Ντοκιμαντέρ "Money as Debt": αναλύεται η οικονομική σκλαβιά την οποία βιώνουμε!

George Carlin American Dream

Πέμπτη, Ιανουαρίου 07, 2010

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (ΩΣ ΑΛΛΟΣ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥ 2004): "ΔΕΝ ΘΑ ΑΥΞΗΘΕΙ ΤΟ ΦΠΑ" Ή ΑΠΛΑ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΙΔΩΜΕΝ!!!


«Δεν υπάρχει καμιά σκέψη για αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ. Δεν υπάρχει εισήγηση προς τον υπ. Οικονομικών και δεν πρόκειται να υπάρξει αναφορά για τέτοιο μέτρο στο ΠΣΑ». (ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥ 2004 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΑΥΞΗΣΕ ΤΟ ΦΠΑ).
" δεν τίθεται θέμα κατάργησης του 14ου μισθού " (ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ... ΕΞΟΥΣΙΑ).
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΠΡΟΣΤΙΜΟ "ΜΑΜΟΥΘ" ΓΙΑ ... ΟΔΗΓΟ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ.

Ένας εκατομμυριούχος οδηγός τιμωρήθηκε με πρόστιμο-ρεκόρ 299.000 ελβετικών φράγκων (290.000 δολάρια) όταν η ελβετική αστυνομία τον σταμάτησε επειδή έτρεχε με περισσότερα από 100 χιλιόμετρα την ώρα σε επαρχιακό δρόμο με την κόκκινη Ferrari Testarossa του.
"Ο κατηγορούμενος αγνόησε βασικούς κυκλοφοριακούς κανόνες με ένα πολύ γρήγορο αυτοκίνητο μόνο και μόνο εξαιτίας της επιθυμίας του για ταχύτητα".
Η περιουσία του οδηγού ανέρχεται στα 23,3 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα, ενώ έχει στην κατοχή του και πέντε υπερπολυτελή αυτοκίνητα.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΟΣ, ΚΥΡΙΟΙ.
ΣΤΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ Ο ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΑ ... ΣΒΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΨΟΓΑ,  ΣΤΑ ... ΣΥΝΟΡΑ.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟΥΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Ο ... ΚΩΦΙΔΗΣ.


"μετά το τέλος του πρώτου ημιχρόνου κι ενώ το σκορ ήταν εις βάρος μας 1-0 και πηγαίναμε στα αποδυτήρια για να ηρεμήσουμε και να αναζωογονηθούμε.
Την ίδια ώρα μπήκαν μέσα στα αποδυτήρια χωρίς να το γνωρίζουμε και χωρίς την απαιτούμενη άδεια οι κύριοι Ζιάκκας και Γουϊλι. 
Μάλιστα, έχοντας τη συνοδεία μπράβων, απαξίωσαν τόσο τη δική μου παρουσία στα αποδυτήρια όσο και αυτή του γενικού αρχηγού και με έντονο ύφος πήγαν να μιλήσουν στους παίκτες. 
Όλο αυτό είναι αντίθετο με μένα.
Αν υπάρχει μια τέτοια φιλοσοφία, αντίληψη, τακτική για το αθλητικό πνεύμα και για το ποδοσφαιρικό, εμένα με βρίσκει αντίθετο και σημαίνει ό,τι περιττεύω. 
Αυτή είναι η αντίληψη και του γενικού αρχηγού, Μανώλη Τουμπόγλου, του Ηλία Πουρσανίδη και του συνεργάτη μου Γρηγόρη Τσινού. 
Δεν ταιριάζει στον Ηρακλή αυτή η κατάσταση, ούτε στους ανθρώπους που είναι στο ποδοσφαιρικό τμήμα. 
Είμαι έξω από αυτό, εάν αυτή η τακτική και η φιλοσοφία ανήκει στον Ηρακλή, εγώ δεν ανήκω σε αυτό. 
Η αντίδρασή τους (Ζιάκκα και Γουϊλι) ήταν πολύ βίαιη και απέναντι μου και απέναντι στον συνεργάτη μου τον Γρηγόρη Τσινό. 
Η αντίδραση τους δείχνει ότι δεν ξέρουν τι συμβαίνει στο ποδόσφαιρο. 
Είναι ξένοι από το ποδόσφαιρο.
Δεν ξέρω για πόσο θα μπορώ να περιμένω. 
Δεν μπαίνει το εγώ ή αυτοί αλλά το τι αγωνιζόμαστε να κάνουμε όλοι μαζί στον Ηρακλή. 
Δεν είναι ώρα να μιλάμε για το πώς αντέδρασαν οι παίκτες μου σε αυτό το συμβάν. 
Απλά να σας πω πως αυτό που έζησα ήταν κάτι το πρωτόγνωρο. Σε μένα δεν προκαλεί τίποτα φόβο. 
Θα πρέπει να λύσουμε το όλο θέμα για να δούμε που βαδίζει ο Ηρακλής και να σεβαστούμε την ιστορία του".

Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

"ΛΟΥΚΕΤΟ" ΣΤΗΝ SAAB Ή ΠΙΕΣΗ ΤΗΣ GM ΣΤΗΝ ΣΟΥΗΔΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΕΠΙΣΗΣ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΗΝ PONTIAC



Ο διευθύνων σύμβουλος της GM Εντ Γουίτακρ εξέφρασε την απαισιοδοξία του όσον αφορά στην επίτευξη συμφωνίας για την πώληση της Saab, τονίζοντας ότι η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία προχωρά τις διαδικασίες για το κλείσιμο της θυγατρικής της.
Ο επικεφαλής της GM εκτίμησε ότι ο αμερικανικός κολοσσός θα επιστρέψει φέτος στην κερδοφορία, ύστερα από ζημίες 88 δισ. δολαρίων που εμφάνισε από το 2005 μέχρι και το πρώτο τρίμηνο του 2009. 

Την 1η Ιουνίου, η GM κατέθεσε αίτησης χρεοκοπίας.
Στο πλαίσιο των προσπαθειών της να επανέλθει σε κερδοφόρο τροχιά η εταιρεία καταργεί τα εμπορικά σήμερα Pontiac, Saturn και Saab και πουλάει το σήμα της Hummer.
Ένα πιθανό κλείσιμο της εταιρείας θα οδηγήσει στην κατάργηση 3.400 θέσεων εργασίας στη Σουηδία, ενώ θα πλήξει και 1.100 αντιπροσώπους σε ολόκληρο τον κόσμο.

Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΗΣ ΑΕΚ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΡΤ.

http://www.petitiononline.com/AIFC1924/petition.html

To:  Greek Tax PayersΚαταγγελια κατα της εθνικης τηλεορασης.

Η ΕΡΤ είναι μια Δημόσια επιχείρηση που κατά μεγάλο μέρος τα έσοδα της προέρχονται από τον Ελληνικό λαό. Για το λόγο αυτό και σε
ότι αφορά τον τομέα της ενημέρωσης και ειδησεογραφίας, η αυτονόητη υποχρέωση των συντελεστών των εκπομπών είναι να αντιμετωπίζουν όλους τους
Έλληνες ισότιμα προσπαθώντας να παρουσιάσουν τα γεγονότα όσο το δυνατό πιό αντικειμενικά.
Δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει στο αθλητικό τμήμα του σταθμού. Τόσο στις ποδοσφαιρικές μεταδόσεις, όσο και στις σχετικές ενημερωτικές εκπομπές, οι
σχολιαστές των αγώνων και οι παρουσιαστές των εκπομπών, ειδικότερα οι κκ Νίκος Κατσαρός και Παύλος Παπαδημητρίου, μεροληπτούν συστηματικά
υπέρ της ομάδας ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού και ενάντια σε όλες τις αντίπαλες Ελληνικές ομάδες στην ποδοσφαιρική διοργάνωση της Super League.
Κάναμε υπομονή αρκετό καιρό μήπως καταλάβουν το λάθος τους και διορθωθούν, αλλά δυστυχώς η κατάσταση αντί να βελτιώνεται, χειροτερεύει. Προφανώς
δεν έχουν αντιληφθεί ότι δεν βρίσκονται σε κάποιο οπαδικό ή ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό αλλά στην Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Συμπεριφέρονται αλλαζονικά,
σαν να είναι αυτοί οι ιδιοκτήτες της ΕΡΤ, και πιθανότατα νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανένα.
Θεωρούμε λοιπόν απαράδεκτο να πληρώνουμε (και) εμείς τους προκλητικά παχηλούς μισθούς των κυρίων Κατσαρού και Παπαδημητρίου, ενώ αυτοί από
την πλευρά τους να μην επιτελούν σωστά το έργο τους. Ζητάμε την απομάκρυνση τους από την Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και την αντικατάσταση τους από
δημοσιογράφους που μπορούν να ανταπεξέλθουν επάξια στον ρόλο του αντικειμενικού σχολιαστή και παρουσιαστή όπως επιβάλλεται.
Η εικόνα και η φωνή της ΕΡΤ μπαίνουν σε όλα τα σπίτια της Ελλάδας και είναι πολύ σημαντικό να γίνει αντιληπτό από όλους τους αρμόδιους ότι το
περιεχόμενο των εκπομπών θα πρέπει να ικανοποιεί σε μεγάλο βαθμό όλους τους τηλεθεατές και όχι μόνο μια μικρή μερίδα αυτών. Είναι κρίμα να χαλάει η
ομολογουμένως καλή εντύπωση που έχει ο κόσμος για την ΕΡΤ λόγω της συμπεριφοράς συγκεκριμένων υπαλλήλων της οι οποίοι όχι μόνο αμοίβονται
πλουσιοπάροχα από το υστέρημα του Ελληνικού λαού αλλά δεν επιτελούν ούτε στο ελάχιστο το καθήκον τους.
Sincerely,
The Undersigned


View Current Signatures
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Ο ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ ΝΕΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ.

Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

"ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ" ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΙΡΑΝ.


To γαλλικό κρατικό τηλεοπτικό κανάλι «France 2» δημοσίευσε μια φωτογραφία που απεικονίζει συγκρούσεις κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος στην Ονδούρα τον περασμένο Ιούνιο, παρουσιάζοντάς τη ως φωτογραφία που απεικονίζει νέους Ιρανούς που αντιστέκονται στις δυνάμεις ασφάλειας κατά τη διάρκεια των διαμαρτυριών την ημέρα της «Ashura» στην Τεχεράνη.
Tο κανάλι ζήτησε επίσημα συγγνώμη για το «λάθος».

H καθημερινή εφημερίδα «Le Parisien», που είχε επίσης δημοσιεύσει και την επίμαχη φωτογραφία, προσπάθησε να ρίξει την ευθύνη στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press.
 «Το «Associated Press» δεν θα είχε βάλει ποτέ αυτή τη φωτογραφία λέγοντας ότι είναι από το Ιράν. Το λάθος δεν προέρχεται από μας. Αυτή η φωτογραφία λήφθηκε στις 29 Ιουνίου 2009 στην Τεγκουσιγκάλπα, στην Ονδούρα, κοντά στο προεδρικό παλάτι. Δόθηκε στη δημοσιότητα πρόσφατα επειδή ανήκει στις καλύτερες φωτογραφίες του έτους. Αλλά το επαναλαμβάνω, το λάθος δεν προέρχεται από μας» δήλωσε ο εκπρόσωπος της φωτογραφικής υπηρεσίας του «Associated Press» στο ειδησεογραφικό πρακτορείο «Rue89».
 Η συγκεκριμένη περίπτωση πάντως, θυμίζει το αντίστοιχο λάθος στο οποίο είχαν υποπέσει τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης(ZDF, RTL, Bild, N24) το καλοκαίρι του 2008, όταν χρησιμοποίησαν εικόνες από το Νεπάλ και την Ινδία για να δείξουν την βία που ασκήθηκε από την κινεζική αστυνομία στο Θιβέτ.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Έκθεση με χαρακτικά σε λινόλαιο που φιλοτέχνησε ο Πάμπλο Πικάσο από το 1959 έως το 1963, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από τις 28 Ιανουαρίου.


Η Gagosian της Αθήνας παρουσιάζει από τις 28 Ιανουαρίου, την έκθεση "Πάμπλο Πικάσο: Πειραματισμοί στη λινοτυπία".

Από το 1959 έως το 1962 ο Πικάσο έφτιαξε περίπου 100 χαρακτικά σε λινόλαιο χρησιμοποιώντας μια νέα μέθοδο που είχε αναπτύξει. 
Όσον αφορά τη θεματολογία του, χρησιμοποίησε από τη Jacqueline Roque, τη μούσα, σύζυγο και μόνιμη σύντροφό του στο Portrait de Jacqueline au chapeau de paille multicolore με τα έντονα χρώματα, έως τα πορτρέτα μεγάλων δασκάλων του παρελθόντος.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Gagosian Αθήνας
Μέρλιν 3
Κέντρο (Αθήνα)
+302103640215

Από: 28-01-2010 Εως: 10-04-2010
Ωρες: :Δε- Πα: 11.00 - 18.00, Σάββατο μόνο με ραντεβού

Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Google κινητό: Nexus One

Το πολυαναμενόμενο κινητό καταφθάνει τους πρώτους μήνες του 2010
Μετά από πολλές φήμες, η Google έκανε ντεμπούτο στο χώρο του hardware, με τη δημιουργία του NexusOne. 
Ο κατασκευαστής του νέου μοντέλου είναι η HTC, η οποία είναι partner της Google.
Το Nexus One μοιάζει με το γνωστό HTC Touch Pro 2, αλλά είναι πολύ λεπτότερο και πολύ πιο κομψό. 
Διαθέτει λειτουργικό Android 2.1 και φέρει τη γνωστή trackball και τα τέσσερα κουμπιά που συνήθως φέρουν τα κινητά με λειτουργικό Android. 
Η oled οθόνη αφής 3,7 ιντσών επαινείται για τη διαύγειά της ενώ και τα τεχνικά χαρακτηριστικά έχουν αποσπάσει πολύ καλές εντυπώσεις.
Αναλυτικά, το νέο κινητό:
επεξεργαστής Snapdragon 1GHz
μνήμη RAM 512MB 
κατεβάζει με ταχύτητα 7,2Mbps
Wi-Fi
GPS
Bluetooth
ψηφιακή πυξίδα
κάμερα 5 Megapixel
Περιλαμβάνεται κάρτα μνήμης 4GB microSD
Το Google Nexus One έχει διαστάσεις 119×59.8×11.5 χλστ. και ζυγίζει 130 γραμ. με την μπαταρία, η οποία είναι 1400mAh.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Συλλεκτικό ουίσκι-κόσμημα: The Macallan in Lalique III


Το The Macallan Malt whisky σε συνεργασία με τον οίκο Lalique παρουσιάζουν το The Macallan in Lalique III, ένα πραγματικό αντικείμενο τέχνης.
Ο γαλλικός οίκος Lalique σχεδίασε με μεγάλη δεξιοτεχνία αποκλειστικά για το TheMacallan 400 φιάλες-decanter της συγκεκριμένης έκδοσης που διατίθενται σε επιλεγμένα καταστήματα σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Ασία. 
Είναι το τρίτο στη σειρά συλλεκτικό decanter που έχει γεννηθεί από αυτή τη συνεργασία και έχει ως θέμα του το “Finest Cut”: ο όρος “Cut” αναφέρεται στο ποσοστό του προϊόντος της απόσταξης που συλλέγεται από τους αποστακτήρες και οδηγείται στα βαρέλια για παλαίωση.
Το Finest αναφέρεται στην αποδεδειγμένη υψηλή ποιότητα του ουίσκι που τελικά καταλήγει στα βαρέλια. 
Μόλις το 16% , το καλύτερο από τα καλύτερα περνάει στα βαρέλια. 
Το απόσταγμα προέρχεται από το χαρμάνι δύο βαρελιών – το πρώτο, ένα βαρέλι Αμερικανικής δρυός και το δεύτερο ένα βαρέλι Ισπανικής δρυός. 
Η φιάλη που σχεδιάστηκε από τη ομάδα του γνωστού οίκου είναι εμπνευσμένη από τα μπουκάλια αρωμάτων με πώμα που σχεδίασε ο Rene Lalique πριν από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Το The Macallan in Lalique III έχει μαονί χρώμα, μύτη πολύπλοκη με αρώματα Ginger, σταφίδα, πορτοκάλι, βανίλια και νότες δρυός. 
Είναι το δεύτερο παλαιότερο ουίσκι της συλλογής The Macallan που βγήκε στην αγορά (μετά το The Macallan του 1926 από τη σειρά The Macallan’s Fine & Rare Collection).
Κοστολογείται στα 15.000 δολάρια.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

"ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ" Ο ΚΩΣΤΑΣ ΦΛΕΒΑΡΑΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΚ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ.

Ο Έλληνας τεχνικός μετά από περίπου ενάμιση χρόνο στο τιμόνι της ομάδας υπέβαλε την παραίτησή του στη διοίκηση της ΚΑΕ.
Ο έμπειρος προπονητής είχε αντιδράσει στην πρόθεση της διοίκησης να τιμωρήσει τους Παπαντωνίου και Γέρεμιτς για την απεργία που είχαν κάνει πριν τα Χριστούγεννα.
Επίσης είχε εκφράσει και δημοσίως τη δυσαρέσκειά του για τα συνεχή οικονομικά προβλήματα, που οδήγησαν δύο παίκτες στην αποχώρηση,χωρίς να αντικατασταθούν.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ "ΚΟΠΤΩΝ" ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ.


coptic tattoo.jpg
Πέντε Κόπτες Χριστιανοί στην Αίγυπτο σκοτώθηκαν.
10 άνθρωποι, τραυματίστηκαν από τα πυρά αγνώστων μέσα από διερχόμενο αυτοκίνητο εναντίον ανθρώπων που βρίσκονταν μπροστά σε εκκλησία στη νότια Αίγυπτο, ανέφεραν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας σήμερα Πέμπτη.
Ανάμεσα στους τραυματίες και δύο Μουσουλμάνοι.

Η επίθεση σημειώθηκε τα μεσάνυκτα της ημέρας των Χριστουγέννων για τους Κόπτες.
Οι Κόπτες της Αιγύπτου γιορτάζουν τα Χριστούγεννα την 7η Ιανουαρίου.
Οι Χριστιανοί αποτελούν περίπου το 10% του πληθυσμού της Αιγύπτου.

Ιατρικές πηγές ανέφεραν ότι δύο από τους 10 τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. 
Όλοι φέρουν τραύματα από σφαίρες.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΜΟΥΣΕΙΟ MJ Η NEVERLAND.

Το 100 στρεμμάτων συγκρότημα θα χαρακτηριστεί ως ένα μουσείο Jackson, με ξενοδοχείο 300 δωματίων, πάρκο αναψυχής και γήπεδο γκολφ, σύμφωνα με το σχέδιο ο πρόεδρος Odie Anderson.
Ο σχεδιασμός και οι εργασίες θα διαρκέσουν 10 χρόνια και θα κοστίσει περίπου 1 δισ. δολάρια.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ ΚΑΙ ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΩΝ, ΜΕΣΩ "ΠΡΑΣΙΝΩΝ" ΤΕΛΩΝ.


Θετικά αντέδρασαν νομικοί και κύκλοι του Συμβουλίου της Επικρατείας, λέγοντας ότι η εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου δημιουργεί νέα δεδομένα, αφού για πρώτη φορά η εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα των αυθαιρέτων, συνδέεται άμεσα με την λήψη μέτρων αποτροπής της αυθαίρετης δόμησης και την θέσπιση περιβαλλοντικού αντισταθμιστικού οφέλους. 
Μέσω αυτής της νομιμοποίησης, θα καταστεί δυνατή η μεταβίβαση αυτών των χώρων. 
Υπενθυμίζεται ότι τα αυθαίρετα είναι περίπου 700.000 ανά την επικράτεια, και περισσότεροι από 1.500.000 οι κλειστοί ημιυπαίθριοι και υπόγεια που έχουν αλλάξει χρήση.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΤΑΡΑΧΕΣ ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ, ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΘΕΟΦΙΛΟΥ.

Ταραχές ξέσπασαν στη Βηθλεέμ κατά τη διάρκεια της λειτουργίας των Χριστουγέννων που τελείται από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων το οποίο ακολουθεί το παλαιό ημερολόγιο. 
Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλου Γ', κατηγορώντας τον ότι πρόδωσε τους Παλαιστίνιους ομόθρησκους του, κατά την παραδοσιακή πομπή που σηματοδοτεί την έναρξη των εορτασμών των Χριστουγέννων της Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Βηθλεέμ, νότια της Ιερουσαλήμ.
Οι Παλαιστίνιοι έχουν καταγγείλει τις συμφωνίες αγοραπωλησίας ακινήτων και γης ανάμεσα στην Ορθόδοξη Εκκλησία και το Ισραήλ, καθώς προσδοκούν να γίνει η ανατολική Ιερουσαλήμ, πρωτεύουσα του μελλοντικού τους κράτους.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...