Ντοκιμαντέρ "Money as Debt": αναλύεται η οικονομική σκλαβιά την οποία βιώνουμε!

George Carlin American Dream

Τρίτη, Δεκεμβρίου 01, 2009

Γ. Ραγκούσης: «Στο διαδίκτυο κάθε απόφαση, κάθε πολιτικής, διοικητικής ή άλλης Αρχής»

Στο διαδίκτυο θα αναρτάται κάθε απόφαση, κάθε πολιτικής, διοικητικής ή άλλης Αρχής, με πρώτες εκείνες που συνεπάγονται δαπάνες σε βάρος του Έλληνα φορολογούμενου.

Το σχετικό νομοσχέδιο, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Εσωτερικών κ.Γ.Ραγκούσης κατά την ομιλία του στο ετήσιο Συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, έχει επεξεργαστεί ήδη το υπουργείο Εσωτερικών και το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή. ''Θεμελιώδη'' χαρακτήρισε την πρωτοβουλία ο υπουργός Εσωτερικών, τονίζοντας ότι ''διεκδικεί διεθνή πρωτοπορία και εκφράζει την αποφασιστικότητα μας να χτυπήσουμε τη ρίζα του προβλήματος: την αδιαφάνεια''.

Ο κ. Ραγκούσης κάλεσε το ακροατήριο να αναλογοστεί ''πως θα λειτουργεί το ελληνικό κράτος, το ελληνικό δημόσιο, κάθε δήμος και περιφέρεια, κάθε φορέας με τον οποίο όλοι εσείς έρχεστε κάθε μέρα σε επαφή οταν κάθε απόφαση τους αναρτάται στο διαδίκτυο. Για κάθε ένα ευρώ, για κάθε απόφαση, για κάθε άδεια, για κάθε υπάλληλο''.

''Σκεφθείτε πόσο διαφορετικές θα ήταν αν έπρεπε την ίδια στιγμή να είναι δημοσιευμένες στο διαδίκτυο'',πρόσθεσε, κάνοντας λόγο για ''Μια πολιτεια διαφανειας και λογοδοσιας''.

Από το βήμα του Συνεδρίου ο υπουργός Εσωτερικών περιέγραψε τις αλλαγές που προωθούνται στο κράτος, το οποίο όπως είπε σήμερα ''έχει πλευρές που αποτελούν εμπόδιο για την ανάπτυξη της οικονομίας και της ανταγωνιστικότητας. Η γραφειοκρατία, αυτή είναι και η δική σας πανθομολογούμενη εμπειρία, δημιουργεί προβλήματα στον επιχειρηματία, στον επαγγελματία, στον καθένα''. Στο πλαίσιο δε της νέας αρχιτεκτονικής που σχεδιάζεται (νέοι δήμοι,περιφερειακή αυτοδιοίκηση), προανήγγειλε τη θεσμοθέτηση Συνηγόρου του Δημότη και Συνηγόρου της Επιχείρησης τόσο στον δήμο όσο και στην Περιφέρεια.

Ο ίδιος έκανε γνωστό ότι για την αντιμεώπιση του προβλήματος των υπερδανεισμένων, ζημιογόνων και ελλειμματικών δήμων προς όφελος του Ελληνα φορολογούμενου θα καθιερωθεί η υπαγωγή τνω δαπανών όλων των δήμων στον προληπτικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, πριν αυτές οι δαπάνες πραγνατοποιηθούν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου