Ντοκιμαντέρ "Money as Debt": αναλύεται η οικονομική σκλαβιά την οποία βιώνουμε!

George Carlin American Dream

Κυριακή, Φεβρουαρίου 07, 2010

Hey MOYTSATSOS -> Στην προσαγωγή δύο μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ προχώρησαν το πρωί του Σαββάτου αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη, ισχυριζόμενοι ότι το τραπεζάκι που χρησιμοποιούσαν στην πλατεία Αριστοτέλους για να μοιράζουν προκηρύξεις ενόψει της πανεργατικής απεργίας στις 10 Φεβρουαρίου είναι παράνομο καθώς συνιστά κατάληψη του οδοστρώματος.


Σε βάρος τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απείθεια και απειλή - απείλησαν ότι θα κάνουν μήνυση - ενώ αφέθηκαν ελεύθεροι ύστερα από πολιτική παρέμβαση.

Πρόκειται για τον Κώστα Τορπουζίδη, δικηγόρο, και τον Στέλιο Γιαννούλη, μέλος του ΔΣ του συλλόγου φοιτητών του Τμήματος Εικαστικών της Καλών Τεχνών του ΑΠΘ.Μάλιστα, τους επιβλήθηκε και διοικητικό πρόστιμο για κατάληψη του οδοστρώματος με το τραπεζάκι, με διάταξη του κώδικα οδικής κυκλοφορίας που χρησιμοποιείται για μηχανάκια και αυτοκίνητα που παρκάρουν σε πεζοδρόμιο και όχι για τραπεζάκια.
Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. εξέδωσε και μία ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει «απερίφραστα» τη σύλληψη των δύο ατόμων:«Η ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπή (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.) καταγγέλει απερίφραστα τη σύλληψη από αστυνομικούς στη Θεσσαλονίκη δύο μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΣΕΚ, υποψήφιων βουλευτών της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στις εκλογές του Οκτωβρίου, οι οποίοι το πρωί του Σαββάτου μοίραζαν προκηρύξεις στην πλατεία Αριστοτέλους ενόψει της απεργίας της ΑΔΕΔΥ στις 10 Φεβρουαρίου. Οι αστυνομικοί, αφού θέλησαν να ελέγξουν το περιεχόμενο των προκηρύξεων, ισχυρίστηκαν ότι το τραπεζάκι που χρησιμοποιούσαν συνιστούσε ... κατάληψη του οδοστρώματος και τους επέβαλλαν πρόστιμο ύψους 400 Ευρώ με διάταξη του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας! Στις διαμαρτυρίες τους για παρεμπόδιση του δικαιώματός τους στην πολιτική και συνδικαλιστική δράση, οι αστυνομικοί απάντησαν με μήνυση για απείθεια και απειλή! Οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από έξι ώρες και αφού πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση δεκάδων αγωνιστών έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου όπου κρατούνταν, καθώς και διαμαρτυρίες συνδικαλιστών της ΕΔΟΘ, του Δικηγορικού Συλλόγου και κομμάτων της αριστεράς.
Η ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπή (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.) καταγγέλει το πρωτοφανές γεγονός που λαμβάνει χώρα σε μια περίοδο ενορχηστρωμένης επίθεσης στο εργατικό κίνημα. Η κυβέρνηση που μας καλεί να κάνουμε θυσίες για να πληρώσουμε την κρίση και να μη μειωθεί η κερδοφορία των τραπεζών, όχι μόνο δεν ανέχεται τις απεργίες, όπως τόνισε στο διάγγελμά του ο Γ. Παπανδρέου, αλλά πλέον δεν ανέχεται ούτε την προπαγάνδισή τους. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοίδης ανέχεται τις φασιστικές συγκεντρώσεις, όχι όμως τη δράση των αγωνιστών της αντικαπιταλιστικής αριστεράς. Κι όμως, με την τρομοκρατία δεν πρόκειται να μας σταματήσουν. Στις απεργίες και τους ανυποχώρητους αγώνες βρίσκεται η δύναμη για την ανατροπή του Προγράμματος Σταθερότητας. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα δώσει όλες της τις δυνάμεις ώστε η απεργία στις 10 Φεβρουαρίου να αποτελέσει αφετηρία απεργιακών αγώνων που θα αποκρούσουν την επίθεση της κυβέρνησης, του κεφαλαίου και της Ευρωπαικής Ένωσης και θα ανοίξουν το δρόμο για να πληρώσουν την κρίση αυτοί που τη δημιούργησαν.
- ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ- ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ στις 10 Φεβρουαρίου στην προσυγκέντρωση 10 πμ στο ΙΚΑ Αριστοτέλους και στη συγκέντρωση 11 πμ στην πλατεία Αγίας Σοφίας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου