Ντοκιμαντέρ "Money as Debt": αναλύεται η οικονομική σκλαβιά την οποία βιώνουμε!

George Carlin American Dream

Τρίτη, Φεβρουαρίου 02, 2010

Hey MOYTSATSOS -> ΕΝΩ ΠΕΡΝΑΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ (ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΓΕΜΑΤΕΣ) ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. "ΟΣΟ ΦΩΝΑΖΕΙΣ ΠΑΙΡΝΕΙΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ"!!!


Ως οι πλέον δυσαρεστημένοι Ευρωπαίοι εμφανίζονται οι Έλληνες σε ό,τι αφορά την κοινωνική προστασία στη χώρα τους, την οικονομική κατάσταση, το κόστος ζωής και τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης. Αυτό το συμπέρασμα συνάγεται από την ευρωπαϊκή δημοσκόπηση ευρωβαρόμετρο, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες και έχει τίτλο «Το κοινωνικό κλίμα στην ΕΕ».
ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣε κλίμακα από το -10 ως το +10:
 -- Οι Έλληνες δηλώνουν (μαζί με τους Βούλγαρους και τους Ούγγρους ανικανοποίητοι, από την προσωπική τους κατάσταση (-0,6) έναντι (+3,2) του ευρωπαϊκού μέσου όρου
 -- Από την επαγγελματική τους κατάσταση (-1,4) έναντι (+1,4) στην ΕΕ των 27
 -- Και από την οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού τους (-1) έναντι (+1,2) στην ΕΕ των 27.
 -- Έχουν τις χαμηλότερες προσδοκίες σε ό,τι αφορά τη μελλοντική οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού τους (-4 έναντι -1,5 στην ΕΕ των 27)
 -- Λιγότερο ικανοποιημένοι από όλους τους Ευρωπαίους σε ό,τι αφορά την περιοχή, όπου βρίσκεται η κατοικία τους (+1,7), έναντι (+4,2) στην ΕΕ των 27.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ -- στην Ελλάδα εμφανίζεται ένας από τους υψηλότερους βαθμούς δυσαρέσκειας για την οικονομική κατάσταση (-6,2) μετά τη Λετονία (-8,3), την Ουγγαρία (-7,3) και την Ιρλανδία (-6,5). Ο βαθμός δυσαρέσκειας στην ΕΕ των 27 είναι κατά μέσο όρο (-4,1).
 -- Για την κατάσταση της απασχόλησης, ο βαθμός δυσαρέσκειας των Ελλήνων είναι (-6) έναντι (-4,4) στην ΕΕ των 27. Περισσότερο δυσαρεστημένοι από τους Έλληνες δηλώνουν οι Λετονοί (-7,2), οι Ιρλανδοί (-6,8), οι Εσθονοί (-5,8), οι Ισπανοί, οι Ούγγροι και οι Πορτογάλοι.
 -- Για το κόστος ζωής οι πλέον δυσαρεστημένοι είναι οι Έλληνες και οι Ούγγροι (-6,1) και ακολουθούν οι Λετονοί και οι Βούλγαροι (-5,9). Στην ΕΕ των 27 ο βαθμός δυσαρέσκειας για το κόστος ζωής είναι (-3).
 -- Σε ό,τι αφορά τις δυνατότητες στέγασης, ο βαθμός δυσαρέσκειας των Ελλήνων είναι κατά μέσο όρο (-5) έναντι (-3,1) στην ΕΕ των 27.
 -- Έλληνες και Λετονοί είναι οι πιο δυσαρεστημένοι Ευρωπαίοι από τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης στις χώρες τους. Ακολουθούν οι Ιρλανδοί, οι Ρουμάνοι, οι Ιταλοί και οι Πορτογάλοι. Στην ΕΕ των 27 ο βαθμός δυσαρέσκειας για τη δημόσια διοίκηση είναι κατά μέσο όρο (-1,2).
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ -- Σε ό,τι αφορά την υγειονομική περίθαλψη, στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία υπάρχει ο μεγαλύτερος βαθμός δυσαρέσκειας (-3) έναντι (+1,3) στην ΕΕ των "27". Δυσαρεστημένοι δηλώνουν και οι Ούγγροι, οι Λετονοί, οι Ιρλανδοί και οι Πολωνοί.
 -- Στο θέμα των συντάξεων οι Έλληνες εμφανίζονται, επίσης, ως οι πλέον δυσαρεστημένοι (-5,4). Ακολουθούν οι Βούλγαροι, οι Πορτογάλοι, οι Ρουμάνοι και οι Ούγγροι. Στην ΕΕ των 27 ο βαθμός δυσαρέσκειας για τις συντάξεις είναι κατά μέσο όρο (-1). 
 -- Στην Ελλάδα εμφανίζεται ο υψηλότερος βαθμός δυσαρέσκειας (-5,3) και για τα επιδόματα ανεργίας έναντι (-1,2) στην ΕΕ των 27.
 -- Οι Έλληνες, οι Ούγγροι και οι Λετονοί είναι οι πλέον δυσαρεστημένοι σε ό,τι αφορά τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται η φτώχεια και οι ανισότητες στις χώρες τους. Στην Ελλάδα ο βαθμός δυσαρέσκειας είναι (-4,7) έναντι (-2) στην ΕΕ των 27.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου