Ντοκιμαντέρ "Money as Debt": αναλύεται η οικονομική σκλαβιά την οποία βιώνουμε!

George Carlin American Dream

Τρίτη, Φεβρουαρίου 16, 2010

Hey MOYTSATSOS -> Αμερικανοί επιστήμονες κατάφεραν για πρώτη φορά να δημιουργήσουν τις πιο «καυτές» θερμοκρασίες που έχουν ποτέ μετρηθεί στο σύμπαν (4 τρισεκατομμύρια βαθμούς Κελσίου) μετά το «Μπινγκ Μπανγκ».

Η θερμοκρασία ήταν τόσο υψηλή που κατέστη εφικτό να διασπάσουν την ύλη στο είδος εκείνο της αρχέγονης «σούπας», η οποία υπήρχε λίγα απειροελάχιστα χιλιοστά του δευτερολέπτου μετά τη γέννηση του σύμπαντος. 
Η θερμοκρασία που επιτεύχθηκε, είναι περίπου 250.000 χιλιάδες φορές μεγαλύτερη από αυτήν που επικρατεί στην «καρδιά» του ήλιου μας.
Το επίτευγμα πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Εργαστήριο Μπρουκχέιβεν του υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ, στη Ν.Υόρκη, με επικεφαλής τον πυρηνικό φυσικό Στίβεν Βίγκντορ, και το αποτέλεσμά του παρουσιάστηκε σε συνέντευξη στην αμερικανική Φυσική Εταιρία.
Το πείραμα κράτησε πολύ λίγο (λιγότερο από ένα δισεκατομμυριοστό ενός τρισεκατομμυριοστού του δευτερολέπτου).
Η θερμοκρασία ήταν τόσο μεγάλη που έλιωσαν τα πρωτόνια και τα νετρόνια, δημιουργώντας μια «σούπα» από υποατομικά σωματίδια (πλάσμα κουάρκ και γλουονίων). 
Μέσα στο 2010, οι φυσικοί του Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων του CERN στα γαλλο-ελβετικά σύνορα πρόκειται να φέρουν σε σύγκρουση μεταξύ τους ακόμα βαρύτερα ιόντα σε ακόμα υψηλότερες θερμοκρασίες και έτσι να αναπαράγουν ακόμα πιο αρχέγονες στιγμές μετά το πρωταρχικό «Μπινγκ Μπανγκ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου