Ντοκιμαντέρ "Money as Debt": αναλύεται η οικονομική σκλαβιά την οποία βιώνουμε!

George Carlin American Dream

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 04, 2010

Hey MOYTSATSOS -> ΡΕ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΑΥΤΟΙ "ΦΑΓΑΝ" ΤΑ ΛΕΦΤΑ;;; ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ "ΠΑΤΑΣ ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΟ";;; ΓΙΩΡΓΑΚΗ, ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ, ΣΟΥ ΕΧΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ: "ΟΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΗΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΔΕΣ ΦΑΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ(ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ) 50+ ΧΡΟΝΙΑ". ΜΙΛΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ, ΤΡΟΜΑΡΑ ΣΟΥ. Ο ΕΝΑΣ ΕΠΑΝΙΔΡΗΣΗ, Ο ΑΛΛΟΣ ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ, ΜΑΣ ΔΙΑΛΥΣΑΝ ΤΟ ... ΜΑΓΑΖΙ!!!


 -- Ο αριθμός «φτωχών» στη χώρα είναι 17%, δηλαδή 1.501.954 άτομα. Οι προβλέψεις μιλούν για 2,5-3 εκατ. "φτωχούς" μέσα στο 2010, ήτοι 25-30% του πληθυσμού.
 -- Το 40% δήλωσε αδυναμία να αντιμετωπίσει ενδεχόμενα έκτακτα έξοδα του νοικοκυριού (υγεία, πάγωμα και μειώσεις μισθών).
 -- Το μέσο ετήσιο ποσοστό της ανεργίας διαμορφώθηκε στο 8,8% έναντι 8,4% το 2008).

 -- Το 2009 καταγράφεται επιδείνωση στον χώρο των αυτοαπασχολούμενων βιοτεχνών, των επαγγελματιών και του μικρού εμπορίου.
 -- Το 77% των πολιτών επιβαρύνεται «πολύ» και «αρκετά» στα οικονομικά του (από δάνεια και πιστωρικές κάρτες) με το «πολύ» να αντιπροσωπεύει το 28%
 -- Το 21% του συνολικού πληθυσμού (1.855.355 άτομα) λαμβάνει οικονομική βοήθεια από την οικογένεια και μάλιστα το ποσοστό αυτό στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα φτάνει το 30%, ενώ στο δημόσιο τομέα είναι 18%. ΕΠΑΙΤΟΥΝ. -- Το 10% του συνολικού ενήλικου πληθυσμού ασκεί και άλλες πλην της κύριας, εργασίες (δεύτερη δουλειά, εποχική, περιστασιακή κ.λπ.). 
 -- Το 39% των Ελλήνων (δηλαδή 3.445.660 άτομα) δεν είχαν κατά το 2009 την οικονομική δυνατότητα τουλάχιστον για μια εβδομάδα διακοπών το χρόνο.
 -- 20% δεν διέθεταν κατά το τελευταίο έτος την οικονομική δυνατότητα για να τρώνε κάθε δεύτερη μέρα κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι ή λαχανικά (ίσης αξίας για χορτοφάγους). ΠΕΙΝΑΝΕ.-- 40% δεν διέθεταν οικονομική δυνατότητα για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών όπως πχ. Υγείας.
 -- 13% δεν διέθεταν οικονομική δυνατότητα ώστε να έχουν ικανοποιητική θέρμανση. ΚΡΥΩΝΟΥΝ. -- 14% αντιμετώπισαν δυσκολίες στην πληρωμή ενοικίου κατοικίας ή δόσης για δάνειο πρώτης κατοικίας. 
 -- 30% αντιμετώπισαν δυσκολίες στην πληρωμή οικιακών λογαριασμών (νερό, ηλεκτρικό ρεύμα, φυσικό αέριο)
 -- 21% δυσκολεύθηκε να πληρώσει τις δόσεις πιστωτικών καρτών και διαφόρων δανείων.

ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΤΑ ΔΥΟ(2), ΤΡΙΑ(3) ... ΕΚΑΤ. "ΦΤΩΧΟΥΣ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου