Ντοκιμαντέρ "Money as Debt": αναλύεται η οικονομική σκλαβιά την οποία βιώνουμε!

George Carlin American Dream

Κυριακή, Νοεμβρίου 29, 2009

Συμπλοκές και τραυματισμοί αστυνομικών στο ΑΠΘ

Ζημιές σε μηχάνημα έργων και σε αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένα μέσα στο εργοτάξιο του Μετρό, μπροστά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, καθώς επίσης και σταθμευμένο φορτηγό μπροστά στην πύλη εμπορίου της Διεθνούς Εκθέσεως , προκάλεσαν άγνωστοι , τα ξημερώματα της Κυριακής , στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με την αστυνομία ομάδα αγνώστων που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους  συγκεντρώθηκαν στον χώρο του πανεπιστημίου, στις 3.40. Στη συνέχεια, για περίπου μιάμιση ώρα, άρχισαν να πετούν πέτρες και μολότοφ προς την πύλη Εμπορίου της ΔΕΘ και τις αστυνομικές  που απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων. Από τις μολότοφ προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο φορτηγό που βρισκόταν σταθμευμένο επί της οδού Εγνατίας. Οι άγνωστοι δράστες ακολούθως έβαλαν φωτιά στον εκσκαφέα και σε ένα αυτοκίνητο, μέσα στο εργοτάξιο του Μετρό , μπροστά στο πανεπιστήμιο.  Ελαφρά τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί των ΜΑΤ, ανακοίνωσε η Γενικής Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.  Προανάκριση διενεργεί η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΤΑ ΠΕΙ ΚΑΙ Η ΝΤΟΡΑ ΤΟΤΕ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗ

"Βόμβα" Ψωμιάδη στις εκλογές και αιχμές για τραμπούκους

"Καταστρατηγούνται τα συμφωνηθέντα, δεν υπάρχει εγγύηση για τη διαφάνεια"

«Βόμβα»  στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου προέδρου στη Νέα Δημοκρατία βάζει ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος με επιστολή του στον Δημήτρη Σιούφα αναφέρει ότι με τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στο on line σύστημα καταστρατηγούνται τα συμφωνηθέντα και δεν υπάρχει καμία εγγύηση για  τη διαφάνεια και την αξιοπιστία της κορυφαίας εσωκομματικής διαδικασίας.
ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΣΤΟΝ ΣΙΟΥΦΑ
"Με την παρούσα σας δηλώνω ότι σε καμία περίπτωση δεν αποδέχτηκα ούτε αποδέχομαι τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας με χειρόγραφες καταστάσεις, λόγω της πτώσης του on line συστήματος.
Θεωρώ ότι μια τέτοια διαδικασία καταστρατηγεί τα συμφωνηθέντα και δεν εγγυάται την διαφάνεια και την αξιοπιστία της κορυφαίας εσωκομματικής διαδικασίας"
Νωρίτερα, και ενώ το ηλεκτρονικό σύστημα, βάσει του οποίου διεξάγεται η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου προέδρου στη Νέα Δημοκρατία, είχε πέσει πανελλαδικώς, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης κατήγγειλε τραμπουκισμούς και «μπραβιλίκια», προϊδεάζοντας για ρήξη στο κόμμα της Ν.Δ.
«Καταγγέλλω τραμπουκισμούς, υπάρχουν εγκάθετοι που λένε μην ψηφίσετε Ψωμιάδη, υπάρχουν μπράβοι που εγκλωβίζουν», δήλωσε χαρακτηριστικά.
«Θέλω να διεξαχθούν οι εκλογές με διαφάνεια», τόνισε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης και πρόσθεσε: «Αύριο θα μιλήσω και αλοίμονό τους». «Προσπάθησα εδώ και 1,5 μήνα να μείνω μακριά από αιχμές και από την εμπόλεμη ζώνη, μίλησα για ενότητα», είπε μεταξύ άλλων . Συμπλήρωσε ακόμα ότι ήταν «ο μοναδικός που μίλησε στην ψυχή του ξεχασμένου νεοδημοκράτη».
Ερωτηθείς για τις καταγγελίες Ψωμιάδη, ο Γιώργος Κουμουτσάκος αρκέστηκε στο να απαντήσει: "Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα". Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

98.000 Ιταλίδες εναντίον του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. ΝΑΤΑΝ Η ΖΗΛΕΙΑ ΨΩΡΑ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ


Περισσότερες από 98.000 Ιταλίδες υπέγραψαν καταγγελία περί φαλλοκρατικών αντιλήψεων του πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας της εφημερίδας La Repubblica.

Αφορμή στάθηκε το σχόλιο του Σίλβιο Μπερλουσκόνι για τη βουλευτή της αριστεράς Ρόζι Μπίντι, «είστε περισσότερο όμορφη, παρά έξυπνη», κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής.

Η πρώην υπουργός της αριστεράς, Τζιοβάνα Μελάντρι καυτηριάζοντας το γεγονός χαρακτήρισε τον Ιταλό πρωθυπουργό «περισσότερο ψηλό, παρά καλοαναθρεμμένο», γνωρίζοντας το κόμπλεξ του για το περιορισμένο ανάστημά του.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΜΟΥ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΦΥΛΛΑ, ΤΟΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ.

Σοβαρές παρενέργειες σε 4 Έλληνες από το εμβόλιο της γρίπης




Σε σύνολο 56.000 εμβολιασθέντων για τη νέα γρίπη στην Ελλάδα, τέσσερα άτομα έχουν εκδηλώσει σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες, κυρίως αλλεργικής φύσεως. Συνολικά, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) έχει δεχτεί περίπου 30 αναφορές για παρενέργειες, τις δύο εβδομάδες που υλοποιείται ο εμβολιασμός.

Τα τέσσερα περιστατικά των σοβαρών αλλεργικών αντιδράσεων εμφανίστηκαν σε επαγγελματίες υγείας. Οι εμβολιασθέντες εκδήλωσαν βρογχόσπασμο, λαρυγγικό οίδημα, δύσπνοια, δηλαδή συμπτώματα αλλεργικού σοκ, λίγη ώρα μετά τη χορήγηση του εμβολίου. Η κατάστασή τους αντιμετωπίστηκε με την έγκαιρη παρέμβαση των συναδέλφων τους.


Πηγή: Πρώτο Θέμα Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Ο γιατρός των οργίων στη δικαιοσύνη (video)

Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Προσκλήσεις αντιεξουσιαστών διεθνώς για τις 6 Δεκεμβρίου


Φοβούνται επανάληψη των επεισοδίων του περσινού Δεκέμβρη (φωτο eurokinissi)

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αστυνομία ενόψει της 6ης Δεκεμβρίου...

οπότε συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον φόνο του Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επ.Κορκονέα.

Ανώτεροι αξιωματικοί εντόπισαν σε ιστοσελίδες κείμενα-προσκλήσεις προς ομάδες αναρχικών να έλθουν στην Αθήνα για τις εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν. Η ΕΥΠ -που έχει εμπλακεί στην υπόθεση- φέρεται πως έχει ενημερώσει την ΕΛ.ΑΣ. ότι δεκάδες αναρχικοί από Ευρωπαϊκές χώρες, ετοιμάζονται να ταξιδέψουν στην Ελλάδα. “Δεν γνωρίζουμε πόσοι μπορεί να έρθουν και κάθε εκτίμηση μπορεί να αποδειχθεί ανακριβής. Το σίγουρο είναι όμως πως ορισμένοι θα ήθελαν να δημιουργήσουν εκ νέου μια εκρηκτική κατάσταση στην Αθήνα”, είπε στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ ανώτερο στέλεχος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Βασική πύλη εισόδου θεωρείται το λιμάνι της Πάτρας για όσους τελικά αποφασίσουν να έρθουν στην Αθήνα και να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις της 6ης Δεκεμβρίου αλλά και των επομένων ημερών. Ήδη από την ΕΥΠ έχει ζητηθεί η συνεργασία των μυστικών υπηρεσιών Ιταλίας, Ισπανίας, Γερμανίας και Σερβίας.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης σε συνέντευξή του στο Reuters δεσμεύτηκε ότι ΔΕΝ θα επαναληφθούν τα βίαια επεισόδια του περασμένου Δεκεμβρίου.

«Το ζήτημα είναι οι άνθρωποι να μπορέσουν να διαδηλώσουν την ημέρα εκείνη ελεύθερα και βεβαίως να μην επαναληφθούν ποτέ τα γεγονότα του περσινού Δεκέμβρη, που οδήγησαν στην καταστροφή της πόλης και σε λεηλασίες».

«Αστυνομικά μέτρα θα ληφθούν με σεβασμό στους διαδηλωτές ώστε να διαδηλώσουν ελεύθερα αλλά και να προστατευθούν περιουσίες και ζωές», δήλωσε χαρακτηριστικά.


http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2009/11/6_29.html Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Netbook με δύο οθόνες


H ιαπωνική εταιρεία Kohjinsha κυκλοφορεί στην αγορά ένα netbook το οποίο διαθέτει δύο οθόνες. Ονομάζεται "Dual Screen DZ Series" και είναι εξοπλισμένο με δύο οθόνες των 10,6", οι οποίες μπορούν, κατά τη διάρκεια της μεταφοράς τους, να "μαζέψουν".

Όταν χρησιμοποιεί κανείς το netbook τότε "ξεδιπλώνει" τις δύο οθόνες του, σέρνοντας τη μία πάνω από την άλλη. Κάθε μια από αυτές τις οθόνες λειτουργεί σε ανάλυση 1.024x600pixels και διαθέτει LED οπίσθιο φωτισμό.

Όσον αφορά στον επεξεργαστή οι Ιάπωνες κατασκευαστές σνόμπαραν τους επεξεργαστές της Intel και προτίμησαν τον οικονομικό ενεργειακά "Athlon Neo MV-40", που λειτουργεί στα 1,60GHz και υποστηρίζεται από το chipset RS780MN της AMD. Για τα γραφικά φροντίζει το ATI Radeon HD 3200 chip.

To netbook διαθέτει πάνω από ένα GB μνήμη, ενώ μπορεί να εξοπλιστεί με έως 4GB. O σκληρός δίσκος έχει χωρητικότητα 160GB, ενώ για τη συνδεσιμότητα του φορητού φροντίζουν τα WLAN 802.11b/g/n και Bluetooth 2.1.

Κατά τα άλλα διαθέτει δύο θύρες USB 2.0, έναν αναγνώστη καρτών μνήμης και μια web cam στα 1,3MPixels. H., δε, μπαταρία του προσφέρει αυτονομία για περίπου 4,5 ώρες.

H Kohjinsha διαθέτει το netbook της με προεγκαταστημένα Windows ή το Linux. Κυκλοφορεί, ήδη, στην ιαπωνική αγορά στα 95.800 γιέν ήτοι περίπου 750 ευρώ.


πηγή: pcnea Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

10 νέα πυρηνικά εργοστάσια θα φτιάξει το Ιράν για ηλεκτρική ενέργεια. ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚOΝΤΑ ΜΑΣ.



ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Ο Ιράν ψήφισε την κατασκευή 10 νέων πυρηνικών εργοστασίων σε διάφορα σημεία της πόλης με σκοπό την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: "Ο Παπαληγούρας γλίτωσε τον Κουρή από τη φυλακή", ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΝΔ ΤΑΥΤΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΘΦΟΡΑ



Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, τα είπε έξω από τα δόντια, στην ετήσια συνέλευση της Ένωσης Εισαγγελέων. Ο Κουρής γλίτωσε τη φυλακή, χάρις στη νομοθετική τακτοποίηση που έκανε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Αν. Παπαληγούρας. Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΣΕ ΠΑΛΙΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΖΕΙ Η ΝΔ, ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΟΠΟΥ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ, ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ -----> ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ !!!

Σκηνές ροκ στις εκλογές της ΝΔ στα Γιάννενα...


Από το http://epirusgate.blogspot.com/
.
Λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια οι κομματάρχες του Σαμαρά και της Ντόρας λίγο μετά τις 12 στα Λιθαρίτσια, ενώ σε επίπεδο νεολαίων τα πράγματα ήταν σαφώς πιο άγρια και έπεσαν και οι καθιερωμένες "ψιλές" μεταξύ των ΟΝΝΕΔιτών.Όλα ξεκίνησαν όταν η εφορευτική επιτροπή που είναι υπεύθυνη για τη διαδικασία ψηφοφορίας για την εκλογή νέου αρχηγού της Ν.Δ. διαπίστωσε εκ των υστέρων, ότι δεκάδες οργανωμένα μέλη της τοπικής δεξιάς, βρέθηκαν να έχουν ψηφίσει τρεις και τέσσερις ακόμη φορές σε εκλογικά κέντρα του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός πως...

για μια περίπου ώρα το σύστημα ήταν off-line και κανείς δεν μπορούσε να ελέγξει εάν προηγουμένως κάποιος είχε ψηφίσει γα παράδειγμα και στην Ανατολή, την Ελεούσα ή την Πεδινή. Μάλιστα, όπως μας ανέφερε πηγή εκ των έσω οι φωνές και τα μπενελίκια των Ντορικών κατά του Νομάρχη Ιωαννίνων κ. Αλέκου Καχριμάνη και του δημάρχου Τύμφης κ. Γιώργου Σουκουβέλου ακούγονταν μέχρι έξω από την αίθουσα. Πανταχού παρών ο Νομάρχης, αλλά σταθερά με αρνητικό πρόσιμο!
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το δημοσίευμα »
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

3400 έλληνες χάνουν ΕΤΗΣΙΩΣ τη ζωή τους

Για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας...


...η νέα υπουργός Υγείας πρέπει να τολμήσει

Από τον Απόστολο Πέτρου
Γιατρό στο Αττικό νοσκομείο
http://navarhida.blogspot.com/
.
Οι τραγικές ελλείψεις σε μονάδες εντατικής θεραπείας στο ελληνικό σύστημα υγείας είναι κάτι κοινά παραδεκτό και μάλιστα σύμφωνα με του υπολογισμούς της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής θεραπείας υπολογίζεται ότι χωρίς έκτακτες συνθήκες (νέα γρίπη) 3400 έλληνες χάνουν ΕΤΗΣΙΩΣ τη ζωή τους αν λειτουργούσαν οι ήδη κλειστές μονάδες στο κρατικό τομέα.
Η κατάσταση αυτή δεν είναι τυχαία, ήταν πολιτική επιλογή της προηγούμενης κυβέρνησης με σκοπό την ενίσχυση των ιδιωτικών μονάδων υγείας στις οποίες επενδύθηκαν τεράστια κεφάλαια τα τελευταία χρόνια με σκοπό να καλύψουν τις ελλείψεις του κρατικού τομέα και...

να αφαιμάξουν οικονομικά την όποια ελληνική οικογένεια είχε την ατυχία να έχει κάποιον βαριά πάσχοντα που δεν βρίσκει μονάδα εντατικής θεραπείας σε κρατικό νοσοκομείο.
Εκτός απ’ αυτούς έχασαν τη ζωή τους ψάχνοντας μια εντατική μονάδα είναι και αυτοί οι έλληνες ασφαλισμένοι πολίτες που οδηγήθηκαν στην οικονομική οικογενειακή πτώχευση γιατί αναγκάστηκαν να καταφύγουν σε ιδιωτική μονάδα.
Για να χρησιμοποιήσω την έκφραση του πρωθυπουργού για τα οικονομικά Αυτή η κατάσταση δεν αποτελεί «υγειονομικό εκτροχιασμό» ; Οι ασθενείς που δεν έζησαν κ’ αυτοί που δεν θα ζήσουν λόγω των ελλείψεων δεν συνιστούν λόγο έκτακτης υγειονομικής ανάγκης ;
Μια ερώτηση στην νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας : Υπάρχει πολιτική βούληση να γίνει ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΤΑΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΙΔΩΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΝΤΑΙ ΝΑ ΝΟΣΗΛΕΥΟΥΝ ΚΑΘΕ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΑ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΟΣΗΛΕΙΟ ; (Δεν εννοώ τις «συμβάσεις» με τα ιδιωτικά θεραπευτήρια που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση όπου και οι ασθενείς πληρώνουν με διάφορες προφάσεις και το δημοσιο πλήρωνε).
Δεν νοείται κανένας έλληνας που κινδυνεύει η ζωή του ή να τη χάνει η να πτωχεύει σαν θύμα των ιδιωτικών συμφερόντων.
Και να θυμίσω στην υφυπουργό Υγείας Φώφη Γεννηματά ότι στο νόμο του ΕΣΥ που ο πατέρας της σαν υπουργός υγείας συνέταξε υπήρχε πρόβλεψη για την ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΙΔΡΥΣΗΣ ΝΕΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ! Φυσικά η σημερινή πραγματικότητα είναι ακριβώς αντίστροφη.
Τώρα σε περίοδο γρίπης και οικονομικής κατάρρευσης χρειάζεται πολιτική τόλμη για τη λήψη άμεσων μέτρων. Η νομική λύση θα υπάρχει όπως έγινε με τα τόσα άλλα οικονομικά έκτακτα μέτρα.
«Ιδού η Ρόδος» για το υπουργείο υγείας!
http://press-gr.blogspot.com/2009/11/blog-post_1392.html
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΡΕΝΑ ΛΟΪΖΙΔΟΥ - ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ.

Πόσα παίρνει σε κάθε επεισόδιο;

Είναι από τις πιο γνωστές και απιτυχημένες ηθοποιούς μας και παίζει σε ένα από τα καλύτερα σήριαλ. Πόσα παίρνει η Ρένια Λουιζίδου για κάθε επεισόδιο του σήριαλ που παίζει;
Για.κάθε ένα επεισόδιο παίρνει 6.000 ευρώ. Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΝΤΕΡΜΠΙ Η ΑΕΚ

Με τσαμπουκά και Σκόκο
Η τραγική στο πρώτο ημίχρονο ΑΕΚ, άλλαξε σύστημα στην επανάληψη και με... αρχηγό τον Σκόκο κέρδισε τον ΠΑΟΚ με 1-0 - Ο Μαντούκα το γκολ.
Με τσαμπουκά και Σκόκο
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Τουλάχιστον 71 νεκροί σε ναυάγιο υπερφορτωμένου πλοιαρίου σε λίμνη στην Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό


Τουλάχιστον 71 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους όταν ένα πλοιάριο που δεν είχε άδεια για την μεταφορά επιβατών βυθίστηκε σε λίμνη στην Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό,ανέφεραν σημερινές πληροφορίες.
Ο πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό δήλωσε προς τον υποστηριζόμενο από τα Ηνωμένα Εθνη ραδιοσταθμό Okapi ότι πάνω από 270 άτομα επέζησαν από το ναυάγιο που σημειώθηκε την Τετάρτη...
ενώ επικρατούσαν κακές καιρικές συνθήκες στη λίμνη Ντόμπε(δυτικά).
Δεκάδες είναι οι αγνοούμενοι,ενώ δεν έχει διευκρινιστεί πόσοι ακριβώς επέβαιναν στο πλοιάριο.
Κάθε χρόνο στην Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό χάνουν την ζωή τους δεκάδες άνθρωποι σε ναυάγια σε λίμνες και ποτάμια με πλοιάρια τα οποία είναι υπερφορτωμένα .Το οδικό δίκτυο της χώρας είναι ελλιπές και σε κακή κατάσταση και έτσι οι περισσότεροι αναγκάζονται να ταξιδεύονται με πλοιάρια τα οποία είναι γενικώς σε κακή κατάσταση.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ 2009-11-29 ΣΕ VIDEO

Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO. ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΙΠΗ ΤΟΥ ΙΟΥ H1N1

Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΡΑΓΕ ΣΤΙΣ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΥ

Τα έκαναν γυαλιά καρφιά στην Γενεύη

http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/5210

Συγκέντρωση εναντίον της Διάσκεψης του Παγκόσμιου Οικονομικού Εμπορίου

Kατά τη διάρκεια διαδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην Γενεύη σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την  τριήμερη υπουργική σύνοδο  του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου  που ξεκινά τη Δευτέρα στη Γενεύη, οργισμένοι αντικαπιταλιστές  έσπασαν τα παράθυρα τραπεζών και καταστημάτων που πωλούσαν ρολόγια και μετέτρεψαν το κέντρο της πόλης σε πεδίο μάχης. Πολλοί διαδηλωτές ντυμένοι στα μαύρα, χρησιμοποίησαν ξυλόσφυρα για να σπάσουν τις τζαμαρίες της Credit Suisse και άλλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, κατά τη διάρκεια ειρηνικής διαδήλωσης τουλάχιστον χιλίων ατόμων. Επίσης, έσπασαν και την πρόσοψη της καφετέριας Στάρμπακς.
Άλλοι διαδηλωτές άναψαν πυροτεχνήματα στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της ελβετικής μεγαλούπολης, όπου είχαν αναπτυχθεί δυνάμεις της αστυνομίας με εξάρτηση για την καταστολή των ταραχών. Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

28 άτομα στην Εντατική από νέα γρίπη

Επιθετικός ο ιός στην χώρα μας

Ανοδική και επιθετική είναι η τάση του ιού της νέας γρίπης στην Ελλάδα σύμφωνα με τον  διοικητή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) Παναγιώτη Ευσταθίου.
«Έχουμε διπλασιασμό όλων των δεικτών παρακολούθησης της νέας γρίπης», τόνισε ο κ. Ευσταθίου και πρόσθεσε: «Από τη Δευτέρα ξεκινάει η τρίτη φάση του εμβολιασμού στην Ελλάδα με την ομάδα των υγιών συμπολιτών μας. Τα παιδιά, από έξι μηνών και άνω, έως και οι ενήλικες μέχρι 50 ετών μπορούν να εμβολιαστούν καθώς και όλες οι υπόλοιπες ομάδες, που μέχρι τώρα δεν έχουν εμβολιαστεί, στα πλαίσια της δημιουργίας του τεχνητού τείχους ανοσίας για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης».
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 28 άτομα νοσηλεύονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας, από τα οποία τα 13 σε κρίσιμη κατάσταση. Ανάμεσα σε αυτούς συγκαταλέγονται δύο παιδιά και μία έγκυος.
Τα περισσότερα από τα περιστατικά που νοσηλεύονται έχουν είτε παχυσαρκία στη νοσογόνο της μορφή, είτε είναι υπέρβαροι. Νοσηλεύονται περίπου 21 περιστατικά με πνευμονία, σε όλη τη χώρα. Ως σήμερα έχουν χάσει τη ζωή τους συνολικά 17 άτομα από επιπλοκές από τη νέα γρίπη, εκ των οποίων οι δύο δεν είχαν καμία υποκείμενη νόσο.
Χθες - στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης στα σχολεία - έκλεισαν 99 νηπιαγωγεία, 71 δημοτικά, 28 λύκεια, 28 γυμνάσια και 423 τμήματα διαφόρων σχολείων.
«Συνολικά 65 εκατομμύρια άτομα σε όλο τον κόσμο έχουν εμβολιαστεί», δήλωσε ο κ. Ευσταθίου «Δεν έχει παρουσιαστεί ούτε ένα σοβαρό πρόβλημα σαν ανεπιθύμητη ενέργεια, παρά μόνο μικρές κοκκινίλες, τοπικός πόνος, κάποιες αλλεργικές αντιδράσεις, αλλά είναι ελάχιστες μπροστά σε αυτό το τεράστιο νούμερο». «Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας», υπογράμμισε.
«Ο ιός έχει μεγάλη δραστηριότητα - ποσοστό 65% - στη Β. Ελλάδα», επεσήμανε η διοικητής του ΕΚΕΠΥ στη Β. Ελλάδα Τζίνα Λεπτοκαρίδου - Λακασά και πρόσθεσε: «Η γρίπη στην πλειονότητα της έχει απλά συμπτώματα, αλλά κάνει πιο βαριές πνευμονίες, ειδικά στα νέα άτομα και σε άτομα που είναι παχύσαρκα».
«Πρέπει να σας πω, ότι είχαμε μέχρι τώρα 158 πνευμονίες σε όλη τη χώρα, από τις οποίες περίπου 120 άτομα έχουν επιστρέψει στο σπίτι τους και τα υπόλοιπα νοσηλεύτηκαν», κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...