Ντοκιμαντέρ "Money as Debt": αναλύεται η οικονομική σκλαβιά την οποία βιώνουμε!

George Carlin American Dream

Τετάρτη, Ιανουαρίου 13, 2010

Οι γυναίκες ζουν, κατά μέσο όρο, τέσσερα ως δέκα χρόνια περισσότερο από τους άνδρες.

Μακροζωία και φύλο
Γι' αυτό και οι χήρες προς τους χήρους είναι τουλάχιστο 10 : 1.
Το αποκαλούμενο «ασθενές φύλο» είναι στην πραγματικότητα το βιολογικά επικρατέστερο και ανθεκτικότερο για ολόκληρη τη διάρκεια της ζωής.
Στις "συλλήψεις" η σχέση του αριθμού των αρρένων προς τα θήλεα είναι 115 προς 100. 
Μέσα σε εννιά όμως μήνες, κατά τον τοκετό, η πλεονεκτική αυτή θέση του αρσενικού περιορίζεται στα 105 προς 100, γιατί τα περισσότερα ατυχήματα κατά τη διάρκεια της εμβρυϊκής ζωής, που καταλήγουν στο θάνατο του εμβρύου, αφορούν κατά πολύ μεγαλύτερο ποσοστό τα αρσενικά έμβρυα.
Τα αρσενικά εμφανίζουν μεγαλύτερη νεογνική και παιδική θνησιμότητα, που επεκτείνεται προς την εφηβική και τη νεανική ηλικία, με αποτέλεσμα η αριθμητική σχέση μεταξύ των δύο φύλων να εξισώνεται (100:100) στην ηλικία των 30 περίπου ετών. 
Τελικά, στην ηλικία των 65 ετών, εξακολουθούν να επιβιώνουν τα 84% των γυναικών, σε σύγκριση προς τα 70% μόνο των ανδρών!
Από στατιστική ανάλυση προκύπτει ότι η σχέση θνησιμότητας αρρένων : θηλέων αρχίζει από 3,9:1 με αίτια θανάτου την ανθρωποκτονία, και ελαττώνεται προοδευτικά, με αίτια θανάτου τον καρκίνο του πνεύμονα, την αυτοκτονία, τις νόσους των πνευμόνων, τα ατυχήματα, την κίρρωση του ήπατος και την καρδιοπάθεια, όπου η σχέση αυτή περιορίζεται στα 2 : 1.
Εκτός όμως από όλα αυτά, φαίνεται ότι το αρσενικό είναι άτομο υψηλού κινδύνου από τη ίδια τη φύση του. 
Αυτό προκύπτει από μια ενδιαφέρουσα μελέτη, που προέρχεται από το Πανεπιστήμιο John Hopkins, και αφορά το χρωμόσωμα «Υ.»
Στα πλαίσια αυτής της μελέτης ανακαλύφθηκε μια οικογένεια όπου από το χρωμόσωμα Υ (που βρίσκεται στα κύτταρα μόνο των αρσενικών), ελλείπει το μακρύ του σκέλος. 
Από σύγκριση της ηλικίας θανάτου όλων των μελών αυτής της οικογένειας και άλλων δύο ανάλογων οικογενειών, από την ίδια περιοχή, για τις τέσσερις προηγούμενες γενεές, προέκυψαν τα ακόλουθα:
1) Στις άλλες δυο οικογένειες, οι γυναίκες πέθαιναν γύρω στα 75 τους χρόνια και οι άντρες 5 - 6 χρόνια νωρίτερα.
2) Στην οικογένεια με το ελαττωματικό χρωμόσωμα Υ, οι γυναίκες έζησαν κατά μέσο όρο 77,4 χρόνια , ενώ οι 14 άντρες, που διερευνήθηκε το ιστορικό τους, έζησαν, κατά μέσο όρο 82, 3 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου