Ντοκιμαντέρ "Money as Debt": αναλύεται η οικονομική σκλαβιά την οποία βιώνουμε!

George Carlin American Dream

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 14, 2009

Την πρώτη θέση στον πρωτότυπο Πανελλήνιο Διαγωνισμό που έγινε μέσω της ιστοσελίδας xirafia.gr, κατέλαβαν δύο φοιτητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Πρόκειται για τον Νικόλαο Μπεζιργιάννη και την Αικατερίνη Σιδηροπούλου, του τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής, που αναδείχτηκαν πρώτοι στο διαγωνισμό με το λογισμικό πακέτο «EcoTruck».


Αυτή είναι μια online εφαρμογή ανοιχτού λογισμικού που απευθύνεται σε εταιρίες ή σε απλούς πολίτες, οι οποίοι επιθυμούν να ανακυκλώσουν ή να διαθέσουν χάρτινη ύλη προς επαναχρησιμοποίηση. Στόχος, η συλλογή της ανακυκλώσιμης ύλης να γίνεται αποδοτικότερα από τα φορτηγά των δήμων και με φιλικότερο τρόπο προς το περιβάλλον. 
Τα φορτηγά αξιοποιώντας την τεχνολογία 3G και GPS γνωρίζουν σε πραγματικό χρόνο τις εταιρίες από τις οποίες θα πρέπει να γίνει παραλαβή της χάρτινης ύλης, αλλά και την κίνηση που υπάρχει σε κάθε δρόμο. Έτσι δημιουργείται ένα πλάνο του καλύτερου δυνατού δρομολογίου (μικρότερος χρόνος, μικρότερο κόστος) για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτησή τους .
Οι δυο φοιτητές κέρδισαν εκτός από το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού και χρηματικό έπαθλο των 6.000 ευρώ, που θα τους απονεμηθεί αύριο, σε ειδική εκδήλωση στην Αθήνα.
ΠΗΓΗ: enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου