Ντοκιμαντέρ "Money as Debt": αναλύεται η οικονομική σκλαβιά την οποία βιώνουμε!

George Carlin American Dream

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 07, 2009

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΒΑΛΕ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ. ΑΛΛΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΠΩΣ ΤΟ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΣ.


Άλλα μου λες στο τηλέφωνο...

Ο Χρυσοχοΐδης πήρε φωτιά από τον τρόπο που αντιμετώπισε πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ τα επεισόδια. Με μια μακροσκελή και σε αυστηρό τόνο δήλωση μιλάει για διγλωσσία του Τσίπρα και για ψεύδη του κόμματος του.

Ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς εξέδωσε το απόγευμα ανακοίνωση που έκανε λόγο για «απίστευτη βία» και αστυνομικές ενέργειες που «παραβιάζουν όλη τη σχετική νομοθεσία και το Σύνταγμα». Απαντώντας, ο κ. Χρυσοχοΐδης καταλογίζει «ψεύδη και ανακρίβειες» στον ΣΥΡΙΖΑ και κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα για «διγλωσσία», καθώς διαπιστώνει «χάσμα ανάμεσα σε αυτά που λέει ο πρόεδρος του ΣΥΝ στις τηλεφωνικές μας συνομιλίες και στις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ».

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει «προληπτική επίθεση» την έφοδο στο Κερατσίνι και στα Εξάρχεια «χωρίς εισαγγελέα και παραβιάζοντας το οικιακό άσυλο». Κατηγορεί δε τον υπουργό για «στρατιωτικοποίηση της βεντέτας του με τους αναρχικούς που θέτει σε κίνδυνο την πολιτική έκφραση και διαμαρτυρία». Και καταλήγει καλώντας την κυβέρνηση «να επέμβει άμεσα στο σχεδιασμό της ανεξέλεγκτης καταστολής που εφαρμόζει ο υπουργός της».

Σε ψηφοθηρικούς στόχους αποδίδει την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ο Μιχάλη Χρυσοχοΐδης. Στην απάντησή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υποστηρίζει ότι οι ενέργειες της αστυνομίας ήταν απολύτως νόμιμες και με την παρουσία εισαγγελέα και «είχαν ως στόχο να διασφαλίσουν τον ειρηνικό χαρακτήρα των εκδηλώσεων αποτρέποντας έκνομες ενέργειες. Οι αιτιολογημένες προσαγωγές ατόμων δεν είναι παράνομες σε ένα δημοκρατικό καθεστώς, όπως επίσης δεν είναι παράνομη και η απαγγελία κατηγοριών από τις δικαστικές αρχές. Τα στοιχειώδη αυτά θα έπρεπε να τα γνωρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ», λέει ο κ. Χρυσοχοΐδης και τονίζει ότι δεν έχει προσωπική βεντέτα με τους αναρχικούς, αλλά αντιπαράθεση «μόνο με ναζιστές, ρατσιστές και τρομοκράτες, με όποια ιδεολογική μεταμφίεση και αν εμφανίζονται».

Τέλος στρέφεται προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα και τον εγκαλεί για διγλωσσία: «Σε όλη τη διάρκεια του σημερινού συλλαλητηρίου είχα επανειλημμένα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του ΣΥΝ και της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Α. Τσίπρα, και πραγματικά εκπλήσσομαι με το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στις συνομιλίες μας και στην
ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. Ας είναι όμως, αυτό είναι εσωτερικό πρόβλημα του συγκεκριμένου πολιτικού χώρου»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου