Ντοκιμαντέρ "Money as Debt": αναλύεται η οικονομική σκλαβιά την οποία βιώνουμε!

George Carlin American Dream

Πέμπτη, Ιανουαρίου 21, 2010

Hey MOYTSATSOS -> Από την 1η Φεβρουαρίου εώς την 22η Φεβρουαρίου, η προθεσμία για την κατάθεση της αίτησης – δήλωσης των υποψηφίων για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2010.


Υπόχρεοι για την υποβολή της αίτησης- δήλωσης είναι: 
Α) Οι μαθητές της τελευταίας τάξης των Γενικών Λυκείων, οι οποίοι υποβάλλουν την αίτηση- δήλωση στο λύκειο όπου φοιτούν.
Β) Οι απόφοιτοι που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΓΕΛ υποβάλλουν την αίτηση- δήλωση στο λύκειο αποφοίτησης ή στο πλησιέστερο στην κατοικία τους.
Γ) Οι απόφοιτοι- κάτοχοι βεβαίωσης πρόσβασης των ετών 2008 ή 2009 ημερήσιου ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ (ομάδα Β΄) που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων εισακτέων των ημερησίων ΓΕΛ.
Δ) Οι μαθητές της τελευταίας τάξης Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ)ομάδας Β΄ υποβάλλουν την αίτηση- δήλωση στο σχολείο τους.
Ε) Οι απόφοιτοι- κάτοχοι απολυτηρίου ΕΠΑΛ που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΕΠΑΛ (ομάδα Β΄) υποβάλλουν την αίτηση- δήλωση στο ΕΠΑΛ αποφοίτησης ή στο πλησιέστερο στην κατοικία τους.
Η αίτηση- δήλωση υποβάλλεται ηλεκτρονικά. 
Τα πέντε κατά περίπτωση υποδείγματα, αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του υπουργείου www. ypepth.gr.

ΕΠΙΣΗΣ ΦΕΤΟΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ:
  1. Οι υποψήφιοι θα μπορούν να βλέπουν (και πάλι) τα γραπτά τους. Αυτό αποφασίστηκε διότι πολλές δικαστικές αποφάσεις δικαίωσαν τους μαθητές.
  2. Από 13 θα γίνουν 18 τα μέλη των βαθμολογικών κέντρων που συντονίζουν και εποπτεύουν την διαδικασία βαθμολόγησης των γραπτών.
  3. Απαγορεύετε να σημειώνει ο πρώτος βαθμολογητής τα λάθη και τις ελλείψεις που συνάντησε πάνω στο γραπτό (για να μην επηρεάζει τον δεύτερο).
  4. Δέκα μονάδες λιγότερες (στις 100) θα πιάνει η βαρύτητα της έκθεσης στο μάθημα της νεοελληνικής γλώσσας (40 αντί για 50 μονάδες). Ταυτόχρονα, αυξάνεται η βαρύτητα των ασκήσεων από 25 σε 35 μονάδες.
  5. Τροποποιήθηκαν οι διατάξεις σχετικά με την προφορική εξέταση των υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Πλέον, θα εξετάζονται σύμφωνα με τον νόμο 3699/2008.
  6. Θεσπίζεται ανώτατο όριο 80 υποψηφίων ανά βαθμολογικό κέντρο με στόχο την αποσυμφόρηση τους. Ταυτόχρονα θα λειτουργήσουν νέα ειδικά εξεταστικά κέντρα.
  7. Η υποβολή των αιτήσεων για συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις θα γίνεται ηλεκτρονικά (1-20/02/2009).
  8. Τα μηχανογραφικά δελτία που θα κληθούν να υποβάλλουν οι υποψήφιοι θα κοινοποιηθούν μέσω διαδικτύου  εντός του Μαρτίου.
Τέλος, από το 2010 θα αναγράφεται πάνω στο γραπτό η αναλυτική βαθμολογία για κάθε ένα ερώτημα σύμφωνα με τις οδηγίες της Κ.Ε.Ε. (κεντρική επιτροπή εξετάσεων).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου