Ντοκιμαντέρ "Money as Debt": αναλύεται η οικονομική σκλαβιά την οποία βιώνουμε!

George Carlin American Dream

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 09, 2009

ΤΗΝ ... ΚΟΠΑΝΑΝΕ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΑ. ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ... ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ;;;

Γ.Δ. 2105,48   -3,36%   Αξία: 473,05 εκ.€

Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 5000 υποθέσεις διαφθοράς στην Αστυνομία. ΤΩΡΑ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ Η ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΑΡΧΗΓΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ


Τα στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Μόνο το 2009 έφτασαν στην αρμόδια υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. 5184 υποθέσεις διαφθοράς στην αστυνομία και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η ΕΛ.ΑΣ με αφορμή τη παγκόσμια ημέρα κατά της διαφθοράς:

  • 1524 δικογραφίες σχηματίστηκαν για υποθέσεις διαφθοράς
  • 1662 ήταν οι ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν
  • 790 άτομα από το αστυνομικό προσωπικό διώχθηκαν για διαφθορά
  • 31 συνοριοφύλακες και 21 ειδικοί φρουροί ήταν υπόλογοι σε υποθέσεις διαφθοράς
  • 35 άτομα καταδικάστηκαν για διαφθορά μέσα στο 2009
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Το Vevo, είναι η νέα ηλεκτρονική πύλη της Google για τα μουσικά βίντεο.


Εγκαινιάζεται σήμερα στις ΗΠΑ και τον Καναδά και το υποστηρίζουν μεγάλες εταιρίες όπως η EMI, το CBS, η Universal και η Sony.
Σκοπός του είναι να δελεάσει τους νέους του Υoutube να παρακολουθούν μουσική σε απευθείας σύνδεση νόμιμα. To Vevo τροφοδοτείται από την Google (χρησιμοποιώντας την τεχνολογία του YouTube) και η ιστοσελίδα θα χρηματοδοτείται από τις προτάσεις διαφήμισης που θα γίνουν με τα μουσικά βίντεο.
"Το Vevo είναι κάτι παραπάνω απο site με βίντεο υψηλής ποιότητας," δήλωσε ο Πρόεδρος και Chief Executive της Vevo.
Ενισχύει την επαφή μεταξύ καλλιτεχνών και οπαδών μέσα από μια δυναμική και ενδιαφέρουσα εμπειρία. Παρέχει επίσης διαφήμιση στις εταιρίες με την έκταση που αυτές επιθυμούν και πρόσβαση στα πιο δημοφιλή τραγούδια μετά απο δημοσκοπήσεις στο διαδίκτυο.
Αν και δεν έχει ξεκινήσει ακόμα στην Ευρώπη, το Vevo φαίνεται να είναι ένα site που κρατά τόσο τη μουσική βιομηχανία  όσο και τη Google χαρούμενους..
Αυτό είναι κάτι που η μηχανή αναζήτησης θα είναι πολύ χαρούμενη λαμβάνοντας υπόψιν τα προβλήματα που είχε από την αγωγή της Viacom (ιδιοκτήτες του MTV).
newsit.gr
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΑΝΤΕ ΝΑ ΣΟΥ ΠΑΕΙ Η ΚΑΡΔΙΑ, ΝΑ ΤΟ ... ΣΦΑΞΕΙΣ ΤΟ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ.ΣΤΟ Connecticut ΤΩΝ USA






Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΝΔ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΑΟΣ, ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΑΡΚΩΜΑΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΟΙ. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΓΙΝΕ ΕΝΑ ΣΩΣΤΟ ΒΗΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ; ΤΟΣΟ ΠΑΡΤΑΚΗΔΕΣ ΕΙΣΤΕ; ΓΙΑ ΤΟ ΚΚΕ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ. Κου Κου ΕΕΕΕΕΕ. ΞΥΠΝΑΤΕ ΣΤΑΛΙΝΙΣΤΕΣ.


Με 163 ψήφους υπέρ, έναντι 82 κατά και πέντε παρών, έγινε δεκτή από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία για τους τοξικομανής του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Με την εν λόγω τροπολογία προβλέπονται μέτρα για την αποσυμφόρηση των φυλακών, όπως ο περιορισμός της προσωρινής κράτησης, αλλά και σειρά αλλαγών στον Κώδικα περί Ναρκωτικών.

Υπέρ της τροπολογίας ψήφισαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κατεψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, ενώ παρών δήλωσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ.

Η τροπολογία προκάλεσε αντιπαράθεση, από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του ΛΑΟΣ, ότι απελευθερώνονται με ευνοϊκούς όρους εκατοντάδες έμποροι ναρκωτικών με την έκτιση των 3/5 της ποινής τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από το σύνολο των άνω των 11.500 κρατουμένων στις φυλακές, οι έγκλειστοι για αδικήματα ναρκωτικών είναι 4.705. Οι 343 είναι μεγαλέμποροι με ισόβια ποινή, άνω 10 ετών φυλάκιση εκτίουν 1028, ενώ με κάτω των 10 ετών φυλάκιση είναι 3.500 φυλακισμένοι, τα λεγόμενα «βαποράκια», για τα οποία κυρίως αναφέρεται η ευνοϊκή ρύθμιση.

http://troktiko.blogspot.com/2009/12/blog-post_1418.html Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ. ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟΙ Ή ΕΠΙΔΟΞΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ. ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ.

Ηλίας Λιακόπουλος στην Αττική
Φώτης Χατζημιχάλης στην Πελοπόννησο 

Τάσος Αποστολόπουλος στην Δυτική Ελλάδα
Βάσω Αλεξανδρίδου στα Ιόνια νησιά 
Κατερίνα Διαμαντοπούλου στην Στερεά Ελλάδα
Πόπη Γερακούδη στην Θεσσαλία
Δήμητρα Γεωργακοπούλου στην Ήπειρο 

Γιώργος Κύρκος στην Δυτική Μακεδονία 
Θεοδώρα Κόκλα στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη
Μαρία Λιονή στην Κεντρική Μακεδονία
Σοφία Θεολογήτου στο Βόρειο Αιγαίο
Κώστας Μπρακούτσος στο Νότιο Αιγαίο
Θανάσης Καρούτσος στην Κρήτη

7 ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ 6 ΑΝΔΡΕΣ. ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΟΤΑΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ... ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΣ


Tα λείψανα εκατό και πλέον θυμάτων από τη σφαγή της Σρεμπρένιτσα, το 1995, ανασύρθηκαν από ομαδικό τάφο. Εκταφιάστηκαν δώδεκα ατόφιοι σκελετοί και υπολείμματα 106 πτωμάτων από τον μήκους 23 μέτρων, πλάτους τρίων μέτρων και βάθους 1,5 μέτρου τάφο. Ο ομαδικός αυτός τάφος είναι ο ογδοηκοστός που ανακαλύπτεται στη Σρεμπρένιτσα.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΑΝ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟ GOOGLE GOGGLES, ΤΙ ΛΕΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙ;

ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ (ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ, ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΑΕ) Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ YAHOO-MICROSOFT

Την πρώτη διαδικτυακή μηχανή αναζήτησης στην οποία η αναζήτηση γίνεται με εικόνες αντί για λέξεις, παρουσίασε χθες η Google. Η συγκεκριμένη λειτουργία φέρει την ονομασία «Google Goggles» και περιλαμβάνει μία βάση δεδομένων με δισεκατομμύρια εικόνες που συγκρίνονται με την εικόνα που «ανεβάζει» ο χρήστης μέσω του κινητού του τηλεφώνου. Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ Ο ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΝΕΙ ... ΚΑΚΟ ΣΤΟΝ ΠΑΟ. ΓΙΑΤΙ; ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ Ο ΠΑΟ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΥΤΟΣ ΤΗΝ ... ΔΟΞΑ



Γιαννακόπουλος: Βλέπει «φαντάσματα» ο Πατέρας

Το «τσεκούρι του πολέμου» στον Παναθηναϊκό μετά την απομάκρυνση του Χενκ Τεν Κάτε και την πρόσληψη των Νίκου Νιόπλια και Κριστόφ Βαζέχα… ξεθάφτηκε και πηγαίνει από τη μία πλευρά προς στην άλλη πιο γρήγορα κι από μπαλάκι του τένις.
Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός με δηλώσεις του τόνισε ότι «ο Νικόλας Πατέρας βλέπει εφιάλτες και φαντάσματα, εκεί που δεν υπάρχουν», ενώ παράλληλα χαρακτήρισε τον πρόεδρο του «τριφυλλιού» «νεόκοπο παράγοντα, χωρίς εμπειρία και με προσωπικές φιλοδοξίες».

Ο ισχυρός άνδρας της ομάδας μπάσκετ των «πρασίνων» με αυτόν τον τρόπο ανταπέδωσε τα πυρά του κ. Πατέρα, ο οποίος νωρίτερα είχε δηλώσει ότι ο κ. Γιαννακόπουλος του ασκεί αντιπολίτευση στον πολυμετοχικό.

«Ο κ. Πατέρας βλέπει εφιάλτες και φαντάσματα εκεί που δεν υπάρχουν. Ο Παναθηναϊκός έβαλε 100 εκατ. το καλοκαίρι και είναι χειρότερος από πέρυσι. Αν ο κ. Πατέρας θεωρεί πόλεμο την επιθυμία μου για έναν μεγάλο και καταξιωμένο προπονητή είναι δικαίωμά του. Εγώ θέλω έναν μεγάλο Παναθηναϊκό να πρωταγωνιστεί και να μην είναι κομπάρσος, όπως είναι σήμερα.

Έχω ιστορία 38 χρόνων στον Παναθηναϊκό. Αν ο κ. Πατέρας βλέπει εφιάλτες και φαντάσματα εκεί που δεν υπάρχουν, είναι δικαίωμά του. Καταρχήν, δεν θεωρώ ηθική την πράξη που έγινε. Έπρεπε ο κ. πρόεδρος του Παναθηναϊκού να καλέσει τους ανθρώπους που έδωσαν χρήματα για να είναι από το πουθενά πρόεδρος και να τους ενημερώσει. Δεν μπορεί να αγνοήσει έναν Γιάννη Βαρδινογιάννη, που έχει προσφέρει τόσα πολλά εδώ και χρόνια ή εμένα».

Εν συνεχεία ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός υποστήριξε: «Εκτιμώ αφάνταστα τους δύο ανθρώπους, Νιόπλια και Βαζέχα, που ήρθαν στον Παναθηναϊκό, αλλά περίμενα ότι εφόσον είχαν αποφασίσει ένα τέτοιο πράγμα να έχουν προετοιμαστεί για την επόμενη μέρα. Εκτιμώ για την προσφορά τους, αλλά από το σημείο αυτό μέχρι το σημείο να μην ψάχνει έναν προπονητή ο Παναθηναϊκός είναι τεράστιο σφάλμα

Έχω 38 χρόνια ιστορίας και προσφοράς, έχω δικαίωμα να πω τη γνώμη μου για τον προπονητή Αν αυτό το θεωρεί πόλεμο, είναι δικαίωμά του. Θέλω έναν Παναθηναϊκό καταξιωμένο, να πρωταγωνιστεί και να μην είναι κομπάρσος των αντιπάλων του.

Για να καταλήξει τονίζοντας ότι: «Δηλαδή είναι πόλεμος ότι θέλω έναν καλύτερο προπονητή; Αν βλέπει φαντάσματα είναι δικαίωμά του. Δεν κάνω αντιπολίτευση. Σαν απλός φίλαθλος, θέλω έναν καλύτερο προπονητή. Ο Παναθηναϊκός ήταν ένα κομμάτι της ζωής μας. Τονίζω και πάλι όποιος βλέπει φαντάσματα και εφιάλτες είναι δικαίωμά του.

Θεωρώ απαράδεκτο να ψάχνουμε να βρούμε προπονητές την τελευταία στιγμή. Την προηγούμενη ακριβώς βραδιά ήμασταν μαζί και δεν έγινε νύξη. Είχε ηθική υποχρέωση να μιλήσει στους ανθρώπους που τον κάναμε πρόεδρο».
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=85711&cid=10
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Περισσότερα από 40 κιλά κάνναβης κατασχέθηκαν στη Θεσπρωτία


Τεράστια ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, εντόπισαν σήμερα το πρωί αστυνομικοί στη Λωρίδα Σαγιάδας Θεσπρωτίας.
Ύστερα από σχετικές πληροφορίες, οι Αρχές της Ηγουμενίτσας εντόπισαν σε θαμνώδη περιοχή δύο σάκους που περιείχαν 41 δέματα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους σαράντα κιλών και τετρακοσίων είκοσι τριών γραμμαρίων.

Οι δράστες παραμένουν ασύλληπτοι, ενώ τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, το οποίο διενεργεί την προανάκριση.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Υποβάθμιση από Fitch


Μία ημέρα μετά το αυστηρό τελεσίγραφο της Standard & Poor’s, η Fitch υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας (σε BBB+ από Α- προηγουμένως), αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω υποβάθμισης, αφού διατήρησε «αρνητική» την προοπτική για την αξιολόγηση της οικονομίας.

Επρόκειτο για τη δεύτερη υποβάθμιση της Fitch σε λιγότερο από δυο μήνες (είχε προηγηθεί η κίνησή της στις 23 Οκτωβρίου). Η Ελλάδα γίνεται έτσι η πρώτη χώρα της Ευρωζώνης με βαθμολογία κατώτερη από «Α» και επιστρέφει? δέκα χρόνια πίσω από πλευράς πιστοληπτικής ικανότητας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το κόστος χρηματοδότησης του Δημοσίου και των τραπεζών.
Και η «καταιγίδα» μπορεί να συνεχιστεί, καθώς η κυβέρνηση αντιμετωπίσει τον κίνδυνο διπλής υποβάθμισης (από S&P και Moody’s) στις αρχές του 2010 εάν τα πρόσθετα μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης που επεξεργάζεται η κυβέρνηση δεν πείσουν τις αγορές.

Ανησυχία
Σύμφωνα με τη Fitch, η υποβάθμιση αντανακλά την ανησυχία της για την μεσοπρόθεσμη πορεία των δημόσιων οικονομικών της Ελλάδας, καθώς εκτιμά ότι το δημόσιο χρέος μπορεί να φτάσει κοντά στο 130% του ΑΕΠ προτού σταθεροποιηθεί.
«Αν και θεωρούμε ότι ο στόχος της κυβέρνησης για μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος κατά 3,6 ποσοστιαίες μονάδες (στο 9,1% του ΑΕΠ το 2010 από 12,7% σήμερα) είναι εφικτός, η έλλειψη σημαντικών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων περιορίζει τις πιθανότητες ότι οι μεσοπρόθεσμες προσπάθειες εξυγίανσης θα είναι επαρκώς επιθετικές για να διασφαλιστεί ότι το επίπεδο του δημοσίου χρέους θα σταθεροποιηθεί και στη συνέχεια θα μειωθεί τα επόμενα 3-5 χρόνια.».
Ο διεθνής οίκος επαναλαμβάνει τις γνωστές ενστάσεις ότι η προσαρμογή που προβλέπεται στον προϋπολογισμό στηρίζεται εν πολλοίς σε εφάπαξ μέτρα και σε «αβέβαιου αποτελέσματος» πρωτοβουλίες για πάταξη της φοροδιαφυγής, ενώ λείπουν τα μέτρα περιορισμού των τρεχουσών δαπανών «που βρίσκονται στη ρίζα των δημοσιονομικών προβλημάτων».
Η Fitch καταλήγει ότι περαιτέρω δημοσιονομικός εκτροχιασμός θα καταλήξει σε νέα υποβάθμιση, ενώ εάν υπάρξει δέσμευση για τολμηρότερα μέτρα και συνεπής εφαρμογής του, τότε η προοπτική για την πιστοληπτική ικανότητα θα αναθεωρηθεί σε «σταθερή» από «αρνητική».

Αντιδράσεις
To «ράπισμα» της Fitch (στον απόηχο της προειδοποίησης της S&P) έγινε αισθητό και... εκτός συνόρων. Και τούτο διότι πέρα από την περαιτέρω διεύρυνση των spread των ελληνικών ομολόγων στις 230 μονάδες βάσης (υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο) αλλά και του ασφάλιστρου έναντι κινδύνου χρεοκοπίας (CDS) που διαμορφώνεται πλέον σε υψηλότερα επίπεδα για την Ελλάδα από ό,τι για την Τουρκία, την Ρωσία, ακόμα και την? Εσθονία, έπληξε και το ευρώ.
Η χθεσινή υποχώρηση του ενιαίου νομίσματος αποδόθηκε εν μέρει στο ότι τα δημοσιονομικά δεινά της Ελλάδας επαναφέρουν στο προσκήνιο τα αντίστοιχα προβλήματα που αντιμετωπίζουν άλλες οικονομίες της «περιφέρειας» της Ευρωζώνης (Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία).
Οι αναλυτές της Barclays Capital υπενθυμίζουν τις δηλώσεις του πρώην Γερμανού υπουργού Πέερ Στάινμπρουκ τον Φεβρουάριο ότι καμία χώρα της Ευρωζώνης δεν θα αφεθεί να χρεοκοπήσει, προσθέτοντας όμως ότι η όποια βοήθεια δοθεί στην Ελλάδα θα συνοδεύεται από εξαιρετικά σκληρές προϋποθέσεις, τύπου Ιρλανδίας ή Λετονίας?


Yποβάθμιση τραπεζών
Σε υποβάθμιση των αξιολογήσεών της για τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα (IDR) των ελληνικών τραπεζών ως αποτέλεσμα της υποβάθμισης της αξιολόγησης της Eλλάδας προχώρησε η Fitch.


Συγκεκριμένα οι: Eθνική Tράπεζα, Alpha Bank, Efg Eurobank και Tράπεζα Πειραιώς σε «BBB+» από «A-».O οίκος αναθεώρησε και τα «support ratings» στις Alpha, Eurobank και Πειραιώς στο «3» από «2». Tο outlook για τις Alpha, Eurobank και Πειραιώς είναι «αρνητικό», ενώ για την Eθνική είναι «σταθερό».


H Fitch υποβάθμισε επίσης τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση της ATEbank σε «BBB-» από «BBB». Tο outlook στο μακροπρόθεσμο IDR είναι «αρνητικό», αντανακλώντας της Eλλάδας.




Η αξιολόγηση της Fitch για τις ελληνικές τράπεζες

Eθνική Tράπεζα
Yποβαθμίζει το μακροπρόθεσμο IDR (μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα) σε «BBB+» από «A-», με σταθερό Outlook, ενώ επιβεβαιώνει το βραχυπρόθεσμο IDR στο «F2» και την ατομική αξιολόγηση σε «B/C». Eπιπλέον επιβεβαιώνει το Support Rating στο «2» και υποβαθμίζει το Support Rating Floor στο «BBB-» από «BBB».

Eurobank
Yποβαθμίζει το μακροπρόθεσμο IDR σε «BBB+» από «A- με αρνητικό Outlook. Eπιβεβαιώνει το βραχυπρόθεσμο IDR στο «F2» και την ατομική αξιολόγηση στο «B/C». Eπιπλέον, υποβαθμίζει το Support Rating στο «3» από «2» και το Support Rating Floor στο «BB+» από «BBB-».

Alpha Bank
Yποβαθμίζει το μακροπρόθεσμο IDR σε «BBB+» από «A-» με αρνητικό Outlook. Eπιβεβαιώνει το βραχυπρόθεσμο IDR στο «F2» και την ατομική αξιολόγηση στο «B/C». Eπιπλέον, υποβαθμίζει το Support Rating σε «3» από «2» και το Support Rating Floor στο «BB+» από «BBB-».

Piraeus Bank
Yποβαθμίζει το μακροπρόθεσμο IDR σε «BBB+» από «A-» με αρνητικό Outlook. Eπιβεβαιώνει το βραχυπρόθεσμο IDR στο «F2» και την ατομική αξιολόγηση στο «B/C». Eπιπλέον, υποβαθμίζει το Support Rating σε «3» από «2» και το Support Rating Floor στο «BB+» από «BBB-».
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

8 "απολαύσεις" που εκτός από κακό, κάνουν και καλό.


Μπύρα 
Η μπύρα για πολύ καιρό είχε επισκιαστεί από άλλα αλκοολούχα ποτά. Ωστόσο μια νέα έρευνα απέδειξε ότι η μέτρια κατανάλωση μπύρας μπορεί να βελτιώσει την καρδιαγγειακή λειτουργία. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι πρέπει να πίνετε τη μπύρα σα νερό.

Θυμός 
Αν είστε ένας από εκείνους τους ανθρώπους, που εκδηλώνουν το θυμό τους μόνο όταν κοντεύουν να εκραγούν, μάλλον πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Οι μελέτες δείχνουν ότι οι εκρήξεις θυμού πού και πού κάνουν καλό στην υγεία ενώ μπορούν να αποτελέσουν πιο αποτελεσματικό μηχανισμό αντιμετώπισης των προβλημάτων από το φόβο ή την αποστροφή.
Βέβαια ο θυμός, όπως καθετί «κακό», είναι καλύτερο να μην ξεπερνά τα όρια: το να μένετε θυμωμένοι για μεγάλα χρονικά διαστήματα μπορεί να σας προκαλέσει ακόμη και προβλήματα υγείας, όπως υψηλή αρτηριακή πίεση, διαταραχές ύπνου και βλάβη στους πνεύμονες.


Καφές 
Ο καφές είναι από τις πλέον πολυσυζητημένες ουσίες. Οι απόψεις διίστανται για το αν κάνει καλό ή κακό ή και τα δύο. Σειρά από μελέτες πάντως δείχνουν ότι πέρα από την ενέργεια, που προσφέρει, αποτελεί σημαντική πηγή αντιοξειδωτικών στη διατροφή μας και μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο του διαβήτη.

Ηλιακή ακτινοβολία 
Η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία είναι καταρχήν απαραίτητη αλλά όταν υπερβαίνει τα επιτρεπτά όρια αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου. Ωστόσο οι ασθματικοί θα μπορούσαν να επωφεληθούν από την έκθεση με μέτρο στις υπεριώδεις ακτίνες σύμφωνα με τους επιστήμονες. Η ηλιακή ακτινοβολία καταστέλλει τις αντιδράσεις του ανοσοποιητικού, που προκαλούν άσθμα, όπως αποδείχτηκε από εργαστηριακές μελέτες σε ποντίκια και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία της ασθένειας.
Παράλληλα το φως του ήλιου είναι γνωστό ότι ανεβάζει τη διάθεση. Το ηλιακό φως μπορεί να βοηθήσει τους εργαζόμενους σε ένα γραφείο να αποφύγουν την υπνηλία το απόγευμα σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι έχετε δικαιολογία για να κάθεστε ατελείωτες
ώρες στον ήλιο.

Σκουλήκια
Είναι ανατριχιαστικά και γλοιώδη αλλά μπορούν να σώσουν τη ζωή σας. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι σε ορισμένες περιπτώσεις μπορούν να αποδειχτούν θαύμα της επιστήμης. Αν χρησιμοποιηθούν σε σοβαρές πληγές καταπίνουν τα βακτήρια και τους νεκρούς ιστούς και βοηθούν στην επούλωση της πληγής και στην πρόληψη των λοιμώξεων.

Κόκκινο κρασί 
Το κόκκινο κρασί εδώ και πολύ καιρό είναι γνωστό ότι έχει ισχυρές αντικαρκινικές ιδιότητες. Το κλειδί, λένε οι επιστήμονες, αποτελεί ένα αντιοξειδωτικό που περιέχεται στα κόκκινα σταφύλια, που ονομάζεται ρεσβερατρόλη. Οι τελευταίες μελέτες συνδέουν ακόμη τη ρεσβερατρόλη με μεγαλύτερη αντοχή, μείωση των ουλών και πρόληψη της νόσου του αλτσχάιμερ.

Σοκολάτα 
Οι λάτρεις της σοκολάτας μπορούν να το γιορτάσουν: οι μελέτες η μετά την άλλη αποδεικνύουν τα μαγική οφέλη της γλυκιάς απόλαυσης. Το μυστικό κρύβεται στα αντιοξειδωτικά φλαβονοειδή, που βοηθούν στην πρόληψη διαφόρων μορφών καρκίνου και στην αποτροπή απόφραξης των αρτηριών. Οι τελευταίες έρευνες δείχνουν ότι οι συγκεκριμένες ουσίες μπορούν ακόμη να αυξήσουν τη ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο και να αποτρέψουν την άνοια.

Σεξ 
Οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι τα οφέλη του σεξ υπερβαίνουν την άμεση ικανοποίηση και την εκπλήρωση του στόχου της αναπαραγωγής. Πέρα από την προφανή εξελικτική της χρησιμότητα φαίνεται ότι η σεξουαλική επαφή είναι ένας εύκολος τρόπος για να μειωθεί η πίεση και τα επίπεδα χοληστερόλης και να βελτιωθεί η κυκλοφορία σε όλο το σώμα.

Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΑΠΟ ΤΟΝ ... ΑΝΑ ΣΤΟΝ ... ΚΑΪΑΦΑ ΟΙ ... ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΕΟΙ.

Επιστολή στον δήμαρχο Αθηναίων έστειλε ο υπουργός Εσωτερικών ζητώντας να μαζευτούν τα σκουπίδια από την Αθήνα.
Σε έντονο ύφος ο κ. Ραγκούσης μιλάει για απαράδεκτη κατάσταση στην Αθήνα λέγοντας οτι ο Δήμος της Αθήνας αποτελεί μια δυσάρεστη εξαίρεση, αφού είναι ο μόνος στην Ελλάδα στον οποίο τα σκουπίδια σωρεύονται δημιουργώντας προφανή προβλήματα στους πολίτες και στις επιχειρήσεις αλλά και κινδύνους για τη δημόσια υγεία, ιδίως στη σημερινή επιβαρυμένη συγκυρία.

Ο κ. Ραγκούσης ξεκαθαρίζει οτι δεν μπορούν να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των απεργών καθώς είναι αντισυνταγματικά και παράνομα.

Και καταλήγει : "Οφείλω να επισημάνω ότι, παρά το γεγονός ότι η απεργία αυτή κηρύχθηκε για τρεις ημέρες παράνομη και καταχρηστική με δικαστική απόφαση, το κέντρο της Αθήνας παρέμεινε το προηγούμενο τριήμερο γεμάτο σκουπίδια. Σας παρακαλώ γι’ αυτό να κινήσετε άμεσα όλες τις νόμιμες διαδικασίες, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η αποκομιδή των απορριμμάτων."     


Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Η ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ... ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Γ.Δ. 2115,11   -2,92%   Αξία: 197,63 εκ.€ Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΕΣΥ ΘΕΛΕΙΣ ... ΑΥΤΟ ΘΑ ΘΕΛΕΙ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΡΩΤΗΘΕΙ ... ΤΟ ΠΑΙΔΙ;;;



Την επιθυμία της να υιοθετήσει ένα παιδί εξέφρασε η Άντζελα Δημητρίου στην Μαρία Σταματέρη, στην εκπομπή που θα μεταδοθεί την Κυριακή από το STAR.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣE PARIS, LONDON ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.



Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Πέμπτη στην κατάταξη των παιδιών με τα περισσότερα χαλασμένα δόντια η Ελλάδα




ΓΟΝΕΙΣ ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ. 
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. 
ΟΤΙ ΒΛΚΕΠΟΥΝ ΚΑΝΟΥΝ.







Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Η ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ ΤΗΣ TV. Η ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ ... ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ Η ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ... ΣΕ ΕΛΛΕΙΜΑ

ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ:Το Πανεπιστήμιο είναι καταφύγιο φονιάδων και ορμητήριο βανδάλων...

Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΑΝ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1, ΝΑ ... ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΚΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ

Κουβεντιάζει ξανά για την επιστροφή της στον ΑΝΤ1 η Έλλη;  Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΣΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΕΓΓΥΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ... ΕΠΙΤΥΧΙΑ


Διαδηλώσεις χωρίς δακρυγόνα και συνέχεια στο δόγμα των «προληπτικών προσαγωγών» εξήγγειλε χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.



ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ ΠΕΡΥΣΙ.ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΕΙ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΑ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ... ΙΣΡΑΗΛ. Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΕΚΤΟΣ ... ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ...


Δύο στους 10 υποψηφίους που συμμετείχαν στο τεστ δεξιοτήτων του ΑΣΕΠ δεν ήξεραν ότι στην προηγούμενη Βουλή εκπροσωπούνταν πέντε κόμματα, μόλις 4 στους 10 γνώριζαν πως οι χώρες της Ε.Ε. είναι 27, ενώ η ερώτηση- κόλαφος ήταν για τον αγωγό Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη: οι 9 στους10 αγνοούσαν πως διέρχεται από την Ελλάδα και τη Βουλγαρία!
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΕΛΑ αλΜΟΥΝΙα ΣΤΟΝ ... ΤΟΠΟ ΜΑΣ.


Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΕΧΕΙ ... ΞΕΜΩΡΑΘΕΙ Ο ... ΔΗΜΑΡΧΙΝΑ

Αντί να ασχοληθεί με τα προβλήματα και τα σκουπίδια που πνίγουν την Αθήνα και έχει τεράστια προσωπική και πολιτική ευθύνη ο ίδιος, εγκαλούσε το νέο Γενικό διευθυντή του ΑΝΤ1Στρατή Λιαρέλλη. Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ... ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΧΡΥΣΤΟΔΟΥΛΟΥ. ΘΕΟΣ ΣΧΩΡΕΣΤΟΝ ΑΛΛΑ ΑΦΗΣΕ ΚΑΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΙΞΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ




Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ... ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΝ ΕΚΤΡΟΠΑ.


Στο χειρουργείο ανθυπαστυνόμος των ΜΑΤ

Σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση υποβλήθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο ο ανθυπαστυνόμος των ΜΑΤ που χτυπήθηκε από πέτρα το απόγευμα της προηγούμενης Κυριακής, στα Εξάρχεια κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που έγιναν με αφορμή τη μνήμη της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. 
Ο διμοιρίτης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σπασμένο σαγόνι αλλά και με συντριπτικό κάταγμα στην άνω γνάθο. Στον σοβαρά τραυματισμένο αστυνομικό κρίθηκε αναγκαίο να γίνει οστεοσύνθεση με σιδεράκια.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΕΔΕ για τους αστυνομικούς με τις κουκούλες ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΥΟΣ ... ΜΠΑΤΣΟΥΣ

Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΤΗΝ ΣΚΟΤΩΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ

Σκότωσε με μονόκανο κυνηγετικό όπλο την Ρωσίδα φίλη του, τραυμάτισε σοβαρά θαμώνα του καταστήματος και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Ο λόγος για έναν 49χρονο, ο οποίος έστησε το "σκηνικό" του θανάτου μέσα σε μπαρ, στον Μακρύ Γυαλό, στην Ιεράπετρα Κρήτης. Το περιστατικό συνέβη χθες, λίγα λεπτά μετά τις 20:00. 
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΣΤΗΝ ... ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ, ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ;;;


Μπύρα κατά του καρκίνου του προστάτη

Έρευνες απέδειξαν ότι οι άνδρες που πίνουν μπύρα μπορεί να μειώσουν τις πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του προστάτη.
Η επικεφαλής της έρευνας Clarissa Gerhausa από το γερμανικό Κέντρο Έρευνας για τον Καρκίνο στη Heidelberg, λέει ότι «βρίσκονται στην αρχή αυτής επιστημονικής ανακάλυψης».

Το xanthohumol είναι αντιοξειδωτικό, γνωστό για τις αντικαρκινικές του ιδιότητες. Βρίσκεται ακόμα σε φρούτα και σε μπαχαρικά.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΦΟΡΤΩΣΤΕ...

Χθες το πρωί στα Οινόφυτα Βοιωτίας, άγνωστοι δράστες, οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο που έφερε παπαγαλάκι, προσέγγισαν μεταλλικό θάλαμο όπου ήταν τοποθετημένο Α.Τ.Μ και, αφού το απέσπασαν, αφαίρεσαν απ’ αυτό το χρηματοκιβώτιο που περιείχε το χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση, εγκαταλείποντας το φορτηγό.

Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΘΕΙΑ ... ΔΙΚΗ...


Νεκρός ο δράστης της ληστείας

Άσχημο παιχνίδι έπαιξε η τύχη για τέσσερις Αλβανούς ληστές, οι οποίοι άρπαξαν από ηλικιωμένη στη Ραφήνα ένα χρηματοκιβώτιο με 45.000 €. Μετά τη διαφυγή, το αυτοκίνητό τους προσέκρουσε σε κολόνα της ΔΕΗ με αποτέλεσμα ένας από αυτούς να τραυματιστεί θανάσιμα. 
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΑΥΤΟ ΤΟ ... ΑΓΡΟΤΟΕΚΤΡΩΜΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ. ΕΘΙΜΟ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΠΛΕΟΝ. ΕΠΙ ΝΔ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΗΚΑΝ ... ΦΤΩΧΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥΛΗ.


Ζεσταίνουν τα τρακτέρ οι αγρότες

Νέο κύκλο κινητοποιήσεων ανοίγουν οι αγρότες. Ζητούν να ληφθούν επιτέλους τα απαραίτητα μέτρα που θα τους εξασφαλίσουν καλύτερες τιμές στα προϊόντα τους και βιωσιμότητα στον κλάδο τους. Όπως καταγγέλλουν, άλλωστε, αγρότες και κτηνοτρόφοι βρίσκονται στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης. 
Το πρωί, περίπου 200  κτηνοτρόφοι του Κιλκίς αναμένεται να συγκεντρωθούν με τα γεωργικά τους μηχανήματα στην είσοδο της πόλης, προκειμένου να αποφασίσουν τη μορφή των επόμενων κινήσεών τους. 
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Λιτότητα στην Ιρλανδία, που δεν χωρά ... Έλληνα νους.

Σύμφωνα με το πακέτο λιτότητας

Να μειωθούν οι δημόσιες δαπάνες για μισθούς κατά 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ, να περικοπούν υπηρεσίες υγείας και προνοιακές δαπάνες, εκτός από τις συντάξεις.  


Έλλειμμα να μην διευρυνθεί πέραν του 12% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ), ποσοστό τετραπλάσιο από αυτό που επιτρέπει η ΕΕ.

Οι Βρυξέλλες έχουν δώσει προθεσμία στην Ιρλανδία έως το 2014, προκειμένου να μειώσει το έλλειμμα στο 3% του ΑΕΠ.

Οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα είχαν ήδη υποστεί μείωση μισθών 7% τον Απρίλιο.

Την προηγούμενη εβδομάδα, συνδικάτα τα οποία εκπροσωπούν περίπου 250.000 δημοσίους υπαλλήλους προσφέρθηκαν τα μέλη τους να πάρουν 12 ημέρες άδεια άνευ αποδοχών, ώστε να μην δεχθούν μειώσεις μισθών, πρόταση, ωστόσο, που δεν έγινε δεκτή από την κυβέρνηση...
ΚΑΙ ΤΟ ΖΟΥΜΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ. ΜΗΠΩΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΕΙ Ο ... ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΚΟΣΜΑΚΗΣ.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΓΚΟΜΕΝΑΡΑ ΚΑΙ ΗΘΟΠΟΙΟΣ. ΣΤΑΘΕΡΗ ΑΞΙΑ. ΜΠΡΑΒΟ ΤΗΣ


Η τελευταία ταινία της Sandra Bullock, «The Blind Side», έσπασε τα ταμεία.

Η Sandra Bullock σε σκηνή απο την ταινία
Η Sandra Bullock σε σκηνή απο την ταινία

Την ημέρα της πρεμιέρας, στις 20 Νοεμβρίου, τα έσοδα από τις πωλήσεις των εισιτηρίων ξεπέρασαν τα 20 εκατομμύρια δολάρια και η ταινία βρέθηκε στην πρώτη θέση.

Η Sandra υποδύεται μια γυναίκα που η οικογένειά της υιοθετεί έναν άστεγο έφηβο, ο οποίος καταλήγει να γίνει επαγγελματίας παίκτης αμερικανικού ποδοσφαίρου.

Βασισμένη σε αληθινή ιστορία, η ταινία έχει ξεπεράσει τις βλέψεις όλων των κριτικών με την απρόσμενη επιτυχία της. Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Lady GaGa χαστουκίζει τον Αλιάγα.ΓΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ

Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΑΓΕΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ


Έκπληκτο έμεινε προσωπικό σωστικής λέμβου στην Αυστραλία, όταν ήρθε αντιμέτωπο με μία αγελάδα καταμεσής της θάλασσας.


Το τυχερό μέσα στην ατυχία του ζώο εντοπίστηκε στα ανοιχτά του λιμανιού του Darwin.
Η ... διάσωση της αγελάδας δεν ήταν και πολύ εύκολη υπόθεση, αφού διήρκεσε 45 λεπτά.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Έρχονται οι Fe-nix

Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Άγνωστες μέχρι σήμερα εικόνες από το διάστημα κατάφερε να απαθανατίσει η ΝΑΣΑ

Άγνωστες μέχρι σήμερα εικόνες από το διάστημα κατάφερε να απαθανατίσει η ΝΑΣΑ, χάρη στον τηλεσκόπιο Hubble, στο οποίο προσαρτήθηκε μια νέα κάμερα υπέρυθρων ακτίνων από αστροναύτες.

Η Φωτογραφική Μηχανή Ευρέως Πεδίου 3 (Wide Field Camera 3 - WFC3) που αντικατέστησε την παλαιότερη φωτογραφική μηχανή (Wide Field and Planetary Camera 2) και παράγει φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης, κατέγραψε εικόνες από τους πλέον απομακρυσμένους γαλαξίες που έχουν παρατηρήσει οι επιστήμονες.

Οι εικόνες αυτές καταγράφηκαν από μια περιοχή του διαστήματος, την οποία μελετούν τα τελευταία πέντε χρόνια οι επιστήμονες, και ονομάζεται «Εξαιρετικά Βαθύ Πεδίο».
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ... ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΕΝ-ΚΑΤΕ


Νίκος Νιόπλιας και Κριστόφ Βαζέχα (δεξιά) θα αναλάβουν την τεχνική ηγεσία του «τριφυλλιού» μετά τη λύση της συνεργασίας με τον Ολλανδό τεχνικό Χενκ Τεν Κάτε.

Υστερα από 1,5 χρόνο παρουσίας στον πάγκο του Παναθηναϊκού, ο Χενκ Τεν Κάτε αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία των «πρασίνων».
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΟΠΩΣ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΡΙΒΑΛΝΤΟ;;;

Ανακοίνωση με την οποία καθιστά σαφές ότι ο Νάτσο Σκόκο δεν είναι προς πώληση εξέδωσε χθες η ΑΕΚ. Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Γ. Παπακωνσταντίνου: Η υποβάθμιση αντανακλά το έλλειμμα αξιοπιστίας των τελευταίων ετών



Τη δέσμευση της κυβέρνησης για μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος επανέλαβε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στον απόηχο της υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τη Fitch.


ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΣΩΣΤΕ ΤΟ ... ΜΕΛΛΟΝ. Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ H USA.

Εκτέλεση θανατοποινίτη με νέα μέθοδο
Σε μία ακόμη εκτέλεση θανατοποινίτη προέβη η πολιτεία του Οχάιο. 


Στην εκτέλεση εφαρμόστηκε μια νέα μέθοδος για την οποία οι επιστήμονες διατείνονται ότι επισπεύδει το θάνατο.

Η νέα μέθοδος συνίσταται στο γεγονός ότι η θανατηφόρα ένεση περιείχε μόνο μια ουσία, τη νατριούχο θειοπεντάλη, αντικαθιστώντας την διαδικασία των τριών ουσιών που χορηγούνται σε ισάριθμα στάδια. εγχύσουν νατριούχο θειοπεντάλη. 



Η μέθοδος είναι παρόμοια με αυτή που χρησιμοποιείται για την ευθανασία ζώων.

Ο Κένεθ Μπάιρος είχε κριθεί ένοχος για την δολοφονία και τον διαμελισμό μιας γυναίκας τα μέλη της οποίας είχε σκορπίσει στο Οχάιο και στη γειτονική Πενσιλβάνια.

Ο Μπάιρος ήταν ο 51ος θανατοποινίτης που εκτελέστηκε εφέτος στις ΗΠΑ και ο 5 στο Οχάιο. 
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ, ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ


Πριν δύο χρόνια βιώσαμε μια απίστευτη καταστροφή, με ανυπολόγιστες καταστροφές και απέραντο ανθρώπινο πόνο, εξαιτίας των φονικών πυρκαγιών το καλοκαίρι του 2007.

Εκατομμύρια στρέμματα δάσους και καλλιεργειών καμένα, χιλιάδες ζώα, αλλά και δεκάδες ανθρώπινες ζωές χάθηκαν εκείνες τις ημέρες.

Το φετινό καλοκαίρι η Βορειοανατολική Αττική βίωσε μια τραυματική εμπειρία με την τριήμερη πύρινη λαίλαπα που κατέκαιγε την περιοχή, χωρίς ευτυχώς τουλάχιστον θύματα.

Καθημερινά, επιχειρήσεις, κατοικίες και αυτοκίνητα τυλίγονται στις φλόγες, από αμέλεια ή λάθος και ελάχιστοι από όλους εμάς, μπορούν να αντιμετωπίσουν ψύχραιμα και σωστά τέτοια συμβάντα, με αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή πολλές φορές ολόκληρων περιουσιών.
Όλοι εμείς μπορούμε, πρώτα από όλα να προστατεύσουμε τον εαυτό μας, να επέμβουμε σε ένα συμβάν μικρής έκτασης με επιτυχία, να προστατεύσουμε περιουσίες και ζωές αντιμετωπίζοντας ψύχραιμα και με την ανάλογη γνώση τις πυρκαγιές.

Η πρόληψη είναι η αρχή και το τέλος για μια επιτυχή αντιμετώπιση μιας πυρκαγιάς, παράλληλα με τη σωστή πυροπροστασία.

Οι ενημερωμένοι και εκπαιδευμένοι πολίτες είναι η απαρχή της προστασίας των δασών, της γεωργικής εκμετάλλευσης, των ζώων αλλά και των ανθρώπινων ζωών.

Οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία ( 10ος Πυροσβεστικός Σταθμός Περιστερίου) διοργανώνουν σεμινάρια πυρόσβεσης, πρόληψης και πυροπροστασίας, συνολικής διάρκειας οκτώ ωρών, σε δύο απογεύματα.

Τα σεμινάρια θα γίνουν στο ΚΥΒΕ, Εθνάρχου Μακαρίου 1 και Κηφισού, Περιστέρι. Ώρες σεμιναρίου: 17: 30 – 21: 30.
Πέμπτη 10/12 και
Δευτέρα 14/12,

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη. Θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης.


Η συμμετοχή είναι ελεύθερη. Θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο email: ellinesenergoipolites@gmail.com 
ή στα τηλέφωνα 210 57 22 034 και 6972 259 600, για διευκρινήσεις αλλά και για να δηλώσετε συμμετοχή.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΑΕΚ, ΟΤΑΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ, ΜΙΑ ΙΔΕΑ, ΣΕ ΠΑΡΑΚΜΗ. ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ... ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ. ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ.


Απάντηση στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ερασιτεχνική ΑΕΚ (αφορμή στάθηκε το περιεχόμενο ενός πανό σχετικά με την ιστορία της ΑΕΚ που είχαν αναρτήσει οι οπαδοί των «κυανέρυθρων» στο ματς της περασμένης Κυριακής) εξέδωσε ο Πανιώνιος.
Τσακίρης: Η ΑΕΚ ιδρύθηκε στην Ελλάδα μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή. Συνεπώς, εμείς δεν τη θεωρούμε προσφυγικό σωματείο.
Οι Νεοσμυρνιώτες αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι «...δεν δεχόμαστε μαθήματα από ανιστόρητους», ενώ κάνει λόγο για «...τακτική του αντιπερισπασμού και του αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης».
Η ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ο κ. Τσακίρης απλά παρέθεσε γεγονότα σε μία ραδιοφωνική του συνέντευξη. Και τα γεγονότα αυτά είναι αδιαμφισβήτητα. Η ΑΕΚ δεν προϋπήρχε ούτε στην Πόλη, ούτε φυσικά στη Σμύρνη ή τη Φιλαδέλφεια.
Η ΑΕΚ ιδρύθηκε στην Ελλάδα μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή. Συνεπώς, εμείς δεν τη θεωρούμε προσφυγικό σωματείο, όπως είναι ο Πανιώνιος και ο Απόλλων, αλλά απλά σωματείο ιδρυμένο από επαναπατρισθέντες πρόσφυγες της Πόλης» και προσθέτει: «Μαθήματα ιστορίας από ανιστόρητους δεν δεχόμαστε και ούτε πρόκειται να δεχθούμε.
* Από αυτούς που έχουν δώσει δείγμα γραφής με την κλοπή του Μαύρου, αλλά και άλλων αθλητών μας.
* Από αυτούς που συμμάχησαν με τη Χούντα το '70 και έκλεψαν το πρωτάθλημα από τον Πανιώνιο, χάρη στην άληστου μνήμης «κυρία Δέσποινα».
* Από αυτούς που το 1992, όταν ο Πανιώνιος υποβιβάστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του, έβγαλαν «ντουντούκες» και ένα κατάπτυστο βίντεο-κλιπ στο οποίο εμφανίζουν την Α.Ε. Κωνσταντινουπόλεως, ως ομάδα προερχόμενη από τη Σμύρνη και την Ιωνία (!) με σκοπό να υφαρπάξουν και από τον Πανιώνιο φιλάθλους.
* Από αυτούς που κυκλοφορούσαν πρωτοσέλιδα με τίτλους πριν τον μεταξύ μας αγώνα «Δείξτε στον Τσακίρη και τον Νιόνιο ποια είναι η ΑΕΚ».
* Και βέβαια από αυτούς που σήμερα μέσω των οπαδικών τους εφημερίδων, έχουν αναλωθεί σε ένα ρεσιτάλ ύβρεων, λάσπης και μίσους κατά του Πανιωνίου, απλά και μόνο επειδή «τόλμησε» να τους νικήσει...».
ΡΕ ... ΠΑΠΑΤΑΚΙΑ ----> Αθλητική Ένωση ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...