Ντοκιμαντέρ "Money as Debt": αναλύεται η οικονομική σκλαβιά την οποία βιώνουμε!

George Carlin American Dream

Κυριακή, Ιουλίου 18, 2010

Hey MOYTSATSOS -> Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ, ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΛΑΚΕΣ. ΟΣΟ ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΥΠΝΑΤΕ, ΘΑ ΜΑΣ ... "ΦΤΥΝΟΥΝ" ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΒΡΕΧΕΙ.


Σε 2.185,70 ευρώ ανερχόταν το 2008 το ελάχιστο καθαρό μηνιαίο εισόδημα για την αντιμετώπιση των αναγκών των νοικοκυριών της χώρας.
(Ο ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΕΙΝΑΙ 740€ ΠΕΡΙΠΟΥ. ΟΠΟΤΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΕΙΝΑΙ ... ΠΑΝΦΤΩΧΟΙ.)Τα φτωχά νοικοκυριά να διαθέτουν 1.769,50 ευρώ και τα μη φτωχά 2.292,73 ευρώ, σύμφωνα με την έρευνα εισοδήματος και συνθηκών διαβίωσης των νοικοκυριών έτους 2008 (αφορά εισοδήματα 2007) που δημοσιοποίησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Παράλληλα, η μεγαλύτερη δυσκολία για τα νοικοκυριά ήταν οι δαπάνες στέγασης, ενώ ακόμη και το 22,5% του μη φτωχού πληθυσμού είχε οικονομικές δυσκολίες να αντιμετωπίσει έκτακτες, αλλά αναγκαίες, δαπάνες αξίας περίπου 500 ευρώ.

Ενώ, σε ποσοστό 19,3% συνολικά δηλώνουν ότι δυσκολεύονται αρκετά στην αποπληρωμή δανείων ή δόσεων για αγορά αγαθών και υπηρεσιών.

Βασικό, επίσης, συμπέρασμα της εν λόγω έρευνας είναι ότι η στέρηση βασικών αγαθών και υπηρεσιών (δυσκολία ικανοποίησης βασικών αναγκών, ανεπαρκείς συνθήκες στέγασης, επιβάρυνση από τις δαπάνες στέγασης, αδυναμία αποπληρωμής δανείων ή αγορών με δόσεις, δυσκολίες στην πληρωμή πάγιων λογαριασμών, δυσκολία αντιμετώπισης των συνήθων αναγκών, ποιότητα ζωής) δεν αφορά μόνο τον φτωχό πληθυσμό, αλλά και μέρος του μη φτωχού πληθυσμού.
Ειδικότερα, με βάση την έρευνα προκύπτουν αναλυτικά τα εξής:
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...