Ντοκιμαντέρ "Money as Debt": αναλύεται η οικονομική σκλαβιά την οποία βιώνουμε!

George Carlin American Dream

Τετάρτη, Ιανουαρίου 20, 2010

Hey MOYTSATSOS -> ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΠΙΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΡΑΓΚΟΥΣΗ. ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΖΕΙ. Ο ΕΥΚΟΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΓΝΩΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ "ΧΤΥΠΑΣ" ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΞΙΟΛΟΓΟ. (ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ).



Ενας blogger και φερόμενος ως στέλεχος της ΝΔ και τοπικού Βουλευτή των Κυκλάδων βρέθηκε στο στόχαστρο του υπουργού Εσωτερικών Γ Ραγκούση με αφορμή δημοσιεύματα και αναρτήσεις για τον υπουργό και σε σχέση με σκάνδαλο στην Πάρο για το οποίο υποσχόταν αποκαλύψεις. 
Ο υπουργός του υπεβαλε μήνυση για “εκβιασμό”
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Hey MOYTSATSOS -> Ο Μεχμέτ Αλί Αγκτσά, ο Τούρκος ο οποίος προσπάθησε να δολοφονήσει τον Πάπα Ιωάννη Παύλο ΙΙ το 1981, θα αποδείξει ότι είναι ο «Μεσσίας». Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΑΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ... ΤΟΥΡΚΟΥΣ.

Σε χειρόγραφη ανακοίνωσή του που κυκλοφόρησε από τους δικηγόρους του, ο Αλί Αγκτσά λέει: 
«Εγώ ο Αγκτσά, θα αποδείξω τα επόμενα δύο χρόνια ότι είμαι ο ένας και ο μοναδικός, ο αιώνιος Μεσσίας, με ιστορικά έγγραφα που προέρχονται από το Βατικανό. Θα αποδείξω με αδιάσειστα στοιχεία ότι όλος ο κόσμος θα καταστραφεί κατά τη διάρκεια αυτού του αιώνα».
Το κείμενο το υπογράφει ο ίδιος ως «Μεχμέτ Αλί Αγκτσά, ο Μεσσίας».
Ο Αγκτσά είχε πυροβολήσει τον Ιωάννη Παύλο ΙΙ στις 13 Μαΐου 1981 στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη, τραυματίζοντάς τον σοβαρά στην κοιλιακή χώρα. 
Εκδόθηκε στην Τουρκία το 2000, όπου φυλακίστηκε για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Αμπντί Ιπεκτσί, δύο ένοπλες επιθέσεις και μια απόδραση από τη φυλακή. 
Μετά από σχεδόν 30 χρόνια αποφυλακίστηκε την περασμένη Δευτέρα.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Hey MOYTSATSOS -> ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΝΘΑΡΡΥΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ... ΕΡΩΤΑ. ΠΕΣ ΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΝ ΞΑΝΑΔΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΝΑ ΜΕ ....


Αναγνωρίζοντας πως απαιτείται κάποιο χρόνος για να συλλάβει μια γυναίκα και να μείνει έγκυος, οι αξιωματούχοι στο υπουργείο Υγείας αποφάσισαν να κλείσουν όλα τα φώτα στο υπουργείο στις 19:00 τοπική ώρα της Τετάρτης, για να παροτρύνουν τους υπαλλήλους να επιστρέψουν στα σπίτια τους και να  βάλουν μπρος» για να μεγαλώσουν τις οικογένειές τους! 
Σκοπός του υπουργείου, μάλιστα, είναι να επαναλαμβάνεται αυτή η διαδικασία μία φορά κάθε μήνα. 
Η αύξηση των γεννήσεων στη Νότια Κορέα αποτελεί ένα από τα πιο «καυτά» θέματα στην ατζέντα του υπουργείου Υγείας, αφού ο ρυθμός γεννήσεων στη χώρα είναι από τους χαμηλότερους στον κόσμο, ακόμα και από τη γειτονική Ιαπωνία.
moutsatsos.blogspot.com/
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Hey MOYTSATSOS -> ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΔΙΠΛΟ Ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΣΤΟΝ ΑΤΡΟΜΗΤΟ.


ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ -ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 0 - 1
ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  0 - 1
ΞΑΝΘΗ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ  2 - 0 

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ - ΠΑΟΚ  0 - 2
moutsatsos.blogspot.com/
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Hey MOYTSATSOS -> O διαχειριστής hedge fund Τζον Πόλσον, 53 ετών, θεωρείται ένα από τα κεντρικά πρόσωπα που «παίζουν» αυτή την περίοδο την Ελλάδα και το ευρώ.

Πληροφορίες κύκλων της διεθνούς χρηματιστηριακής αγοράς αναφέρουν ότι τοποθετήθηκε κατά τις τελευταίες εβδομάδες πτωτικά (short) έναντι του ευρώ και φέρεται να έχει πάρει μεγάλες θέσεις εναντίον των ελληνικών μετοχών και του ελληνικού χρέους. 
Ουσιαστικά ταυτίζεται με το εν εξελίξει κερδοσκοπικό παιχνίδι με επίκεντρο το Σίτι του Λονδίνου το οποίο πρωταγωνιστεί στις πιέσεις επί των ελληνικών τίτλων. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πόλσον έχει συγκροτήσει ομάδα 20-30 αναλυτών των διεθνών αγορών οι οποίοι παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις γύρω από το «ελληνικό πρόβλημα» και σε συνεργασία μαζί τους αποφασίζει για τις κινήσεις του.
Ο Αμερικανός διαχειριστής κεφαλαίων φέρεται ότι αποφάσισε να ασχοληθεί συστηματικά με την Ελλάδα (μέσω του hedge fund Ρaulson & Company το οποίο ίδρυσε και διοικεί) ποντάροντας στην αποδόμηση της αξιοπιστίας της χώρας μας και στο κλίμα ανησυχίας για τα δημοσιονομικά μεγέθη μας.
Κύκλοι των αγορών συνδέουν ευθέως το hedge fund του κ. Πόλσον με το πρωτοφανές κύμα κερδοσκοπίας με επίκεντρο την Ελλάδα, το οποίο συνεχίζεται με αμείωτη ένταση εδώ και αρκετές εβδομάδες. 
Το προοίμιο ήταν η παύση πληρωμών από τη μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρεία του Ντουμπάι.
Η είδηση αποσταθεροποίησε τις διεθνείς αγορές στα μέσα Νοεμβρίου και έφερε στο προσκήνιο αναλύσεις για το δραματικό ενδεχόμενο κατάρρευσης ενός ανεξάρτητου κράτους, την ώρα που η παγκόσμια οικονομία βγαίνει από την ύφεση και οδεύει στον δρόμο της ανάκαμψης. 
Η στήριξη του Ντουμπάι από το πετρελαιοπαραγωγό Αμπού Ντάμπι καθησύχασε τις αγορές. 
Έκτοτε η υπερχρεωμένη Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του διεθνούς οικονομικού Τύπου και της διεθνούς κερδοσκοπικής κοινότητας, εξέχον μέλος της οποίας είναι ο κ. Πόλσον.
Αφορμή για το πρώτο κύμα της κερδοσκοπικής επίθεσης κατά της Ελλάδας ήταν η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας μας από τους οίκους Fitch και Standard & Ρoor΄s. 
Την εβδομάδα 7-11 Δεκεμβρίου η Ελλάδα έγινε το βασικό οικονομικό θέμα που επηρέαζε τις εξελίξεις στις διεθνείς αγορές και «γκρέμιζε» το ευρώ.
Το ελληνικό δημοσιονομικό πρόβλημα προβλήθηκε με όρους «θρίλερ» από τις μεγαλύτερες οικονομικές και πολιτικές εφημερίδες και τα ειδησεογραφικά πρακτορεία. 
(ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ)
Το ελληνικό χρέος και το spread των ελληνικών ομολόγων κυριάρχησαν και εκφράστηκαν ανοιχτά «φόβοι για ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας που θα πλήξει το ευρώ». 
Η Ελλάδα ήταν «η λέξη στα χείλη όλων των επενδυτών» σημείωσε εύστοχα η ευρωπαϊκή έκδοση των «Financial Τimes». 
Πρόκειται για την εφημερίδα που ασχολήθηκε όσο καμία άλλη με το «ελληνικό πρόβλημα», διατυπώνοντας μάλιστα τις πλέον ακραίες απόψεις («Η Ελλάδα στον δρόμο της Αργεντινής»).
Πόνταρε στο κραχ των στεγαστικών δανείων.
O συνεπώνυμος του πρώην υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ Τζον Πόλσον φημίζεται για τη « διορατικότητα με την οποία προέβλεψε την ταχεία και επώδυνη» κατάρρευση της αγοράς ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων (subprime) στις ΗΠΑ. 
Από το 2006 το hedge fund που διοικεί πόνταρε στην κατάρρευση της αγοράς των subprime. 
Οι εξελίξεις δικαίωσαν πανηγυρικά το κερδοσκοπικό του εγχείρημα και ο σχετικά άγνωστος ως τότε Πόλσον έγινε «εν μια νυκτί» πλούσιος και διάσημος. 
Τα κέρδη της Ρaulson & Company ξεπέρασαν το 2007 τις αποδόσεις κάθε άλλου hedge fund, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις των περισσότερων αναλυτών του κλάδου. 
«Ο κ. Πόλσον κέρδισε για τον εαυτό του 3,7 δισ. δολάρια, τη μεγαλύτερη ίσως λεία στην ιστορία της Γουόλ Στριτ» σχολίασαν οι «Νew Υork Τimes».
Τη χρονιά εκείνη η απόδοση ενός από τα fund της εταιρείας του (με την ονομασία Credit Οpportunities) έφθασε στο αστρονομικό 590%! (ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ... "ΦΟΥΣΚΑ").
Κατά τους τελευταίους μήνες του 2008, την ώρα που κατέρρεαν οι διεθνείς αγορές ο κ. Πόλσον συνέχισε απρόσκοπτα να πλουτίζει. 
Το περιοδικό «Forbes» τον κατέταξε το 2009 στην 33η θέση των 400 πλουσιότερων Αμερικανών και στην 76η των δισεκατομμυριούχων του πλανήτη, υπολογίζοντας την προσωπική του περιουσία στα 6 δισ. δολάρια και την αξία των περιουσιακών στοιχείων που διαχειρίζεται 29 δισ. δολάρια. 
Ο κ. Πόλσον διαθέτει μεταπτυχιακό στη διοίκηση επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και προτού δημιουργήσει το δικό του hedge fund το 1994 είχε θητεύσει στην επενδυτική Τράπεζα Βear Stearns. 
Τον Απρίλιο του 2008 αίσθηση προκάλεσε η πληροφορία ότι προσέλαβε ως σύμβουλό του στην Ρaulson & Company τον πρώην επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ Αλαν Γκρίνσπαν.
(ΤΟ ... ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ ΤΗΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑΣ).
(Αναδημοσίευση από ΤΟ ΒΗΜΑ)
ΜΗΠΩΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ... ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑΣ, ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ!!!
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Hey MOYTSATSOS -> 100 Έλληνες παθαίνουν καθημερινά εγκεφαλικό, αντιμετωπίζοντας σοβαρό κίνδυνο για τη ζωή τους.


Ένα στα πέντε αγγειακά επεισόδια αποδίδεται στην κολπική μαρμαρυγή, η οποία αποτελεί την πιο συχνή μορφή αρρυθμίας της καρδιάς. 
ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ: «κράμπες» στις γάμπες και στους γλουτούς, ενδέχεται να υποκρύπτουν περιφερική αγγειακή νόσο. 
Η πιθανότητα αυξάνεται όταν ο πόνος επιδεινώνεται με την άσκηση και «περνά» ύστερα από ένα έως δύο λεπτά ανάπαυσης. 
Η διάγνωση και αντιμετώπισή της πρέπει να γίνεται όσο το δυνατό πιο γρήγορα.
moutsatsos.blogspot.com/
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...

Hey MOYTSATSOS -> "ΧΑΪΔΕΨΑΝ" .... ΤΟΝ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟ. ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΜΟΝΟ .... 20000 € ΓΙΑ "ΧΡΗΣΗ ΑΙΣΧΡΩΝ ΛΕΞΕΩΝ" ΣΤΟ ΑΛ ΤΣΑΝΤΙΡΙ ΝΙΟΥΖ.


Η εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου που είχε μεταδοθεί στις 3 Νοεμβρίου του 2009, εξετάστηκε από το ΕΣΡ μετά από ανώνυμες καταγγελίες. 
Έτσι, τα μέλη του ΕΣΡ, διαπίστωσαν ότι παραβίαζε τους κανόνες περί «υποβάθμισης ποιότητας προγράμματος» και «χρήσης γλώσσας». 
Ο πρόεδρος του ΕΣΡ επισήμανε ότι «άλλο σάτιρα κι άλλο αισχρολογία».
Η ψηφοφορία μεταξύ των μελών, είχε ως εξής: 
4 ψήφοι υπέρ επιβολής προστίμου:
Ιωάννης Λασκαρίδης - Πρόεδρος
Ίρις Αυδή Καλκάνη - Μέλος
Γιάννης Παπακώστας-Μέλος
Κωνσταντίνος Αποστολάς - Μέλος
3 ψήφοι υπέρ της ποινής της σύστασης:
Νέστωρ Κουράκης - Αντιπρόεδρος
Κωνσταντίνος Τσουράκης - Μέλος
Εύη Δεμίρη-Μέλος.
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στην εικόνα...