Ντοκιμαντέρ "Money as Debt": αναλύεται η οικονομική σκλαβιά την οποία βιώνουμε!

George Carlin American Dream

Παρασκευή, Ιουλίου 16, 2010

Hey MOYTSATSOS -> ΕΡΧΕΤΑΙ ... (ΤΟΝ) ΧΕΙΜΩΝΑΣ!!!


1 Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ των κλειστών επαγγελμάτων. Σε πρώτη φάση θα προχωρήσει το άνοιγμα των οδικών μεταφορών για τους επαγγελματίες φορτηγών αυτοκινήτων και σειρά θα πάρουν οι δικηγόροι, οι φαρμακοποιοί, οι συμβολαιογράφοι, οι μηχανικοί και οι ορκωτοί λογιστές.

2 Η ΕΝΑΡΞΗ των διαπραγματεύσεων για το ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, η οποία αναμένεται να φέρει νέες αναταράξεις στον χώρο μετά την άγρια περικοπή των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων φέτος.
3 Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ του σχεδίου για τον ΟΣΕ που περιλαμβάνει κατάργηση γραμμών, μετατάξεις προσωπικού, αλλά και ιδιωτικοποίησή του.

4 Η ΜΕΤΑΤΑΞΗ προϊόντων από τον χαμηλό στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ, οδηγώντας από το 2011 σε νέο γύρο αυξήσεων τιμών κατά περίπου 10%.

5 Η ΑΥΞΗΣΗ των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων, ώστε να προσεγγίσουν τις εμπορικές τιμές, αυξάνοντας αντίστοιχα τον φόρο μεταβίβασης.
6 Η ΕΙΣΑΓΩΓΗ πράσινου φόρου στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και η άνοδος των τιμολογίων της ηλεκτρικής ενέργειας.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Hey MOYTSATSOS -> ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΜΟΓΙΟ Ο ΣΑΛΑΣ. ΑΦΟΥ ΕΠΙ ΣΗΜΙΤΗ ΠΗΡΕ "ΤΣΑΜΠΑ" ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ (ΛΟΥΚΕΤΑ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΜΕΧΡΙ ΝΟΕΜΒΡΙΟ), ΘΕΛΕΙ ΝΑ "ΠΑΣΑΡΕΙ" ΤΟ ΡΕΤΑΛΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. ΡΕ ΟΥΣΤ.




Ο ΣΑΛΑΣ ΩΣ ΓΝΗΣΙΟΣ "ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΣ"!!!

Πρόταση από Πειραιώς για συγχώνευση με ΑΤΕ και ΤΤ
Σάλας: «Εγώ κάνω την πρόταση, η κυβέρνηση ας αποφασίσει».
Πρόταση για τη συγχώνευση της Τράπεζας Πειραιώς, της Αγροτικής Τράπεζας και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου έκανε προς την ελληνική κυβέρνηση ο πρόεδρος της Πειραιώς Μιχάλης Σάλας, σε σημερινή συνέντευξη τύπου, επιβεβαιώνοντας τις μέχρι τώρα πληροφορίες.

Ο κ. Σάλας ανέφερε ότι η πρόταση της Πειραιώς αποτελεί έναν καταλύτη του κλίματος απαισιοδοξίας που επικρατεί στο οικονομικό πεδίο της χώρας, καθώς η συγχώνευση θα είναι προς όφελος όχι μόνο των ίδιων των πιστωτικών ιδρυμάτων, αλλά των πολιτών, της κοινωνίας και της οικονομίας της χώρας γενικά. Υποστήριξε μάλιστα ότι η συγκεκριμένη κίνηση θα βοηθήσει το γενικότερο «κακό» κλίμα της εποχής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διοίκηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών αποφάσισε την αναστολή της διαπραγμάτευσης των μετοχών και των τριών εμπλεκομένων.

Η ανακοίνωση του Χ.Α.

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κ. Σπύρος Καπράλος, με τη σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αποφάσισε την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών των τραπεζών ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε., ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. και ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Τ.Ε., έπειτα από ενημέρωση που έλαβε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς από την Τράπεζα Πειραιώς, ότι υπέβαλε πρόταση προς την ελληνική κυβέρνηση, για την εξαγορά σημαντικών μεριδίων στις ανωτέρω δύο τράπεζες.

Η Τράπεζα Πειραιώς διαβεβαίωσε την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ότι θα προβεί εντός της ημέρας σε σχετική ανακοίνωση.

Η επαναδιαπραγμάτευση των μετοχών των τραπεζών θα γίνει μετά την έκδοση των σχετικών ανακοινώσεων.

www.kathimerini.gr



ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΑΥΤΟ, ΜΑΥΡΟ ΦΙΔΙ ΜΟΥ ΣΕ ΕΦΑΓΕ!!!
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Hey MOYTSATSOS -> Πρόστιμο 12,5 εκατ. ευρώ στην Carrefour! ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙ!!!


Πρόστιμο 12,5 εκατ. ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού στην αλυσίδα σούπερ - μάρκετ Carrefour - Μαρινόπουλος για παραβάσεις στη νομοθεσία που αφορά τον ανταγωνισμό και ειδικότερα τις συμβάσεις δικαιόχρησης (franchise) για τη λειτουργία καταστημάτων «5' Mαρινόπουλος».

Σύμφωνα με την απόφαση η παράβαση έγκειται στο ότι «η CARREFOUR - ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. εφάρμοζε πολιτικές καθορισμού τιμών μεταπώλησης, αφενός μέσω συμβατικών ρητρών που δέσμευαν τους δικαιοδόχους να ακολουθούν κατά κανόνα τις προτεινόμενες από αυτήν τιμές λιανικής πώλησης των προϊόντων τους, και αφετέρου μέσω ηλεκτρονικού συστήματος που - κατά την πρώιμη φάση λειτουργίας του - καθιστούσε τη διαχείριση τιμών ιδιαίτερα δυσχερή και χρονοβόρα στην πράξη, επιτείνοντας έτσι τη διαρθρωτική ακαμψία των τιμών».

Επίσης η Επιτροπή Ανταγωνισμού διαπίστωσε ότι η εταιρία περιόριζε τις διασταυρούμενες πωλήσεις μεταξύ των διανομέων - δικαιοδόχων, δηλαδή των επιχειρηματιών που λειτουργούσαν τα καταστήματα με το σήμα «5'Mαρινόπουλος».
Η απόφαση υποχρεώνει την CARREFOUR - ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ να παύσει τις διαπιστωθείσες παραβάσεις, καθώς και να αναδιατυπώσει (ή να απαλείψει) τους σχετικούς αντί-ανταγωνιστικούς συμβατικούς όρους.

Σε περίπτωση συνέχισης ή επανάληψης των παραβάσεων, απειλεί με πρόστιμο 10.000 ευρώ για κάθε ημέρα μη συμμόρφωσής της.

Η θέση της Carrefour- Μαρινόπουλος

«Σεβόμαστε το θεσμικό ρόλο της Επιτροπής Ανταγωνισμού ωστόσο θα θέλαμε να εκφράσουμε την έκπληξή μας για το περιεχόμενο της απόφασης. Σε κάθε περίπτωση, επιφυλασσόμαστε να ασκήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμά μας απέναντι σε αυτήν την απόφαση, την οποία θεωρούμε καταφανώς άδικη».

Τα παραπάνω επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Όμιλος Carrefour- Μαρινόπουλος σχολιάζοντας την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

ΠΗΓΗ: TA NEA
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Hey MOYTSATSOS -> 10 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΤΟ "Μ..... ΧΤΕΝΙΖΕΤΑΙ, ΕΝΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΧΑΝΕΤΑΙ".




1. Για τη σωματική ευχαρίστηση. Σε αντίθεση με τον μύθο που θέλει τις γυναίκες να κάνουν σεξ πρωτίστως για συναισθηματικούς λόγους, το πιο συχνό κίνητρο των γυναικών είναι η προσδοκία ότι θα αισθανθούν σωματική ευχαρίστηση.

2. Για συναισθηματικούς λόγους. Οι γυναίκες επιθυμούν να αισθάνονται επιθυμητές και αγαπητές.

3. Για να κατακτήσουν. Δεν είναι μόνο οι άντρες που ανταγωνίζονται άλλους άνδρες για να κερδίσουν μια γυναίκα. Το ίδιο κάνουν και οι γυναίκες.

4. Για να διαχειριστούν συναισθήματα ζήλειας.

5. Από καθήκον. Κάποιες γυναίκες κάνουν σεξ γιατί αισθάνονται ότι πρέπει να ευχαριστήσουν τον άνδρα. Μάλιστα αυτό είναι πιο συχνό σε μακροχρόνιες σχέσεις.

6. Από περιέργεια. Κάποιες φορές η περιέργεια για το πώς θα είναι το σεξ με κάποιο πρόσωπο αποτελεί κίνητρο.

7. Για πρακτικά οφέλη. Κίνητρο αποτελούν οφέλη που σχετίζονται με υλικά αγαθά ή επίτευξη μη σεξουαλικών στόχων.

8. Για να αυξηθεί η αυτοπεποίθηση.

9. Από εξαναγκασμό. Ακόμη και σήμερα, δεν είναι λίγες οι γυναίκες που κάνουν σεξ διότι εξαναγκάζονται!

10. Για λόγους υγείας! Κάποιες γυναίκες κάνουν σεξ για να απαλλαγούν από πονοκέφαλο και πόνους.

Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...