Ντοκιμαντέρ "Money as Debt": αναλύεται η οικονομική σκλαβιά την οποία βιώνουμε!

George Carlin American Dream

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 14, 2009

Παρέμβαση Παπαδήμου πριν από τις ανακοινώσεις Παπανδρέου

Από σήμερα αρχίζει να “τρέχει” ο χρόνος των 6 με 7 εβδομάδων που πήρε την περασμένη Παρασκευή ο Γ. Παπανδρέου από τους ηγέτες της Ε.Ε. προκειμένου να καταθέσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αντιμετώπισης της κρίσης στην Ελλάδα που θα περιλαμβάνει τα παρακάτω:

• αυστηρές περικοπές δημοσίων δαπανών στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας πάταξης της διαφθοράς και της εφαρμογής ενός αυστηρότερου αλλά προοδευτικού φορολογικού συστήματος.
• αναδιάρθρωση του ασφαλιστικού συστήματος ώστε να αντιμετωπισθεί μεσο-μακροπρόθεσμα η κρίση του χρέους
• ιδιωτικοποιήσεις με στόχο την απελευθέρωση των αγορών και την άμεση μείωση του χρέους 


Ο σχεδιασμός αυτός θα συμβαδίσει με την προώθηση της φορολογικής μεταρρύθμισης και της “ποινικής” δίωξης της φοροδιαφυγής.

Η δέσμευση αυτή επιβεβαιώνεται από δηλώσεις που έκανε αναφερόμενος ευθέως στην Ελλάδα ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Λ. Παπαδήμος το Σάββατο από το Βερολίνο, υποστηρίζοντας ότι η δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας είναι “εξαιρετικά σοβαρή” και ότι “η Ελλάδα πρέπει έγκαιρα να αναλάβει αποφασιστική δράση”. 

Πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι ο κ. Παπαδήμος είναι για πρώτη φορά που μιλάει για την Ελλάδα από τότε που ξέσπασε ο νέος κύκλος της κρίσης το τελευταίο δεκαπενθήμερο.
Συνομιλητές του υποστηρίζουν ότι ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ αποφάσισε να κάνει δημόσια δήλωση για το θέμα -παρά τον κίνδυνο να του αποδοθούν προθέσεις παρέμβασης στην εγχώρια οικονομική πολιτική από ορισμένα στελέχη της Κυβέρνησης- σε συνεννόηση με τον κ. Τρισέ, μετά την Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες “προκειμένου να αποφευχθεί μία νέα καθυστέρηση και αναβλητικότητα στην ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών από την Κυβέρνηση στην Ελλάδα που θα μπορούσε να πυροδοτήσει εκ νέου επιθετικές τάσεις στις αγορές κεφαλαίου απέναντι στους ελληνικούς τίtλους του δημόσιου χρέους”...
ΠΗΓΗ: capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου