Ντοκιμαντέρ "Money as Debt": αναλύεται η οικονομική σκλαβιά την οποία βιώνουμε!

George Carlin American Dream

Πέμπτη, Ιανουαρίου 07, 2010

"ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ" ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΙΡΑΝ.


To γαλλικό κρατικό τηλεοπτικό κανάλι «France 2» δημοσίευσε μια φωτογραφία που απεικονίζει συγκρούσεις κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος στην Ονδούρα τον περασμένο Ιούνιο, παρουσιάζοντάς τη ως φωτογραφία που απεικονίζει νέους Ιρανούς που αντιστέκονται στις δυνάμεις ασφάλειας κατά τη διάρκεια των διαμαρτυριών την ημέρα της «Ashura» στην Τεχεράνη.
Tο κανάλι ζήτησε επίσημα συγγνώμη για το «λάθος».

H καθημερινή εφημερίδα «Le Parisien», που είχε επίσης δημοσιεύσει και την επίμαχη φωτογραφία, προσπάθησε να ρίξει την ευθύνη στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press.
 «Το «Associated Press» δεν θα είχε βάλει ποτέ αυτή τη φωτογραφία λέγοντας ότι είναι από το Ιράν. Το λάθος δεν προέρχεται από μας. Αυτή η φωτογραφία λήφθηκε στις 29 Ιουνίου 2009 στην Τεγκουσιγκάλπα, στην Ονδούρα, κοντά στο προεδρικό παλάτι. Δόθηκε στη δημοσιότητα πρόσφατα επειδή ανήκει στις καλύτερες φωτογραφίες του έτους. Αλλά το επαναλαμβάνω, το λάθος δεν προέρχεται από μας» δήλωσε ο εκπρόσωπος της φωτογραφικής υπηρεσίας του «Associated Press» στο ειδησεογραφικό πρακτορείο «Rue89».
 Η συγκεκριμένη περίπτωση πάντως, θυμίζει το αντίστοιχο λάθος στο οποίο είχαν υποπέσει τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης(ZDF, RTL, Bild, N24) το καλοκαίρι του 2008, όταν χρησιμοποίησαν εικόνες από το Νεπάλ και την Ινδία για να δείξουν την βία που ασκήθηκε από την κινεζική αστυνομία στο Θιβέτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου