Ντοκιμαντέρ "Money as Debt": αναλύεται η οικονομική σκλαβιά την οποία βιώνουμε!

George Carlin American Dream

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 02, 2009

Κ. Αραμπατζής, 55 ετών, ο δράστης της ομηρίας στη Γερμανική Σχολή


Ο 55χρονος Κώστας Αραμπατζής είναι ο δράστης της ομηρίας που σημειώθηκε το μεσημέρι στη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της Θέρμης.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Αστυνομίας, ο δράστης εισέβαλε στις 12.30...

το μεσημέρι στη Σχολή και με την απειλή όπλου κράτησε τρία άτομα ομήρους. Πρόκειται για το διευθυντή της Σχολής, τον υπεύθυνο Οικονομικών κι έναν καθηγητή, τους οποίους άφησε 40 λεπτά αργότερα ελεύθερους.

Το διάστημα αυτό εκκενώθηκε το σχολικό συγκρότημα και κανένας μαθητής δεν κινδύνευσε.

Αυτή τη στιγμή παραμένει μόνος του μέσα στο σχολείο, ενώ η Αστυνομία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις μαζί του προκειμένου να παραδοθεί.

Είναι η δεύτερη φορά, μέσα σε διάστημα 3,5 ετών που ο 55χρονος σπέρνει τον τρόμο στη Γερμανική Σχολή της Θεσσαλονίκης. Το Μάιο του 2006 είχε εισβάλει, ζωσμένος με εκρηκτικά, στο σχολείο, απαγάγοντας το διευθυντή του και έναν ακόμη υπάλληλο.

Όπως υποστήριξε τότε, είχε διαφορές με το γερμανικό κράτος. Μετά το περιστατικό κι αφού απελευθέρωσε τους ομήρους επέστρεψε και παραδόθηκε στις Φυλακές Κασσαβέτειας, όπου κρατούνταν και είχε βγει με άδεια.

Για την πράξη αυτή, ο Αραμπατζής κάθισε στο εδώλιο και καταδικάστηκε τελεσίδικα σε ποινή κάθειρξης έντεκα ετών και έξι μηνών από δικαστήριο της Θεσσαλονίκης.

Το ποινικό παρελθόν του άλλοτε εμπόρου Αραμπατζή, ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 1995, όταν απήγαγε δυο Γερμανούς τραπεζίτες, προσπαθώντας να τους εξαναγκάσει να σβήσουν τα χρέη του. Δύο μήνες αργότερα, προέβη σε τρίτη απαγωγή -αυτή τη φορά Γερμανού επιχειρηματία- με τον οποίο είχε εμπορική συνεργασία. Για τις συγκεκριμένες πράξεις καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 19 ετών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο Αραμπατζής εξέτισε τις ποινές του και αποφυλακίστηκε στις 16 Ιανουαρίου του 2009. Έκτοτε έδινε κάθε μήνα το "παρών" στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου διέμενε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου