Ντοκιμαντέρ "Money as Debt": αναλύεται η οικονομική σκλαβιά την οποία βιώνουμε!

George Carlin American Dream

Τρίτη, Ιανουαρίου 05, 2010

ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΤΑ 4 ... 3 Η ΕΕ. ΣΕ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΕΙΜΑΤΟΣ ΣΤΟ 3%.


Η συντόμευση από τέσσερα σε τρία χρόνια της χρονικής προθεσμίας για επάνοδο του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας σε επίπεδα κάτω από το 3% του ΑΕΠ αποφασίσθηκε στη σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου υπό τον πρωθυπουργό που ολοκληρώθηκε προ ολίγου. 
Ο κ. Παπακωνσταντίνου ζήτησε από τους οικονομικούς υπουργούς άμεσες αποφάσεις ώστε να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα αλλαγών σε τρία χρόνια. 
Η κ. Λούκα Κατσέλη τόνισε ότι η κυβέρνηση θα τονώσει την αγορά και θα ενισχύσει τις επενδύσεις ώστε ο πολίτης να νιώσει πιο ασφαλής και να υπάρξει παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και αναθέρμανση της οικονομίας.
Εν τω μεταξύ, την Τετάρτη φτάνει στην Αθήνα το κλιμάκιο της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και την Παρασκευή έρχεται και κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Αυξήσεις-φωτιά έως και 20% σε ποτά και τσιγάρα, καθώς και μείωση επιδομάτων αλλά και αποδοχών των λεγόμενων "υψηλόμισθων" δημοσίων υπαλλήλων.
Στόχος η μείωση του ελλείμματος στο 8,7%, το 2010.
Παραμένει η σκέψη για περαιτέρω αύξηση του ΦΠΑ.
Σύμφωνος στην πρόθεση της Κυβέρνησης για επιβολή φόρων στα ποτά και τα τσιγάρα, αλλά αντίθετος για τους φόρους στα καύσιμα, είναι ο υπεύθυνος τομέα ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης.
Σύγχυση εξακολουθεί να υπάρχει για τη συλλογή αποδείξεων από τους φορολογούμενους, με εξαίρεση όσες αφορούν πληρωμές λογαριασμών ΔΕΚΟ και αγορές καταναλωτικών ειδών που λειτουργούν ως τεκμήρια, όπως η αγορά Ι.Χ. Αυτοκινήτων.
Αντιδράσεις προκαλεί και η σχεδιαζόμενη επέκταση του μέτρου τοποθέτησης ταμειακών μηχανών σε ταξί, βενζινάδικα και πάγκους λαϊκών αγορών. 
"Οι οδηγοί ταξί δεν αντιδρούν για τις ταμειακές μηχανές, αλλά γιατί το μεροκάματο είναι πενιχρό, και δεν μπορούν να πληρώσουν λογιστή για τα βιβλία εσόδων - εξόδων", δήλωσε στον Αθήνα 9,84 ο Πρόεδρος του Σωματείου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής, Θύμιος Λυμπερόπουλος. (ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΗΛΙΘΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ... ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ. ΕΝΩ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ... ΛΟΓΙΣΤΗ;)
Εντός του Ιανουαρίου κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για την εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών - γυναικών στο Δημόσιο. 
Στο στόχαστρο μπαίνουν περίπου 150 χιλιάδες εργαζόμενες, οι οποίες μπήκαν στην παραγωγική διαδικασία το διάστημα 1983-1992. 
Σε αλλαγή του τρόπου φορολογίας των κερδών από τα λαχεία και τα τυχερά παιχνίδια, και στην τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου που αφορά τα λεγόμενα φρουτάκια, προσανατολίζεται το Υπουργείο Οικονομικών. 
Η νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί στα μέσα Φεβρουαρίου, θα προβλέπει την κατάργηση του νόμου 3037/2002 που απαγόρευε τη χρήση ηλεκτρονικών τυχερών παιχνιδιών σε δημόσιους χώρους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου