Ντοκιμαντέρ "Money as Debt": αναλύεται η οικονομική σκλαβιά την οποία βιώνουμε!

George Carlin American Dream

Παρασκευή, Ιουλίου 16, 2010

Hey MOYTSATSOS -> Πρόστιμο 12,5 εκατ. ευρώ στην Carrefour! ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙ!!!


Πρόστιμο 12,5 εκατ. ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού στην αλυσίδα σούπερ - μάρκετ Carrefour - Μαρινόπουλος για παραβάσεις στη νομοθεσία που αφορά τον ανταγωνισμό και ειδικότερα τις συμβάσεις δικαιόχρησης (franchise) για τη λειτουργία καταστημάτων «5' Mαρινόπουλος».

Σύμφωνα με την απόφαση η παράβαση έγκειται στο ότι «η CARREFOUR - ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. εφάρμοζε πολιτικές καθορισμού τιμών μεταπώλησης, αφενός μέσω συμβατικών ρητρών που δέσμευαν τους δικαιοδόχους να ακολουθούν κατά κανόνα τις προτεινόμενες από αυτήν τιμές λιανικής πώλησης των προϊόντων τους, και αφετέρου μέσω ηλεκτρονικού συστήματος που - κατά την πρώιμη φάση λειτουργίας του - καθιστούσε τη διαχείριση τιμών ιδιαίτερα δυσχερή και χρονοβόρα στην πράξη, επιτείνοντας έτσι τη διαρθρωτική ακαμψία των τιμών».

Επίσης η Επιτροπή Ανταγωνισμού διαπίστωσε ότι η εταιρία περιόριζε τις διασταυρούμενες πωλήσεις μεταξύ των διανομέων - δικαιοδόχων, δηλαδή των επιχειρηματιών που λειτουργούσαν τα καταστήματα με το σήμα «5'Mαρινόπουλος».
Η απόφαση υποχρεώνει την CARREFOUR - ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ να παύσει τις διαπιστωθείσες παραβάσεις, καθώς και να αναδιατυπώσει (ή να απαλείψει) τους σχετικούς αντί-ανταγωνιστικούς συμβατικούς όρους.

Σε περίπτωση συνέχισης ή επανάληψης των παραβάσεων, απειλεί με πρόστιμο 10.000 ευρώ για κάθε ημέρα μη συμμόρφωσής της.

Η θέση της Carrefour- Μαρινόπουλος

«Σεβόμαστε το θεσμικό ρόλο της Επιτροπής Ανταγωνισμού ωστόσο θα θέλαμε να εκφράσουμε την έκπληξή μας για το περιεχόμενο της απόφασης. Σε κάθε περίπτωση, επιφυλασσόμαστε να ασκήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμά μας απέναντι σε αυτήν την απόφαση, την οποία θεωρούμε καταφανώς άδικη».

Τα παραπάνω επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Όμιλος Carrefour- Μαρινόπουλος σχολιάζοντας την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

ΠΗΓΗ: TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου