Ντοκιμαντέρ "Money as Debt": αναλύεται η οικονομική σκλαβιά την οποία βιώνουμε!

George Carlin American Dream

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 07, 2009

ΠΣΕ: Κατά 17,9% μειώθηκαν οι ελληνικές εξαγωγές στο εννεάμηνο

ΠΛΗΡΗΣ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΔ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ. ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΣΟΔΑ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ Ο ΘΕΙΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΜΑΣ ΕΒΑΛΕ ΣΤΗΝ ΕΕ, ΓΙΑΤΙ Ο ΑΝΗΨΙΟΣ ΔΕΝ ... ΕΠΕΣΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΛΙΑ, ΑΛΛΑ ΕΠΕΣΕ ΜΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΤΑ "ΜΕΛΙΑ".
Το 17,9% άγγιξε η μείωση των ελληνικών εξαγωγών στο εννεάμηνο του 2009, σύμφωνα με στοιχεία του Πανελλήνιου Σύνδεσμου Εξαγωγέων. Μάλιστα, αν χρησιμοποιηθεί ως βάση υπολογισμού το δολάριο, η μείωση φτάνει το 26,4%, αποδεικνύοντας ότι οι καλοκαιρινοί μήνες προσέθεσαν πρόσθετες πιέσεις στη δραστηριότητας των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων.

Όπως προκύπτει από την ανάλυση του Κέντρου Εξαγωγικών Ερευνών και Μελετών στα προσωρινά στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας για τις Εμπορευματικές Συναλλαγές της Ελλάδας κατά το μήνα Σεπτέμβριο και για το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2009, η υποχώρηση των εξαγωγών ήταν εντονότερη και από το 17%, έφτασε το 17,9%, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Συγκεκριμένα, η συνολική αξία των εξαγωγών - αποστολών την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2009, διαμορφώθηκε στα 10,732 δισ. ευρώ, έναντι 13,068 δισ. ευρώ, του εννεαμήνου του 2008, παρουσιάζοντας μείωση 17,9%. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου