Ντοκιμαντέρ "Money as Debt": αναλύεται η οικονομική σκλαβιά την οποία βιώνουμε!

George Carlin American Dream

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 18, 2009

Ένα καράβι με το όνομα «Ολυμπιακός» πιάστηκε από την ακτοφυλακή του Πόρτσμουθ (Μαϊάμι), στην Καραϊβική με 6 τόνους κοκαΐνης.


Η ακτοφυλακή μετά από πληροφορίες σταμάτησε το ύποπτο πλοίο στο οποίο μετά από έλεγχο που έγινε, διαπιστώθηκε πως είχε πάνω του 6 τόνους κοκαΐνης. 
Το πλήρωμα των έντεκα ατόμων συνελήφθη και αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες.
Δεν έγινα γνωστό αν το πλοίο ανήκει σε Έλληνα αλλά το όνομα του εκεί παραπέμπει. Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Φωτιά σε ξενοδοχείο της Λισαβόνας που διέμεναν οπαδοί της Ενωσης.


Φωτιά στο ξενοδοχείο της Λισαβόνας "Phoenix Marques de Pombal" όπου διέμεναν οπαδοί της ΑΕΚ ξέσπασε την Παρασκευή, σύμφωνα με τους Πορτογάλους. Η φωτιά προήλθε από έκρηξη σε λέβητα στο υπόγειο του ξενοδοχείου και το ευχάριστο είναι ότι κανείς από όσους διέμεναν δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα. Το ξενοδοχείο μόνο υπέστη υλικές ζημιές.


ΠΗΓΗ: aek365 Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Ομάδα νεαρών επιτέθηκαν με πέτρες και ξύλα σε περιπολικό της Τροχαίας Θεσσαλονίκης προκαλώντας μικρές ζημιές στο όχημα.

Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Χωρίς Μαϊστόροβιτς, Καράμπελα και Μάκο και με συνολικά 14 παίκτες να έχουν ίωση! - Αύριο πριν αναχωρήσει η ομάδα θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση της υγείας και αυτών που είναι στην 21μελη αποστολή!

Η ίωση χτύπησε την πόρτα της ΑΕΚ τα τελευταία 24ωρα και μπήκε μέσα για τα καλά... Συνολικά μετά το τέλος της σημερινής προπόνηση διαπιστώθηκε από το ιατρικό τιμ ότι 14 ποδοσφαιριστές έχουν συμπτώματα ίωσης και μάλιστα αποκλείστηκαν οι Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς, Νίκος Καράμπελας, Γρηγόρης Μάκος και Νίκολας Μπιάνκι Αρτσε από την αποστολή του αγώνα με τον Αστέρα στην Τρίπολη την Κυριακή. Παράλληλα, εκτός έμειναν και οι Κριστσιάν Νέμεθ, Νάτσο Σκόκο και Χουανφράν που συνεχίζουν πρόγραμμα αποθεραπείας. Επίσης, εκτός αποστολής για άλλους λόγους έμειναν και οι Αλεξόπουλος (είναι στο Βέλγιο), Κουτρομάνος, Λούκατς και Τζιμπούρ.
Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς επέλεξε 21 παίκτες για την αποστολή και αναγκαστικά πήρε μαζί του και τους Παναγιώτη Λαγό (δεν μπορούσε να παίξει με την δεύτερη ομάδα λόγω τιμωρίας), τον Κώστα Μανωλά και τον Σεϊντού Γιαχάγια, ενώ για πρώτη φορά φέτος στην αποστολή είναι και ο Αντώνης Ρίκκα! Αναλυτικά, στην αποστολή του αγώνα της Τρίπολης βρίσκονται οι: Σάχα, Αραμπατζής, Λαγός, Ρίκκα, Αλβες, Γεωργέας, Αραούχο, Μανωλάς, Γιάχιτς, Καφές, Ενσαλίβα, Μαντούκα, Χέρσι, Ταχτσίδης, Γιαχάγια, Γκερέιρο, Γκέντσογλου, Παυλής, Ιορντάκε, Λεονάρντο και Μπλάνκο. Αύριο πριν αναχωρήσει η αποστολή της ΑΕΚ για την Τρίπολη θα διαπιστωθεί η κατάσταση και των 21 παικτών της αποστολής, με τον φόβο να υπάρχουν νέες... απώλειες.
ΠΗΓΗ: aek365
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΑΕΚ : Τέλος ο Θανόπουλος /// ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ.

news-aek-thanopoulos-resignationΡαγδαίες είναι οι εξελίξεις στα διοικητικά της ΑΕΚ. Μετά την αποκάλυψη ότι οι Γκίκας Γκούμας και Πόλυς Χατζηιωάννου παραχωρούν το σύνολο των μετοχών τους στην ερασιτεχνική (ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΣ - ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ), σειρά πήρε σήμερα ο Νίκος Θανόπουλος ο οποίος με γραπτή δήλωση υπέβαλε την παραίτησή του από την προεδρία της ΠΑΕ.


Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΟΤΑΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΕΚΔ-(Κ)ΟΤΕΣ, ΤΟΤΕ Η ΠΑΡΑΚΜΗ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ.


Ο Λάλας πήρε συνέντευξη ενός συγγραφέα που έχει πεθάνει από το 2003!...

Τρισέλιδη συνέντευξη έδωσε ο συγγραφέας του "Διασκέδαση μέχρι θανάτου" Νeil Postman στον κύριο Λάλα για το περιοδικό «Faq».

http://nonews-news.blogspot.com/2009/12/2003.html
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Προκαταβολή του φόρου για τα ακίνητα. Αναγκαίες οι καταργήσεις φοροαπαλλαγών και αυτοτελούς φορολόγησης. Μέχρι τον Μάρτιο η νέα αύξηση έμμεσων φόρων σε ποτά,τσιγάρα ίσως και καύσιμα Από το 2010 ο συνυπολογισμός των μερισμάτων

Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

54 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ H1N1, 10.582 ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.



Την τελευταία εβδομάδα πέθαναν 1.000 άνθρωποι σε όλες τις χώρες του κόσμου.
Σήμερα πέθανε ακόμα ένας στην  Ελλάδα. Ένας 82χρονος άνδρας, έχοντας ωστόσο χρόνια προβλήματα στο καρδιολογικό και νεφρολογικό σύστημα.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Lady Gaga Video Clip: Bad Romance

Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΑΦΟΥ ΕΓΙΝΕ Η ΑΡΠΑΧΤΗ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ, ΤΩΡΑ "ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ" ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΟΥΝ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΓΡΙΠΗ.

Αμερικανοί ερευνητές ανακάλυψαν πρωτεΐνες στα κύτταρα που μπορούν να καταπολεμήσουν με φυσικό τρόπο τη μόλυνση από τους ιούς της γρίπης, συμπεριλαμβανομένης της «γρίπης των χοίρων», H1N1.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, μια οικογένεια γονιδίων, που παράγει αντίστοιχες πρωτεΐνες, δρουν ως «φύλακες» των κυττάρων του οργανισμού από τους ιούς-επιδρομείς, παρεμποδίζοντας την είσοδό τους στο υγιές κύτταρο και την μόλυνσή του.
Αυτός ο μηχανισμός φυσικής προστασίας βρίσκεται σε συνεχή επιφυλακή. Όταν οι πρωτεΐνες αυτές δεν υπάρχουν, τότε ο ιός της γρίπης πολλαπλασιάζεται πέντε έως δέκα φορές πιο γρήγορα, συνεπώς, κατά τους επιστήμονες, ο μηχανισμός αυτός μπορεί να μπλοκάρει 80% έως 90% του ιού, ενισχύοντας την άμυνα του ανοσοποιητικού συστήματος.
Η ανακάλυψη έγινε από ερευνητές του Ιατρικού Ινστιτούτου Χάουαρντ Χιουζ με επικεφαλής τον Στέφεν Έλετζ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Cell, σύμφωνα με τα πρακτορεία Ρόιτερ και Γαλλικό.
Οι επιστήμονες έδειξαν ότι αν το κύτταρο οδηγηθεί σε υπερπαραγωγή των συγκεκριμένων πρωτεϊνών, τότε γίνεται πιο ανθεκτικό στον ιό, ουσιαστικά κρατώντας απ' έξω τη γρίπη. Μάλιστα η πρωτεΐνη IFITM3, όπως αποδείχτηκε, παρέχει προστασία από αρκετούς ιούς, μεταξύ άλλων από τα στελέχη της γρίπης Α, της εποχικής γρίπης, του ιού του Δυτικού Νείλου, καθώς και του δάγκειου πυρετού. Οι πρωτεΐνες δεν προστατεύουν από τον ιό HIV (AIDS) ή της ηπατίτιδας C.
Οι επιστήμονες ελπίζουν να βοηθήσουν στην υπερπαραγωγή των συγκεκριμένων πρωτεϊνών στα ζώα της κτηνοτροφίας (πουλερικά, χοίρους), ώστε να γίνουν πιο ανθεκτικά έναντι των ιών, κάτι που θα βοηθήσει και τους ανθρώπους έμμεσα.
Παράλληλα, όμως η νέα ανακάλυψη μπορεί να βοηθήσει άμεσα, συμβάλλοντας στη δημιουργία πιο αξιόπιστων εμβολίων σε συντομότερο χρόνο.
ΠΗΓΗ: nurseface09.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΕΚΑΝΕ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΤΥΧΙΟ;;; Ο ΣΤΕΝΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ.



Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Θαπατέρο υπέρ Παπανδρέου και κατά διεθνών οίκων αξιολόγησης. Τα έψαλε για τα καλά στους Μοοdys, Standard-Poors


ΟΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ "Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ".


Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Επιστήμη - Οι δέκα σημαντικότερες επιστημονικές ανακαλύψεις του 2009

1η. και πιο σημαντική. Η ανακάλυψη του απολιθωμένου σκελετού της «Άρντι», ενός πλάσματος ηλικίας 4,4 εκατ. ετών, που θεωρήθηκε πιθανός πρόγονος του ανθρώπου, ψηφίστηκε, από τους συντάκτες του περιοδικού Science, η σημαντικότερη επιστημονική ανακάλυψη της φετινής χρονιάς.

2η. Η ανακάλυψη από το διαστημικό τηλεσκόπιο «Φέρμι» της NASA άγνωστων μέχρι σήμερα άστρων «πάλσαρ» (ταχέως περιστρεφόμενων άστρων νετρονίων με μεγάλο μαγνητισμό).

3η. Η ανακάλυψη ότι η ουσία ραπαμυσίνη επεκτείνει τη διάρκεια ζωής των ποντικών και μάλιστα η «θεραπεία» άρχισε όταν τα πειραματόζωα ήταν ήδη «μεσήλικες».

4η. Η ανακάλυψη νέων ιδιοτήτων του υλικού γραφένιου (αποτελείται από άκρως αγώγιμα διαδοχικά φύλλα ατόμων άνθρακα) και η έναρξη αξιοποίησης του υλικού σε πειραματικές ηλεκτρονικές συσκευές.

5η. Η ανακάλυψη της δομής ενός μορίου που βοηθά τα φυτά να επιβιώσουν στην ξηρασία.

6η. Η ανακάλυψη του πρώτου λέιζερ ακτινών Χ από τον αμερικανικό επιταχυντή SLAC, που μπορεί να απεικονίζει με πρωτοφανή λεπτομέρεια τις χημικές αντιδράσεις, καθώς αυτές λαμβάνουν χώρα.

7η. Η εύρεση νέων γονιδιακών θεραπειών για μια σειρά από παθήσεις (εγκεφάλου, ματιών, ανοσοποιητικού συστήματος).

8η. Η ανακάλυψη για πρώτη φορά «μαγνητικών μονοπόλων» σε κρυσταλλικά υλικά, που έχουν μόνο ένα μαγνητικό πόλο.

9η. Η ανακάλυψη νερού στη Σελήνη.

10η. Η επισκευή και αναβάθμιση του τροχιακού αμερικανικού τηλεσκοπίου «Χαμπλ».
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Παράταση της προθεσμίας για την υποβολή προτάσεων στο ΕΣΠΑ λόγω αδυναμίας του πληροφοριακού συστήματος να ανταποκριθεί, εξαιτίας μεγάλης συμμετοχής.


Η απόφαση ελήφθη καθώς παρατηρήθηκε αδυναμία του Πληροφοριακού Συστήματος να ανταποκριθεί εξαιτίας του πολύ μεγάλου αριθμού επενδυτών, οι οποίοι ταυτόχρονα προσπαθούν σήμερα 18-12-2009 (καταληκτική ημερομηνία υποβολών) να υποβάλουν επενδυτική πρόταση.
Για το λόγο αυτό αποφασίσθηκε πως θα γίνονται δεκτές οι επενδυτικές προτάσεις οι οποίες θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο www.ependyseis.gr μέχρι τις 24.00 της 18-12-2009. Οι αντίστοιχες παραλαβές των επενδυτικών προτάσεων (σε φυσική και ηλεκτρονική μορφή) από τους Ε.Φ.Δ θα γίνονται αποδεκτές μέχρι την Δευτέρα 21-12-2009 και ώρα 14.30 μ.μ. Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Δώρο χριστουγεννιάτικο = κουπόνια για δωρεάν συμβουλές διαζυγίου.




Η δικηγορική εταιρεία Lloyd Platt & Company, ανακοίνωσε ότι έχει κατακλυστεί από εκδηλώσεις ενδιαφέροντος από τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας που εγκαινίασε αυτή την πρωτοβουλία.
Κανονικά χρεώνει 530 δολάρια για τις συμβουλευτικές της υπηρεσίες,
Έχουν πωληθεί περισσότερα από 60 κουπόνια έναντι 125 λιρών για συνεδρία μισής ώρας με έναν από τους δικηγόρους του γραφείου που ασχολείται με διαζύγια.
Εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Αγγλίας αποκάλεσε την πρωτοβουλία «θλιβερή». Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

«Στην Τουρκία αισθάνομαι σαν να με σταυρώνουν καθημερινά.»



Με αυτή τη φράση ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος εξαπέλυσε δριμύτατο κατηγορώ κατά του τουρκικού κράτους για την εν γένει συμπεριφορά του απέναντι στο Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης αλλά και την ελληνική κοινότητα της Πόλης.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ... ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ!


Iκανοποίηση για την ανακοίνωση της σύστασης εξεταστικών επιτροπών για Siemens, Ομόλογα, Χρηματηστήριο, εξέφρασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑΟΣ Κωστής Αϊβαλιώτης και ζήτησε να γίνει το ίδιο στο μέλλον και για άλλες υποθέσεις. Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Αυτοί είναι οι δέκα καλλιτέχνες που θα διαγωνιστούν για την Eurovision

Γιώργος Αλκαίος & Friends
Κατερίνα Αυγουστάκη
Ελευθερία Ελευθερίου
Εmigre
Γιώργος Καραδήμος
Μέλισσες
Μάνος Πυροβολάκης – MP3
Δέσποινα Ρίτσι
Second skin
Χρήστος Χατζηνάσιος Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Ευρωπαϊκές κληρώσεις για ΠΑΟ ΚΑΙ ΟΣΦΠ


ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΛΗΡΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΟ
Ρουμπίν Καζάν - Χαποέλ Τελ-Αβίβ
Μπιλπάο - Άντερλεχτ
Κοπεγχάγη - Μαρσέιγ
Παναθηναϊκός - Ρόμα
Aτλέτικο - Γαλατάσαράι
Άγιαξ - Γιουβέντους
Μπριζ - Βαλένθια
Φούλαμ - Σαχτάρ
Λίβερπουλ - Ουνιρέα
Αμβούργο - Αϊντχόφεν
Βιγιαρεάλ - Βόλφσμπουργκ
Σταντάρ Λιέγης - Σάλτσμπουργκ
Τβέντε - Βέρντερ
Λιλ - Φενέρμπακτσε
Έβερτον - Σπόρτινγκ
Χέρτα - Μπενφίκα


ΕΥΚΟΛΗ ΚΛΗΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΣΦΠ

Στουτγκάρδη - Μπαρτσελόνα
Ολυμπιακός- Μπορντό
Ίντερ – Τσέλσι
Μπάγερν – Φιορεντίνα.
ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Σεβίλλη
Λιόν – Ρεάλ Μαδρίτης
Πόρτο – Άρσεναλ
Μίλαν – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΛΟΓΙΚΑ ΤΟΥ. ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΑΝ ΒΑΝΑΥΣΑ 5ΜΗΝΟ ΑΓΟΡΑΚΙ.


Με αιμορραγία στον εγκέφαλο και σπασίματα στα χεράκια και τα ποδαράκια του εισήχθη στο νοσοκομείο ένα αγοράκι 5 μηνών.

Οι γιατροί αντικρίζοντας το βρέφος ειδοποίησαν άμεσα την αστυνομία καθώς πιστεύουν ότι το αγοράκι είναι αδύνατο να έχει όλα αυτά τα τραύματα από πτώση.

Το μωρό πήγαν στο νοσοκομείο η μητέρα του και η επιμελήτρια ενός βρεφονηπιακού σταθμού που
κλήθηκαν για κατάθεση από την αστυνομία.

Το παιδάκι που είναι ακόμη αβάπτιστο δίνει μάχη για τη ζωή του.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΤΕΡΑΤΑ ΑΠΑΓΩΓΕΙΣ. ΤΕΛΙΚΑ ΤΗΝ ΑΠΗΓΑΓΑΝ ΤΗΝ 20ΧΡΟΝΗ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΒΙΑΣΟΥΝ.


Μετά από 12 ώρες στα χέρια των βιαστών της την άφησαν σε άθλια κατάσταση στο Ικόνιο απ' όπου τηλεφώνησε στους γονείς της και τους ενημέρωσε ότι οι απαγωγείς την άφησαν ελεύθερη.


Οι ίδιοι, συνοδεία των αστυνομικών, την παρέλαβαν από σπίτι φίλων της στον Πειραιά. 
Το κορίτσι, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες πάσχει από επιληψία, είναι καλά στην υγεία του, αλλά σε κατάσταση σοκ. 


Ολα ξεκίνησαν το βράδυ της Τετάρτης όταν η 19χρονη με τον 21χρονο φίλο της είχαν πάει βόλτα στα λιμανάκια της Βουλιαγμένης.

Δύο μεγαλόσωμοι άνδρες πλησίασαν το αυτοκίνητό τους και τους αιφνιδίασαν. Εδειραν το νεαρό και τον εγκατέλειψαν αιμόφυρτο και λιπόθυμο στο δρόμο. 


Στη συνέχεια απήγαγαν την 19χρονη και εξαφανίστηκαν με το αυτοκίνητο του ζευγαριού προς άγνωστη κατεύθυνση. Το αυτοκίνητο βρέθηκε καμένο μισή ώρα αργότερα, στη συμβολή των οδών Μεσσηνίας και Λεβαδείας, στην Ανω Γλυφάδα. 



Ο 21χρονος μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο της Βούλας σε κατάσταση σοκ και με τραύματα σε όλο του το σώμα.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

UFO στο Κρεμλίνο.




Συζητήσεις επί συζητήσεων έχει προκαλέσει ένα γιγάντιο αντικείμενο που εμφανίστηκε πάνω από το Κρεμλίνο.
Το τριγωνικό αντικείμενο θεωρείται από πολλούς UFO και σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες το μήκος του μπορεί να φτάνει μέχρι και το 1,6 χλμ!
Τις φωτογραφίες έβγαλαν στη δημοσιότητα δύο επιβάτες αυτοκινήτου, ο ένας το πρωί και ο άλλος το βράδυ που παρατήρησαν το «σκάφος» καθώς οδηγούσαν αμέριμνοι γύρω από την Κόκκινη Πλατεία στη Μόσχα.
Άλλοι αυτόπτες μάρτυρες είπαν πως κρεμιόταν για ώρα πάνω από την πλατεία και μετά χάθηκε. Εκπρόσωπος της στρατιωτικής αεροπορίας της χώρας δήλωσε σε καθημερινή εφημερίδα: «Δεν έχουμε ιδέα τι μπορεί να είναι».
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Ο ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ. ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΣΩΖΕΤΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΤΕΤΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΤΟΙΟΙ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ. ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ


Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ ΤΟ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ Ο ΣΟΥΦΛΙΑΣ









Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΙΖΑΣ ΑΠΟ ΖΕΥΓΟΣ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΝΔ. 140 εκατομμύρια ευρώ η περιουσία ζεύγους εφοριακών. ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΕΦΟΡΙΑΣ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ.


Στέλεχος της ΔΑΚΕ εφοριακών, εκβίαζε μαζί με την γυναίκα του έμπορο...


Σε βίντεο φαίνονται και οι δυο να ζητάνε εκβιαστικά 1,5 εκατομμύριο Ευρώ...
Μόνο στο nonews-NEWS.
http://nonews-news.blogspot.com/2009/12/blog-post_9717.html
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΛΙΓΑ ΤΑ "ΨΩΜΙΑ ΤΟΥΣ". ΧΟΝΤΡΗ "ΠΑΤΑΤΑ" ΚΑΝΑΝΕ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΠΕΙΡΑΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΔΙΩΤΗ.

"Έχετε χάρη που στην ΕΡΤ δεν υπάρχει ακόμη πρόεδρος"...
Προκάλεσαν, με τον τρόπο που χειρίστηκαν το πράγματι λεπτό ζήτημα της απόπειρας αυτοκτονίας του Παναγιώτη Διώτη.

Κάναν τους ντετέκτιβς στο θέμα του πτυχίου. Πως τον πήρε ο υπουργός και γιατί, κλπ. Εξόργισαν μ' αυτό τον τρόπο τηλεθεατές αλλά και τον Πεταλωτή. Στέλεχος του υποyργείου Τύπου τους πήρε τηλέφωνο και παραπονέθηκε για τον τρόπο που χειρίστηκαν το θέμα.

O Λυριτζής κατά τη διάρκεια της συνομιλίας ήταν προκλητικός, με αποτέλεσμα να εκνευρίσει τον άλλον και να του πει (κατά τη γνώμη μας κακώς) "Έχετε χάρη που δεν υπάρχει ακόμη πρόεδρος στην ΕΡΤ"...



http://nonews-news.blogspot.com/2009/12/blog-post_5507.html Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ... ΔΩΡΟ ΣΤΑ ΤΑΞΙ. ΑΚΟΥ ΔΩΡΟ ΣΤΑ ΤΑΧΙ. ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ;;


Από σήμερα και έως τις 7 Ιανουαρίου 2010 ισχύει το δώρο των οδηγών ΤΑΞΙ για την περίοδο των Χριστουγέννων και του νέου έτους.
Με απόφαση του υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα, το δώρο καθορίστηκε στο 1,00 ευρώ και θα προστίθεται σε κάθε διαδρομή. Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΤΡΕΙΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ. ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ, ΓΙΑ SIEMENS. ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΜΟΛΟΓΑ, ΧΡΗΜΑΤΗΣΤΗΡΙΟ


O
ι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ υπέγραψαν την πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το θέμα της Siemens. H πρόταση κατατέθηκε ήδη στη Βουλή.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.




Πραγματοποιήθηκαν ανάμεσα στις 01:30-02:00 τα ξημερώματα σε γραφεία του ΠΑΣΟΚ 
σε περιοχές της Αθήνας.



Μικρής έκτασης φωτιά ξέσπασε στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Δάφνη.
Απόπειρα εμπρησμού σημειώθηκε στα γραφεία του κόμματος στον Άλιμο.
Μικρές υλικές υπέστησαν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στο Νέο Ψυχικό και στα Μελίσσια.



Μπιτόνι με βενζίνη βρέθηκε στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Καισαριανή. 



Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΝΕΟΙ ΤΟΜΕΑΡΧΕΣ ΣΤΗΝ ΝΔ.

Κυριάκος Μητσοτάκης: τον τομέα Ευθύνης Περιβαλλοντικής Πολιτικής
Ελίζα Βόζεμπεργκ: τον τομέα Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, που αρνήθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη.
Μιχάλης Γιαννάκης: τον τομέα Ενέργειας και Φυσικών Πόρων
Όλγα Κεφαλογιάννη: τον τομέα Τουριστικής Ανάπτυξης
Γιώργος Κασαπίδης, τον τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης. 
Μιχάλη Χαλκίδη: τον Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δημοσίων Έργων
Σταύρο Καλαφάτη: τον Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Μεταφορών και Επικοινωνιών 
Μάριο Σαλμά: Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Υγείας
Τάσο Νεράντζη: τον Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δικαιοσύνης
Αθανάσιο Δαβάκη: τον Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Πολιτισμού
Κώστα Κουκοδήμο: τον Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αθλητισμού
Δημήτρη Σταμάτη: τον Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Περιφερειακής Πολιτικής
Γιάννη Πλακιωτάκη: τον Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορικής Ναυτιλίας Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Σε απεργία διαρκείας προχωρούν οι γιατροί του νοσοκομείου Φλώρινας

Σε απεργία διαρκείας προχωρούν οι γιατροί του νοσοκομείου Φλώρινας από την ερχόμενη Δευτέρα. Διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις προσωπικού, που τους αναγκάζουν να κάνουν 15 εφημερίες το μήνα.

Σημειώνεται ότι 21 από τους 27 γιατρούς που εργάζονται στο νοσοκομείο υπέβαλαν ομαδικά τις παραιτήσεις τους, το νοσοκομείο ωστόσο, προς το παρόν, λειτουργεί κανονικά, καθώς οι υπό παραίτηση γιατροί συνεχίζουν να εργάζονται.



ΠΗΓΗ: tvxs Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΟΧΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΛΕΝΕ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΝΑ.



Η Πρωτοβουλία Πολιτών για την προάσπιση του εβραϊκού νεκροταφείου, διοργανώνει την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου, δύο εκδηλώσεις με τίτλο «Τα Γιάννενα θυμούνται». Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έχει συγκροτηθεί από πολίτες των Ιωαννίνων που αντιτίθενται «στις ρατσιστικές εναντίον του εβραϊκού νεκροταφείου της πόλης».

Την Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου, στις 2.30 το μεσημέρι, η Πρωτοβουλία καλεί τους κατοίκους των Ιωαννίνων σε ανοιχτή συγκέντρωση πολιτών στο εβραΐκό νεκροταφείο της πόλης, ενώ στις 19.30, στην αίθουσα της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση λόγου, με ομιλητές επιστήμονες, ερευνητές και συγγραφείς βιβλίων για τα Γιάννενα και την εβραϊκή κοινότητα.

Οι ομιλητές είναι οι:

Φραγκίσκη Aμπατζοπούλου, Kαθηγήτρια Nεοελληνικής Φιλολογίας, ΑΠΘ: «Tο Oλοκαύτωμα των Γιαννιωτών Eβραίων στη λογοτεχνία»
Ελένη Κουρμαντζή, ερευνήτρια ρωμανιώτικου εβραϊσμού, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: «Διάθεση ειδών της Ισραηλιτικής Κοινότητος Ιωαννίνων» (Αριθμ. Πρωτ. 14765/20 Αυγούστου 1944)
Σάββας Μιχαήλ, (Σαμπετάϊ Μάτσας), συγγραφέας, «Ρωμανιώτες Εβραίοι: εμείς οι Γιαννιώτες, οι άλλοι»
Ευτυχία Νάχμαν συγγραφέας «Καταγγελία»
Απόστολος Παπαϊωάννου, Αρχιτέκτονας Μηχανικός, «Οι Εβραϊκές Συνοικίες των Ιωαννίνων, Ιστορία - Πολεοδομία - Αρχιτεκτονική»
Γιώργος Σομπότης, συγγραφέας, «Η Παιδεία των Εβραίων των Ιωαννίνων»
Μιχάλης Σπέγγος, συγγραφέας, «Η διατήρηση της μνήμης και η αμφισβήτηση του Ολοκαυτώματος» 
ΠΗΓΗ: tvxs
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Ο Ζαγοράκης και πάλι πρόεδρος στον ΠΑΟΚ.


Οι φήμες που ήθελαν τον Θόδωρο Ζαγοράκη να επιστρέφει στον Προεδρικό θώκο επιβεβαιώθηκαν και με το νέο χρόνο καταλαμβάνει και πάλι τη θέση του προέδρου στον ΠΑΟΚ. Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΜΠΗΚΕ ΚΑΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΟΝ ΧΟΡΟ ΤΗΣ ... ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ. ΑΛΛΩΣΤΕ Ο "ΔΡΑΚΟΥΜΕΛ" ΚΑΙ Ο ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΕΣ ΔΙΑΣΠΑΣΕΩΝ.


Μαρκόπουλος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ: «Οι εμφανίσεις του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη δεν βοηθούν το πολιτικό σύστημα και τον τόπο, ούτε τη ΝΔ που τον αγκάλιασε και τον έκανε πρωθυπουργό. Δεν έχει κανένα δικαίωμα να μιλάει έτσι»



Πευκιανάκης, συνεργάτης Μητσοτακη: «Θεωρώ υποχρέωση να ζητήσω συγγνώμη για λογαριασμό του κ. Μητσοτάκη, διότι πράγματι διέπραξε το βαρύ ατόπημα να μιλήσει για την βαθειά κρίση που αντιμετωπίζει σήμερα η πατρίδα μας, χωρίς προηγουμένως να πάρει την άδεια του κ. Κ. Μαρκόπουλου. Κατα τα λοιπά, ο κ. Μαρκόπουλος ούτε καν πρωτοτύπησε. "Το δεν δικαιούσαι δια να ομιλείς" στον κ. Μητσοτάκη το έχει πει πολυ πριν απ αυτόν ο αείμνηστος Αγαμέμνων Κουτσόγιωργας».
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Την έκδοση νέας ρυθμιστικής απόφασης για το κυνήγι (ΥΑ 183643/4418/17.12.2009) για την τρέχουσα περίοδο αποφάσισε το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλάγής (ΥΠΕΚΑ).



Με τη νέα ρυθμιστική διευκρινίζεται ότι το κυνήγι απαγορεύεται σε όλες τις περιοχές για τις οποίες έχουν εκδοθεί Δασικές Απαγορευτικές Αποφάσεις Κυνηγίου λόγω πυρκαγιών, και ισχύουν σήμερα, και όχι μόνο για τις περιοχές που κάηκαν το 2009.
Όπως υπογραμμίζεται, η έκδοση της εν λόγω απόφασης κρίθηκε επιβεβλημένη όχι για να παρακαμφθεί το Συμβούλιο της Επικρατείας (το οποίο ανέστειλε την 103382/2740/4-8-2009 ΥΑ του Υπ. Αγρ. Ανάπτυξης, με την οποία ρυθμιζόταν το κυνήγι κατά την τρέχουσα περίοδο 2009-2010), ούτε όμως για να ικανοποιηθεί η πλευρά των κυνητών.
Η έκδοση της, σημειώνεται, υπαγορεύθηκε από την ανάγκη να αποφευχθούν περαιτέρω νομικές εμπλοκές δεδομένου ότι 230.000 Έλληνες κυνηγοί έχουν ήδη πληρώσει τα προβλεπόμενα από την νομοθεσία ποσά έκδοσης των αδειών τους. Επιπλέον εκτιμάται ότι την παρούσα κρίσιμη για την ελληνική οικονομία φάση που διανύουμε, θα ήταν άδικο να στερηθούν οι μικρομεσαίες ξενοδοχειακές και συναφείς επιχειρήσεις της ορεινής , κυρίως, Ελλάδας που εξαρτώνται από τους κυνηγούς, από ένα σημαντικό για αυτούς οικονομικό πόρο.
«Είναι αυτονόητο», καταλήγει η ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ, «ότι η απόφαση αυτή εκδίδεται μόνον για την φετινή κυνηγετική περίοδο -που άλλωστε οδεύει προς την λήξη της- και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση πρόκριμα για παρόμοιες αποφάσεις στο μέλλον. Όπως ήδη ενημερώσαμε τόσο τους κυνηγούς όσο και τις περιβαλλοντικές οργανώσεις, δεσμευόμαστε να ξεκινήσουμε άμεσα ένα ευρύ διάλογο έτσι ώστε να συζητηθεί διεξοδικά το ζήτημα του κυνηγιού στην Ελλάδα και να θέσουμε -επί τέλους-τις βάσεις για την αειφορική του άσκηση».
ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Τέσσερις νεκροί και 40 αγνοούμενοι σε ναυάγιο στο Λίβανο.


Συνολικά 38 άνθρωποι διασώθηκαν και τέσσερις ανασύρθηκαν νεκροί μετά το χθεσινό ναυάγιο πλοίου με 82 επιβαίνοντες στα ανοικτά των νοτίων ακτών του Λιβάνου, εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας.
Οι διασωθέντες είναι στην πλειονότητά τους Πακιστανοί και Φιλιππινέζοι. Ο καπετάνιας, βρετανικής υπηκοότητας έχασε τη ζωή τους. Εννέα λιβανέζικα πλοιάρια διάσωσης, μια ομάδα γιατρών καθώς και τρία πλοία της διεθνούς δύναμης του ΟΗΕ έσπευσαν στην περιοχή του ναυαγίου.
Σύμφωνα με επίσημες πηγές, το πλοίο που κατευθυνόταν στο Tαρτούς της Συρίας, βόρεια της Τρίπολης, άλλαξε υποχρεωτικά πορεία λόγω της σφοδρής θαλασσοταραχής, ενώ επιχειρούσε να προσεγγίσει το λιμάνι της Bηρυτού, όταν ανετράπη.
Ισχυρές καταιγίδες ξέσπασαν στο Λίβανο χθες προκαλώντας σημαντικές ζημιές και πλημμύρες.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Γερμανικό Πρακτορείο, Reuters, naftemporiki.gr
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ ΑΠΟΠΛΟΥ ΣΕ ΡΙΟ ΚΑΙ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ


Δεμένα παραμένουν τα πλοία της πορθμειακής γραμμής Ρίο-Αντίρριο, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.
Απαγορευτικό απόπλου ισχύει από την Ηγουμενίτσα για τη Λευκίμη, ενώ από την Ηγουμενίτσα στην Κέρκυρα τα δρομολόγια γίνονται μόνο με ευθύνη των πλοιάρχων. 
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ: "ΟΧΙ ΣΤΟ 12ΩΡΟ"

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στην Κατεχάκη, πραγματοποίησαν το πρωί δεκάδες πυροσβέστες.

Κρατώντας πανό στα χέρια τους, στα οποία αναγράφονται συνθήματα όπως «Όχι στο 12ωρο», «Όχι στις αντεργατικές οδηγίες της ΕΕ», οι πυροσβέστες ζητούν να μην εφαρμοστεί το πιλοτικό 12ωρο.

Οι πυροσβέστες θα επιχειρήσουν να συναντήσουν από κοντά τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και να του παραδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Στη συνέχεια θα μεταβούν σε ξενοδοχείο της πλατείας Καραϊσκάκη για να αποφασίσουν τις περαιτέρω κινητοποιήσεις τους.



ΠΗΓΗ: zougla.gr Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Κλειστά θα παραμείνουν τα Τέμπη για μεγάλο χρονικό διάστημα

Πολύ σοβαρό είναι το πρόβλημα από τις κατολισθήσεις στην περιοχή των Τεμπών, όπου χθες το πρωί έχασε τη ζωή του ένας Ιταλός μηχανικός, όταν καταπλακώθηκε με το αυτοκίνητό του από τους βράχους.
Η Εθνική οδός θα παραμείνει κλειστή για αρκετές ημέρες και μέχρι τότε η κίνηση θα γίνεται από παρακαμπτηρίους. Για τη σταθεροποίηση μάλιστα των εδαφών, έρχονται ειδικοί επιστήμονες από την Ελβετία.
Το πότε θα ανοίξει η Εθνική οδός στο ύψος των Τεμπών θα προσδιορισθεί από την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υποδομών. 


ΠΗΓΗ: kerdos.gr
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Η Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών Σχολείων χαιρετίζει την απεργία της 16 και 17 Δεκέμβρη της ΑΣΓΜΕ


Πανελλήνια Ένωση
Γονέων Μουσικών Σχολείων Αθήνα,       


                                                                                                                   16/12/2009
Τ.Θ. 3804 - 10210 ΑΘΗΝΑ                                                                          Αρ. Πρωτ.: 258


www.musika.gr

Η Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών Σχολείων χαιρετίζει την απεργία της16 και 17 Δεκεμβρη και καλεί σε μαζική συμμετοχή τους εργαζομένους γονείς ,τους εκπαιδευτικούς ,τους ανέργους, τους νέους με το αβέβαιο εργασιακό μέλλον.


Συστρατευεται με την ΑΣΓΜΕ και συνυπογράφει την ανακοίνωση της


Αγωνιζόμαστε όλοι μαζί για μόνιμη σταθερή εργασία για όλους Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοι νόμοι και να αναλάβει αποκλειστικά και μόνο το κράτος την ασφάλεια και συνταξιοδότηση όλων των πολιτών. ΟΧΙ στις ελαστικές σχέσεις εργασίας όχι στα stage, όχι στους αναπληρωτές όχι στους ωρομίσθιους


Θέλουμε ενιαίο δωδεκάχρονο δημόσιο και δωρεάν σχολείο που θα διαμορφώνει ολοκληρωμένες προσωπικότητες.


Θέλουμε μαζικούς διορισμούς καθηγητών στα σχολεία και όχι πια αναπληρωτές και ωρομίσθιους με αβέβαιο μέλλον και ελάχιστες αποδοχές.


Να προληφθούν επιτέλους μόνιμοι καθηγητές Μουσικής στα Μουσικά Σχολεία αλλά και στα γεν παιδείας η Μουσική να έχει τη θέση που της αρμόζει.


Να προσλάβουν επιτέλους διοικητικό προσωπικό με μόνιμη σχέση εργασίας στα σχολεία έτσι ώστε οι καθηγητές να ασχολούνται αποκλειστικά με το εκπαιδευτικό τους έργο.


Θέλουμε αποκλειστικά και μόνο Δημόσιο και Δωρεάν σχολείο.


Όχι στην ιδιωτική εκπαίδευση με οποιαδήποτε μορφή της(ιδιωτικά σχολεία, κολέγια ,ωδεία ,ξενόγλωσσα φροντιστήρια, φροντιστήρια γεν .παιδείας)


Όχι στα Σ.ΔΙ..Τ και στην είσοδο των ιδιωτικών εταιριών στα σχολεία.


Ισα μορφωτικά, εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα σε όλα τα παιδιά που ζουν στη χώρα μας.

 




Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΑΤΝΗΣ.



Χριστουγεννιάτικο Δέντρο:

Όπως φαίνεται, η αρχή του εθίμου αυτού βρίσκεται στον 8ο αιώνα μ.Χ. με «ηθικό αυτουργό» τον Άγιο Βονιφάτιο.
Κατά πάσα πιθανότητα ο Άγιος Βονιφάτιος θέλησε να εντάξει το χριστιανικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο στις συνήθειες των ημερών αυτών προσπαθώντας να αντικαταστήσει παλαιότερα ειδωλολατρικά έθιμα που είχαν να κάνουν επίσης με δέντρα.


Έτσι το νέο έθιμο έγινε αποδεκτό από τους Χριστιανούς και άρχισε, όπως είναι φυσικό, να εξελίσσεται με το πέρασμα του χρόνου. Έως και τις αρχές του 16ου αιώνα απλά τοποθετούνταν, τις ημέρες των Χριστουγέννων, ένα έλατο κυρίως στους ναούς.

Κατόπιν άρχισαν να στολίζουν αυτό το δέντρο με διάφορα στολίδια και κεριά αναμμένα.

Η ιδέα των αναμένων κεριών ανήκει στον Μαρτίνο Λούθηρο (Martin Luther), τον ιδρυτή της Προτεσταντικής θρησκείας, αφού πρώτος τοποθέτησε αναμμένα κεριά στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο του σπιτιού του.

Εντωμεταξύ το Χριστουγεννιάτικο δέντρο άρχισε να εξαπλώνεται σε διάφορους λαούς, περνώντας ακόμα και στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού. Το 1833 έφτασε το έθιμο αυτό στην Ελλάδα. Το πρώτο Χριστουγεννιάτικο δέντρο που στολίστηκε στην χώρα μας, ήταν αυτό στα ανάκτορα του Όθωνα στο Ναύπλιο.

Η ευρεία εξάπλωση του εθίμου το καθιστά πλέον ένα εμπορεύσιμο αγαθό. Ο πρώτος άνθρωπος που ασχολήθηκε με το εμπόριο Χριστουγεννιάτικων δέντρων ήταν ο Αμερικανός Μαρκ Καρ, ο οποίος το 1851 πούλησε στην Νέα Υόρκη έλατα που έκοψε από ένα κτήμα του στην Πενσυλβάνια.

Από αυτό το κτήμα ίσως και να προερχόταν το δέντρο που αγόρασε ο Έντουαρντ Τζόνσον (Edward Johnson) και στόλισε για πρώτη φορά, το 1882 στην Νέα Υόρκη, με λάμπες ηλεκτρικού. Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο συνεχίζει την πορεία του στο χρόνο και κάποια στιγμή αρχίζει να εντάσσεται στον στολισμό του και η φάτνη. Η φάτνη, μια απεικόνιση δηλαδή του στάβλου που γεννήθηκε ο Χριστός, είχε ξεκινήσει αρκετά χρόνια πριν (όπως θα δούμε παρακάτω) με την διαφορά ότι ήταν «παραστάσεις» σε μεγάλο μέγεθος που δεν φτιάχνονταν μέσα στα σπίτια.

Τα χρόνια περνούν και δειλά δειλά κάνουν την εμφάνιση τους και τα πρώτα τεχνητά έλατα. Εμφανίζονται στην αγορά σε χαμηλότερη τιμή από αυτή των φυσικών διαθέτοντας επιπλέον το πλεονέκτημα της χρήσης τους επί μακρά σειρά ετών, γεγονός που τα κάνει ακόμα οικονομικότερα. Στις μέρες μας τα φυσικά δέντρα έχουν επανέλθει στην μόδα, με αποτέλεσμα να αναπτυχθεί μια πολύ προσοδοφόρα εμπορική αλυσίδα γύρω από την παραγωγή και την διακίνηση τους.
Επιστρέφοντας στα του οίκου μας, πρέπει να σημειώσουμε ότι το Χριστουγεννιάτικο δέντρο εκτόπισε το παραδοσιακό καραβάκι που στόλιζαν οι Έλληνες τις ημέρες των Χριστουγέννων. Σε ορισμένες περιοχές (κυρίως στα νησιά) εξακολουθούν να στολίζουν «καραβάκια», ενώ τα τελευταία χρόνια γίνεται μια αξιέπαινη προσπάθεια ορισμένων Δήμων της χώρας, να επαναφέρουν το έθιμο στην αρχική του μορφή, στολίζοντας στις πλατείες τους καραβάκια αντί για έλατα.
Πριν μιλήσουμε για την Χριστουγεννιάτικη φάτνη αξίζει να σημειώσουμε ότι το μεγαλύτερο φυσικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο είχε ύψος 67,36 μέτρα. Στολίστηκε το 1950 στο Σιάτλ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και ήταν ένα έλατο της ποικιλίας Pseudotsga menziesii.



Χριστουγεννιάτικη Φάτνη:
H πρώτη φάτνη κατασκευάστηκε το 1224 μ.Χ. Ο Ιταλός Άγιος Φραγκίσκος της Ασίζης (Ο Φτωχούλης του Θεού, όπως έλεγε ο Καζαντζάκης) έστησε αυτήν την φάτνη στο Ιταλικό χωριό Greccio. Για την κατασκευή της χρησιμοποίησε ξύλα και άχυρα ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι τα ζώα ήταν πραγματικά. Από εκεί ξεκίνησε το έθιμο της Χριστουγεννιάτικης φάτνης και έφτασε ως τις μέρες μας όπου συνοδεύει τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα που στολίζουμε στα σπίτια μας.
Μια από τις μεγαλύτερες Χριστουγεννιάτικες φάτνες που έχουν κατασκευαστεί, φιλοξενείται στην Αυστρία, στο μουσείο της πόλης Στάιερ. Φτιάχτηκε το 1930 και οι φιγούρες που την αποτελούν ανέρχονται στον εκπληκτικό αριθμό των 778!!!



ΠΗΓΗ: matia.gr

Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Τον αποκλεισμό του από την Εθνική ομάδα της χώρα του, ενόψει Κόπα Άφρικα, έμαθε ο Ράφικ Τζιμπούρ.


Εκτός Κόπα Άφρικα ο Τζιμπούρ
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

EUROPA LEAGUE - ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


7ος όμιλος
Λάτσιο - Λέφσκι Σόφιας 0-1 (61 Γιοβόφ)
Βιγιαρεάλ - Σάλτζμπουργκ 0-1 (7΄Σβέντο)
8ος όμιλος
Στεάουα Βουκουρεστίου - Τβέντε 1-1 (17 Π. Καπετάνος / 35 Σταμ)
Φενέρμπαχτσε - Σερίφ 1-0 (15 Ουγκούρ Μποράλ)
9ος όμιλος
Έβερτον - ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ 0-1 (75 Γιούρεβιτς)
Μπενφίκα - ΑΕΚ 2-1 (45 και 73 Ντι Μαρία / 84 Μπλάνκο) Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΤΟ ... ΓΚΡΕΜΛΙΝ ΠΗΡΕ ΕΞΙΤΗΡΙΟ. ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ... ΣΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι πήρε εξιτήριο από το San Raffaele Hospital, μετά την αποθεραπεία του από την πρόσφατη επίθεση που δέχτηκε με αγαλματίδιο, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΘΑΥΜΑΣΤΕ (ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ), ΤΟΝ ΜΠΡΑΝΤ ΠΙΤ.




Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΕΠΕΣΕ ΜΕ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ Η ΑΕΚ. 2-1 ΗΤΤΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΕΜΦΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΛΙΑ

ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ Η ΑΕΚ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ. ΣΤΟ 0-0 ΕΔΩΣΕ ΠΕΝΑΛΤΙ ΣΤΗΝ ΜΠΕΜΦΙΚΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ Ο ΙΤΑΛΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ, ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΣΤΟΧΗΣΕ Ο ΠΑΙΧΤΗΣ ΤΗΣ ΜΠΕΜΦΙΚΑ. ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ 20ΛΕΠΤΟ. ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΙΣΟΠΑΛΙΑ.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...