Ντοκιμαντέρ "Money as Debt": αναλύεται η οικονομική σκλαβιά την οποία βιώνουμε!

George Carlin American Dream

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 03, 2009

ΑΠΟ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΡΓΑ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΜΕ;;

Λ. Κατσέλη: Δέσμευση για την κατασκευή του Ιωνικού Χωριού για τα παιδιά των ομογενών
Τη δέσμευσή της για την δημιουργία του Ιωνικού Χωριού για τη φιλοξενία των μεταναστών τρίτης και τέταρτης γενιάς, εξέφρασε η υπουργός Οικονομίας κυρία Λούκα Κατσέλη κατά τη συνάντησή της με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο.


Μετά τη συνάντησή της με τον Αρχιεπίσκοπο, η κα Κατσέλη ανάφερε ότι «δεσμεύτηκα το Ιωνικό Χωριό στην Ελλάδα, να φτιαχτεί, έτσι που να μπορεί πραγματικά να φιλοξενήσει νέα παιδιά της τρίτης και τέταρτης γενιάς. Να μπορούν αυτά τα παιδιά να έρχονται στην Ελλάδα σε συνθήκες οι οποίες πραγματικά είναι κατάλληλες για να έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη χώρα τους, τον πολιτισμό της, τη γλώσσα της και να γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές της».
Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος ανάφερε ότι « είχαμε μία πολύ εποικοδομητική, πολύ ουσιαστική συζήτηση και για τα θέματα της Ελλάδος. Υπάρχει πάρα πολύ ενδιαφέρον από πλευράς Ομογένειας. Θέλουμε να δούμε την πατρίδα μας να προχωρεί γιατί έχει τεράστιες και μοναδικές δυνατότητες. Κάναμε επίσης αναφορά στα δικά μας θέματα, εδώ. Ιδιαιτέρως ευχαριστώ την κυρία υπουργό διότι έκανε αυτή την πάρα πολύ σημαντική δήλωση, η οποία έχει σχέση με το Ιωνικό Χωριό. Το Ιωνικό Χωριό είναι μια πολύ ωραία προσπάθεια που γίνεται για τριάντα χρόνια, με 200-300 παιδιά σε κάθε κατασκηνωτική περίοδο και επομένως είναι μια θαυμάσια ευκαιρία για να κρατούμε ανοιχτό το δεσμό με τα παιδιά μας εδώ, όχι μόνο της τρίτης και τέταρτης γενιάς, αλλά και της πέμπτης και έκτης γενιάς. Είναι λοιπόν ένας πολύ ωραίος τρόπος και επομένως η πραγματοποίηση αυτής της ουσιαστικής συμπαραστάσεως στο Ιωνικό Χωριό θα είναι ένα μεγάλο βήμα επίσης για θέματα προαγωγής των σχέσεων και των δεσμών μεταξύ της νέας γενεάς των Ελληνο-Αμερικανών και της πατρίδος».
ΠΗΓΗ: http://www.kerdos.gr/default.aspx?id=1141543&nt=103

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου