Ντοκιμαντέρ "Money as Debt": αναλύεται η οικονομική σκλαβιά την οποία βιώνουμε!

George Carlin American Dream

Τετάρτη, Ιανουαρίου 27, 2010

Hey MOYTSATSOS -> Αναμνήσεις από το Άουσβιτς.

"...Ο θάνατος στους θαλάμους αερίων στο στρατόπεδο Άουσβιτς-Μπιρκενάου μπορεί να διαρκούσε έως και 25 λεπτά..."

auschwitz
auschwitz1 
auschwitz17 
auschwitz_auschwitzcrematoriumoven 
"...Πάνω από ένα εκατομμύριο ευρωπαίοι Εβραίοι χάθηκαν στους θαλάμους αερίων πλάι-πλάι με χιλιάδες Πολωνούς, Ρώσους και Ρομά, που πέθαναν και από τις κακουχίες, την αβάσταχτα σκληρή εργασία και τις ασθένειες που θέριζαν..."
ΠΗΓΗ: link
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Hey MOYTSATSOS -> Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ "ΠΙΣΩ ΠΛΕΥΡΑ" ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.




Διεξήχθη για μια ακόμη χρονιά με επιτυχία στη Μαρ ντε Λα Πλάτα της Αργεντινής ο ετήσιος διαγωνισμός «Bikini Open», όπου συγκεντρώθηκαν οι 12 πιο καλλίγραμμες νέες της Αργεντινής για να δείξουν την καλύτερη πλευρά τους. 
Νικήτρια αναδείχτηκε η 17χρονη Λισέτ Λανέσι. 
Η Λισέτ πηγαίνει ακόμη σχολείο και έχει σαν χόμπι τον χορό, ενώ αποκάλυψε πως τα μυστικά της επιτυχίας της είναι το γυμναστήριο και η υγιεινή διατροφή.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Hey MOYTSATSOS -> ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΟΥ ΨΥΧΑΡΗ ΣΤΟΝ ΔΟΛ Ο ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ. "αναλαμβάνει καθήκοντα Ειδικού Συμβούλου παρά τω Προέδρω του Οργανισμού".


Ο πρόεδρος του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ) Σταύρος Ψυχάρης, ανακοίνωσε ότι ο δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης αναλαμβάνει καθήκοντα Ειδικού Συμβούλου παρά τω Προέδρω του Οργανισμού. 
Ο κ. Πρετεντέρης στην προσεχή Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας θα εκλεγεί μέλος του Δ.Σ. και θα αναλάβει καθήκοντα Εντεταλμένου Συμβούλου. 
Παράλληλα θα διατηρήσει τη στήλη του στο Βήμα της Κυριακής και από την επόμενη Δευτέρα θα γράφει καθημερινή στήλη στα Νέα.
Επίσης ανακοινώθηκε και η συγκρότηση Συντονιστικού Συμβουλίου του ΔΟΛ από τον κ. Σταύρο Π. Ψυχάρη ως Πρόεδρο και μέλη τους κ.κ. Π. Καψή, Χ. Μεμή, Α. Καρακούση και Ι. Κ. Πρετεντέρη, με αρμοδιότητα την δημοσιογραφική ανάπτυξη του ΔΟΛ.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Hey MOYTSATSOS -> Η «Daily Telegraph» αποκαλύπτει ότι το καλοκαίρι είναι πολύ πιθανό να ξεκινήσει ο εκταφιασμός του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, κάτι όμως που έχει σηκώσει «θύελλα» αντιδράσεων.


Υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν ότι ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι απεικόνιζε τη γυναικεία πλευρά του εαυτού όταν ζωγράφιζε τη «Μόνα Λίζα». 

Μάλιστα κάποιοι επιστήμονες το «τραβάνε» ακόμα παραπέρα και θέλουν να εκταφιάσουν το πτώμα του Ντα Βίντσι για να διαπιστώσουν αν όντως ισχύει αυτή η ομοιότητα.
Πάντως από τη μεριά του, ο εκπρόσωπος των ερευνητών, Σιλβάνο Βιτσέντι δήλωσε ότι θα δοκιμάσουν τη μέθοδο του άνθρακα 14 πάνω στα οστά του Ντα Βίντσι και θα διασταυρώσουν το DNAμε αυτό των διαπιστωμένων συγγενών του στη Μπολόνια.

moutsatsos.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Hey MOYTSATSOS -> ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ "ΠΡΑΣΙΝΑ" ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ. ΤΕΛΙΚΑ ΚΟΡΑΚΑΣ ΚΟΡΑΚΟΥ ΜΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ. ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ.

ΚΟΒΕΙ 10% ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ (ΑΔΕΡΦΙΑ, ΞΑΔΕΡΦΙΑ, ΜΠΑΤΖΑΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ... ΓΚΟΜΕΝΕΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΤΩΝ) ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ.
ΑΝ ΙΣΧΥΣΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟ, ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΗΝΕΙ "ΧΡΟΝΟΥΣ", ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΤΕΡΑ.
Με απόφαση – βόμβα που υπέγραψε την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου κόβει κατά 10% τα ειδικά επιδόματα που καταβάλλονται σε:
  150.000 υπαλλήλους δέκα υπουργείων,
  στις υπερωρίες όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο,
  στις εφημερίες των νοσοκομειακών γιατρών,
  στις παροχές ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης προς τους   ασφαλισμένους του Δημοσίου,
  στις επιχορηγήσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία, τους οργανισμούς και φορείς δημόσιας υγείας και πρόνοιας,
  τα ερευνητικά και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και
  σε όλα τα λειτουργικά έξοδα των δημόσιων υπηρεσιών.
Από τις περικοπές μένουν στο απυρόβλητο όλες οι μισθολογικές και λειτουργικές δαπάνες της Βουλής! 
Δηλαδή όχι μόνο οι αποδοχές των εργαζομένων της Βουλής που αμείβονται συνολικά με 16 μισθούς αλλά και όλες οι υπόλοιπες δαπάνες της για λειτουργικά έξοδα και προμήθειες.
Επίσης εξαιρούνται από το ψαλίδισμα κατά 10% οι βουλευτικές αποζημιώσεις, η προεδρική χορηγία, οι βασικοί μισθοί και τα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων και των στρατιωτικών που καταβάλλονται μέσω του μισθολογικού νόμου 3205/2003, οι συντάξεις του Δημοσίου και όλες οι δαπάνες του δημόσιου χρέους.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Hey MOYTSATSOS -> Aυτοκτόνησε ο Μάρκους Ράϊνχαρντ, υπεύθυνος ασφαλείας του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός, που ξεκινά αύριο της εργασίες του.


Ο 61νος ετών Ράϊνχαρντ βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του το πρωί της Τρίτης.
Στο Νταβός θα βρίσκονται σήμερα πάνω από 2.500 μέλη της παγκόσμιας οικονομικής και πολιτικής ελίτ από περισσότερες από 90 χώρες.
Μεταξύ αυτών ο γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, ο Πρόεδρος της Microsoft Μπιλ Γκέϊτς και ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Ζαν Κλώντ Τρισέ.
Ο αυτόχειρας ήταν διοικητής του καντονιού του Graubuenden από το 1984, ενώ φέτος ήταν η 26η φορά που οργάνωνε τα μέτρα ασφαλείας.
Η αρμόδια ελβετίδα υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε οτι ο θάνατος του δοικητή ήταν μια προσωπική τραγωδία.

Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Hey MOYTSATSOS -> Τη ζωή του έχασε ένας μαθητής της Γ΄Λυκείου των εκπαιδευτηρίων Μάνεση στο Νέο Ηράκλειο σήμερα το πρωί, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έπεσε από τον τρίτο όροφο στον προαύλιο χώρο του σχολείου του.


Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 8:00 το πρωί και αφού χτύπησε το κουδούνι για να μπουν οι μαθητές στην αίθουσα.
Ο 17χρονος δεν μπήκε στην αίθουσα και έμεινε στο μπαλκόνι, όπου λίγα λεπτά αργότερα έγινε αντιληπτό από τους υπεύθυνους του σχολείου ότι ο μαθητής βρισκόταν στο έδαφος χωρίς τις αισθήσεις του.
Άμεσα διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Αγία Όλγα, όπου και κατέληξε.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το σχολικό του περιβάλλον, ο μαθητής βρισκόταν σε κακή ψυχολογική κατάσταση λόγω των μαθητικών του επιδόσεων.
moutsatsos.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Hey MOYTSATSOS -> Το 19% του πληθυσμού που κατοικεί εντός των γερμανικών συνόρων προέρχεται από άλλες χώρες, όπως καταδεικνύουν επίσημα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν την Τρίτη.



Υπολογίζεται ότι 15,6 εκατομμύρια άνθρωποι στη Γερμανία είτε μετανάστευσαν στη χώρα από το 1950 είτε είναι παιδιά τουλάχιστον ενός μετανάστη γονέα.
ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ ΓΙΑ "ΑΡΙΑ ΦΥΛΗ".

moutsatsos.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...