Ντοκιμαντέρ "Money as Debt": αναλύεται η οικονομική σκλαβιά την οποία βιώνουμε!

George Carlin American Dream

Κυριακή, Ιανουαρίου 24, 2010

Hey MOYTSATSOS -> ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΕ ΤΟ ... ΚΟΣΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ (ΣΤΡΑΤΟΣ).


Με τίτλο «δεύτερη κρίση Ιμίων» η εφημερίδα Ταράφ δημοσιεύει ηχητικά ντοκουμέντα με συγκλονιστικά στοιχεία για το τουρκικό στρατιωτικό «Σχέδιο Βαριά» που αποσκοπούσε στην πτώση της κυβέρνησης Ερντογάν, μέσω της πρόκλησης έντασης με την Ελλάδα. 
Σε 175 σελίδες απομαγνητοφωνημένου ηχητικού υλικού, παρουσιάζονται οι απόρρητες συζητήσεις από 5/3/2003 έως και 7/3/2003 μεταξύ ανώτατων αξιωματούχων του Πρώτου Σώματος Στρατού, οι οποίοι φέρονται να προτείνουν μεταξύ άλλων τη δημιουργία χαμηλής έντασης σύγκρουσης με την Ελλάδα για την σφυρηλάτηση της εθνικής ενότητας και την κατάληψη τμήματος του ελληνικού Έβρου. 
Στις συζητήσεις που κράτησαν δύο μέρες, συγκεκριμένα ο αρχηγός του 1ου Σώματος Στρατού Τσετίν Ντογάν προτείνει την κατάληψη τμήματος ελληνικού εδάφους δίπλα στο βόρειο τμήμα του ποταμού Έβρου. 
Παράλληλα λέει να ενισχυθεί η παρουσία της τουρκικής αεροπορικής δύναμης στην περιοχή. 
Την ίδια ώρα ένας άλλος ανώτατος στρατιωτικός, ονόματι Τουντζάι, αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο εκδιώχθηκαν οι Ίμβριοι από το νησί τους, θέλοντας έτσι να παραλληλίσει τις δύο ιστορίες. 
«Κάναμε το νησί ανοιχτές φυλακές, δημιουργήσαμε μονάδα στρατοχωροφυλακής και αυτό προκάλεσε την αποχώρηση των Ρωμιών από την Ίμβρο το 1965», ακούγεται να λέει. 
Πάντως η απάντηση του τουρκικού ΓΕΕΘΑ στα δημοσιεύματα της Ταράφ είναι πώς πρόκειται απλά για στρατιωτικά σενάρια και όχι για προσπάθεια κατάρριψης της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου