυβέρνησης που καλλιέργησε η ίδια την φιλολογία περί επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας με τους κινέζους για το Λιμάνι του Πειραιά. Οι συμφωνίες είναι συμφωνίες! Μια περίοδο που όχι μόνο δεν προσελκύουμε παρα ελάχιστες επενδύσεις από το εξωτερικό, αλλά και αποχωρούν από την Ελλάδα μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις όπως η BP, η SHELL, η VILLAGE ROADSHOW, τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, η UNILEVER/Ελαϊδα, κ.α., δεν μπορεί να φαίνεται πως δεν σεβόμαστε τις συμφωνίες μας. Δεύτερον, όπως είπαμε η κυβέρνηση δείχνει πολύ «χαλαρή» και αμέριμνη όχι μόνο στο θέμα των δαπανών αλλά και στο θέμα του ασφαλιστικού. Επίσης δεν έχει παρουσιάσει κάποιο πρόγραμμα μείωσης της γραφειοκρατίας, απελευθέρωσης των δημιουργικών δυνάμεων, εκσυγχρονισμού του κράτους.
• Δεν είχε και η Νέα Δημοκρατία υποσχεθεί να «επανιδρύσει» το κράτος;
Ναι και δεν το κάναμε.
• Επιμένετε στη πρότασή σας να δοθεί μεγάλο μέρος της δημόσιας κινητής και ακίνητης περιουσίας κατευθείαν και δωρεάν στους πολίτες μέσω του Χρηματιστηρίου;
Ναι, αντί μόνο να ζητάμε να εισπράξουμε κιάλλους φόρους από τους πολίτες, να τους αποδώσουμε μεγάλο μέρος της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου. ΚΕΔ, Ολυμπιακά ακίνητα, τουριστικά ακίνητα, αεροδρόμια και λιμάνια να μετοχοποιηθούν και το 70% της αξίας τους να αποδοθεί δωρεάν στους πολίτες μέσω του Χρηματιστηρίου. Δηλαδή για κάθε φορέα να μοιρασθούν στους πολίτες 11 εκατομμύρια μετοχές (μια μετοχή για κάθε Έλληνα, από κάθε φορέα!). Το ίδιο και για μετοχές άλλων οργανισμών: προαστιακός, τραμ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, Κρατικά Λαχεία, Κεντρική Αγορά Αθηνών, ΟΔΙΕ, ΛΑΡΚΟ, κλπ. Οι πολίτες θα μπορούν να αγοράζουν και να πουλάνε τις μετοχές αυτές ελεύθερα στο χρηματιστήριο! Από τις μετοχές που πήραν δωρεάν, όταν τις πουλάνε, το 20% να πηγαίνει ως έσοδο στο Δημόσιο!
• Θα το προτείνετε αυτό στον πρωθυπουργό;
Βεβαίως. Νομίζω πως θα ήταν καλό για τον τόπο και τους συμπολίτες μας.
• Θα κάνετε κι’ άλλες τέτοιες προτάσεις;
Έχω εδώ και καιρό υπβάλλει τις δικές μου ιδέες και προτάσεις στην παράταξή μου. Για την οικοδομή, τις χρήσεις γης, τα φορολογικά, την πράσινη επιχειρηματικότητα, την απελευθέρωση των αγορών κ.α. Θα τις υποβάλλω και στον πρωθυπουργό.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Κλείνει και η ΑΣΟΕΕ λόγω της γρίπης επ' αόριστον



Κλείνει επ' αόριστον το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων της νέας γρίπης
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Εικοσιτετράωρη απεργία της ΠΟΕ - ΟΤΑ



Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιεί σήμερα η ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...