Ντοκιμαντέρ "Money as Debt": αναλύεται η οικονομική σκλαβιά την οποία βιώνουμε!

George Carlin American Dream

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 31, 2009

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΕΣΩ ΤΕΤΡΑΨΗΦΙΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΚΑΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ... ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ.

Το Υπουργείο Οικονομικών προχωρεί στη σύσταση γραφείου φορολογικών καταγγελιών στο οποίο θα προσφεύγουν οι πολίτες για περιπτώσεις όπου έμποροι, καταστηματάρχες, ιδιοκτήτες κέντρων διασκέδασης και εστιατορίων καθώς και ελεύθεροι επαγγελματίες που αρνούνται να κόψουν αποδείξεις σε πελάτες για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που παρέχουνείτε με τη χρήση τετραψήφιου τηλεφωνικού αριθμού, είτε μέσω Διαδικτύου.
Στη νέα υπηρεσία οι πολίτες θα μπορούν να δίνουν ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο, ΑΦΜ μέχρι και επαγγελματική δραστηριότητα του καταγγελλόμενου, καθώς και το είδος της διαπραττόμενης φοροδιαφυγής.
Οι καταγγελίες (επώνυμες ή ανώνυμες) μπορούν να γίνονται είτε ηλεκτρονικά μέσω Ίντερνετ, είτε μέσω τηλεφώνου.
Για τις on line καταγγελίες, στο Υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζουν ειδική φόρμα, η οποία θα ανέβει στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (ΥΠΕΕ). Στη φόρμα θα αναγράφονται προαιρετικά τα στοιχεία του καταγγέλλοντος, τα στοιχεία του καταγγελλόμενου και θα περιγράφεται το περιστατικό για το οποίο γίνεται η καταγγελία.
Ο καταγγέλλων μπορεί να επισυνάπτει ηλεκτρονικά και τυχόν έγγραφα που έχει στη διάθεσή του και στηρίζουν την καταγγελία. 
Το ύψος του αφορολογήτου ποσού θα μειωθεί στα 6.000 ευρώ και το υπόλοιπο τμήμα του ποσού θα το κερδίζουν οι φορολογούμενοι προσκομίζοντας αποδείξεις ίσης αξίας. 
Η δημοσιοποίηση των φορολογικών προτάσεων της κυβέρνησης, εκτός από τις παθογένειες του συστήματος ανέδειξε επίσης, μία υποβόσκουσα ένταση στην κοινωνία. 
Η αίσθηση ότι οι ίδιοι και οι ίδιοι θα πληρώσουν το μάρμαρο για τη φοροδιαφυγή, είναι αποτυπωμένη στις περισσότερες παρατηρήσεις που κάνουν οι πολίτες μέσω Διαδικτύου.

4 σχόλια:

  1. το τηλέφωνο ποιο είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΦΙΛΕ ΜΟΥ, ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ.
    ΑΝ ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ.
    ΚΑΛΟ ΣΑΝ ΙΔΕΑ.
    ΙΔΩΜΕΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ετσι ετσι οι παπαρες στην πυρα....σ αυτην την χωρα πρεπει να τα βασανιζεις μεχρι θανατου καθικια σαν αυτα. αυριο θα κανω μια ωραιοτατη καταγγελια

    ΑπάντησηΔιαγραφή