Ντοκιμαντέρ "Money as Debt": αναλύεται η οικονομική σκλαβιά την οποία βιώνουμε!

George Carlin American Dream

Τετάρτη, Ιανουαρίου 13, 2010

Η Greenpeace δημοσιεύει έναν κατάλογο που βγάζει στο φως τις πρακτικές των εν λόγω εταιριών που μολύνουν το περιβάλλον, τη χρήση προϊόντων όπως το PVC που προκαλούν κινδύνους για την υγεία των καταναλωτών, την έλλειψη ανακύκλωσης υλικών και την εκπομπή επικινδύνων αερίων.


Η εταιρία Νintendo, είναι αυτή που μολύνει περισσότερο από όλες τις άλλες το περιβάλλον, ενώ παράλληλα θέτει σοβαρούς κινδύνους – με κυριότερο τις καρκινογόνες ουσίες – για τους καταναλωτές.
«Βασίλισσα» της εξαπάτησης στέφεται η εταιρία Nintendo, η οποία είχε υποσχεθεί μια ετήσια μείωση των εκπομπών CO2 της τάξεως του 2%. Τα αποτελέσματα είχαν, ωστόσο, ακριβώς αντίθετη πορεία: Η Nintendo αύξησε τις εκπομπές CO2 κατά 1,5% το 2007, και κατά 6% το 2006! Αντίστοιχα, έκανε μια μικρή προσπάθεια για μείωση του PVC, ωστόσο, τα αποτελέσματα ήταν σχεδόν ανεπαίσθητα και ως εκ τούτου η εταιρία Nintendo κατατάσσεται στον «πάτο».

Αντίθετα η εταιρία Apple, η οποία πραγματοποιεί αναμφισβήτητα πρόοδο, καθώς πρόσφατα έλαβε την απόφαση να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα και να προχωρήσει προς περιβαλλοντικά φιλικότερες πρακτικές.
Ειδικότερα, έλαβε – και υλοποίησε – την απόφαση για πλήρη κατάργηση του τοξικού PVC και των βρωμιούχων παραγόντων, με αποτέλεσμα τα iMac και MacBook να αποτελούν τους πρώτους υπολογιστές που είναι παντελώς ελεύθεροι από PVC. 
Δίπλα στην Apple τοποθετούνται ακόμα οι εταιρίες LGE, Sony, Motorola και Samsung, οι οποίες κάνουν μικρά αλλά σταθερά βήματα προς οικολογικότερες στρατηγικές.
Επίσης, τα εύσημα κερδίζουν, οι σκανδιναβικές εταιρίες Sony Ericsson και Nokia, οι οποίες φανερώνουν έμπρακτα την περιβαλλοντική τους ευαισθησία, τόσο μέσω της ανακύκλωσης υλικών, όσο και μέσω της μείωσης των εκπομπών CO2. 
Οι εν λόγω εταιρίες δεσμεύθηκαν να συνεχίσουν τις μειώσεις των επικινδύνων αερίων σε ένα ποσοστό της τάξης του 50-85%, γεγονός που θεωρείται πρωτοποριακό στην αγορά των ηλεκτρονικών συσκευών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου