Ντοκιμαντέρ "Money as Debt": αναλύεται η οικονομική σκλαβιά την οποία βιώνουμε!

George Carlin American Dream

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 07, 2009

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: "΄Οχι στη δημιουργία νέων τμημάτων στα ΤΕΙ"


ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ. ΕΔΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΗΘΟΥΝ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ
Κατά της δημιουργίας νέων τμημάτων ΤΕΙ τάχθηκε, σύμφωνα με Το Βήμα (06.12.2009),  η υπουργός Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου σε δηλώσεις της μετά το τέλος της συνόδου των προέδρων ΤΕΙ που έγινε στο Μεσολόγγι. Η υπουργός Παιδείας διατύπωσε την άποψη ότι πρέπει να υποστηριχθούν τα υπάρχοντα τμήματα των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων και να κατοχυρωθούν τα επαγγελματικά δικαιώματα που εκκρεμούν σε πολλές ειδικότητές τους.

«Η χώρα έχει ανάγκη από διακριτά Τεχνολογικά Ιδρύματα υψηλής ποιότητας με προσφορά και στην οικονομία, στην κοινωνία και στην παραγωγή» δήλωσε η υπουργός Παιδείας. «Οι απόψεις μας συνέπεσαν και στο ότι υπάρχει ανάγκη μεγάλων αλλαγών που έχουν να κάνουν και με τη χωροταξική και τη θεματική αναδιάρθρωση των ΤΕΙ. Στόχος μας είναι αυτή τη στιγμή να σκύψουμε πάνω σε αυτά που υπάρχουν και να διαμορφώσουμε τις άριστες συνθήκες λειτουργίας τους» κατέληξε η κυρία Διαμαντοπούλου.

Σχετικά με το θέμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων των ειδικοτήτων των ΤΕΙ που εκκρεμούν, η υπουργός Παιδείας υποσχέθηκε άμεση επίλυση του προβλήματος. Για το θέμα αυτό, όπως είναι γνωστό, η σύνοδος αποφάσισε να κλείσουν τα ΤΕΙ όλης της χώρας στις 18 του μήνα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Η κυρία Διαμαντοπούλου απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το θέμα της δημιουργίας Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας με έδρα το Αγρίνιο, που είχε εξαγγελθεί από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, δήλωσε: «Στόχος μας είναι το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας να πάρει τα χαρακτηριστικά ενός καινοτόμου και διαφορετικού πανεπιστημίου. Θα προχωρήσουμε τις επόμενες μέρες με τη διαδικασία της ανοιχτής διαβούλευσης στην αλλαγή της διοικούσας πρυτανικής αρχής ώστε να αποτελείται από προσωπικότητες από τον χώρο της επιστήμης, της τέχνης, της οικονομίας, που θα δώσουν- γιατί αυτό θέλουμε- μια διαφορετική πνοή σε αυτό το πανεπιστήμιο» κατέληξε η υπουργός Παιδείας'.

1 σχόλιο:

  1. ΤΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΑ ΤΕΙ;ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΕ.ΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΜΑΝΤΟ;MΠΑΝΑΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή