Ντοκιμαντέρ "Money as Debt": αναλύεται η οικονομική σκλαβιά την οποία βιώνουμε!

George Carlin American Dream

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 31, 2009

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΑΔΙΚΟ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΠΑΡΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ. Η ΝΔ ΜΕ ΤΗΝ "ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ" ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΕΙ.

Πρότεινε το σχηματισμό κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης υπό το Γιώργο Παπανδρέου, με τη στήριξη της ΝΔ.
"στην κυβέρνηση αυτή πρέπει να μετάσχουν ο Λουκάς Παπαδήμος που θα έχει την κεντρική ευθύνη για την οικονομία και ο Αλέκος Παπαδόπουλος για τα δημόσια οικονομικά".
"Οι δύο, μαζί με τον Γιώργο Παπακωσταντίνου, ο οποίος απέδειξε πως είναι ικανός, πρέπει να μετέχουν στην ολιγομελή κυβερνητική επιτροπή που θα παίρνει τις κρίσιμες αποφάσεις", τόνισε ο Μητσοτακης.
Επίσης πρότεινε να παρακληθεί να μετάσχει ως αντιπρόεδρος και υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου ο Κώστας Σημίτης.
"Η κυβέρνηση αυτή με τη στήριξη της ΝΔ, παίρνοντας αμέσως τα πρώτα αναγκαία μέτρα, θα αλλάξει δραματικά προς το καλύτερο το κλίμα στις διεθνείς αγορές και την Ευρώπη", επισημαίνει ο κύριος Μητσοτάκης.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
ΝΔ
Δεν σχολιάζει η ΝΔ την παρέμβαση Μητσοτάκη.

ΚΚΕ
"Η πρόταση Μητσοτάκη εκφράζει το φόβο της αστικής τάξης μήπως ο λαός σηκώσει το ανάστημά του. Γι αυτό και τα περί «εθνικής ομοψυχίας,. Ανεξάρτητα από τη θέση της κυβέρνησης, το βέβαιο είναι ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έχουν ίδια στρατηγική. Όταν οι εχθροί του λαού συναινούν, οι λαϊκές δυνάμεις πρέπει να πάρουν τα μέτρα τους τώρα, καταλήγει η ανακοίνωση."

ΛΑΟΣ
«Ο Κώστας Μητσοτάκης είναι σαν το "παλιό κρασί". Αν ξέρεις να το φυλάξεις, γίνεται γευστικότερο. Αν δεν ξέρεις, γίνεται ξύδι... Ούτως ή άλλως και τα δύο δίνουν γεύσεις στα "εδέσματα", πολλώ δε μάλλον, όταν είναι κακός ο μάγειρας...».

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
"Η πρόταση του κυρίου Μητσοτάκη δεν αφορά σίγουρα την αριστερά. Απευθύνεται στις κυβερνήσεις που μας οδήγησαν τα προηγούμενα χρόνια με την ασκούμενη οικονομική πολιτική τους στο σημερινό αδιέξοδο υπηρετώντας το νεοφιλελεύθερο οικονομικό μοντέλο. Τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας δεν έχουν ανάγκη από τέτοιες προτάσεις, αλλά από μια ριζικά διαφορετική πολιτική που θα προστατεύει το εισόδημα, την εργασία και το περιβάλλον".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου