Ντοκιμαντέρ "Money as Debt": αναλύεται η οικονομική σκλαβιά την οποία βιώνουμε!

George Carlin American Dream

Τρίτη, Ιανουαρίου 05, 2010

Το διαστημικό τηλεσκόπιο Kepler της NASA ανακάλυψε πέντε νέους εξωπλανήτες, ανεβάζοντας πλέον σε πάνω από 400 τους πλανήτες που έχουν βρεθεί έξω από το ηλιακό μας σύστημα.


Κανένας από αυτούς μέχρι στιγμής δεν φαίνεται κατάλληλος να φιλοξενεί ζωή (τουλάχιστον όπως την ξέρουμε στη Γη). 
Ένας από τους πέντε νέους εξωπλανήτες έχει εκπλήξει τους αστρονόμους, επειδή είναι ελαφρύς όσο το αφρώδες πολυστυρένιο.
Το Kepler, που τέθηκε σε τροχιά γύρω από τον ήλιο πέρυσι το Μάρτιο και είναι εφοδιασμένο με τη μεγαλύτερη και πιο ευαίσθητη κάμερα -95 megapixel- που έχει ποτέ εκτοξευτεί στο διάστημα, έχει εστιαστεί σε ένα μικρό μόνο κομμάτι του ουρανού, με στόχο την αναζήτηση εξωπλανητών στο μέγεθος της Γης. 
Για τα επόμενα τέσσερα έως έξι χρόνια θα μελετήσει πάνω από 100.000 ήλιους και τα αστρικά συστήματά τους.
Τέσσερις από τους νέους εξωπλανήτες είναι απρόσμενα ελαφριοί σε σχέση με το μέγεθός τους. 
Ένας εξωπλανήτης έχει διάμετρο τετραπλάσια της Γης, αλλά οι άλλοι, ενώ είναι περίπου 40% μεγαλύτεροι από τον Δία, τον αέριο γίγαντα του ηλιακού μας συστήματος, είναι πολύ λιγότερο πυκνοί σε σχέση με αυτόν -έχουν μέση πυκνότητα 0,166 έως 0,894 γραμμαρίων ανά κυβικό εκατοστό έναντι 1,326 γρ. του Δία, ο οποίος έχει βραχώδη πυρήνα. 
Οι τέσσερις εξωπλανήτες βρίσκονται σε πολύ κοντινή τροχιά γύρω από το άστρο τους, με συνέπεια να «ψήνονται» από υψηλές θερμοκρασίες, που εκτιμώνται από 1.200 έως 1.650 βαθμούς Κελσίου, είναι δηλαδή πιο καυτοί και από λιωμένη λάβα. 
Αντίθετα, ο πέμπτος εξωπλανήτης, που μόλις ανακαλύφθηκε, φαίνεται να είναι ένας παγωμένος γίγαντας σαν τον «δικό μας» Ποσειδώνα.
ΠΗΓΗ: tanea
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ SUPER LEAGUE.

ΛΑΡΙΣΑ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 1-0  (27' Κάσας) 

ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 2-2 (26', 66' Ονουάτσι - 54' Μπαλβορίν, 71' Ναπολεόνι) 

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΑΡΗΣ 0-2
(13' Τόνι Κάλβο, 23' Κάμπορα)
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ Η ... ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ BLOGS ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΓΕΝΙΚΑ, ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.

To υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την έναρξη διαδικασίας για τη διαπίστευση ιστολογίων για την τακτική τους ενημέρωση σε θέματα της αρμοδιότητά του. 
Είναι το πρώτο υπουργείο που κάνει κάτι τέτοιο και ασφαλώς το πιστώνεται η Άννα Διαμαντοπούλου.
Γι’ αυτό το λόγο, μέσω της «ηλεκτρονικής διαπίστευσης των blogs», καλεί όσους διαχειριστές ιστολογίων ενδιαφέρονται, ανεξάρτητα από την θεματολογία της σελίδας τους, να δηλώσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους, έτσι ώστε να έχουν άμεση, έγκυρη και έγκαιρη πρόσβαση στο σύνολο του πληροφοριακού υλικού του διακινεί το υπουργείο προς τον Τύπο και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Με αυτό τον τρόπο, όπως αναφέρει το υπουργείο, "ευελπιστούμε να βελτιωθεί η ποιότητα της πληροφόρησης των διαδικτυακών μέσων, να αναβαθμιστεί η πρόσβαση τους στη «δημόσια πληροφορία» καθώς και να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η συμμετοχή και ο ρόλος τους στην ενημέρωση των πολιτών και τον συνεχή δημόσιο διάλογο".
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, για την επίτευξη της διαπίστευσης απαιτούνται τα παρακάτω στοιχεία που θα πρέπει να αποσταλούν στην διεύθυνση blogs@ypepth.gr:
Διεύθυνση του ιστολογίου (blog)
όνομα του διαχειριστή του (ενός αν είναι ομαδικό)
e-mail επικοινωνίας
[Προαιρετικά]
Όποιος επιθυμεί μπορεί να προσθέσει κι έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου για να λαμβάνει ενημέρωση μέσω sms.
ΠΗΓΗ: press-gr
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΝΟΚ ΑΟΥΤ Ο ΝΤΟΥΝΤΟΥ ΤΟΥ ΟΣΦΠ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΝΤΕΡΜΠΙ. ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ.


Ο Βραζιλιάνος προπονήθηκε μόνος του και την Τρίτη με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός πλάνων του Ζίκο για το παιχνίδι με την ΑΕΚ. 
Ο προπονητής των ερυθρόλευκων δεν είχε συμπεριλάβει τον Ντουντού στην 18μελή αποστολή, ωστόσο τον περίμενε μέχρι την τελευταία στιγμή μήπως και ο Ντουντού ένιωθε καλύτερα.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΠΑΟ: ΠΑΤΕΡΑΣ "ΠΑΡΤΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΚΥΠΕΛΟ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ 1 ΕΚΑΤ. € ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΡΙΜ"


Το πριμ αυτό δεν έχει καμία σχέση με αυτό που είχε προβλεφθεί στην αρχή της σεζόν και αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για τους παίκτες ώστε να φτάσουν στην επίτευξη των στόχων τους. 
Τα χρήματα αυτά, εφόσον ο ΠΑΟ κάνει το νταμπλ, δεν θα φύγουν από τα ταμεία της ΠΑΕ αλλά από τους προσωπικούς λογαριασμούς του προέδρου των πρασίνων.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ 10 ΧΡΟΝΩΝ ΧΤΥΠΗΣΕ Ο ΙΟΣ ΤΟΥ ... 2000, ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ.


Τα γερμανικά ΑΤΜς "τρώνε" τις τελευταίες ώρες χιλιάδες κάρτες, γιατί δεν "βλέπουν" το έτος 2010.
Ο κόσμος εκπληκτικός βλέπει τα ΑΤΜς να τραβάνε την κάρτα του και να μην τη δίνουν πίσω, σα να έχει κάποιο πρόβλημα. 
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ. ΑΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΣΑ ΛΕΝΕ ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΡΓΑΖΟΤΑΝ ΕΚΕΙ;;;

"Κάποιοι επικεντρώνουν την συζήτηση στο χάσμα μεταξύ ιδιοκτησίας και διεύθυνσης. 
Εμείς θέλουμε να θέσουμε το πρόβλημα του χάσματος που υφίσταται μεταξύ των συντακτών και των διευθύνσεων/αρχισυντακτών. 
Το χάσμα αυτό, φυσικά, αντανακλάται και στο περιεχόμενο της εφημερίδας και συνεπώς συμβάλλει στην απώλεια της μαχητικότητας και της αξιοπιστίας της. 
Κι εφόσον όπως μας μετέφερε ο εκπρόσωπός μας, Πάνος Σώκος, επιθυμία της ιδιοκτησίας είναι η εφημερίδα να ελέγχει την εξουσία, οφείλουμε για έναν ακόμα λόγο να απαντήσουμε γιατί αυτό δεν συμβαίνει επαρκώς.
Τα προβλήματα που εντοπίζουμε είναι τα εξής:
1. Πολλά ρεπορτάζ που ενοχλούν την εξουσία (πολιτική και οικονομική) είτε απορρίπτονται εκ των προτέρων όταν προτείνονται, είτε απαξιώνονται, είτε μπαίνουν στο συρτάρι, είτε ψαλιδίζονται και γίνονται άνευρα. ΔΙΑΦΘΟΡΑ;;;
2. Το τελικό κείμενο που δημοσιεύεται με την υπογραφή μας δεν μας εκφράζει πάντα 100%. Επιπλέον, δεν έχουμε πάντα τη δυνατότητα να διαπιστώσουμε τις παρεμβάσεις που γίνονται, παρά μόνο μετά τη δημοσίευση. ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ;;;
3. Δεν αξιοποιούνται όλοι ανάλογα με τις δυνατότητές τους. Υπάρχουν συντάκτες πολλών ταχυτήτων. Δεν υπάρχουν καθαροί και κοινοί κανόνες για όλους. ΑΝΟΡΓΑΝΩΣΙΑ;;;
4. Κατά περιόδους ορισμένοι διαπιστώνουν ότι έχουν μπει "στο ψυγείο" και συμπεραίνουν ότι αυτό σχετίζεται με διαμαρτυρίες ή κριτική που έχουν ασκήσει επί των θεμάτων. Και όπως γνωρίζουμε όλοι, το "πάγωμα" ενός συντάκτη συνεπάγεται απαξίωσή του στις δημοσιογραφικές πηγές και ουσιαστικά την επαγγελματική ακύρωσή του. ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΡΙΕΡΑΣ;;;
5. Υπάρχουv άλλοι που νιώθουν έντονα πως επί χρόνια και συστηματικά καταπατάται η επαγγελματική και προσωπική τους αξιοπρέπεια. Ακόμη και όσοι από εμάς δεν το έχουν ζήσει τόσο έντονα οι ίδιοι, το έχουν δει να συμβαίνει σε συναδέλφους τους. ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΕΒΑΣΜΟΥ;;;
6. Συχνά η πίστη του συντάκτη για το ρεπορτάζ του και η υποστήριξη της αξίας αυτού του ρεπορτάζ χαρακτηρίζεται εμμονική, ενώ ο ίδιος προσβάλλεται. ΠΡΟΣΒΟΛΗ;;;
7. Πολλοί έχουν υποστεί ψυχολογική βία. Την ίδια που υπέστησαν και συνάδελφοι μας που αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν τα τελευταία χρόνια χωρίς να μιλήσουν γι’ αυτό. Κι αυτό γιατί όσοι προσπάθησαν να πουν κάποια κουβέντα είδαν την πόρτα της εξόδου. ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ;;;
8. Οι συντάκτες δεν συμμετέχουμε στις επιλογές επί του δημοσιογραφικού περιεχομένου που θα μπορούσαν να είναι συμμετοχικές και γόνιμες για την εφημερίδα. ΑΠΟΚΟΠΗ;;;
Η κοινή διαπίστωση ότι τα παραπάνω προβλήματα δεν παρατηρούνται σε ένα μόνο τμήμα της εφημερίδας, καταδεικνύει μια παθογένεια που πρέπει να αντιμετωπιστεί με ειλικρίνεια και αίσθηση ευθύνης από όλους μας, σε όλα τα επίπεδα. 
Οφείλουμε να αποδείξουμε ότι το φράγμα του φόβου έχει σπάσει, να λέμε με θάρρος τη γνώμη μας και να αγωνιστούμε όλοι για να ξαναγίνει η εφημερίδα μας αυτό που της αξίζει να είναι.
Τα αιτήματά μας είναι τα εξής:
1. Να ξαναγίνουμε εφημερίδα των συντακτών που θα ελέγχει την εξουσία.
2. Να υπάρξει πραγματική ελευθεροτυπία και στην κυριακάτικη έκδοση.
3. Να αξιοποιηθούν όλοι οι συντάκτες χωρίς αποκλεισμούς και τακτικές "αυλής".
4. Να γίνεται σεβαστή η προσωπικότητα κάθε συντάκτη.
5. Να υπάρχει καλύτερη συνεργασία και αλληλοϋποστήριξη μεταξύ συμπληρωματικών τμημάτων της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας», αλλά και συνολικά της εφημερίδας.
Η παρέμβαση μας δεν σχετίζεται με προσωπικές φιλοδοξίες, παρά μόνο με την ανάγκη να μπορούμε όλοι οι συντάκτες να προσφέρουμε τον καλύτερο εαυτό μας σε ένα εργασιακό πλαίσιο, που θα λειτουργεί και θα εξελίσσεται με θετικό τρόπο.
Τέλος, ζητάμε από αυτή τη συνέλευση να παραμείνει ανοιχτή, διασφαλίζοντας ότι πρακτικές, όπως αυτές που περιγράψαμε, πλέον ανήκουν οριστικά στο παρελθόν".
ΡΕ ... ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ, ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΧΘΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΩΝΑΖΑΤΕ;;; 
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑΤΕ;;;
ΑΡΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ... ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ!!!
ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΟΥΣΑΤΕ!!!
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ... "ΛΟΥΖΕΣΤΕ" ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ... ΣΙΩΠΗΣ ΣΑΣ!!!
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΣΥΛΛΗΨΗ ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ, Ο ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΕΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!!!

Ένας 26χρονος, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τρομοκρατικές πράξεις, συνελήφθη από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.
Ο νεαρός, κατηγορείται από την αστυνομία για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία πυρήνων της φωτιάς».

Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΔΟΛΟΦΌΝΗΣΑΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΕΝ ΨΥΧΡΩ, ΣΤΗ ΓΙΟΥΤΑ ΤΩΝ USA.

Δράστης είναι ο Roberto Miramontes Roman.
Τον ψάχνουν σε όλη την Γιούτα.
Οι αρχές έχουν κλείσει 2 σχολεία και έχουν αποκλείσει δρόμους. 
Ο Roman ειναι ο κύριος ύποπτος για τη δολοφονίας μιας αστυνομικίνας πριν λίγες ώρες η οποία τον σταμάτησε με το αμάξι του για έναν τυπικό έλεγχο.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Τα Ηνωμένα Έθνη σταματούν την επιχείρηση που έδινε φαγητό σε περίπου 1,000,000 άτομα στην Σομαλία.



Ο λόγος είναι οι απειλές κατά των ανθρώπων των Ηνωμένων Εθνών τον τελευταίο καιρό και η τεταμένη κατάσταση στη Σομαλία .
Το μέλλον αυτών των ανθρώπων και η διαβίωση τους ειναι κάτι που απασχολεί τα Ηνωμένα Εθνη, αλλά προτεραιότητα έχει η διασφάλιση της ζωής των ανθρώπων των Ηνωμένων Εθνών.
ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ, Η ΦΗΜΗ ΓΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΟΜΠΑΜΑ ΑΠΟ ΣΟΜΑΛΟΥΣ, ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΟΥ.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων οι δύο από τους πέντε αστυνομικούς, που κατηγορούνται στην υπόθεση της κακοποίησης του 30χρονου Χιλιανού κρατούμενου στο Τμήμα Ακροπόλεως.

Οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται να ήταν παρόντες στο περιστατικό του ξυλοδαρμού και να μην απέτρεψαν τους συναδέλφους τους.
Οι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι, ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Πέμπτη.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΠΟΥ ... ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ.


Ο Bobbie Tsankov ήταν ένας γνωστός δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός της Βουλγαρίας. 

Είχε γράψει και ένα βιβλίο με θέμα τις συμμορίες και το οργανωμένο έγκλημα της χώρας. 
Ο Tsankov δολοφονήθηκε με έναν γκανγκστερικό τρόπο την ώρα που έμπαινε στο διαμέρισμά του με δυο φίλους του. 
Οι δυο άλλοι βρίσκονται στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση. Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ... "ΠΟΥΛΑΕΙ" ΤΡΕΛΑ Ο ΜΑΚΑΡΟΣ(ΨΩΜΙΑΔΗΣ);;;

2-2 η Καβάλα με τον Λεβαδειακό.
O Ονουάτσι στο (26`, 66`) έβαλε τα γκολ για την Καβάλα ενώ για το Λεβαδειακό σκόραραν οι Μπαλβορίν (54`) και Ναπολεόνι (71`).
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

150.000 € ΕΞΤΡΑ ΠΡΙΜ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ, ΑΝ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΟΣΦΠ. ΚΑΙ ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΑΔΑΜΙΔΗΣ (ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ... ΛΟΝΔΙΝΟ);


Ο Βασίλης Δημητριάδης πήγε στα αποδυτήρια των παικτών και σε ένα τετ α τετ που είχε με τους ποδοσφαιριστές του Ντούσαν Μπάγεβιτς, τους διεμήνυσε πως σε περίπτωση που νικήσουν στο Καραϊσκάκη θα καρπωθούν 150.000 ευρώ.
Ο ισχυρός άνδρας των "κιτρινόμαυρων" είπε στους παίκτες πως το συγκεκριμένο ποσό θα δοθεί από τους Νοτιά, Παππά και Αδαμίδη. 
Όσον αφορά τον τελευταίο, κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της ΑΕΚ.

Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΤΑ 4 ... 3 Η ΕΕ. ΣΕ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΕΙΜΑΤΟΣ ΣΤΟ 3%.


Η συντόμευση από τέσσερα σε τρία χρόνια της χρονικής προθεσμίας για επάνοδο του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας σε επίπεδα κάτω από το 3% του ΑΕΠ αποφασίσθηκε στη σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου υπό τον πρωθυπουργό που ολοκληρώθηκε προ ολίγου. 
Ο κ. Παπακωνσταντίνου ζήτησε από τους οικονομικούς υπουργούς άμεσες αποφάσεις ώστε να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα αλλαγών σε τρία χρόνια. 
Η κ. Λούκα Κατσέλη τόνισε ότι η κυβέρνηση θα τονώσει την αγορά και θα ενισχύσει τις επενδύσεις ώστε ο πολίτης να νιώσει πιο ασφαλής και να υπάρξει παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και αναθέρμανση της οικονομίας.
Εν τω μεταξύ, την Τετάρτη φτάνει στην Αθήνα το κλιμάκιο της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και την Παρασκευή έρχεται και κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Αυξήσεις-φωτιά έως και 20% σε ποτά και τσιγάρα, καθώς και μείωση επιδομάτων αλλά και αποδοχών των λεγόμενων "υψηλόμισθων" δημοσίων υπαλλήλων.
Στόχος η μείωση του ελλείμματος στο 8,7%, το 2010.
Παραμένει η σκέψη για περαιτέρω αύξηση του ΦΠΑ.
Σύμφωνος στην πρόθεση της Κυβέρνησης για επιβολή φόρων στα ποτά και τα τσιγάρα, αλλά αντίθετος για τους φόρους στα καύσιμα, είναι ο υπεύθυνος τομέα ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης.
Σύγχυση εξακολουθεί να υπάρχει για τη συλλογή αποδείξεων από τους φορολογούμενους, με εξαίρεση όσες αφορούν πληρωμές λογαριασμών ΔΕΚΟ και αγορές καταναλωτικών ειδών που λειτουργούν ως τεκμήρια, όπως η αγορά Ι.Χ. Αυτοκινήτων.
Αντιδράσεις προκαλεί και η σχεδιαζόμενη επέκταση του μέτρου τοποθέτησης ταμειακών μηχανών σε ταξί, βενζινάδικα και πάγκους λαϊκών αγορών. 
"Οι οδηγοί ταξί δεν αντιδρούν για τις ταμειακές μηχανές, αλλά γιατί το μεροκάματο είναι πενιχρό, και δεν μπορούν να πληρώσουν λογιστή για τα βιβλία εσόδων - εξόδων", δήλωσε στον Αθήνα 9,84 ο Πρόεδρος του Σωματείου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής, Θύμιος Λυμπερόπουλος. (ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΗΛΙΘΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ... ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ. ΕΝΩ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ... ΛΟΓΙΣΤΗ;)
Εντός του Ιανουαρίου κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για την εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών - γυναικών στο Δημόσιο. 
Στο στόχαστρο μπαίνουν περίπου 150 χιλιάδες εργαζόμενες, οι οποίες μπήκαν στην παραγωγική διαδικασία το διάστημα 1983-1992. 
Σε αλλαγή του τρόπου φορολογίας των κερδών από τα λαχεία και τα τυχερά παιχνίδια, και στην τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου που αφορά τα λεγόμενα φρουτάκια, προσανατολίζεται το Υπουργείο Οικονομικών. 
Η νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί στα μέσα Φεβρουαρίου, θα προβλέπει την κατάργηση του νόμου 3037/2002 που απαγόρευε τη χρήση ηλεκτρονικών τυχερών παιχνιδιών σε δημόσιους χώρους. 
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΞΕΚΙΝΑΕΙ, ΣΗΜΕΡΑ, Η SUPER LEAGUE. 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ 2ου ΓΥΡΟΥ, 1η ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2010 ΚΑΙ 16η ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ. ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ.

 vs 
Τρίτη 5 Ιανουαρίου
ΛΑΡΙΣΑ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (16:45)
ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (16:45)
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΑΡΗΣ (19:00)
Τετάρτη 6 Ιανουαρίου
ΗΡΑΚΛΗΣ-ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (14:30)
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ-SKODA ΞΑΝΘΗ (14:30)
ΠΑΟ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (16:45)
ΟΣΦΠ-ΑΕΚ (19:00)
ΠΑΟΚ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (19:00)

Η επόμενη αγωνιστική (17η) το Σάββατο 9 Ιανουαρίου
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (16:45)
SKODA ΞΑΝΘΗ-ΠΑΟ (16:45)
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΠΑΟΚ (19:00)
Κυριακή 10 Ιανουαρίου
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ (14:30)
ΟΣΦΠ-ΛΑΡΙΣΑ (14:30)
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (14:30)
ΑΡΗΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ (16:45)
ΑΕΚ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (19:00)
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΜΕ 13.000 ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΗΓΕ Ο Warren Beatty (72 ΕΤΩΝ ΣΗΜΕΡΑ). "ΟΠΑ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ... ΚΑΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟ".



Δίπλα του έχουν περάσει γυναίκες και γυναίκες, όπως η Natalie Wood, η Diane Keaton, η Jane Fonda και η Madonna ενώ τώρα είναι παντρεμένος με την Anette Bening. 
Ένα βιβλίο έρχεται όμως να καταρρίψει αυτά που μέχρι τώρα ήταν γνωστά για τον ηθοποιό, καθώς ο συγγραφέας του ισχυρίζεται ότι ο Beatty κοιμήθηκε τα τελευταία 35 χρόνια με 12.775 γυναίκες, κατά μέσο όρο μία κάθε μέρα από τα χρόνια που ήταν εργένης. 
Πρόκειται για το βιβλίο του Peter Biskid, Star: How Warren Beatty Seduced America, στο οποίο αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι ο 72χρονος σήμερα ηθοποιός άρχισε να κάνει σεξ στα είκοσί του χρόνια. 
Από όλες τις κυρίες, αυτή που δεν άντεξε τους ρυθμούς του, σύμφωνα πάντα με το συγγραφέα ήταν η Joan Collins, η οποία κάποια στιγμή έπεσε και από το κρεβάτι εξαντλημένη. Και τον άφησε γι’ αυτό το λόγο. 
Ο ίδιος ο Beatty πάντως αρνείται το συγκεκριμένο ρεκόρ. (ΕΤΣΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΜΥΘΟΣ).
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΟΙ ΔΙΣΚΟΙ ΠΟΥ "ΠΟΥΛΗΣΑΝ" ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟ 2009 ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ OCC.

Πιο εμπορικοί δίσκοι για το 2009 στην Αγγλία
To single της Lady Gaga «Poker Face»
Το πρώτο album της Susan Boyle «I Dreamed A Dream
Αlbums charts
1ο. Η Susan Boyle με το «I Dreamed a Dream» με 1,5 εκατομμύρια αντίτυπα, σε έξι μόνο εβδομάδες.
2ο. Η Lady Gaga με το «The Fame» 
3ο. Ο Michael Buble με το «Crazy Love».
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΩΣ ΘΑ ... ΣΚΩΤΩΝΑΝ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΤΟΥ, ΕΙΧΑΝ ΟΡΙΣΕΙ ΗΔΗ ΤΟΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ, ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ.


Οι Τάιμς της Νέας Υόρκης αποκαλύψανε πως υπήρχε απειλή για ένα τρομοκρατικό πλήγμα κατά του Αμερικανού προέδρου, πριν ακόμη την ορκωμοσία του Μπαράκ Ομπάμα τον περασμένο Ιανουάριο. 
Μάλιστα η απειλή αυτή ελήφθη σοβαρά υπ’ όψη ώστε να εφαρμοσθεί σχέδιο για την ασφαλή απομάκρυνση του προέδρου σε περίπτωση απόπειρας εναντίον του. 
Ομάδα Σομαλών, προερχόμενη από τον Καναδά, επρόκειτο να πυροδοτήσουν βόμβα κατά τη διάρκεια της τελετής, η οποία μεταδιδόταν τηλεοπτικά σε όλον τον κόσμο. 
«Όλα τα γεγονότα συνηγορούν πως υπήρχε πραγματική απειλή, στην οποία εμπλέκονταν άτομα προερχόμενα από το εξωτερικό», τόνισε ο Χουάν Κάρλος Σαράτε, πρώην σύμβουλος του τέως προέδρου Τζορτζ Μπους για την τρομοκρατία. 
Σε περίπτωση δολοφονίας του Προέδρου τη θέση του θα αναλάμβανε ο υπουργός Αμύνης Ρόμπερτ Γκέιτς. 
Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας ο Γκέιτς φρουρούνταν προσεκτικά σε μυστική τοποθεσία. 
Το σενάριο της δολοφονίας επιβεβαιώνει και ο τωρινός σύμβουλος του Ομπάμα για την τρομοκρατία Τζον Μπρέναν.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Λας Βέγκας: Ένας νεκρός σε δικαστήριο από πυροβολισμούς ενόπλου. Νεκρός και ο ίδιος.

Ένοπλος άνοιξε πυρ εντός δικαστικής αίθουσας στο Λας Βέγκας, σκοτώνοντας έναν φρουρό ασφαλείας προτού πέσει νεκρός από τα πυρά αστυνομικών έπειτα από σύντομη καταδίωξη. 
Ένας άλλος αστυνομικός τραυματίστηκε κατά το ίδιο επεισόδιο.
Οι αρχές ακόμη δεν έχουν καθορίσει το κίνητρο του δράστη.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Ο ΕΛΤΟΝ ΤΖΟΝ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΕΜΙΝΕΝ.

Ο sir Elton αυτό τον καιρό βρίσκεται στο πλευρό του ράπερ, ο οποίος προσπαθεί να ξεφύγει από τον εθισμό του στα ναρκωτικά. Είναι φίλοι εδώ και 9 χρόνια.
“Τους τελευταίους 18 μήνες, βοηθάω τον Eminem και τα καταφέρνει μια χαρά. Είμαι εδώ και στηρίζω αυτούς που ζητάνε τη βοήθεια μου”.
Ο Eminem, παραδέχθηκε ότι έκανε χρήση ναρκωτικών και ότι ζήτησε από τον Elton, να τον στηρίξει.
“Εγώ και ο Elton John έχουμε κοινά βιώματα και με καταλαβαίνει. Η πίεση και οι υποχρεώσεις μπορούν να σε οδηγήσουν στα ναρκωτικά”, είπε ο Eminem.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

USA: ΑΦΑΙΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΠΟΥ "ΕΜΦΥΤΕΥΣΕ" ΤΑ ... ΟΚΤΑΔΥΜΑ;;;

Ο γιατρός που βοήθησε τη Νάντια Σουλεμάν, τη μητέρα των "οκτάδυμων του Λος Άντζελες" αντιμετωπίζει την κατηγορία της "αμέλειας" και ενδέχεται να του αφαιρεθεί η άδεια άσκησης επαγγέλματος, έγινε γνωστό σήμερα από τον ιατρικό σύλλογο της Καλιφόρνιας.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ: η κληρονόμος της Johnson & Johnson, Casey Johnson, βρέθηκε νεκρή χτες το πρωί!




Casey               Tila 
Η Casey βρέθηκε νεκρή χτες, το πρωί της Δευτέρας , σε ηλικία μόλις 30 ετών!
Λίγο μετά την πρόσφατη ανακοίνωσή της για τον αρραβώνα της με την tv σταρ Tila Tequila.
“Μετά από προκαταρκτική έρευνα, όλα δείχνουν ότι τα αίτια του θανάτου ήταν από φυσικά αίτια, ενώ δεν υπάρχει καμία ένδειξη για εγκληματική ενέργεια”.
Το θάνατο της Casey, ανακοίνωσε η αρραβωνιαστικιά της, Tila Tequila στη σελίδα της στο
 Twitter.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΕΒΡΑΪΚΗ ΣΥΝΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ. ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.


Κινδύνεψε ολόκληρη η παλιά πόλη από την πυργαγιά.
Η πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα κάτω από την εσωτερική ξύλινη σκάλα που οδηγεί στη βιβλιοθήκη της συναγωγής.
Η έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής αποσόβησε τα χειρότερα, καθώς υπήρχε μεγάλος κίνδυνος να επεκταθεί στην ιστορική παλιά πόλη.
Στη βιβλιοθήκη της συναγωγής υπάρχουν περισσότερο από 1.500 σπάνιοι τίτλοι βιβλίων. Αν και οι φλόγες δεν έφτασαν εκεί, εκτιμάται πως ο καπνός και τα νερά που έριξαν οι πυροσβέστες κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης, έκαναν μεγάλη ζημιά...
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΟ ... ΖΙΝΤΑΝ


Συλλεκτικά γραμματόσημα με το πρόσωπο του Ζινεντίν Ζιντάν θα εκδώσει το γαλλικό ταχυδρομείο, για φιλανθρωπικό σκοπό.
Τα γραμματόσημα με τον αστέρα του γαλλικού ποδοσφαίρου θα κυκλοφορήσουν στις 11 Ιανουαρίου και μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο ίδρυμα ELA που δραστηριοποιείται στην έρευνα για την θεραπεία της νευρολογικής πάθησης, λευκοδυστροφία.



Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Εμπρηστικό μηχανισμό με τέσσερα γκαζάκια τοποθέτησαν άγνωστοι στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Καλλιθέα στον 3ο όροφο του κτιρίου στη λεωφόρο Θησέως.

Από την έκρηξη ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς, ενώ μικρές υλικές ζημιές προκλήθηκαν στην είσοδο των γραφείων.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΚΟΛΕΓΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ... ΠΙΣΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ!!! Η ΘΡΑΣΥΤΗΤΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ.

Σε προσφυγή στη δικαιοσύνη προσανατολίζονται οι ιδιοκτήτες κολεγίων με αφορμή την ανακοίνωση της υπουργού Παιδείας, Άννας Διαμαντοπούλου, για τη θέσπιση Ενιαίου Φορέα Πιστοποίησης Σπουδών. 
Η υπουργός τόνισε ότι τα κολέγια δεν είναι πανεπιστήμια, ενώ όπως δήλωσε, το προεδρικό διάταγμα το οποίο θα ενσωματώσει την κοινοτική οδηγία και τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων κολεγίων βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας από το ΣτΕ. 
Πιθανώς να έχει ολοκληρωθεί έως τις 15 Ιανουαρίου..
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

ΑΝΟΙΞΕ Η ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΥΕΜΕΝΗ.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Υεμένη επαναλειτούργησε την Τρίτη, μία μέρα μετά την ανακοίνωση των υεμενικών δυνάμεων ασφαλείας ότι σκότωσαν δύο μαχητές της Αλ-Κάιντα οι οποίοι φέρονται ως υπεύθυνοι για τις απειλές που ανάγκασαν την αμερικανική και κάποιες ευρωπαϊκές πρεσβείες να κλείσουν.
Η βρετανική και η γαλλική πρεσβεία λειτουργούν, αλλά παραμένουν κλειστές για το κοινό.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Ισχυρότατος σεισμός μεγέθους 6,7 σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης στον νότιο Ατλαντικό, ανατολικά της νήσου της Νότιας Γεωργίας και των Νοτίων Νήσων Σάντουιτς.

Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης βρισκόταν σε θαλάσσιο χώρο 685 χλμ δυτικά της νήσου Μπρίστολ και είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.
Το Κέντρο Προειδοποίησης για τσουνάμι στον Ειρηνικό εξέπεμψε για παν ενδεχόμενο σήμα κινδύνου για ισχυρό τσουνάμι.
Υπάρχει η πιθανότητα "τοπικού τσουνάμι που μπορεί να επηρεάσει τις ακτές" που βρίσκονται κοντά στο επίκεντρο του σεισμού.
Τα νησιά Σάντουιτς έχουν ελάχιστους κατοίκους, αλλά αποτελούν τη βάση πολλών επιστημονικών μονάδων.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...