Ντοκιμαντέρ "Money as Debt": αναλύεται η οικονομική σκλαβιά την οποία βιώνουμε!

George Carlin American Dream

Τρίτη, Δεκεμβρίου 01, 2009

Εκτακτη φορολόγηση ακινήτων δέχεται η Εκκλησία

 Tην απόφαση να καταβληθεί φέτος η εισφορά που αναλογεί στα ακίνητα της Εκκλησίας που τελούν υπό εκμετάλλευση αποφάσισαν οι ιεράρχες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου (ΔΙΣ), δεδομένου ότι θα ακολουθήσει διάλογος που θα αφορά στα επόμενα έτη και θα αρχίσει εκ του μηδενός.
Εκτακτη φορολόγηση ακινήτων δέχεται η Εκκλησία
Είχε προηγηθεί διευκρινιστική επιστολή του υπουργού Οικονομικών σχετικά με το θέμα της φορολόγησης.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσαν οι ιεράρχες μετά τη σύνοδο αλλά και τα όσα είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου, μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος, η Εκκλησία της Ελλάδος αποδέχεται να "συνεισφέρει για το έτος 2009 και μόνο" όσα της αναλογούν για τα ακίνητα που αποφέρουν εισοδήματα.

Διευκρινίζει δε πως θεωρεί αυτονόητο ότι οποιαδήποτε φορολόγηση δεν θα περιλαμβάνει τα ακίνητα που ιδιοχρησιμοποιούνται, εκείνα που δεν υφίστανται βάρη τα οποία εμποδίσουν την ελεύθερη αξιοποίησή τους και τα ακίνητα που έχουν παραχωρηθεί δωρεάν η παραμένουν αναξιοποίητα, με σκοπό την ανέγερση και λειτουργία Ιδρυμάτων προνοιακού χαρακτήρα.

Η Εκκλησία της Ελλάδος σημειώνει επίσης ότι η "συνεισφορά" της "έρχεται ως αρωγός στην ανακούφιση του λαού" και υπενθυμίζει το φιλανθρωπικό έργο που επιτελείται με περίπου 700 Ιδρύματα στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Ιερές Μητροπόλεις, καθώς και ότι δαπανά 100 εκατ. ευρώ ετησίως για φιλανθρωπικούς και κοινωνικούς σκοπούς. http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=8674816

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου